Slut på detta (skit) år

I morgon är det sista december och äntligen är detta (skit) år till ände. Håller tummarna för att 2022 blir bättre.
 
Har inte uppdaterat på ett tag. Jag har haft galet mycket att göra och är utarbetad både fysiskt och psykiskt och har inte eller snarare mår inte så jättebra. Förutom mitt vanliga jobb så har jag mycket med mina två gamla föräldrar som behöver min hjälp ofta. Det blir ju också så när man bor så tätt inpå varandra, det gör det lättare för dem att ropa på min hjälp. 
 
Det har varit mycket sorg och maktlöshetskänslor här hemma i familjen. Våran lilla katt Asta som är 1 år och 9 månader blev plötsligt akut sjuk och hamnade på djursjukhus. Hon akutopererades för något som heter tarminvagination, det är när tarmen typ vänder sig ut och in över en del av sig själv. 20 cm av tunntarmen opererades bort. Dagarna efter operationen blev hon sämre och dom beslöt att öppna upp henne igen. Allt såg dock bra ut. Biopsider på div organ togs, blodprover, röntgen, ultraljud etc. Hon fick dåligt blodtryck och ville inte äta. En matsond opererades in via halsen till magen. Hon fick blodtransfusion och lades in på deras IVA avdelning. Sakta började hon bli bättre men inte i den takt som hon borde. Jag och My fick komma två kvällar på besök för att boosta henne med kärlek. Fortfarande har dom inte kunnat fastställa vad som gjorde hennes så sjuk. Det med tarmen visade sig inte vara den huvudsakliga orsaken. I måndags, efter en vecka på sjulhuset, fick hon komma hem. Hon är långt ifrån helt återställd men i så pass okej skick för att vi ska kunna behandla henne hemma. Som tur är så jobbar jag ju hemma så det är bra för mig att ha henne bredvid mig hela tiden, dag som natt. Jag matar henne ofta med mindre portioner specialfoder för att få igång hennes aptit och att få upp hennes vikt. När hon lämnade sjukhuset vägde hon 3 kg. Hon är en Main Coon och dom är normalt väldigt stora och tunga. Asta har dock alltid varit väldigt liten för att vara Main men hon har aldrig vägt så här lite som hon gör nu - sedan hon var yngre såklart.  Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon kommer att bli frisk. Det är inte billigt med sjukvård. Bara dygnsavgiften (utan vård) ligger på 3600:- per påbörjat dygn. Räkningen jag fick i måndags var på 84218:- !! Ja, åttiofyratusen!! Som tur var så täcker försäkringen det mesta men 15% plus självrisken på några tusen fick vi betala själva. 
 
Julafton tillbringades här hemma med föräldrar, barn, kusiner. Jag och My hade fixat med allt och gubben hjälpt till med lite av matlagningnen. Jag fattade inte hur vi klarade av det. Vi tillbringade ju timmar på verterinär kliniken dagarna innan. Samt att vi var psykiskt nedbrutna av det som hände med Asta. Julaftom blev i alla fall lyckad och alla var glada och nöjda. 
 
My och Ellen är i väg sedan i måndags och kommer hem på måndag igen som först. Det är tyst och stilla hemma, vilket är bra för Asta att få vila i lugn och ro. Jag saknar dock flickorna men vi pratar på messenger. 
 
I morgon är det nyårsafton och den blir stillsam här hemma. Vi var bortbjudna men känner att vi inte orkar och vill också vara hemma med Asta. Vi har köpt hummer, musslor och lite annat smått och gott. Vi går nog ut till gamla slalombacken är uppe i vårt villaområde vid tolvslaget. Det är superfin utsikt därifrån. 
 
Jag kommer att lägga upp en del foton från senste tiden i ett annat inlägg. Skriver på PC'n nu och bilderna ligger i telefonen. 
 
Nu ser vi framåt och håller tummarna för ett bra 2022! 
Gott slut!