Vargtimmen

Klockan har passerat midnatt för några timmar sedan och det är nu midsommardagen. Konstaterade precis att det - för typ två timmar sedan då det var midsommarafton,  24 juni - var 6 månader exakt till julafton.  Vi har alltså redan avklarat samma tid sedan i julas. Och sedan tidigare i veckan passerat sommarsolståndet och gå nu mot mörkare tider. Hua... 

Midsommaraftons morgon vaknade jag 7,20. Först tänkte jag lägga mig igen men bestämde istället att jag skulle ta mitt morgon kaffe och sätta mig med mitt korsord. 
My vaknade strax efter och efter morgon fikat satte vi igång att städa. Efter det så gick jag ut i skogen bakom tomten och klippte några kvistar till huvudkransarna som jag skulle göra till My och hennes kompis.  Jag hade köpt några blombuketter på ICA kvällen innan.  Kransarna blev fina. 
När kransarna var klara  och My åkt iväg till sitt firande så började jag förbereda maten till eftermiddagens  firandet. Det blev det vanliga som serveras på en traditionellt midsommarafton smörgåsbord.  Jag knåpade också ihop en jordgubbstårta med marängbottnar, syltgrädde, vanlig grädde,  jordgubbar och riven choklad. 

Det blev en trevlig eftermiddag/kväll med våra gamlingar. Pappa var väldigt pigg och på bra humör och satt med i några timmar. 
Det var ju superfint väder och omk 25 grader varmt. Vi satt ute mellan tre och åtta. Vid åtta åkte svärmor och min syster.
Jag har suttit på balkongen hela kvällen och gick in först vid halv två nu i natt. Det var 20 grader ute när jag gick in. 

Nu har jag lagt mig och ska sova. Får se hur lång sovmorgonen blir nu när klockan är så sent på natten. Det ska bli intressant väder igen så jag får se vad jag ska hitta på.

Nedan är en av kransarna jag gjorde.