I skuggan

Jag vilar i skuggan av poolen. Badar, läser,  slumrar och bara försöker leva i nuet. Det är otroligt hett. Fläktar lite och det behövs.  
 
Delar av mitt resesällskap är på stranden,  en annan ute och åker moppe. Jag är ensam vid poolen.  Lugnt och skönt.  
 
 

35° varmt

Igår eftermiddag anlände jag och mina vänner till Kamala, Phuket.  Resan hit gick bra. Eftersom vi lämnade Sverige på kvällen och flygningen gick under natten så sov jag helt ok större delen av resan. Vaknade drygt en timme innan landning. 
 
Här är VARMT! Omk 35 grader under dagen och 28 kvällstid. I går när vi kom så packade jag upp allt och gick sen ut till poolen och badade. Rummet är stort och trevligt. Uteplatsen är knappt 4 meter från rummets terass. Hotellet är har bara 7 rum vilket gör att det är lugnt och skönt. 
 
Det var BBQ party här igår kväll. Jättegod mat. Flera thailandsboende svenskar kom hit och åt. Killarna som har hotellet är från Sverige och bor sommartid hemma i Svedala. Bekanta till bl a min man. Det är liksom därför vi hamnade i Thailand i år. 
 
I förmiddags solade och badade vi ett par timmar.  Sen blev det ut på "stan". Vi fick en moppe med i rumshyran :) Lite läskigt att sitta bak på och extra läskigt att det är vänstertrafik! 
 
Jag har - självklart - hunnit med att logga en geocache idag! Letade ytterligare efter en men gick bet. Ska försöka mig på den ännu en gång.  Den ligger nere vid stranden så jag ska ju ändå gå förbi där igen.
 
Vi åt lunch på stranden. Stekta grönsaker och en stor Singha öl. Det var det godaste jag ätit på länge! 
 
Upptäckte via Facebook att det är en del bekant här också.  Kul! Ett gäng som vi umgicks med när vi hängde i Hassela på vintrarna.  Dom kommer från Sundsvall.  Har inte träffat dem på länge.  Vi ska ses någon kväll. Sen visade det sig att en av mina bekanta jag åkt hit med vars systers son också är här. Han bor till och med i porten bredvid hemma. Honom ska vi träffa i morgon. 
Här i den högra fickan hittade jag en geochache!!
 
 

Lite vila innan läggdags

Phuuu, nu som först har jag satt mig ned i soffan.  Lagt upp fossingarna på bordet och lagt på ett laget överlack.
 
Nu är det mesta klart inför morgondagen.  Bara packning som återstår.  Det hinner jag med efter jobbet i morgon.  Behöver inte åka till Arlanda förrän omk kl 18.  Hoppas kusin Nina kan köra mig dit. 
 
Kommer längta ihjäl mig efter My och Ellinore...... 
 
 

Redo.....?!

Tvätt nummer 2 går i maskinen. Det hänger framplockade kläder på dörrarna. Ögonfransarna är färgade och brynen plockade. Fötterna filade och lena som babyrumpor. Tånaglarna klippta, filade och lackerade. Kom-i-håg listan bockas sakta MEN säkert av, punkt för punkt.  Paddan är tankad med e-böcker från biblioteket. Necessären börjar bli komplett endast tandborste och tandkräm skall packas ned.  
 
I morgon ska jag fixa naglarna och färga håret.  Betala räkningar. Förbereda i stallet så My får det lite lättare nu när hon ska ha ansvaret.  Kvällen i morgon går till packning och mental förberedelse.  Sen.....tror jag att jag faktiskt är redo för semester.  Förhoppningsvis kommer jag att få det bra med mycket sol, bad och vila. Kommer dock längta som en tok efter mina ungar. Hoppas jag har tillgång till internet så jag kan Skypea med dem varje dag.
 
 

Det värmer mitt hjärta 💜

Det känns fint att jag har varit med och bidragit till att denna söta lilla tjej fått den hjälp hon behövt för att överleva.  💜💜💜
 
 

4 armband

Dagens pyssel resulterade i fyra läderarmband med glaspärlor och lite annat smått. 
 
 

Arla morgonstund

Har precis krupit ned under dunbolstret igen efter att ha kommit hem från mitt tidiga morgonpass i stallet. Jag vaknade faktiskt innan klockan ringde i morse strax efter sex. Pigg, första gången på länge som jag kände mig utvilad.  Att jag bäddat ned mig igen nu beror på att jag ska till Norrtälje i kväll och umgås med tjejerna i A-N-T-S. Vill vara pigg då för det brukar bli sent.  
 
I morse var det inte lika kallt ute som tidigare mornar, bara tre minus.  Det skulle visst bli varmare nu. Jag kommer få rejält mycket varmare om bara några dagar. Det är 35 grader varmt i Phuket.  Kanske liiiite väl varmt.  Nåja man ska inte klaga. 
 
 

Guldbröllop

Idag firar mamma och pappa guldbröllop! 
50 år som gifta. Det ska såklart firas.
 

20 minuter, 15 nålar och elektricitet

Började denna torsdag med ett inbokat besök på Sjukgymnasterna Birger Jarl på Östermalm.  Det är nästan tre år på dagen sedan jag var där sist. Vilket är glädjande.  Det betyder att mitt diskbråck hållt sig i schack i tre år innan det skulle börja och spöka igen.  Nu agerade jag snabbt den här gången.  Efter nästan två veckors värk började jag ana oråd och misstänkte att det var diskbråcket som gjorde sig påmind.  
Undersökningen visade att jag inte hade helt fel. I benvinkel testet klarade jag bara 66° utav nittio grader.  Dagens behandling blev 20 minuter med 15 akupunkturnålar utspridda över kroppen varav de i ryggen och i högra benet kopplades med el. Den är en skön känsla.  Vissa av nålarna sänkte mig nästan till ett hyptnosiskt tillstånd.  Efteråt kände jag mig nyvaken,  aningen groggy och lätt illamående.  Efter det så var jag frusen och trött.  Ikväll mådde jag som vanligt.  Nästa behandling blir när jag kommer hem från semestern.  Förra omgången jag behandlades krävdes det 11 sådana här behandlingar innan jag smärtblockerats helt. 
 
På den här kliniken har alla patienter ett rör med ett lakan som man använder när man är där på behandling.  Jag har visat det förut här på sidan men det är ju några år sedan.
 
 

Akut insamling

 

Fototapet

Jag har bestämt mig för att jag ska ha en fototapet på en kortvägg i min hall. Tapeten är 350 * 260 så den kommer att täcka hela väggen. Kan inte riktigt bestämma vilken av dessa två jag ska välja. Tips mottages tacksamt!  Jag funderar lite på den understa. Har nämligen en idé för belysningen på bron. Tänkte lägga in mini led-lampor bakom tapeten och låta lamporna sticka igenom tapeten.  Tror det kan bli riktigt coolt! 
 
 
 

En stunds vila

Mätt, matkoma! Hittade rester från söndagsmiddagen. Lövbiffgryta med kantareller,  gnocchi och råa lingon. Så gott!
 
En stunds vila nu innan jag ska till stallet för att fixa därefter direkt till ridklubben för lektionsridning. Kommer hem igen till kl 21. Då blir det sova. Är redan dundertrött och har inte sovit min dagliga eftermiddagslur. 
 
I morgon är jag ledig. Jag och My ska med Ellinore på Lek & Bus. 

Relalalaxa

Idag har jag inte gjort så mycket.  Sov till 10. Gled runt i pyjamas tills eftermiddagen.  Vi åkte till stallet. Det var våran städvecka i stallet.  
 
Under kvällen nu har vi tvättstugan,  till kl 22. Har mängder av filtar, handdukar och några överkast som passar bra att köra i föreningens tvättstuga.  Maskinerna här i lägenheten går för högtryck också. Vi har galet mycket tvätt. Har bokat tvättstugan på torsdag också. 
 
Lagade en god söndagsmiddag med efterrätt.  Det blev lövbiffsgryta med kantareller, lingon och gnocchi. Supergott!!! Till efterrätt åt vi chokladpudding med vispgrädde.  
 
Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt.  Läsa och sova i tid. I morgon är det ny vecka och 10 dagar kvar till semeste.
 
 

Bra att känna till!

Detta läste jag på Facebook idag.  Jag hade inte en aning om detta. Säkert fler än jag som också är ovetande så det är bra att lyfta fram så fler får veta. 
Enligt alla kommentarer inlägget fått så är bötern korrekt utställd.
 
 
 

Tänkvärt!

10 viktiga saker du måste veta om du känner någon med depression 18 November 2015
 
Enligt WHO (Världshälsoorganisationen) lider över 350 miljoner människor i världen av depression. Sannolikheten att någon i din närhet är drabbad är alltså ganska hög. Men fortfarande är depression en sjukdom som vi inte gärna talar om. Därför är det väldigt viktigt att du har koll på det här. 
 
1. Det syns inte alltid utanpå
Att vara deprimerad behöver inte innebära att man låser in sig i sitt rum och har noll kontakt med omvärlden. Många som lider av depression är väldigt skickliga på att dölja det från andra. En person som fungerar väl i samhället kan i själva verket må fruktansvärt dåligt.
 
2. Man blir otroligt trött
Den som är deprimerad har ofta väldigt lite ork. Att konstant dölja sitt psykiska tillstånd inför kollegor och vänner är otroligt energikrävande, trots att man kanske sover mer än man brukar. Men det är sällan man känner sig utvilad, eftersom depression kan orsaka sömnstörningar med flera uppvaknanden per natt.
 
3. Allt är en kamp
Att ligga i sängen hela dagen betyder inte att man är lat. För en deprimerad person kan vardagliga sysslor som att gå upp på morgonen eller ta en dusch kännas som oövervinneliga hinder. Skuldbelägg därför inte din vän när hen inte orkar hitta på något. Glöm inte bort att depression är en sjukdom – inte en ursäkt.
 
4. Depression är mer än att bara vara ledsen
En vanlig missuppfattning är att depression betyder att man är ledsen. Punkt slut. Det är visserligen en del av sjukdomen, men depression täcker ett brett spektrum av känslor. I perioder känner många ingenting alls. Man är avtrubbad, helt enkelt.
 
5. Det går inte att bara ”rycka upp sig”
Skulle du be någon som precis amputerat ett ben att börja gå igen? Nä. Samma sak gäller vid depression. Att uppmana en drabbad att sluta vara deprimerad och rycka upp sig skapar bara skuldkänslor och ångest. Det är viktigt att inte förminska din väns känslor, även om det inte finns något särskilt skäl till varför hen mår dåligt.
 
6. En bra dag betyder inte att man är botad
Att din vän verkar glad och uppåt innebär INTE att depressionen har försvunnit. För många går sjukdomen i perioder – vissa dagar är bättre än andra.
 
7. Deprimerade personer är inte själviska
Bara för att man är deprimerad betyder det inte att man slutat bry sig om andra. Tvärt om. Deprimerade personer vet hur det är att vara på botten – och det sista man vill är att någon annan ska må lika dåligt.
 
8. Ta ALLTID självmordstankar på allvar
Avfärda aldrig din väns självmordstankar. Det är ofta ett sätt att be om hjälp från omgivningen och behöver inte innebära att personen faktiskt vill ta sitt liv. Men det är viktigt att ta det på allvar och prata om det.
 
9. Deprimerade personer är inte svaga
Tvärt emot vad många tror så är deprimerade personer vare sig trasiga eller svaga. Att ta sig ur en depression och söka efter lösningar och svar i själens mörkaste vrår kräver en enorm viljestyrka.
 
10. Det beror inte på dig
För många som lever i en nära relation med någon som är deprimerad uppstår ofta en känsla av hjälplöshet. Vad gör jag för fel? Varför hjälper ingenting? Du måste förstå att det inte handlar om dig. Det är ingen som kräver att DU ska få din vän att tillfriskna. Det viktigaste är att finnas där. Bokstavligt talat. Håll din vän sällskap. Din närvaro gör skillnad!
 
 
 
 
 
 

Så var det helg

Äntligen,  helg.....sovmorgon!  Underbart! Klockan är inte ens elva på fredagskvällen och jag ligger i sängen sedan en halvtimme tillbaka.  Trött. 
 
Idag har det varit kallt men ändå inte så kallt som det var tal om. Minus 17 i morse och sen omkring 12 minus under dagen och eftermiddagen.  Kan inte påstå att jag är speciellt förtjust i vintern och kylan. 
 
Har ställt klockan på 09:45 i morgon.  Vill inte sova för länge.  Tänkte lyssna på Melodikrysset och äta frukost i morgon.  
 
 

Snart helg

Fredag i morgon, redan. 14 dagar kvar till semester...... Längtar nog mer till helgen faktiskt.  Kan verkligen inte hitta den där euroforiska känslan som jag i vanliga fall har inför en resa till sol och värme.  Kanske den kommer..... Jag har i alla fall kollat upp ett gäng geocacher som jag ska logga på resan. Förhoppningsvis så kan jag även släppa några Travelbugs.
 
Har sedan en tid tillbaka haft känningar och värk från mitt diskbråck. Strålar ut i höger ben. Känns som svår kramp i höger skinka,  baksida av lår och vaden. Sist jag hade problem med diskbråcket höll det i sig i 13 månader med värk och problem med att gå och sitta.  Den operation som då planerades blev inställd och jag behandlades istället med akupunktur med ström. Vilket faktiskt hjälpte till slut. Kanske det kan hjälpa även denna gång. 
 
I morgon eftermiddag ska jag träffa en gammal kollega.  Vi ska äta en bit mat på MoS (Mall of Scandinavia). Jag ska passa på att shoppa lite prylar på Panduro. Har några nya armbandsidéer på gång. Tänkte pyssla i helgen. Det ska ju bli så vansinnigt kallt kommande dagar så det passar med inomhusaktivitet då. 
 
Sovdags nu, klockan närmar sig 23.
 
 

Armband

 

Hästkliniken

Idag var jag ledig från jobbet.  Vi hade ett återbesök bokat till Mälarkliniken med Tösen. Bägge frambenen var okej nu. Däremot inte helt bra i vänster bak. Ny cortisonbehandling och ytterligare 3 veckors vila. Därefter nytt återbesök. Hoppas hon svarar bättre på den här cortisonkuren.
 
Ikväll har jag och My röjt upp hemma. Det var riktigt stökigt.  Alla julsaker är borta också.  Nu får vi istället längta till våren....om det går.  Det har ju snöat en del idag. Temperaturen har legat omkring ett par minus. Tyvärr ser det ut att bli riktigt skitkallt, rent ut sagt, till helgen. Fyyyyy bövelen!  
 
Knappt två veckor kvar tills min resa. Har inte det minsta änns funnit glädjen och förväntan för resan. Vanligtvis längtar jag som en tok inför mina resor. Men inte nu.....Istället är det en lätt ångest över det hela. Kommer säkert bli jättekul och härligt när jag väl är där. Sol, bad och 35 grader varmt. Hmmmmm.........
 
Klockan är strax halv tio. Jag är sådär behagligt trött. Ska läsa en stund och sen sova. 

Två halsband

Här är resultatet från dagens pyssel. 
 

Pyssel

Söndagseftermiddag hemma i lugn och ro. Har plockat fram material till två halsband. Är riktigt sugen på att pyssla nu. Har legat halva dagen i migrän men nu är det över, tack och lov. 
 
 
Ellinore kämpar mot tröttheten.  När mormor plockar fram pyssel grejerna så vill man ju vara med oavsett hur trött man är. Ha haha. ...😆
 
 

Jag värnar för djuren

Att jag äkskar djur är väl ingen nyhet. Jag älskar mina katter som om dom vore mina barn. Jag skulle lätt kunna bli en "Crazy Cat Lady" om jag inte hade den disciplin jag håller så hårt i. Jag värnar för djuren och speciellt för hemlösa katter.  
 
 

En påminnelse!

http://www.svenskadjurambulansen.se
 
Min familj har sedan några år tillbaka varit stödmedlem åt djurambulansen. Vi betalar en årsavgift för medlemskapet. Vi stödbetalar även en liten summa varje månad. Nu behöver djurambulansen mer hjälp ekonomiskt då deras bilar och annan utrustning behöver förnyas. 
 
 
Öppet brev från Ordförande Johan Söderström:
 
 
PS: Du vet väl att du kan bli månadsgivare? Att bli månadsgivare innebär att du varje månad skänker en summa via autogiro till Svenska Djurambulansens arbete. Det är administrativt kostnadseffektivt och det blir enklare både för dig och för oss.
Läs mer på http://www.svenskadjurambulansen.se
 
 
 
 
 
 
 
 

Mildare

Idag är det bara fyra minusgrader ute. Det ska bli mildare under helgen och sen till nästa vecka så blir det kallare igen. Jag vill helst ha vår NU! Funderar skarpt på att gå i ide.....väck mig till våren tack!
 
Just nu puttrar en (jul)skinka på spisen. Köpte en för 29:-/kilot. Fanns dock inga under 4,5 kilo så jag får frysa in i bitar. Duger som pålägg och till pyttipanna, omelett mm.
 
Behöver åka ut en sväng idag. Inte alls sugen på det, vill helst ligga i soffan med pyjamasen och filten. Men jag måste till stallet och affären.  
 
Fredagen för övrigt kommer inte bjuda på så värst mycket. Det blir en stillsam kväll. Jag har utsläpp i stallet i morgon innan kl sju så jag behöver lägga mig i tid. 
 
 

Kallt!

I morse strax innan kl 8 var det -19° ute. Brrrrrrr!!! Typiskt att det skulle vara så kallt just den dagen vi skulle få vårt köksfönster utbytt. Mellan 8 och 12 var vi fönsterlösa. Byggplast uppnitat och extra värmeelement höll den värsta kölden borta. Nu är det varmt och skönt inne igen. Passade på att städa bort julgardinerna, julstjärnan och div julpynt från köket samtidigt.  Resten av julpynt i lägenheten ryker på söndag.  
 
Ligger på soffan och vilar. My kollar serier och Ellinore sover. När hon vaknar ska vi åka till stallet. Sen måste vi åka och handla mat mm. 
 
Det känns inte så lockande att gå ut även om det inte är lika kallt som i morse.  Nu är det "bara"
-12°.

Varning för beroendeframkallande!

Jag är torsk på Wish! Jisses vad mycket prylar mm det finns och det är superbilligt. Jag kan erkänna att jag köpt en HEL DEL!!!! Vanligvis är jag väldigt svårflörtad när det gäller shopping och är inte heller någon impulsiv spontanshoppande shopoholic. Men Wish..... shit.... man vill bara shoppa! Jag är dessutom supernöjd med sakerna. Det har blivit en del barnkläder, leksaker, prydnadssaker, mobilskal, smyckestillbehör så som pärlor, stenar, berlocker, smyckespåsar mm.
 
 

Påkommen

Mommo. .... jag pillar inte alls på några knappar....jag lovar! 
 

Mums!

 

En julklapp

Den här fina ljusbrickan i trä med alla glas fick jag av My i julklapp.  Jag älskar ljus i alla dess former! 
 
 

Naturellt

 

Dagens pyssel

 

Nytt armband klart

Äntligen är jag klar med armbandet.  Jag är riktigt nöjd. 👍
 

Lördagens morgonstund

 

Från 6:e våningen

 

2016

Så var det nytt år! Dessutom har vi precis passerat midnatt mot lördag och det är nu 2 januari.  
 
Nyårsafton var stillsam. Jag och P delade på en hummer vid 17 tiden på nyårsaftonen.  Sen låg vi i varsit soffhörn och glodde på tv. Vid åttatiden åkte vi ut för att hitta ngt hak där vi kunde äta en bit mat. Tyvärr var det flesta restaurangerna stängda och de som var öppna var fullsatta och serverade bara nyårssupé. Det slutade med att vi köpte hem burgare från Donken.  Sen blev det mer tv. Vid halv tolv gick vi över till en bekant för att kolla på fyrverkerierna från hans balkong på 6:e våningen.  Vi hade en fantastisk fin utsikt där! Var tillbaka hemma igen till halv ett och jag sov nog redan vid ett. 
 
Sovmorgon till efter 10 på fredagsmorgonen.  Slappat i soffan, fikat och kollat på tv. Enkel sillunch. Varit till stallet. Sen mer tv. Kollat på Gåsmamman. Superbra! Rekommenderar verkligen den!!! 
 
Fredagskvällens efterlängtade stund var premiären av nya Beckfilmen - Gunvald, som sändes klockan nio på cMore. Den var bra. 
 
Nu är det dags att sova. Hoppas att jag vaknar pigg och utvilad.