Nu är dom hemma

Äntligen är dom hemma. My, Ellinor och Robin. Jag har längtat så mycket efter dem. Nu känns det som om vi kan börja den nya fasen i vårt liv.  Nästa stora förändringar blir flytten.  Ser fram mot det. Ska bli skönt när det är klart och vi är installerade. 
 
Nu ska jag sova,  klockan är mycket. 

Nöjd med dagen

Är nöjd med det vi gjort idag även om vi inte hann med allt.  Berodde nog på att vi låg kvar i sängen och glodde på tv tills 12. Vaknade vid 9 och hade en galen huvudvärk, igen. Var tvungen att överdosera med värktabletter,  4 stycken 500mg innan det släppte.  
 
 
Vi åkte till Mio för att kolla på en kontinentalsäng som vi såg på annons.  11995:- istället för 26995:-. Dom hade ett begränsat antal.  Tyvärr hade dom inte fått ut visnings exemplaret i butiken. Vi får åka förbi i veckan.  Kolkade på soffor också. Nu har jag hittat en som jag gillar.  Det lutar åt att vi köper den. Vi hittade också en fin garderobsvägg till Mys och Robins rum. Nu är det bara sängbord, vardagsrums bord,  tv bänk, lampor, gardiner, mattor och en del andra småsaker som vi ska titta efter.  Vi ska bara ta med några få möbler från huset. Matsalsbord, skänk, bokhylla och kontorsmöbler. Resten köper vi nytt. 
 
 
 
 
Blev lite rensning här hemma idag. Badrum, tvättstugan och ganska mycket i vardagsrummet. Per satte upp nya vägglampor i hallen. Dom gamla var fula. Vi hittade snygga för under hundringen på Bahaus. Blev ett rejält "lyft" för hallen.  Nu ser man bra.
 
 
På Jysk köpte vi badrums prylar.  Ny tvättkorg bland annat.  Köpte också en korg som vi fyllde med SPA tillbehör.  
 
 
 
Imorgon eftermiddag ska jag klippa mig,  äntligen.  Är ovårdat långhårig med tanke på att jag vanligtvis har en kortklippt frisyr.  Blir tokig när luggen hänger i ögonen och sidohåret kliar i öronen.
 
Hoppas att My, Robin och lilla Ellinore kommer hem i morgon från sjukhuset.  Längtar efter att få hem den lilla familjen.  Jag har köpt hem blöjor och lite prylar och fixat ordning i tvättstugan. 
 
 
Nu är klockan ganska mycket och jag måste sova.  Ska lämna bilen på service tidigt i morgon. Sen är det bråttom till jobbet med kommunala färdmedel. Har morgonmöte som jag inte kan missa.
 
Nattinatt. Zzzzzzz 

Lördagkväll

Har varit en lång dag. Började redan strax efter sex i morse då jag gick upp för att åka till stallet.  Därefter blev det tillbaka hem för frukost.  Systerdotter,  Nina, klev in genom ytterdörren vid åtta. Vi la oss i varsin soffa och spelade Wordfued och Texas Hold'em. 
 
Under eftermiddagen har vi röjt garaget på en massa skräp.  Per körde tre vändor med släpvagnen till återvinningen.  Vi ska fortsätta i morgon.  Just nu känns det som det inte finns något slut på allt som måste fixas, och tiden blir allt knappare. Det är bara att bita ihop och fokusera.
 
Nu ska vi slappa i soffan med film, vin och Ben & Jerry glass.  
 
I morgon när vi vaknar har gått in i sommartid :)
 
 

Tyst i huset

Var rätt trött när jag kom hem från jobbet idag. Somnade och sov drygt en timme. Nattsömnen, eller snarare brist på nattsömnen tog ut sin rätt under eftermiddagen. 
 
Ikväll sover jag hemma och i egen säng.  Har utsläpp i stallet senast 7 i morgonbitti. Har precis lagt mig.  Det är väldigt stillsamt och tyst i huset.  Bara jag och katterna hemma. 
 
I helgen måste vi verkligen lägga på ett kol när det gäller röjning och rensning här hemma! Tiden går och vi får allt mer ont om tid.  
 
 

Pic's

Bilder från igår och idag.
 
Så här är det ibland! Ockuperat i badrummet :)
 
Känns fantastiskt när man får en bekräftelse på att min goda gärning kommit till användning!
Jag växer en aning av glädjen att ha kunnat hjälpa en medmänniska. 
 
Klockan 4 i morse på Danderyds BB. Jag har spenderat natten med My och Ellinore. Denna lilla parvel hade jag i min famn nästan oavbrutet från 19 igår till 8 i morse. Underbart att snusa bebis. Inte många timmar sömn blev det men helt klart värt det <3
 
Denna ruggiga och regniga dag var som gjord för att kura ihop sig på kontorsrummet. Släcka ned tak armaturen, tända smålampor och levande ljus. Myyyyysssss!!!
 
 

Omtumlande dagar

Nu börjar pulsen komma tillbaka till rätt nivå. Det har varit två psykiskt jobbiga veckor då My varit så sjuk och legat på sjukhuset.  Jag har känt mug stressad och maktlös över situationen. Att jag inte kunnat göra något för henne. Nu har pressen släppt och jag har börjat landa igen. My mår bättre och hennes prover likaså. Nu är det fokus på lilla Ellionore som ska ligger på sin ljusfilt och "solar". Så snart hon slipper den så får dom komma hem. Längtar jättemycket 💜💜💜💜
 
Idag har byggfirman avslutat här hemma. Vi är supernöjda med deras arbete.  Altanen på framsidan är toppenfin. Helhetsintrycket kommer kännas väldigt välkomnade.  I helgen ska vi göra iordning blomlandet där vi ska plantera tujor. Vill ha riktig vår också så jag kan plantera uteblommor
.   
Klockan är mycket och jag ska förbereda mig för att lägga mig.  I morgon blir det ingen sovmorgon.  Har ju unnat mig det två dagar på raken. Men i morgon ska jag köra min systerdotter till jobbet och hon börjar 07:15.
 
Nattinatt, sweet dreams 💜
 
 
 

Ellionore

I måndags,  2015-03-23 kl 11:38 föddes lilla Ellionore 4 veckor beräknat med akut kejsarsnitt. 45 cm lång och 2280 gram tung...eller lätt 😉
 
Att det blev akut berodde på att My blev allt sjukare och hennes njursmärtor tilltog. Trycket på den sjuka njuren var ohållbart tillslut så läkarna hade inget val.  Nu mår My mkt bättre öven om hon är långt ifrån bra. Den värsta smärtan har lagt sig men hon har feber och har förhöjda infektionsvärden. 
 
Ellionore mår bra men får ligga på solfilt. Hon är så otroligt söt. Längtar tills dom får lämna sjukhuset.  Allt hänger på hur snabbt My blir bättre. 
 
Tänk att jag har blivit mormor! Jag som inte ens är speciellt lastgammal, hahaha ...... 😉 Och mina föräldrar som helt plötsligt är gammelmormor och gammelmorfar.  4 generationer! Samma på Pers släktsida.  
 
 
 

Danderyds sjukhus

Vet inte HUR många vändor jag kört till sjukhuset de senaste dryga två veckorna.  Nu är jag här igen. My hann vara utskriven i 2 timmar den här gången sen var det dags igen. Stopp i nefrostomin och läckage i njuren. Hon har och har haft fruktansvärda smärtor.  Morfin hälper inte lika bra längre. Stackars, stackars My.. 😢
 

Vaknar till snö

Vaknade redan strax efter 7 utav att maken höll på att måla innedörren i entréhallen. Nu ligger vi och fikar och tittar på tv4 morgon i sängen.  Vi ska faktiskt gå upp snart. Idag har vi planerat att köra några släpkärror till SÖRAB. Vi ska också röja upp på framsidan av huset. 
 
Från i måndags har vi haft en byggfirma hemma som har bytt vindskivor och takpanel på huset. Dom har också satt ny panel på väggarna på baksidan. Nästa vecka ska dom bygga träaltan på framsidan. Det blir riktigt snyggt. Killarna är snabba och duktiga! Vill ju lämna över huset snyggt sen när vi flyttar till lägenheten. 
 
Nu har vi ett preliminärt datum för när vi får tillträde till lägenheten.  Det blev lite tidigare än vad vi trodde det skulle bli. Men det funkar och känns faktiskt bra. Det blir innan sommarsemestern istället för i slutet av sommaren.  
 
My är inlagd på Danderyds sjukhus igen. Blev inte många timmar som utskriven.  Kom hem i torsdags.  Blev sämre under natten till fredag och i fredagsmorse (igår) fick jag köra tillbaka henne till sjukhuset.  Jag känner mig så maktlös som mamma att jag inte kan göra något för mitt barn när hon har så ont. Pga infektioner och andra smittor kan jag inte heller vara på skukhuset hos henne. Det ligger patienter på avdelningen som inte bör utsättas utav risk för smittor,  bland annat RS-virus. Jag har istället åkt dit och mött henne utanför avdelningen och sen kunnat köra henne i rullstol till cafeterian. 
 
Var ni med och hyllade "Rocka sockorna" igår? Det var jag och flera av mina kollegor!  Kul intinativ från en 10 årig tjej. Det var flera hundratusen i Sverige som deltog efter att tjejen dragit igång ett event på Facebook. 
 
I dag vaknade vi till SNÖ!!!  Jo, det var väll väntat eftersom det började snöa igår kväll. Usch, trist! Nu skiner i alla fall solen så eländet försvinner förhoppningsvis fort.
 
 
 

Solförmörkelse

I morgon kl 09:43 i morgon förmiddag är det total solförmörkelse.  Höjdpunkten är omkring kl 11 för Stockhomsbor. Det ska vara den bästa solförmörkelsen på väldigt länge nästa gång detta sker igen är om 24 år! 
 
Det är viktigt att skydda ögonen då det är väldigt skadligt att titta mot solen. Finns lite olika knep för att kunna följa förmörkelsen på ett ofarligt sätt. 
 
 
 
Nu är inte väderprognosen inte allt för lovande över storstockholm. Typiskt eftersom vi har haft ett underbart vårväder en tid nu. Snöblandat regn och rusk väntar.  Med andra ord typiskt marsväder! 
 
 

Förkyld

Usch, är förkyld. Hoppas det inte blir värre. Ikväll kurerar jag mig under fleecefilten på soffan. Ställde in kvällens ridning. Blir alldeles för andfådd om jag anstränger mig. Har inte haft tid att ta det lugnt. Igår var det en lång dag på jobbet och efter det blev det ett kort stopp hos My på sjukhuset och sedan vidare till stallet för att fixa.
 
Försov mig i morse. Jag hade inte satt i laddarsladden ordentligt i mobilen så batteriet var helt urladdat och såklart ringde ju inte väckarklockan i mobilen. Som tur var så försov jag mig bara 20 minuter. Hann till jobbet i tid men make-up och hår fick bli som det blev, haha...
 
Gick redan hem vid 12. Hade några timmar tillgodo och vi hade ganska lite att göra. Istället åkte jag till Danderyds sjukhus för att träffa My och följa med henne till röntgen. Det är inte bra med min lilla gumma. Hon har fruktansvärda smärtor och det kommer blod från njuren hela tiden eftersom gallstenarna gör att det blir stopp i njuren. Hennes infektionsvärden är för höga så nu får hon antibiotika intravenöst. Ingen hemgång planerad. Saknar henne hemma.
 
I morgon tar mina sjukersättningsdagar slut. Blir utförsäkrad från Försäkringskassan i 3 månader. Innebär att jag inte får ersättning vid sjukdom under tre månaders tid. Kommer i alla fall att fortsätta jobba 75% tills vidare. Kruxet är att jag måste gå ALI (arbetslivsintroduktion) på Arbetsförmedlingen. Knasigt eftersom jag har en heltidstjänst. Men någon har ju bestämt att det ska vara så.
 
 
 
 

Två timmar i skogen

Systerdotter Hanna och jag tog oss en två timmar lång geocacherunda innan det blev allt för mörkt nu ikväll.  Hittade flera riktigt fina, välgjorda och kreativia gömmor. 
 
 

Smart!

Kaffesump12 saker du kan göra med den.
 
Kaffesump tar bort dåliga lukter, ohyra och ingrodd smuts. Men kan även ge bättre skörd, laga möbler och rensa avlopp. Efter dessa tips kommer du aldrig mer kasta kaffesumpen!
 
Sverige dricker näst mest kaffe i hela världen. Enligt en undersökning från 2007 dricker vi svenskar i snitt 157 liter kaffe per invånare, vilket motsvarar nästan 3,5 koppar om dagen. Det betyder enorma mängder kaffesump som bara slängs bort. Helt i onödan!
 
1. Slipp is och halka
Salta isiga gångbanor med kaffe. Torkad kaffesump utgör ett bra grus att sprida på isig mark. Det påverkar inte miljön och syran hjälper till att smälta isen.
 
2. Ta bort dålig lukt
Torka först sumpen på en bakplåt och lägg det sedan i en skål och stoppa in i kylskåpet eller frysen. Det kommer att neutralisera alla dofter. Funkar även bra i garderober och husvagnar som luktar instängt.
 
3. Håll katterna borta
Är du trött på grannens katter som springer omkring i dina rabatter, gräver och uträttar sina behov? Då ska du strö lite av kaffesumpen och apelsinskal där.
 
4. Ta bort repor i trämöbler
Om du råkat repa en mörk trämöbel kan du använd kaffesumpen för att ta bort det. Gör en tjock pasta av lite sump och en matsked olivolja. Gnugga sedan in det i repan. Torka torrt.
5. Rengör svårdiskade kastruller
Lite kaffesump på en trasa kan hjälpa till att ta bort smuts i stekpannor och kastruller. Se bara till att inte använda den på keramik eller saker som lätt tappar färg.
 
6. Ta bort djurlöss
Efter att ha badat din hund eller katt, gnugga in 1-2 koppar med kaffesump i pälsen och skölj sedan väl. Det både dödar löss och gör pälsen silkeslen.
Det kan vara bra att testa på ett mindre område på djurets hud först, för att se att huden inte blir irriterad. Precis som människor har även djur olika känslig hud.
 
7. Slipp illaluktande händer
Ha alltid kaffesump i en burk under diskhon. Nästa gång du ska skiva lök, vitlök, fisk eller annat vars doft sätter sig fast i händerna – ta lite sump och gnugga det mellan händerna och skölj. All lukt borta!
 
8. Slipp askdammet
När du ska sopa upp askan från din spis, lägg dit fuktig kaffesump först och du slipper alla dammoln.
 
9. Ge träet ”antik-look”
Om du vill få nytt trä att se antikt ut kan du använda den här tekniken och kaffesump.
 
10. Rensa avloppet
Med kaffesump, rinnande vatten och lite diskmedel kan du både lösa upp och rengöra avloppet i såväl kök som badrum. Häll först i sumpen, sedan tre droppar diskmedel och en kanna kokande vatten. I toaletten kan du bara spola ned sumpen som kommer att skrubba rören rena åt dig.
 
11. Färggrannare blommor
Kaffesump i jorden kommer minska pH-värdet och ge dig färggrannare blommor. Funkar även på blommor inomhus. Då har det också den fiffiga funktionen att det blir som en luftfräschare i rummet.
 
12. Ökad skörd
Till skillnad från maskar, gillar inte sniglar och andra insekter såsom myror, syran i kaffe och kommer att hålla sig långt borta från jorden om den är beströdd med kaffe.
 
 
OBS! Om du vet med dig att det finns många fåglar där du bor ska du vara försiktig med att strö ut kaffesump på marken där de går och letar mat. Fåglar kan bli koffeinförgiftade vilket kan vara dödligt för dem, enligt Statens veterinärmedicinska anstalt som menar att kaffesump inte bör slängas ut eller förvaras så de är tillgängliga för vilda djur.
 
Källor: Buzzfeed, Familjeliv, Yankeemagazine
 
 
 
 

Börjar bli krasslig.....?

Ännu en dag med solsken har passerat. Nätterna och mornarna är frostigt kalla men under dagen så blir det mildare och varmare. Riktigt skönt att stå vid en husvägg i solen. Hoppas helgen blir lika fin.
 
Jag börjar känna mig krasslig.  Har haft lite ont i ett öra några dagar.  Idag började jag känna mig tjock i halsen och nu är jag aningen snorig. Hoppas att det är något tillfälligt och snabbt övergående. 
 
My ligger kvar på Danderyds sjukhus i natt. Hon fick ingen hempermis idag då hon är dålig efter att fått sin slang insatt i ryggen till den sjuka njure. Hon var så skruttig min lillgumma-My när jag pratade med henne. Hon kräks och får inte behålla det hon äter. Dom kopplade på dropp ikväll. Jag kan inte heller hälsa på eftersom hon ligger på en isolerad avdelning där det finns flera nyfödda barn.  Besökare är inte välkomna pga RS smitta. Dessutom är jag ju krasslig så vi ska inte ses nu så My åker på ngt mer.
 
Jag har bäddat ned mig i sängen.  Är jätte trött. Ska bli underbart med sovmorgon.  Är ju två veckor sedan jag kunde sova ut ordentligt.  
 

phuuu

Fy sjutton vad nice att det är fredag i morgon! Längtar som en tok efter sovmorgon.  Förra helgen gick jag ju upp både lördag och söndag samma tid som på vardagarna.  Är utmattad. Har varit rätt mycket senaste dagarna. Jobb, läkarbesök, gruppträff, sjukhusbesök med My mm mm. 
 
Stackars My har åkt på njursten igen. Ännu en gång så ska hon få en nefrostomi insatt i ryggen. Det är en slang som går via rygfen in i njuren. Denna gör att trycket i njuren lättar.  Men det är ett ganska smärtsamt ingrepp.  Jag lider verkligen med henne.  Hon är sedan igår inskriven på Danderyds sjukhus men har fått nattpermision så hon får sova hemma. Dock måste hon vara tillbaka dit varje morgon vid 07:30. Hoppas bara vi slipper den tiden nu i helgen.  
 
Idag hade jag fullt upp på jobbet. Hann inte bli klar på mina sex timmar. Stannade över en timme men var för trött så jag får fortsätta i morgon.  Åkte till thaimassagen efter jobbet. En timme rygg och nacke. Var väldigt stel så det var välbehövligt med en behandling.  
 
Nu ska jag sova. 
 
Nattinatt
 
 

Vampyrbanken

 
 
 

Letar soffa

Letar ny soffa till lägenheten.  Har hittat några på Fyndab och Starlands. Bilderna nedan är från deras hemsidor. Jag har inte bestämt mig ännu. Vill kolla några fler butiker.  
 
 

Idag kom våren.........på besök

16 grader varmt i skuggan. Rena rama vårdagen. Tyvärr så var den bara på blixtvisit om man ska tro prognosen.  Men jag håller tummar och tår,  bönar och ber för att vi slipper snö och kyla.  Våra gator och gångvägar är sopade på flera ställen i kommunen. Bladen på vårblommorna börjar ta sig upp ur vintertrött jord. 
 
My och jag var uppe innan tuppen idag. Klockan sju i morse var vi i stallet. Fodrade, släppte ut hästarna,  mockade, packade hö mm mm. Efter det red vi ut på en lugn skrittur på dryga 30 minuter.  Vi var rätt ensamma ute vid den tiden. Riktigt härligt att komma ut i friska luften med häst. 
 
Vi köpte med oss frukost från McDonalds hem till hela familjen.  Efter att ha ätit la jag mig och vila ett tag. Somnade och sov gott en timme med min hårboll, Chandler.
 
Har fixat lite hemma idag. Sen så har jag inte gjort så mycket mer faktiskt.  Nu har klockan precis passerat 22 och jag ska sova.  Arbetsdag i morgon och klockan ringer 06:15, igen.
 
 

Låååång dag

Lördag kväll och klockan är inte ens tio och jag har lagt mig för att strax sova. Det har varit en lång dag som började redan innan sju i morse. Jag och My har varit på kattutställning hela dagen med Edit. Hon fick fin bedömning och domaren sa att hon ser lovande ut som tävlingskatt. Hon går fortfarande i kattungeklass. Blir nog någon mer utställning i år.  Men jag kommer inte börja resa runt än så länge. 
 
Tidningen "Mitt i" gjorde ett reportage med mig och Edit på utställningen.  Det kommer i nästa veckas tidning.  Spännande :) 
 
Klockan är ställd på 06:15 i morgon då ska vi till stallet och släppa ut hästarna.  My och jag ska ta en ridtur också. Det ska ju bli superfint väder och upp mot 16 grader varmt :) 
 
 

Eftermiddag med My

Lunch, yoghurt glass och shopping med My på Bromma Blocks. 
 
 

E-lån från bibblan

Jag är en frekvent e-boks lånare på webbiblioteket. Måste verkligen få lovorda begreppet e-bok. Lätt, behändigt, gratis, tillgänglighet.  Med enkelt knapptryck så har man laddat hem boken från biblioteket.  Därefter har du 28 dagar på dig att läsa boken.  
Antalet böcker man har rätt till per månad varierar lite beroende på bibliotek. Det som behövs för att kunna låna är att vara medlem (lånekort) på det aktuella biblioteket.  Rekommenderar att skaffa lånekort på ett par olika bibliotek. Det underlättar ifall man överskrider max antal böcker.  För att kunna läsa boken på taben / läsplattan etc behöver man ladda hem ett program.  Jag rekommenderar Bluefire Reader. 
 
 

Ängelträff och indisk mat

Vaknade till en ganska kylig morgon.  Nästan sex minus!!! Inte direkt vad man önskar nu. Förhoppningsvis var det bara tillfälligt.  I alla fall så har solen skinit hela dagen och solen värmde faktiskt när jag stod vid husväggen.  Kände mig pigg och glad. Jag behöver verkligen solen och ljuset.
 
Efter jobbet hade jag träff med ängel tjejerna. Några av oss avslutade träffen med gemensam middag på en ganska så nyöppnad indisk restaurang här. Kanon god mat! Kommer absolut att gå dit flera gånger.  
 
Just nu kollar jag på tv men ska lägga mig snart. I morgon är det fredag och efterlängtad helg.  
 
 

I mina lurar


 
 
 
"Lejontämjaren är med lätthet Camilla Läckbergs mest ambitiösa och bästa kriminalroman hittills ... Läckberg lägger snabbt och effektivt ut spelbrickorna. ... Tempot och våldet stegras stadigt." 
 
Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.
 
När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.
 
Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet. 
 
 
Mitt betyg: Ruggigt spännande. Oförsägbar och det tar länge innan man ens börjar misstänka VEM skurken är.  Varning för sträckläsning :) Boken hamnar högt upp på min lista över bra böcker. 
 
 
 
 
Källa: Bonierförlagen
 
 
 
 
 

Vila

Sista dagarna har krafterna inte riktigt infunnit sig. Jag har känt mig extremt trött mentalt och kroppsligt. Har bara gjort det jag absolut måste,  typ jobba och ta hand om sysslor med hästen. Har sovit middag för att orka med. 
 
Idag känner jag mig lite piggare och behövde ingen eftermiddagslur. Däremot så är jag rätt redo för att sova för natten strax. 
 
För övrigt är allt som vanligt.  Två dagar kvar till helgen. Ser fram mot lördag då vi ska ställa ut Edit. Det blir hennes första tävling.  Ska bli väldigt spännande och se vilken bedömning hon får. 
 
 
 

Godnatt

Godnatt önskar jag och min älskade hårboll Chandler ♥♥♥♥
 
 

Utvilad

Åtta i morse vaknade jag och kände mig faktiskt utvilad och pigg. Fattas bara annat efter hur mycket jag faktiskt sovit i helgen.  Har sedan jag vaknat tittat på TV och fikat i Mys rum. Robin har sovit hos en kompis,  så jag gick in till My när jag vaknade.
 
Idag ska vi fortsätta med att fixa hemma. Framförallt måste vi röja upp allt stök som blivit då Per tömde tvättstugan när han målade där inne.  Allt ligger nu huller om buller i köket och vardagsrummet.