Tankenötter

Ett glas rött, läsglasögon,  papper,  penna, karta Samsung Tab och ett gäng geocaching uppgifter. Jag är taggad till tusen. 
 
 
 
 

Fyllt på brynen

Idag har jag varit hos Irina på Beaty art studio och fyllt på lite på mina tatuerade ögonbryn.


Mätt

Proppmätt! My har lagat middag ikväll. Het tomat och korvgryta med olika slags starka korvar och färska örter. Till det färskpasta. Supergod och stark, aaahhhhh... Hon lagade också en god Pekingsoppa. 
 
Per och My leker med nyinköpt paintball gevär. Själv har jag precis kastat mig i soffan. Har suttit och betalat alla räkningar så här i elfte timman. Hade tur att betaldagen blev i morgon. Det är ju lite lurigt ibland när det är till ett bankgiro.
 
På väg hem från jobbet idag åkte jag för att plocka en cache. Hittade platsen med hjälp av gps men där tog det stopp. Tror faktiskt att platsen var rätt, allt stämde men eventuellt var jag för kort för att nå upp. Så jag gick bet på denna. Kändes inte som om det var läge att börja klättra heller. Var för mycket mugglar i området.  Får ta det ngn helgmorgon. 
 
Idag har nackspärren varit mycket bättre.  Har en tid till naprapaten på måndag morgon. Då ska jag förhoppningsvis bli tillknäckt. Men det är i alla fall skönt att jag är bättre.  
 
Tränade en halvtimme på Curves i kväll. Skönt att få det gjort. Jag behöver all träning jag kan få för att bygga upp energiförrådet. Dessutom få kontroll på vikten. Efter vårens extrema viktras så har jag under november och december gått upp alla kilona plus säkert några till :( Mår verkligen inte bra utav det, mentalt. Jag hoppas nu att jag kan göra en positiv förändring. 
 
I morgon är det fredag igen, tjohooo :) Sovmorgon både lördag och söndag.  Inget morgonpass i stallet, bara intag på söndag kväll. Blir till att tillbringa helgen på landet,  som vanligt. Nu har vi inte direkt något att jobba med där. Vi svvaktar ju med köket tills vi vet met om hur det gick på tävlingen "Sveriges fulaste kök" den 18 februari.  
 
Tror att jag ska flytta min lekamen in till sängen nu. Apropå sova...snarka... Jag har tydligen snarkat hysteriskt hela natten så stackars Per knappt fick sova. Den elakingen har spelat in mina snarkningar på sin mobil. Jag skäms verkligen när jag hör det. Blir super stressad över det, speciellt nu när jag ska med tjejerna till New York.  Vi ska ju dela rum alla fyra. Tänk om dom inte får sova på en vecka :( 
 
Bild från internet :)
 
 
 
 
 

Energifylld

Idag är det som om energin pumpats in i mina ådror. Känt mig ovaligt pigg och energifylld. Undrar just om det är pga de D vitaminer som läkaren skrev ut. Är på dag två med dem. Hoppas verkligen att det är dom som hjälpt mot min extrema tröttheten.  
 
Vaknade i morse med ytterligare en dag med nackspärr,  så retsamt!  Detta betydde ännu en dag från träningen. I morgon hoppas jag verkligen att det är bättre. 
 
Efter jobbet passade jag på att plock några cacher medans jag väntade på att My skulle bli klar med sitt träningspass på SATS. Tog 4 cacher. En av dem var den absolut minsta jag hittills sett. Den var även lättfunnen. Ytterliggare en var lätthittad. Sen hade jag två som var lite mer kluriga. En med en rätt festlig hängande anordning.  Dagens absolut häftigaste gömställe hittade jag också.  Väldigt smart och genomtänkt gömställe! 
 
Placerade ju ut en egen cache igår. Fick den godkänd och publicerad i morse. Fem minuter efter publiceringen kom första loggningen (besökare till gömstället) och där efter har det loggats några fler gånger till under dagen. 
 
Snart är klockan 22 och jag ska mentalt förbereda mig inför att sova. Torsdag i morgon, ännu en dag närmare helgen. 
 
P.s... My och jag "råkade" gå förbi den nya smågodis butiken. Påsen till helgen väger lätt (minst) 3 kilo, woop woop :) 
 
 
 
 

Nackspärr :(

Andra dagen med nackspärr och låsning mellan skulderbladen.  Fan, rör mig som en halt och stel kratta. Hoppas det är bättre i morgon. 
 
I morse sov jag så hårt att jag inte vaknade på första ringningen men som tur var hörde jag i alla fall den en kvart senare. Drömde in i det sista. Stressig dröm om att jag glömt  flygtiden på en resa och att jag bara hade en kvart på mig att packa och ta mig till flygplatsen. Usch, jag kände mig stressad när jag vaknade och helt slut efter att jäktat i drömmen.  
 
Hade återbesök hos läkaren i morse. Provsvaren var bra förutom lite lågt när det gällde D-vitaminer. Har fått vitamintillskott på recept.  Ska äta en trippeldos under två veckor ska jag lämna nya prover.
 
Tog min lediga dag idag istället för onsdag som annars är min lediga dag. Har inte gjort så mycket pga nackspärren. Efter läkaren åkte jag hem, stannade till efter vägen och placerade ut en geocache :) Har inte fått klartecken ännu att den blivit godkänd, men tror inte det borde bli några problem. 
 
Under eftermiddagen tog jag det lungt. Vilade min onda nacke, slumrade lite. Insåg att jag inte skulle klara av att rida kvällens lektion :( 
 
Familjen unnade sig middag på kinarestaurangen ikväll. Orkade inte tänka på matlagning,  disk mm. Mätta och belåtna blev vi. Jag tror dessutom att jag hamnade i matkoma,  haha. Har legat till sängs sedan strax innan nio. Inte likt mig. Vore ju skönt om jag kunde somna tidigt också. 

Geocaching

 
 
 
Vad är geocaching?
 
Geocaching är en sysselsättning som passar för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Så nogranna koordinaterna som möjligt till gömman publiceras, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp gömman, geocachen, och anteckna sig i loggboken. När man är uppkopplad nästa gång loggar man också på sidan på nätet, så att alla kan läsa loggarna utan att leta upp gömman i fråga.
Man kan ta ett föremål från cachen, men bara om man lämnar ett nytt föremål i utbyte. Dessa föremål kallas bytessaker, eller bytesföremål. En bra riktlinje är att alltid lämna någon av minst samma värde som det man tar.
Ibland utvidgas cachen till en så kallad multicache, där man måste besöka flera olika gömställen på vägen till slutmålet. Ibland arrangeras träffar (s.k. events) för utövare av geocaching, där koordinaterna för platsen där man skall mötas läggs ut på samma sätt som för en vanlig gömma men med tillägget att de bara gäller ett visst datum och klockslag. Olika event kan ha olika inslag, t.ex grillkvällar, städträffar (s.k. CITO-event), föreläsningar, etc.
 
Geocaching är ett sammansatt amerikanskt ord som består av GEO från det grekiska geo som betyder jord, mark och CACHING från det engelska ordet cache som betyder gömställe. Uttrycket används också inom datavärlden för att beskriva att datorn tillfälligt gömmer undan något. En svensk direkt-översättning av geocaching är svår, men ett uttryck som beskriver företeelsen kan vara "Skattjakt-med-GPS".
 
Intresserad?
Läs mer på http://www.geocaching.se
 
 
 
 

Tv i sängen

Per jobbar,  My är hos sin kompis, kusin Nina är här hemma med mig. Vi ligger i sängen och kollar på tv.  Jag ska sova så snart Nina har blivit hämtad av sin kille. Måste verkligen försöka sova ikväll. Igår somnade jag som först fram på småtimmarna. Var ju sjukt trött i morse. 
 
I morgon är jag ledig. Har bytt dag den här veckan.  Ska på två läkarbesök i morgon. Det första redan 8:15. Ska få svar på alla prover som togs förra måndagen.  
 
Ska på Curves efter andra läkarbesöket. Skönt att få det avklarat. Eventuellt ska jag under eftermiddagen roa mig med att placera ut och leta några cacher i Väsby. Efter det blir det vila. Måste vara i stallet till halv sex hovslagaren kommer då. Har hopplektion i morgon kväll också. 
 
Har haft ngn form av nackspärr hela dagen.  Det sitter lite ner mot vänster skulderblad. Känns som en låsning/spärr. Så förbaskat obehagligt.  Det blir inte bättre heller utav att jag spänner mig för att det gör så ont. 
 
 

Seg start på dagen

Somnade sent och var mer död än levande i morse. Var tvungen att ta sovmorgon. Tar en kopp kaffe nu och ska hoppa in i duschen. Sen bär det av till jobbet.Så här mysigt sov jag och Chandler nu på morgonen 💜💜💜 Per passade på att foto oss.Lånade Mys "spökfilt" nu på morgonen när jag är lite nyvaken-frusen. Skulle kunna tänka mig att ha en sån här faktiskt. Dock inte vit eftersom det är en otacksam färg när det gäller smuts.

Trött eller?

Varje kväll jag känner mig trött och går för att lägga mig så är det precis som om kroppen spänner sig. Hjärnan skriker trötthet men kroppen lyder inte och vägrar att slappna av. Såklart leder det till att jag inte kan somna.  
 
Nu är det midnatt och det är arbete i morgon.  Ska försöka att sova nu.
 
 

Vackert väder

Söndag, tre minus och sol. Längdskidåkare på sjön även en och annan söndagsflanör. Själv är jag extremt då menar jag verkligen EXTREMT överdrivet rädd för isar. Jag vill inte ens beträda en is fast att sjön är botten frusen. Jättelarvigt kanske men kan inte rå för det. Nu när jag dessutom har isen in på husknuten så kanske jag borde övervinna min skräck. Möjligheterna till skridskoåkning, långpromenad mm skulle ju öppna upp för vinter hobbies.
 
Per har åkt iväg för att handla frigolitplattor på Byggmax.  Vi har kallras från en del av taket i vardagsrummet och det måste vi åtgärda tillfälligt. I sommar ska vi isolera permanent. 
Jag funderar på att ut till Ågestavägen och plocka några cacher.  Få lite luft och sol :) innan jag ska sätta mig ned armbands flätningen. 
 
 

Landet

Har inte gjort så mycket mer än det jag gjorde i morse.  Vi åkte ut till landet.  På vägen stannade vi på Rusta, Bahaus och Jula. Köpte taklampa och spegel till landet. Nu har vi allt till hallen utom nyckelskåpet. 
 
Ligger i soffan och glor på tv. Inget bra att titta på.  Glömde den externa hårddisken hemma med filmer. Vi har kollat på Djurens Hjältar på TV3 Play. Har ju missat dem då de sänds på tisdagar när jag har ridlektion. Det är från vår veterinärklinik. Alla tre veterinärerna det handlar om har i flera år tagit hand om våra djur när vi varit där. Ginny var ju där och opererades i december för sin urinsten. 
 
Ska lägga mig snart. Blir inte roligare än så här så jag kan lika väl lägga mig och förhoppningsvis vakna utvilad i tid i morgon.  
 
 

Godmorgon

Har varit vaken sedan tidig otta. Hunnit med en del redan. Blir ju så när man har stallpass en helgmorgon.  
 
På vägen hem från stallet så kunde jag inte låta bli att leta efter några cacher (skatter). Det blev tre stycken :) Jag har blivit helt biten av det här. Det är skitkul! Någon dag framöver ska jag gå ut med en erfaren cachare så jag kan lära mig mer.
 
Just nu ligger jag i sängen och fikar. Hårbollen Chandler ligger hoprullad bredvid mig. I sängen ligger också en snarkande make som jobbat i natt. Med dessa två i min säng så är det snudd på att jag blir lite sugen på att sussa en stund. 
 
Senare idag ska vi till landet. Tror att det bara blir relaxing. Vi ska inte börja riva köket ännu.  Tävlingen "Sveriges fulaste kök" kommer att avgöras den 18 februari.  Skulle vi av anledning vara en av finalisterna så kanske köket måste fotas till reportaget och då vore det ju inte så bra ifall det är rivet.
 
 

Lopplådan lockar

Dags att krypa ner i lopplådan nu. Klockan är ställd på 6:30. Ska till stallet. Min tur att ha utsläpp och fodring.  Får se om det blir hem och nanna en stund efteråt eller om det blir till SATS med My. Hon har fått för sig att vi ska gymma på morgonen... Återstår och se, hon är ju svår väckt. 
 
Blev en lugn och avkopplande kväll för mig. Har flätat ett nytt tenntrådsarmband, det till höger på bilden nedan. Ska bara sy själva armbandet sen så är det klart. Men det får bli i morgonkväll.
 
 
 

Egentid

Ensam hemma.  Per jobbar och My och kusin Nina är i Sollentuna centrum för kvälls shopping.  Jag sitter vid tv'n och ska titta på Grown Ups, första filmen. Ska börja fläta tenntråd till de beställda armbanden. Till tv och pyssel har jag fixat en smarrig creme brulė :)
 
 
 
 

Det är sent

Borde egentligen sova nu men kom på att jag inte har skrivit sedan i förrgår.  Har inte hänt så mycket sedan sist. Jobb, stall, familjen, hemmet mm. Och så har jag träningsvärk, haha. Körde Curves i måndags och i dag. Red ett ganska enformigt men intensivt travpass i tisdags.  Känns i kroppen att jag har tränat. Ska på Curves i morgon efter jobbet igen. Har ju dessutom lovat My att jag ska följa med henne till SATS. Hon har köpt träningskort där. Får se om jag orkar att hänga med henne. 
 
Veckan har gått fort, som vanligt. Fredag i morgon sen är det helg igen. Tyvärr ingen sovmorgon på lördag, har utsläppet i stallet på morgonen.  Efter det blir det troligtvis hem och hämta gubben för att därefter dra ut på landet. 
 
Nu ska jag invänta John Blund. 
 
 
 

Ledig i morgon

Idag har det varit aktivitet i stort sett hela dagen. Ett under att jag inte svimmat av utmattning.  Men faktum är att jag faktiskt känner mig ganska pigg. Kom dessutom på att jag inte sovit middag på flera dagar :) 
 
Efter jobbet idag skulle jag hämta My vid T-banan i Sundbyberg. Hade tänkt hälsa på hos mamma och pappa medans jag väntade. Dom var dock inte hemma så jag fick fundera ut något att "roa" mig med under min väntan. Kom på att jag skulle leta några skatter 《Geocacher 》. Kollade på kartan och sökte på närliggande cacher.  Bestämde mig för två stycken och stack iväg för att leta upp dem. Hittade båda också, den ena var väldigt knepig med till slut så hittade jag den. Det är buskul att leta cacher, något jag verkligen kan rekommendera. Frisk luft och motion om man bestämmer sig för att leta upp ett gäng i något område.  Och jag lovar, det finns MASSOR utav gömda skatter. Ca 2 miljoner i världen.  Så här ser det ut i stor Stockholm. Bara att ut och cachea :)
 
 
I morgon är jag ledig.  Ska träffa min BFF Tina. Vi ska åka till ett ställe ut mot Almunge trakten där man kan köpa kläder till bra pris. Vet inte om jag ska köpa något. Vill ju spara slantarna tills jag reser till New York i april. Vi ska luncha på Café Spiltan i morgon också. Dom verkar ha smarriga sallader. 
 
 
 
 
 
 

Måndag

Går runt och tror att det är tisdag idag. Vilken besvikelse....för annars hade jag ju varit ledig i morgon. Men jag får jobba på en dag till innan jag får en ledig dag.  
 
Började dagen med att lämna blodprover på labbet. Får se om dom visar några avvikelser.  Ska tillbaka till läkaren i slutet av månaden. 
 
 
 
Arbetsdagen gick snabbt. Gruppmöte och individuellt möte, lunch och lite jobb på det sen så var det dags att gå hem. 
 
Var duktig och stannade till vid Curves och tränade 45 minuter. Det är typ jag och alla pensionärs tanter :) Beror nog på att jag är där rätt tidigt på eftermiddagen.  
 
Hämtade My och kusin Annie och åkte sedan till stallet. Vi hade eftermiddags fodring. Gick ganska snabbt eftersom vi var tre. Jag mockade och fixade åt Tösen medans tjejerna gjorde allt annat. 
 
Skäms nästan att erkänna att vi käkade middag på McDonalds.... Träna och Donken...nja inte kanske något som går hand i hand. Men orkade inte ens tänka på matlagning.  
 
Nu har jag skönt läge i soffhörnet.  Här stannar jag resten av kvällen.  Ska fnula lite på en ny flätning till ett tenntrådsarmband.  Har fått beställning på tre stycken. Kul! Hoppas på fler :) Ska göra ett gäng, fota dem och lägga ut på bloggen,  Facebook etc och se om någon köper. 
 
 
 
 

Armband och länkar


Söndag igen

Fy vad helgen bara har flugit iväg. Skulle velat ha en dag till åtminstone. Tror att det är fler än jag som känner så, eller hur :)
 
Är hemma i stan igen, haha... Kanske skulle säga hemma på landet eftersom vårt landställe ligger geografiskt närmare storstaden än vad vårat permaneta boende gör. Så egentligen borde jag vara på landet/vichan nu :)
 
I morgon innan jobbet ska jag gå och lämna prover på labbet. Skulle egentligen gått redan förra veckan men hade faktiskt förträngt det. Ska ju på återbesök till läkaren i slutet av månaden så det vore ju bra om hon hunnit få provresultaten. 
 
Ska gå till curves efter jobbet i morgon,  har i alla fall en plan på att göra det. Jag vet att jag ibland vill mer än vad jag orkar. Vore skönt att komma igång med träningen.  
 
Klockan är nio nu och jag ska kolla om det finns någon film och titta på.
 

Snott från Facebook


Lördag på landet

Vi har gäster ute på landet under natten.  Sitter och kollar på Rambo på tv'n.  Vi har precis tittat på The Heat med Sandra Bullock. Jag har huvudvärk på gång så jag kommer nog att lägga mig snart. Jag vet, super tråkigt eftersom vi har gäster och klockan bara är tio. Men jag mår inte 100% bra. Känner mig sliten.
 
Vi har fått en värmepump installerad på landet idag. Det kommer bli mycket billigare med uppvärmningen.  Dessutom så går det, om man vill, köra kyla sommartid. 
 
Nej, nu tror jag faktiskt att jag måste natta mig själv.  

Lördag på landet

Vi har gäster ute på landet under natten.  Sitter och kollar på Rambo på tv'n.  Vi har precis tittat på The Heat med Sandra Bullock. Jag har huvudvärk på gång så jag kommer nog att lägga mig snart. Jag vet, super tråkigt eftersom vi har gäster och klockan bara är tio. Men jag mår inte 100% bra. Känner mig sliten.
 
Vi har fått en värmepump installerad på landet idag. Det kommer bli mycket billigare med uppvärmningen.  Dessutom så går det, om man vill, köra kyla sommartid. 
 
Nej, nu tror jag faktiskt att jag måste natta mig själv.  

Fredag fredag fredag :)

Underbart med fredag! Har verkligen längtat efter helgen.  Är skittrött så jag kommer nog att somna tidigt ikväll men det gör inget för jag vill komma upp i hygglig tid i morgon. Ska åka till landet. Vi får natt gäster.
 
Idag var jag och tränade på Curves.  Det kändes verkligen bra. Personalen var jättetrevlig, peppade och engagerade sig hela tiden.  Ska gå 2 - 3 gånger i veckan.  Mitt recept på träning är för ett år men man tränar i tremånaders intervall. En gång i månaden så tar dom mått och vikt och följer upp en hela tiden. Det gör att man får lite positiv stress, haha...vill ju framvisa resultat!
 
Har idag fått hem en massa material för att göra armband.  Har skissat på några idéer,  gäller bara att få ihop det så som jag tänkt. Är taggad som sjutton att skapa. Det enda som saknas är orken. Är så trött på kvällarna att jag knappt kan se ordentligt på sånt som verkligen behöver hökögon. Hoppas jag kan pyssla på dagen i morgon.  
 
 

Ytterligare en dag avklarad

Torsdag kväll. Ryggläge i soffan med en 10 kg lätt katt trampade på min mage. Mysigt men tungt, haha. Ska glo lite på tv innan jag ska lägga mig. Fredag i morgon och sen helg nice :) 
 
Har inte gjort så mycket idag. Jobbat mina timmar. Efter jobbet åkte jag till Stinsens köpcenter.  Färgade mina ögonfransar på en salong där. Blev inte så jättebra, tycker inte färgen tog så bra på underfransarna. 
 
Shoppade en del prylar på Clas Ohlson när jag var på centrumet.  Behövde en "prylväska" till min armbands material och verktyg.  Köpte också skalpell till att skära skinn med.
 
 
 
 
I morgon eftermiddag ska jag på introduktion på Curves.  Har fått recept på träning av min läkare.  Curves kommer att passa mig bra just nu -i livet- eftersom det är 30 minuter intensiv träning. Inget snack eller spegel posering haha.
 
 
 
Helgen blir på landet. Åker på lördag förmiddag.  Vi ska ha gäster mellan lördag och söndag.  Hoppas vi hinner köpa det sista vi behöver till hallen på landet så vi kan få hallprojektet avslutat i helgen.  Det är fortfarande 2 lampor och en spegel som skall inskaffas. Tror vi ska ha ett nyckelskåp också. 
 
 

Filmtajm

 

Ego boost

Fötterna under värmelampa efter en välförtjänt spa pedikyr på en salong i Sollentuna Centrum. Kan jag verkligen unna mig själv efter att pungat ut med en förmögenhet på ny vinterjacka till My.  Från Burberry! !
 
När jag är klar på salongen ska jag se om jag kan hitta något ställe som kan färga mina ögonfransar.  
 
Senare i eftermiddag tänkte jag försöka få familjen att hjälpa till med att röja upp hemma och plocka ned granen.  Stakar och annat pynt har jag redan tagit bort.
 
I kväll ska jag pyssla med mina tenntråds armband om jag har ork kvar. 
 
 

God morgon

Idag är det onsdag och ledig dag för mig. Meningen är att jag inte ska ha något som helst planerat dessa dagar. Inget jobb, inget stall, inga måsten utan ren och skär EGO-boost dag. Göra sånt som jag känner att jag vill. Började väll inte som planerat. Måste köra My till skolan i Spånga :( Hon börjar 9. Sitter och väntar på att hon ska bli klar så vi kan fara.

Kvällens pyssel

Nytt armband på gång. Avancerar i min utveckling och flätar in en läderrem. Det är maken som ska ha det nya armbandet. Han tyckte det andra han fick var för stort.


Solen!

Solen skiner och det är fyra minus och snö. Energi påfyllning!
Kläd för soffmys

Ensam hemma.  Per jobbar och My är med några kompisar.  Jag har klätt mig i pyjamabyxor, linne och kofta. Tänkte krypa ner i soffhörnet och titta på film. Vid sju ikväll ska jag till stallet och mocka mm och ta in hästarna vid åtta. 
 
 

Dax att sova

Har verkligen tagit det lugnt idag. Sov länge, vaknade med huvudvärk så jag blev kvar i sängen ganska länge. Fattar inte attjag kan sova så länge som jag numera gör när jag är ledig.  
 
Vi blev faktisk klara med hallen idag. Ska bara inskaffa en taklampa,  en vägglampa och en spegel. Sen så, kan hallprojektet bockas av. Bara köket återstår. Den 18 februari så avslöjas vem som vunnit "Sveriges fulaste kök 2013". Hoppas hoppas.... Det skulle innebära mer pengar över till köksinredning och hushållsprodukter. Porslin,  kastruller mm :) 
 
Här är lampan som jag vill ha som "takbelysning"  i hallen. Den ska sitta ovanför dörrposten. Tycker den är rätt cool. Matchar de rostiga sidohörnen på kistan jag målat och gjot om till hallmöbel.  
 
 
 
Det har kommit en del snö idag. Trädgården ser vacker ut i vit skrud.  Satte upp en LED ljusslinga på antennens maströr på farmor och farfars friggebod.  Blev jättefint :) 
 
I morgon är det dags att åka hem igen. Har varit skönt att få vara på landet hela helgen.  När jag kkommer hem tänkte jag försöka se om jag orkar plocka bort julen hemma.  My har lovat mig hjälp, haha. Får se om hon hjälper till. 
 
Per sover på soffan,  som vanligt. Vad hade jag väntat mig. Det är ju standard för fredagar och lördagar. Jag har tittat på tv, surfat på taben, budat på Tradera mm. Har vunnit ett par bud faktiskt. Saker som jag behöver till Tösen. Fleecetäcke och regntäcke.
 
Dags att sussa. Zzzzzz

Landet


Från min säng

Vaknade till detta i morse när jag drog upp rullgardinen :)


Efterlängtad fredag

Herregud vad  jag har längtat efter att det skulle bli fredag och helg. Är så utpumpad trött, fattar inte vart jag hela tiden lyckas hitta dom där små krafterna. Sista dagarna har jag stundom knappt orkat lyfta armarna.  Dom stundern så sjunker modet och allt jag kan känna är vanmakt och maktlöshet.  Önskar ju bara att få energi och ork som förr. Jag vill bli mig själv igen, den person som jag känner och levt med fram tills för några år sedan då tillvaron rasade när jag blev sjuk. Nåja, det finns dom som är sjukare så jag ska inte gnälla. Men ibland glömmer man att det finns en värld utanför sig själv. 
 
Vi är på landet. Egentligen var jag för trött för att åka men jag inser att jag har lättare att vila och koppla av här.  Jag orkade inte ens laga mat. Per hade käkat på väg hem från jobbet så han var inte hungrig.  Så vi stannade till vid Coop och så köpte jag en förpackning med färdig plättar som jag värmde i micron. Haha, snacka om fredagsmys :/ 
 
Funderar allvarligt på om jag faktist skulle lägga mig nu och sova läääänge i morgon. 

Snott några till från Facebook

 

Snott från Facebook

 

Trevlig kväll

Precis kommit hem efter trevlig kväll med maken.  Vi var på Café Spiltan och åt en utsökt italiensk middag.  Spiltan är en litet mysigt ställe en bit in genom skog och förbi åkrar. Ligger på en gård på gränsen mellan Vallentuna och Upplands Väsby.  Kan verkligen rekommendera ett besök!
 
 
För övrigt har dagen bestått av arbete och kroppsvård. Har fixat naglarna och varit på thaimassage.Gud vad det knakade och krasade i min kropp :/
 
 
 
 
 
Klockan är mycket och jag måste sova. Har inte haft någon eftermiddags tupplur idag så jag är rejält trött i kväll.I morgon kommer det bli en intessant dag. Ska på studiebesök hos munkarna i deras tempel i Rosersberg. Efter det ska jag på middag med ett gäng tjejer hos en väninna. 
 
 

Stallmorgon

Precis hemkommen från stallet.  Idag hade jag morgon fodring och utsläpp.  Vi delar på helgmornar och röda dagar. Det brukar bli en morgon var tredje vecka. Helt ok! Så snart det blir ljusare igen så ska jag börja med morgon ritter dom dagar jag har morgonpasset.  
 
Har lagt mig i sängen med kaffe och taben. Ska läsa en stund och bara koppla av.  Kanske slumra till. Har inget planerat idag mer än middag hos svärföräldrarna.  Egentligen skulle jag behöva städa,  diska, tvätta och röja upp i kaoset här hemma.  Men har varken ork eller lust så jag skiter i det helt enkelt, haha... Ingen kommer att ta det "jobbet" ifrån mig så då kan det lika bra ligga kvar som det gör ett tag till. 
 
 

Godnatt

Har precis lagt mig.  Väntar bara på John Blund nu, han borde visa sig inom 30 minuter. Måste sova i tid idag. Ska vara i stallet 6:30 i morgon och släppa ut hästarna.  Sen kan jag åka hem igen och bara relaxa hela dagen, det är ju en röd måndag :)
 
Nattinatt 
Zzzzzzzzzzzz

Lagt ut första skatten

Idag har jag lagt ut min första Geo:cache :) Väntar på att den ska bli godkänd och sen släppas på kartan. Då som först kan cachletarna även leta efter min. Såååå spännande!!! 
 
 
 

Armband klart

Nu är det klart. Jag är inte 100% nöjd. Behöver öva mer innan det blir helt perfekt. 
 
 

Framgång

Nu börjar hallen ta form. Per har varit duktig :) Medans jag var hem en sväng under eftermiddagen så tapetserade han fondväggen, satte upp klädhängaren.  Nu håller han på med att såga golvbitarna. Få se om dom hamnar på plats idag också.  Sen är det dörrposterna som ska måla svarta, ytterdörren ska bytas också. 
 
Jag har servat med korv som jag grillat i öppnaspisen.  Lite senare ska vi äta räksmörgås,  ost &kex och marinerade delikatesser.  
 
Ikväll tänkte jag pyssla lite. Göra ett tenntrådsarmband till Per. Han har önskat sig ett länge nu. 
 
 

Sent

Klockan är nästan halv två på natten. Jag har verkligen relaxat vid tv'n.  Käkat godis, druckit ett glas vin och tittat på filmer. Taken 2, Apollo 13 och nuär jag mitt i en Clintan western.  Per snarkar,  vad annars, i sitt soffhörn.  Jag funderar på att gå och lägga mig snart.  Hoppas jag kan få sovro när hans snarkande är hysteriskt! 
 
 

På landet igen

Skönt att vara här igen, på landet, efter två dagar hemma. Nu är ledigt till tisdag :) 
 
På väg till landet åkte vi in på Maxi Ica Lindhagen. Vi hade massor av pantburkar och flaskor. 408:- !! För det shoppade vi en massa godis mm :) plus att vi köpte en "Lördagsgodis" från Svenska spel. Håller tummarna för en vinst, haha :))
 
Klockan är redan mycket så det blir bara tv och soffhäng. Imorgon hoppas jag att vi ska få ett ryck och bli klara med hallen. Sen är det bara köket kvar. Nästa vecka tror jag att resultatet från tävlingen "Sveriges fulaste kök" kommer att presenteras.  
 
 

Mitt i veckan

Inbillar mig att det är söndag, haha. Är nog inte ensam om det.  Jag blir helt dagvild utav röda dagar och klämdagar.  Nåja, två arbetsdagar sen ledig tre. Tänk om det alltid var så :) Jag skulle nog gilla att jobba typ två veckor och sen vara ledig två. Eller nattjobb...jobba ett gäng nätter och sedan ledig en vecka. Fast nu är jag ju skolad kontorsnisse med åtta till fem jobb :)) 
 
Hade en stillsam nyårsafton.  Per svimmade, as usual, i sitt soffhörn en halvtimme in på nya året. Skulle han inte vara så förtjust i %-en så skulle vi nog ha fler gemensamma helger tillsammans.  Nu är vi ju i och för sig tillsammans.... jag ensam vaken....han snarkande i soffhörnet.  Roligare skulle man ju kunna ha det :/
 
Har inte gjort något vettigt alls idag. Stallet, handlat mat, tittat på film. Ska lägga mig och läsa nu så jag kanske kan hitta ron i kroppen och bli trött.  Ska faktiskt leta efter en resa också. Sista minuten någonstans där det är hyfsat varmt. Behöver få lugn och ro i en solstol utan en massa krav och måsten.