1 Maj

Så var det helg igen och en extra dag ledigt,  härligt. 
När inte så jättebra.  Har haft så ont i magen nu senaste veckan.  Det är som värst när jag känner hunger.  Det hugger som knivar och gör ont ändå bak i ryggen och upp till där bröstkorgen går ihop i vid de nedersta revbenen.  Har jäkligt ont under natten också. Det brukar lugna sig när jag ätit lite. Igår kväll när vi satt och åt ostbricka så blev jag tvungen att springa och kräkas. Inget mer illamående efter det men jobbig huggande värk.

Jag hade planerat att åka ut en sväng till landet idag men vädret är regnigt och jag är trött i kroppen efter en natt med dålig sömn så jag har istället bäddat ner mig i soffan.  Tänker ligga här och bara vila och ta det lugnt. 

Jag håller på att "göra upp" med min kropp. Tar tag i fysiska problem som stör mig och påverkar mig negativt.  Bl a så ska till öron, näsa och hals på måndag och kolla mjukdelarna i näsan och halsen. Jag har problem med snarkningar.

I onsdags träffade jag rehab/sjukgymnasten ang mina problem i ländrygg och höft. Sviter från bilolyckan i maj förra året. Jag är väldigt begränsad i vissa rörelser och nu har det börjat bli problem att gå längre promenader. Ett feltramp, en knuff, en nysning eller att Ellen drar i min arm leder till en låsning i ryggen som gör superont. Jag har själv funderat på ifall det är i bäckenet som felar. Nu konstaterades det i onsdags att det är bäckenet. Det visade sig att dom inte röntgade det efter olyckan utan dom röntgade bara ryggen och armarna. Nu ska jag skickade på ny röntgen. Jag har fått två övningar som jag ska göra varje dag. Ska tillbaka till rehab på torsdag.  Jag måste också ha ett speciellt bälte när jag promenerar. Det ska stärka och vara som ett stöd för bäckenet. Hoppas att det går och få ordning på det här så jag får tillbaka rörligheten igen.

Ytterligare ett problem som jag måste ta tag i är min käke.  Jag biter ALLTID ihop hårt...dygnet runt. Vilket leder till huvudvärk nästan dagligen och ibland svår migrän Dessvärre har käkleden på vänster sida drabbats och hoppar ur led i tid och otid.  Jag kan inte längre gapa fullt. Jag måste hålla i käken när jag gäspar för att den inte ska hoppa snett. Det gör inte lika ont som det låter med det är fruktansvärt obehagligt. Jag sökte läkare för detta, dom hänvisade till tandläkaren och tandläkaren säger att man inget gör åt sånt här. Då hittade jag en kiropraktor som utför käkledsbehandling. Har gått några gånger men än så länge är det ingen bättring. Jag har sökt på nätet efter hur man kan behandla sånt här. Såg att det finns en Botoxbehandling som visat sig fungera bra. Jag känner faktiskt en tandläkaren som även jobbar med och utbildar i skönhetsbehandlingar med Botox,  fillers etc. Jag ska kolla med honom. Vore underbart att bli av med huvudvärken och käkledsproblemet.

Som sagt, min kropp är i uselt skick men jag tar tag i det nu!