Dagarna rusar

               Det finns vissa stunder varje dag som är extra efterlängtade och som jag känner att jag verkligen är avkopplad. Det är stunden när jag går ut genom ytterdörren på morgonen, kommer ned till bilen i garaget. Startar min ljudbok och bredvid mig har min termosmugg med färskt bönkaffe. Stunden i bilen till jobbet är helig. Jag laddar min energi och förbereder mig inför dagen. Nästa tillfälle är när dörren bakom mig till kontoret går igen och då jag sätter mig i bilen för att åka hemåt efter arbetsdagen. Även nu startar jag min ljudbok och rattar hem. Väl hemma tar jag en kopp kaffe, lägger mig på sängen och bara vilar en stund innan det är dags att ta i tur med hem, hushåll, stall eller vad det nu kan vara. Dom här stunderna är viktiga för mig. Stillhet, lugnet, tystnaden (förutom då ljudboken går), avkopplingen, medveten närvaro i nuet. Känslan i kroppen när muskler och huvud får vila.

 

               Den här veckan har gått snabbt. Dagarna har verkligen bara försvunnit. Insåg igår att jag redan varit hemma i över en vecka sedan semesterresan. Solbrännan börjar dämpas, speciellt i ansiktet. Kanske jag skulle gå och sola på ett par gånger så jag får behålla lite av färgen under våren. Mår så mycket bättre och känner mig fräschare med en fin brun hudton. För övrigt har den här veckan inte bestått av så mycket mer förutom det vardagliga. Jobb, hem, stall. Energin har varit rätt usel också. Det är den förbannade värken av diskbråcket som skär i länd och hela höger ben…konstant….förutom när jag ligger ned. Och det kan jag ju inte göra hela dagarna precis!! I morgon ska jag vara på sjukhuset redan 7 på morgonen och genomgå magnetröntgen. ÄNTLIGEN! Ska boka återbesök till läkaren till slutet av nästa vecka. Sen får vi se vad som händer. Troligen blir det operation. Vet inte när i så fall men har hört att det kan vara långa köer. Har inte koll på vad vårdgarantin säger när det gäller köerna.

 

               Vi har börjat med mitt hobbyrum hemma. Arbetsbänken är på plats. Jag ska köpa två vita Billybokhyllor från IKEA.  Vita vägghyllor, whiteboard, ny kontorsförvaring, pärmar. Två höga kontorsstolar slash barstolar – gärna roterbara. Tips någon?? Jag har inte hittat några. Ska även köpa en bäddsoffa. Försöker hitta en begagnad 2-sitsig bäddsoffa ”Ektorp”, IKEA. Det finns ju klädsel att köpa så tygskicket är inte så viktigt. Så om någon råkar ha en sådan soffa över så hör av dig!! Ska bli härligt när rummet är klart så jag kan sitta där och pyssla med mina smycken mm.

 

               När hobbyrummet är klart så ska jag fixa hallen. Måla om de vita väggarna. Dom är lite slinta i färgen. Sen så blir det en fotofondtapet på ena kortsidan med motiv över Brooklynbridge och Manhattan i kvällsljus. Jag ska nog också köpa en garderobsvägg för ytterkläderna. När hallen så småningom också är klar så kanske det börjar bli vår och varmt. Då är det dags att göra ordning uteplatsen på baksidan mot skogen. Den grävdes ju upp i somras då huset skulle dräneras. Gubbarna var ju inte klara förrän långt in på hösten så jag fick ju aldrig någon ordning där.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback