Julbord på Långholmen

 

1:a advent

 

Dött lopp ?!

 

Gårdagen i bilder

 

Black Friday... ??

VAD är Black Friday?? Just nu så överfalls vi fullkommligt utav reklam för detta fenomen. Något som det senaste åren tydligen även blivit ett begrepp i Sverige. Men hur uppkom detta begrepp inom shoppingsfären? Jag googlade lite och hittade följande på Wikepedia. Läs och lär :)
 
 

Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde torsdagen i november). Det är USA:s största shopping- och readag. Det är traditionellt även dagen då julhandeln inleds, och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa.

 

Namnet härstammar ursprungligen från Philadelphia någon gång före 1961, där det beskrev den stora trafik- och fotgängarökningen som kom dagen efter Thanksgiving. Uttrycket började spridas utanför Philadelphia 1975 och är nu ett allmänt namn i USA för dagen efter Thanksgiving. En senare förklaring till namnet är att denna dag går många butiker från rött (förlust) till svart (vinst) i räkenskaperna. Ett antal amerikanska webbutiker erbjuder billigare varor denna dag och riktar sig då även till kunder utanför USA.

 

Alla butiker har öppet väldigt tidigt, vissa redan öppet från midnatt, andra oftast från klockan 5 eller 7 på morgonen, samt stänger väldigt sent, oftast vid 23-tiden.

 

Trots att Black Friday inte är någon officiellt ledig dag i USA är alla skolor och många arbetsplatser stängda, för att möjliggöra en fyra dagar lång ledighet med Black Friday som så kallad klämdag.

Traditionen har tidigare inte haft något fäste i Sverige, men 2013 uppmärksammade flera svenska butikskedjor och e-handelsföretag dagen med specialerbjudanden. Innan Black Friday 2014 hade redan över 45 butiker meddelat att de skulle komma att ha erbjudanden. Betalningsleverantören DIBS Payment Services preliminära siffror visar på ökad näthandeln med 50 procent, jämfört med samma dag förra året. Ökningen är ännu större hos butiker som erbjuder rabatter.

 

Uttrycket började spridas utanför Philadelphia 1975 och är nu ett allmänt namn i USA för dagen efter Thanksgiving. En senare förklaring till namnet är att denna dag går många butiker från rött (förlust) till svart (vinst) i räkenskaperna. Ett antal amerikanska webbutiker erbjuder billigare varor denna dag och riktar sig då även till kunder utanför USA.

 

Alla butiker har öppet väldigt tidigt, vissa redan öppet från midnatt, andra oftast från klockan 5 eller 7 på morgonen, samt stänger väldigt sent, oftast vid 23-tiden.

 

Trots att Black Friday inte är någon officiellt ledig dag i USA är alla skolor och många arbetsplatser stängda, för att möjliggöra en fyra dagar lång ledighet med Black Friday som så kallad klämdag.

 

Traditionen har tidigare inte haft något fäste i Sverige, men 2013 uppmärksammade flera svenska butikskedjor och e-handelsföretag dagen med specialerbjudanden. Innan Black Friday 2014 hade redan över 45 butiker meddelat att de skulle komma att ha erbjudanden. Betalningsleverantören DIBS Payment Services preliminära siffror visar på ökad näthandeln med 50 procent, jämfört med samma dag förra året. Ökningen är ännu större hos butiker som erbjuder rabatter.


I mina lurar

Jag älskar ljudböcker! När jag kör bil, promenerar, städar etc. Allt blir så mycket roligare och lättare att göra med en bra ljudbok i lurarna. Just nu så lyssnar jag på Fredrik Backmans "Mormor hälsar och säger förlåt". Jag är precis i början av boken men den är bra så här långt så förhoppningsvis så fortsätter den så. Författaren till denna är den samme som skrev succeromanen som också blev film "Hundraråringen som klev ut genom fönstret och försvann". Backman har ytterliggare en bok som jag ska lyssna på efter den jag lyssnar på nu. "Britt-Marie var här".
 
Jag är vanligtvis en deckar/thriller/polisroman älskare och då helst med handling i svensk miljö. Ibland vilj jag dock byta det mörka kriminella mot något roligt och i fellgoodandan. Då blir det skönlitteratur och komedi. 
 
 
 
Handling:
Min mormor hälsar och säger förlåt är en ovanlig vardagssaga om dysfunktionella superhjältar. Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar författaren till En man som heter Ove om en mormors kompromisslösa kärlek till sitt barnbarn, och om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns. Rätten att få vara annorlunda. 

Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det. 

Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.

Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, "Miamas", och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende. 

Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.
 

Torsdag kväll

Har precis slagit ned rumpan i soffan. Ska kolla lite på tv innan det är dags att lägga mig. I morgon har jag sovmorgon. Ska vara på jobbet till klockan 10. Blir dessutom kommunalt till jobbet. Det är julmiddag med jobbet i morgon kväll så jag tänker inte åka hem där i mellan. Vi ska ut till Fjäderholmarna och äta vikinga julbord. Intressant, undrar just vad det innebär..... Vildsvin och mjöd, haha...
 
Skönt att det är fredag i morgon och därefter helg. Lördag är obokade än, antar att jag måste se till att få på vinterdäck och julpynta hemma. På söndag ska jag med mamma på julbord ute på Långholmen. Sen så får det vara nog med julbord fram till jul. 
 
 
På lunchen idag tog jag en promenad till Mall of Scandivavia. Kollade i några affärer. Det var ganska lungt i centrumet. Hittade en butik som jag verkligen gillade. Hunkermöller. Har hört att ungarna (dotter och systerdöttrar) pratat om det men inte riktigt vetat VAD det är för butik. Nu vet jag! Underkläder och underbara pyjamaser till superbra priser. Dit kommer jag gå igen! 
 
 
 
När jag ändå var på MoS (Mall of Scandinavia) på lunchen så var det lika bra att köpa lunch, Hittade ett creperie som hade super fräscha och goda crepesstrutar. Jag köpte en med massor av sallad, avokado och räkor i sweet chili. Det var verkligen supergod! Verkligen något jag kan rekommendera vid ett besök på MoS om man vill ha något lättare att äta men ändå bli mätt.
 
 
 

In progress

Nytt armband under tillverkning.  
 

Lilla guldklimp 💜

 

Ett till

 

Dagens pyssel

 

Lördagens presterande

På beställning har jag gjort detta armband.  
 

Åhhhh typiskt!

Skrev ett långt inlägg precis. Fick tjall med internet och uppkopplingen hakade upp sig. Trots att blogg.se autosparar så blev det generalknas och hela inlägget försvann i cyber space. Suck!
Klockan är halv två på natten och jag måste verkligen sova. 

Så är det!

Bildkälla: www.livskrafteremma.com

Tänkvärt

 

Skynda fynda!!!

EXTRA UTFÖRSÄLJNING!

Vi har fortfarande många provskor kvar (Rockport, Högl, Cavalet, Pepperoni, US Polo m.m.)
så vi har en extra utförsäljning.
  Dam i stl 37/38
  Herr i stl 41/42.

Dessutom har vi i begränsad omfattning följande storlekar:
  Dam stl 36-41
  Herr stl 39-46

Vi säljer även ett urval av smycken från LP Design

OBS: Nya dagar och tider

  Torsdag   26/11 10,00-18,00
  Fredag    27/11 10,00-18,00
  Lördag    28/11 11,00-14,00
  Söndag    29/11 11,00-14,00

Adressen är Backvägen 6 i Solna.

Hagelöfs Försäljningsbolag
Tel: 070-530 14 55
E-post: info@hagelofs.se

Välkomna!

Map of Backvägen 6, 169 55 Solna


Armbandspyssel framför tv'n

Kvällen har jag tillbringat framför tv'n med armbandspyssel. Jag har sytt på ett tenntrådsarmband. Riktigt pillrigt. Syr med en tunn transparant tråd som lätt glider ur nålsögat och också gärna slår knut på sig själv. 
 
Det har regnat hela dagen. Mörkt och trist. Lusten att ligga under duntäcket hela dagen har varit lockande. Men, det får vänta tills helgen. En arbetsdag kvar sen så!
 
Vi beställde hem pizza till middag. Ingen av oss kände sig motiverad att laga mat. 
 
Strax ska jag lägga mig, klockan är snart halv elva och jag vill läsa en stund innan jag ska sova. Har lånat hem en e-bok från biblioteket till min padda. Det är Denise Rudbergs senaste.
 
 
 

Pic's från Norrköping

 
 
 
 

Regnet smattrar

Ligger på soffan och lyssnar på regnet som smattrar mot taket på vår uteplats. Det är rofyllt, speciellt när jag ligger under min mysigt goa filt. Är aningen frusen.  Somnade till en stund och måste nog sovit hårt för jag hörde inte att maken kom hem. Var rejält trött redan på eftermiddagen så jag behövde antagligen en powernap.
 
Klockan 12 idag hade vi en tyst minut för det fruktansvärda som skedde i fredags i Paris. Hela vårt kontor stannade upp. Vi är ett franskt bolag och vi har kollegor i Paris som hade anhöriga/vänner som drabbats utav attentaten.  
 
I morgon bär det av mot Norrköping för årets ekonomiträff med kollegor från andra regioner. Jag ska köra en av flera bilar som ska dit. Hoppas på bra väder.  Det är drygt 20 mil enkel resa. 
 
Vi har drabbats utav misstänkt vattkopporfall här hemma.  Lilla Ellinore har fått prickar.  BVC misstänkte vattkoppor.  I morgon ska hon till läkaren och se vad dom säger där. Gubben min som inte har haft sjukdomen är livrädd att han ska åka på någon vuxenvariant utav vattkoppor. 
 
Ska ta och packa en liten bag inför morgondagen nu därefter en bit mat innan jag tar kväll på riktigt framför tv'n.
 
 

En bra helg

Har haft en väldigt bra helg. God mat, god dryck, tjejmiddag, sleepover mm. Idag blir det en chillar dag. Ligga på soffan och läsa, titta på tv och slumra lite. 
 
Nu har jag fått hem material så jag kan göra två läderremshalsband med hängen på. Det ska bli riktigt kul att göra dem. Har en vision om hur dom ska bli. Det ena ska jag behålla själv. 
 
Kommande vecka blir kul. Vi ska ha ekonomimöte med våra kollegor från Ängelholm och Skara. Den här gången blir det Norrköping som vi ska gästa. Bland annat ska vi besöka Visualiseringscenter. Har inte riktigt koll på vad det är direkt men det blir säkert jättekul. 
 
 

Så sant som det är skrivet

 

Vilar

Ligger på soffan och vilar. Njuter av stillheten och tystnaden. Gubben sitter och jobbar. Ungdomarna och barnbarn är ute. Skönt med egen tid. 


Paracord armband

Det är väldigt inne med paracord armband. Dom är lätta och göra och blir jättefina. 
Bild och beskrivning kommer från näter.
 
 
 
 
 

Nätshopping

Sitter och nätshoppar. Renskinn, knappar mm. Ska göra några breda tenntrådsarmband och jag behöver bredare renskinnsremsor. Svarta och mörkgröna. Har lite olika idéer på gång. 
 
I morse var jag sjukt trött. Somnade inte förrän vid halv två inatt. Inte bra. När jag kom hem från jobbet idag så la jag mig för att ta en powernap vid kvart i fyra. Vaknade halv sju nu ikväll. Bara hoppas att det inte blir problem att sova i kväll. 
 
Så snart gubben jobbat klart, han sitter med planeringsjobb hemma, ska vi titta på TV. Gissa vad???? Haha..... 
 
 

Slut på en kreativ helg

Helgen har varit bra, på många sätt. Jag har haft mina underbara systerdöttrar här och vi har pysslat. Tjejerna har gjort flera fina armband.  Själv har jag pysslat med att renovera tenntrådsarmband. Håller även på att göra ett armband. 
 
Förutom pyssel så har det varit soffhäng vid tv'n. Nu ikväll har vi precis sett två avsnitt på vår favorit serie. 
 
Söndagen lider mot sitt slut och det är dags att lägga sig strax. Ny vecka väntar. 
 
 

Tänkvärt

 
 
 

Melodikrysset v 45

 

Förberedd

Förberedd inför morgonens melodikryss 👍

Trötter

Fredag kväll,  22:20. Jag är trött och tänker gå och lägga mig.  Har varit trött större delen av dagen.  Somnade när jag kom hem från jobbet. Sov kanske någon timme bara.  Blev lite piggare. 
 
Har fått svar på de prover som jag lämnade i tisdags. Fanns inget att anmärka på mer än att D-vitaminet var långt. Man bör ligga mellan 75 - 250 nmol/L. Jag har 76, det räknas till optimalt värde även om det ligger mer mot minimum. Dock ingen allvarlig brist men tillräckligt lågt för att påverka trötthet. Jag får börja med min trippeldos Divisun igen. 
 
Min BFF Tina kom på besök under kvällen.  Vi har inte setts på ett bra tag.  Pga våra olika arbetstider så har det blivit svårt att få ihop något som passar oss båda. Men idag så, då fick vi några timmar.  
 
Nu ska jag lägga mig.  I morgonbitti blir det melodikrysset till frukosten,  haha 😀

Så var det torsdag...igen

Idag har jag ont i ena foten, eller snarare under foten. Den är troligtvis från igår då jag promenerade mer än vanligt. Ändå hade jag mina sköna ecco walkingskor. Undrar om det kanske är hälsporre som jag har. En kollega har det och har för mig att min "symtom" stämmer överens. Vi har en fotspecialist på bottenvåningen på jobbet ska nog titta in dit och be om råd. 
 
Även idag så är det mörkt och trist ute. Verkar inte som om dagen ens kom till oss. Det var 5 grader i morse men gick upp med det dubbla under dagen. Typsikt tråkigt, deprimerande höstväder. 
 
På lördag ska jag ha "pysseldag" med mina ungar, dotter & systerdöttrar. Vi ska göra armband bl a. Någon av dem vill evetuellt baka. Det blir lite av varje. Kvalitetstid med tjejerna <3 Har köpt hem nya pärlor mm så dom har att välja på. 
 
Kvällen kommer vi, som vanligt, tillbringa vid tv'n. Vi är ju helt hjärntvättade utav serien Prison Break. Det går verkligen inte att sluta titta. Varje kväll säger vi att vi ska se ett avsnitt. sen blir det bara ett till, ett till osv haha. Livet har liksom fastnat i serien. Förut drömde jag till och med om den men det gör jag inte längre som tur är. Det var väldigt stressande och jobbigt att vara på "flykt" hela tiden :) 
 
 
 

Några steg

Har gått några steg idag 😀

Nagelfix

Har fått mina naglar fixade idag. Är väldigt nöjd!Livsnjutare

 
Ellinore njuter i badet :) 
 

November

Nu räknas det väll som vinter när vi kommit in i november...eller? Vart går gränsen? Det är i alla fall inte snö och det är helt ok temperatur, omkring 8 - 11 grader. Idag har det varit ganska tråkigt väder. Mulet. Nästan alla löv har fallit av träden och jag kan se längre in i skogen på baksidan av vårt hus. 
 
Jobbar igen men är väldigt trött både fysikt och mentalt. Skulle kunna sova längre varje morgon. Men det är bara att pallra sig upp och ta sig til jobbet.
 
I morse var jag till labbet för provtagning. Sköldkörtel, röda- & vitablodkroppar, järn, vitamin d och en massa annat. Vi får se om det visar något. Tror att jag kanske är på väg att bli förkyld igen. Känner mig rivig i halsen. lite snorig och det kliar upp i ena örat prescis som det gör när man är rejält förkyld. Tycker var och varannan människa hostar och hackar för tillfället. Det blir rundgång på eländet. 
 
Senare ikväll har jag ridlektion. Hoppning. Känner mig lite osäker på det faktiskt. Är inte helt trygg. Men om jag inte övar så kommer jag inte heller att lära mig. Hoppas My åker med mig som moraliskt stöd. 
 
I går kväll hade vi familjemys. Vi låg på soffan och tittade på fyra avsnitt av Prision Break. Den är så BRA!!! Snart är vi klara med säsong 2. Tror det är fyra säsonger totalt och eventuellt en femte på gång :)