Lunchrast

Kastar mig in här på bloggen nu en snabbis. Har några minuter tillgodo på lunchen :). Är på väg in i en matkoma efter att ätit mina Pad Thai rester från lunchen igår. Och för att inte hamna i just KOMA så måste jag göra ngt som stimulerar hjärnan. Som tex att skriva ett inlägg :)

Vilket underbart väder det är ute!! Just nu har jag sol på termometern så den visar 23,5 grader. Skönt i solen med andra ord. Men jag tyckte att det var rätt behagligt när jag gick hemifrån i morse. Väderprognosen i DN säger 15 - 20 grader varmt till helgen! Och bara några mil utanför vår region så kunde det bli upp mot 25 grader varmt. Snacka om indiansommar!

Senare idag ska jag på ansiktsbehandling. Ska bli spännande eftersom jag ska göra en helt ny variant som jag aldrig testat tidigare. Jag ska också börja boka upp tider för den IPL-kur jag köpt tidigare men inte börjat ännu. Den ska göras över 4 tillfällen och ska reducera ytliga blodkärl, pigmentfläckar mm samtidigt som den stimulerar hudens återuppbyggnad. Det kommer att bli väldigt intressant som se hur den funkar på mig. Jag har sett många före & efterbilder på andra personer. 


Från internet:


Hudföryngring, photo skin rejuvenation, behandling
av ytliga blodkärl och pigmentfläckar med IPL-behandling

IPL-behandling är en ljusbehandling som används för hudföryngring, s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud.

Vid IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. 4-6 IPL-behandlingar med ca 3 veckors mellanrum rekommenderas vid photo skin rejuvenation för att få kollagennybildning och hudföryngring. Oftast IPL-behandlar man hela ansiktet eller halsen/decolletaget. Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar 5 år efter en serie IPL-behandlingar.


Att jag ska testa den här behandligen är för att jag har fått ett jättebra pris på den och jag gillar ju att testa lite olika behandlingar. Jag har inte ett dugg emot skönhetsoperationer, restylane & botox. Jag har ju själv gjort några operationer sedan slutet av 90-talet och jag har fillers (restylane)  i bekymmersrynkan mellan ögonbrynen. Dessutom korrigerade jag tänderna i vuxen ålder i början av 90-talet. Kommer garanterat att göra fler ingrepp med åren och även lägga fillers. Bl a så planerar jag att i början av nästa år lägga fillers i nasolabialvecken och lite annat.
Däremot skulle jag aldrig fylla läpparna. Det tycker jag är riktigt fullt. Många förlorar ju nästan konturen och sluddrar ju när dom talar. Jag skulle kunna tänka mig att mungiporna skulle kunna se lite "gladare" ut. Men då ska det i så fall kunna fixas utan operation.Jaha, dags att arbeta. Så jag kan skrapa ihop slantarna till mina behandlingar ;)