Första natten med CPAP

Igår var det första gången som jag skulle sova med min CPAP maskin. Jag valde att ta en näsmask för att slippa ha både mun och näsa täkt. Jag gillade inte tanken att vara "instängd". Vet inte om vaket av mask vart något vidare bra. Med en näsmask så måste munnen vara stängd hela tiden. Varje gång jag råkar öppna munnen så känns det som om jag får förmycket luft och den luft som pumpas in via näsan känns då som om jag skulle kräkas ut luft. Superobehagligt! Att ha masken på och munnen stängd är som om att ligga länge under ett täcke utan frisk luft.

I morse när jag vaknade kände jag mig helt uppumpad som en ballong.  Jag hade så mycket luft i magen så jag rapade hela tiden. Mina ögon var helt ihop svulna och torra. Min näsrygg och Mina kinder hade stora märken av masken och remmarna. Jag såg ut som jag gått en rond i boxning. 
Nattens resultat var jättebra i alla fall så helt klart har CPAP maskinen gjort det den ska och jag har varit duktig att klarat av att behålla masken på och munnen stängd hela natten. Hade dock väldigt svårt att somna och låg vaken in på småtimmarna. 

Nu är masken på igen ..... och munnen stängd. Hoppas på en bra natt och att jag somnar ganska så kvickt. Måste upp tidigt i morgon. Ska med pappa till sjukhuset så taxin hämtar oss 07:15.