Inte riktigt som planerat

Semester,  japp det har jag. Det började bra med soliga dagar och roadtrip.  Vi stack till Trosa Havsbad i söndags förmiddag.  Sol, bad och avkoppling på stranden. Senare under eftermiddagen åkte vi vidare till Norrköping där vi checkade in på Comfort Hotel i stan. Vi promenerade ut i kvällssolen och värmen.  Letade efter några geocacher och gick därefter och åt en god middag.
Natten till måndagen bjöd på mysigt åskoväder och det spöregnade. Men som tur var så vaknade vi till solsken. 
Efter frukosten checkade vi ut och styrde mot Kolmårdens Djurpark. Vi hade bra väder i stort sett hela dagen. Framåt eftermiddagen mulnade det och vid fem kom regnet. Men då stängde ändå parken och vi rattade tillbaka hemåt Stockholm. 
Vid Järna stannade vi för toalettbesök. Och det var här efter som saker och ting inte riktigt gick som planerat... På påfarten till motorvägen i Järna gick bilen sönder. Jag tror att något med automatlådan hände.  Jag ringde vägassistans som lovade skicka en bärgare som skulle ta bilen till JEEP verkstaden på Hedins bil i Segeltorp.  Tyvärr så skulle vi själva få fixa så vi kom hem då bärgarna inte tar med personer under pandemin. Vi fick order om att lämna bilen och ta oss till fots till bensinmacken i Järna för att lämna in bilnyckeln där då bärgaren kunde dröja några timmar. Så det var bara att tömma bilen på vår packning, ballonger, fan, hans moster och vete gudarna allt och börja knalla som packåsnor.
Gående på motorvägspåfarten ser jag en polisbil komma åkande som jag stoppar. Den ena polisen kommer ut och jag berättar om vad som hänt och vill höra med honom hur vi på bästa sätt ska ta oss till Stockholm.  Efter en stund kommer andra polisen ut och fram till oss. Det första han säger är "Hej Ellinor!" Jag tänker att han hunnit se min tatuering av hennes lilla fot och namn som jag har på underarmen. Vi fortsätter och prata och sen kallar han mig helt plötsligt vid namn och både jag och My stor som fån. My frågar hur vet du vad dom heter. Han svarar då "Jag vet allt och du heter My!".  Jag börjar förstå att han har inte bara kollat bilplåtarna - bilen står nämligen inte på mig - utan han har på något sätt grävt djupare än så för att få fram mer fakta.  Snacka om scary!!
Nåja vi fick i alla fall tips om att ringa en taxi som skulle köra oss till Järna tågstation. My som är superguldkund på Uber fick en bil som körde oss från macken vid motorvägen till tågstation för 61:-! Vid stationen hittade vi en buss som gick till Södertälje. När vi kom fram dit hoppade vi på pendeln som precis skulle gå mot Uppsala.  Vi åkte med till Solna och där tog vi en ny Uber för 61:- hem. Kom hem vid 23-tiden helt utmattade. 
Vid midnatt ringe bärgaren och meddelade att han inte kom in genom grindarna vid JEEP verkstaden då dom tydligen bytt lås. Han fick istället lasta av bilen på en betalparkering utanför och åka till en nattöppen mack och lämna in nyckeln till bilen. 
Tisdagsmorgonen gick jag upptidigt för att ringa försäkringsbolaget och verkstaden för att meddela att bilen stod utanför.  Får veta av vetskapen att bilen inte alls står där och att adressen till parkeringsplatsen som jag fått av bärgaren ligger en kilometer bort vid Mitsubishi verkstaden(????) Ehhh... okej... Han har med andra ord åkt till fel verkstad! Jag ringer vägassistans och meddelar detta. Dom vägrar dock inse felet och idiotförklarar mig och verkstaden då dom menar att min bil står 9 meter från infarten till verkstaden och att dom kan visa det med Google maps.  Jag försöker få dem att fatta att det är inte Hedin JEEP utan Hedin Mitsubishi.  Men nej dom säger då att Hedin ljuger och är dumma i huvudet.  Jag frågar hur ska vi då lösa detta? Får svaret dom har avslutat bärgning och att jag får lösa det själv. Tyvärr hade jag ju redan betalat via swish, vilket man måste innan bärgaren lastar på bilen.
Jag var superarg och hade fått migrän vid det här laget. Hade pratat med försäkringsbolaget och fått veta att jag kunde hämta en hyrbil på AVIS i Rissne. 
Jag och My går till förskolan och lämnar Ellen.  Bokar en Uber för 61:- till biluthyrningen i Rissne. Kommer in på firman och ber om en hyrbil.  Killen bakom disken stirrar på oss som om vi var två ufon innan han brister ut i skratt. "Hahahaha...hyrbil...det finns inga lediga bilar. Det är midsommar vecka och folk Sverige semestrar. Fanns inga hyrbilar förra sommaren heller." Nu struntar visserligen jag i hur det var förra sommaren för jag vill ha en NU!  Han lyckoönskade oss i jakten och trodde inte vi skulle få tag i någon.
Nedstämd satte vi oss på en parkbänk och funderade på om vi skulle börja ta oss kommunalt till macken i Segeltorp där bilnyckeln var och sen vidare därifrån till stället där min bil fanns. På väg till tunnelbanan började My ringa runt till olika uthyrare och hittar en hyrbil efter antal samtal. Hertz i Alvik har en bil som vi kunde hyra till måndag 28:e juni. Vi tar tunnelbanan in mot stan och får göra ett byte innan vi är framme vid Stora Mossen som bara var knappt 500 meter från uthyrningen. 
På uthyrningen var det dock tomt på personal men vi får tag på en kille som kommer och kan lämna ut bilen. KIA Niro, en söt liten hybrid. Vi åker mot Segeltorp,  hämta bilnyckeln och åker vidare till Hedin Mitsubishi verkstad där mycket riktigt min bil står uppställd utanför verkstaden.  Vi går in på verkstaden och jag berättar om bilen och allt vi gått genom.  Dom säger att bilen ska in på verkstaden som ligger en kilometer bort. Vid det här laget är jag så psykisk och fysiskt utmattad så jag frågar om dom säljer rep. Killen bakom disken ser att jag håller på att bryta ihop så han säger att ska ombesörja så att bilen kommer till rätt ställe.  Alltså vilken serviceminded man!!! 

Tisdagskvällen och hela onsdagen låg jag däckad i soffan helt utmattad av alla motgångar. 

Nu har det varit dåligt väder i två dagar. Hoppas midsommaraftonen i morgon i alla fall har uppehåll från regn. 

Idag har vi varit ute en sväng med hyrbilen.  Käkade lunch på Café Kärven i Solna. Dom hade en jättegod sommartallrik med midsommarmat. 

Nästa vecka har jag också semester.  Tyvärr kommer nog inte planerad roadtrip bli av då vi antagligen inte har någon bil. Jag har inte hört ngt från verkstaden, försökte ringa dem i eftermiddags men det verkar vara något fel i deras televäxel för det gick inte att komma fram. Jag skulle vilja ha en första lägesrapport så jag har något att utgå ifrån. 

I morgon, midsommarafton, ska jag, gubben och Ellen fira midsommar på Skansen.  Vi har förbokat biljetter då det är begränsat insläpp.