Snart helg

Veckan som gått har bestått av jobb och träning.  Jag känner mig piggare sedan jag började ned träningen för 3 veckor sedan. Jag riktigt längtar till gymmet.  

Så var det torsdag igen och bara en arbetsdag kvar innan det är helg. Jag ska passa Ellen fredag till lördag medans My ska iväg med en tjejkompis.  

För mig blir det träning i helgen och även lite skönhetsvård.  Jag ska göra Dermapen behandling och IPL på lördag på min grannes salong här några hus bort. 

Det verkar som om vi och familjen i villan bredvid ska ha en liten kräftskiva på lördag. Det är min gubbe som planerat så jag har inte direkt någon koll. Jag tycker det är skönt för en gångs skull att slippa rådda. 

Ikväll har det varit den traditionellt årliga kräft- & surströmmingsfesten i centrala Sundbyberg. Vi promenerade ned och kollade. Rätt dyrt. 5 kräftor en brödbit och en alkoholfri dryck, 100 kronor. 
Däremot så köpte jag en plastburk med hjortronsylt och lite rökta korvar från marknadsstånden. Blev 4 lådor med cocosbollar också som mamma och pappa fick. 

Nu är det strax läggdags. Migrän

Ligger nedbäddad ute på altanen i friska luften med migränanfall.  Har haft sedan i natt. Tagit tabletter,  duschat skållhett och försökt vila. Hjälper inte. Kl 15 börjar skogsfesten med villaägareföreningen och jag som är i kommittén ska vara på plats innan med alla inköp. Hoppas jag fixar att hålla mig uppe på benen.  Jag har inte kunnat träna heller... Fredag

Äntligen helg,  tjohej! Det verkar som om det kommer bra väder också. 

I kväll kommer jag bara slappa och titta på TV. Jag håller på att kolla dom nya Maria Wernfilmerna som går finns på CMore. Dom är himla bra.  Jag brukar ju alltid läsa böckerna med dom här filmerna är baserade på karaktärerna och verkar inte vara gjorda på bokmanus. 

I morgon ska jag gå och träna, 3:e passet av veckans fyra.  Så det blir träning på söndag med. Vi ska också ha grillfest med villaägareföreningen. Jag är med i festkommitén så jag har idag varit och handlat en hel del. Festen börjar kl 15 men vi som arrangerar börjar förberedelserna tidigare.

Idag kom det paket till mig från en amerikansk väninna.  Kaffebönor! Jag blev superglad. Vart tar veckorna vägen?

Herre gud vad tiden rusar iväg. Det är ju torsdag...igen i morgon och vips så är det helg. Det var ju precis måndag. 

Jag har legat lite lågt med träningen sedan i söndags.  Har haft en sträckning i sidan som blev till ett ryggskott.  Fick det i lördags när jag satte in Ellen i bilbarnstolen.  Idag är det mycket bättre och det onda sitter nu bara i höften.  Kunde återgå till träningen idag igen. Skönt! Träningspasset gick bra och jag längtat redan till morgondagens träning

Efter jobbet idag var jag,  My och Ellen hos våran privat tandläkare.  Det var första gången för Ellen. Hon var jätteduktig! Fick diplom, tandborste och studsboll. Hon hade jättefina tänder. Jag och My hade inte heller några hål. Sista gången jag fick göra en lagning var typ hösten 1993. Jag har aldrig problem med tänderna....peppar peppar!

Det är läggdags nu för mig.

Nästan lika stora Nästan lika stora

Rasmus drygt 6 1/2 månad och Ellen 3 1/2 år är nästan lika stora 😀


En bra lördag

Under helgen är vi barnvakt åt Ellen.  My är i väg på en väninnas bröllop. Hon åkte redan i går och kommer hem i morgon sin först.

Självklart så passar Ellen på att vakna redan vid sju i morse.  Det är lustigt, på vardagarna orkar ungen knappt upp och helgerna kan hon sova till kl 9. Men icke när mormor ska passa.  

Började lördagen med ett pass på gymmet. Sen åkte vi till Gröna Lund och hängde där till sju i kväll. Nöjd med dagen vårt vi nog alla. Ellen sover och jag ska strax sova också.  

I morgon blir det gymmet igen och sen får vi se vad vi hittar på. Håller tummarna för att det blir bra väder även i morgon. 


2 månader med proffshjälp

Jag ska under 2 månader bli coachad av ett fitnessproffs, Maria "Diva" Ahlberg. Började förra veckan. Jag har fått kostschema och träningsschema som består av 4 pass på gymmet i veckan.  Både maten och träningen är helt ok och genomförbara. Efter första veckan har jag gått ned 1,6 kilo. Jag är mätt och magen mår toppenbra. Lite träningsvärk men det är ju förväntat. 

Jag har hittat en supersmart och bra tränings app där jag kan lägga in alla mina veckopass i förväg och så tar jag med paddan till gymmet och har koll på övningarna samt att jag vid varje utförs övning lägger in antal det, repetitioner, vikter mm. Allt sparas och jag kan se utvecklingen.  Appen finns i Play Butik och heter "Fitness & Bodybuilding" och är på svenska. Kan verkligen rekommendera det som ett verktyg till träningen.
Rasmus 6 månader

Min underbara Main Coon kille Rasmus är nu 6 månader gammal.  En stabil kille på nästan 5 kg redan 😮😮😮
Jag misstänker att han kommer bli STOR!Mycket jobb

Just nu är det mycket jobb, många är tillbaka efter sommarsemestern och på kontoret börjar rummen fyllas med solbrända och utvilade kollegor.  Själv känner jag mig lätt överkörd av en ångvält,  små sliten och trött. 66 dagar kvar till semestern. 

Sommarvärmen håller i sig även om det inte är så varmt som tidigare.  Nu är det mer som en bra sommardag som vi är vana med sedan tidigare år. Det sägs att det ska bli upp mot 30 grader igen. Efter den här otroligt varma sommaren undrar jag med spänning vilken vinter som kommer möta oss senare i år. Blir den mild eller skitkall, huuu. Men, ska inte tänka på det nu.

För övrigt är livet som vanligt.

Klockan 20:05

Ett glas rosé och svalka mig med!