Slut på semestern

Är nu återigen hemma i Väsby. På måndag är det dags att återgå till den"normala" vardagen. Med andra ord SLUT PÅ SEMESTERN... För den här gången. Konstigt nog så känns det inte så jättejobbigt att gå tillbaka till jobbet. Har ju haft en bra semester och även om det bara var tre veckor den här omgången så känns det som om jag varit ledig väldigt länge. Nu är det bara att räkna ner till årets absoluta sista semestervecka som är om ett par veckor.

Igår åkte jag och My 15 mil söderut och till Mantorp i Linköping. Vi åkte redan vid 7:30 på morgonen från Trosa. Målet var att få en härlig dag med race på Mantorppark. Det är sommarens stora event, Veidec Festival, hela den här helgen.
Väl framme så hade vi tur som fick bra parkering. Nästa positiva grej var att My gick in gratis. Barn upp till 15 år går in gratis med vuxen. TACK!! Det passade bra eftersom jag räknat med 500:- i entréavgift. Läktarbiljetterna var dock samma avgift, 150:-, oavsett ålder. Däremot var det tillträde till ALLA läktare under fredagen för det priset. Annars så är det olika prisklasser beroende vilken läktare man väljer.
När vi kom så gick vi runt i depåerna och kollade. Det fantasktiska med racen på Mantorp är att det är öppen depå för besökarna villket gör att man har möjlighet att komma både bilar och förare väldigt nära.
Första stoppet blev hos Monica Öberg som kör Top Fuel Dragster. Läs gärna mer om henne och hennes team på denna webbadress. http://www.monicaoberg.se
I många år var Per en av hennes sponsorer. Så vi följde henne på flera av hennes race. Nu var det kul att hälsa på henne igen. Det var ett par år sedan sist.
Vi träffade även Rosie Millberg igen. Det var superkul att träffa henne igen, sista gången vi sågs var på Hasse "Z" begravning för ca 8 år sedan. Rosie var en del av min uppväxt och jag gillade att få vara hos henne. Igår pratade vi gamla minnen och även om henne stora come back till racebanan som dragracingförare. Rosie berättade att så fort hon var hos oss när jag var liten så krävde jag att hon skulle natta mig, haha. Jag var som ett plåster =). Det har varit ett stort mediaupptåg kring Rosie sista veckorna och hon har figurerat både i  press och med TV framträdande. Och har under en tid följts av ett filmteam som håller på med en dokumnetär om henne som skall sändas i höst. Hon tog sin nya licens i onsdags. 33 år sedan sista gången hon körde. GRATTIS!! Och lycka till!! 
Läs mer om henne, hennes team och comeback på http://www.yomamacrew.se/

Tyvärr ville inte vädrets makter vara med oss igår. Vi såg endast ett par kvalningar men aldrig det vi egentligen ville se. Kvalningen i Top Fuel. Precis när den klassen skulle dra igång kom regnet. Vi avvaktade ända till halv fem på eftermiddagen. Då var My & jag tvugna att börja vår hemresa. Vi skulle tillbaka till Trosa och packa ihop för att sen fara hem till Väsby.
Vi hade iaf en trevlig dag på Mantorp, trots regnet. Vi träffade ju Rosie & Monica. Dessutom sprang vi på våra husvagnsgrannar från Hassela, hur otippat var det då !! Haha........... KUL!

Vi var tillbaka hemma i Väsby strax efter 21. Skönt att ha hela familjen samlad igen =0)

Idag började dagen mulet men varmt. Avkopplande morgonfika med DN i hammocken själv. Familjen sov, sådana stunder är guld värda. Egentid, tyst och stilla, rofullt gungande i hammocken. Ahhhh, so nice...!

Förmiddagen gick mest åt till att tvätta, göra lite MÅSTEN som nu är avbockade från att-göra-listan. Bl a har jag anmält mig till Tjejgåingen den 25 augusti. Får se om jag lyckas få med mig några fler. En kollega ska iaf med.

Under eftermiddagen åkte familjen till Kista. Bio stod det på schemat. Väl på biografen hade vi svårt att välja film, eftersom flera av filmerna började 16:15. Vi hade tänkt att ta en film som gick omkring 16-tiden. Nu var det ju flera stycken att välja på... Efter att ha gått igenom de olika valen stod det till slut mellan Bröderna Karlsson och Knight & Day. Vi singlade slant, haha. Det blev Bröderna Karlsson. Den var jättekul!! Rekomenderar den!!
Efter bion gick vi till Food Courten i Kista Centrum och käkade middag.

Nu är det tv-kväll hemma. Kalla Corona och choklad. Vi har kollat sommarkrysset. Och just nu är det den gröna milen.

I morgon hoppas jag på finfint väder. Vi skulle behöva klippa gräs och rensa rabatter. Vore skönt att få lite snyggt på tomten. Sen är det läge för rese-planerings-möte med Gitte & Kennet. Det börjar bli dags och bestämma oss medans det finns platser på kryssningen.

Lite bilder från igår.


Monica Öbergs nya Top Fuel Dragster


Det är mycket som ska fixas inför det ca 400 meterna som ska köras på omk 5 sekunder!!
Med andra ord VÄLDIGT mycket jobb för VÄLDIGT korta tid i rampljuset. MEN väl värt det!!


Monica håller i tratten medans bilen fylls med häxblandning till bränsle!


Monicas trailer & dragbil som fraktar runt hennes dragster & team.


Monica i starkön till strippen, i väntan på att regnet ska avta och banan torkats.
Rosie Millberg & jag


Aftonbladet håller på att intervjuva Rosie och vill ta lite bilder.


Rosie och dottern Sabine poserar på Aftonblades önskemål
Rosie & Sabine tillsammans med filmteamet som gör dokumentären om Rosie.


Och så lite annat smått & gott från Mantorp


Minidragster, får köras från 8-års ålder till 18 år.


Den här var till salu för 95 000:-. My är helt SÅLD på den, haha!
Andra som också vart intervjuvade.
Rosie, Sabine och My samtalar med mekanikern Janne från Monicas team.