Sista december

Årets sista dag. Klockan är snart 13 och gissa vart jag befinner mig? !!!!! Jo, fortfarande i sängen! Jag är sååååååå lat! Har blivit serverad två koppar kaffe. Okej, jag har ju inte sovit ända tills nu. Men dagen började precis som gårdagen slutade.  Med huvudvärk och NEJ...jag är inte bakis.
Nu är det ifs bättre och jag ska gå upp.
 
Maken har åkt ut för att handla det vi inte fick tag på igår. Jag har lovat att röja upp i köket under tiden. Tror dock jag har god tid på mig.  Gubben älskar att gå i affärer så han blir nog borta ett tag. Han lär nog få besöka ett antal matbutiker för att hitta det han behöver.  Speciellt hummern, men så är det ju när man är sent ute inför en så stor högtidsdag.  Men vi bestämde delar av menyn igår och det sista idag.
 
Förätt:
Vitlök- & citrongratinerad hummer
Mousserande vitt vin
 
Varmrätt:
Oxfilé med potatisgratäng, hemlagad bea och på toppen ärtskott
Rött vin alt öl
 
Efterrätt:
Vaniljpanacotta med färska hallon & blåbär
Kaffe & punch
 
Det blir en familjemiddag. Jag, gubben, My, Robin och Robins mamma. Lagom lugn tillställning.  Lagom till midnatt tar vi med champagnen ut och skålar. 
 
 
 
 
 

Lilla Edit

Lilla Edit växer.  Nu är hon fem månader. Världens charmtroll, kelig & gosig, busig och rolig. 
 
 

Lite trött

Jobbat idag.  Lagom med jobb. Ganska tyst på kontoret också.  Många är lediga.  Vi som sittet på ekonomi har årets viktigaste period. Årsbokslut. Som tur är så behöver vi inte jobba helgerna och de röda dagarna.  Vi är rutinerade och skickliga så det brukar gå väldigt bra. 
 
Direkt efter jobbet åkte jag hem och plockade upp My. Hon hade fått en tid på vårdcentralen. Vi är ju två i familjen som haft lunginflammation och My börjar känna sig krasslig i luftrören.  Som tur var så var det inget på lungorna. Men jättedålig är hon inte för hon står just nu och bakar en mjuk pepparkaka.  
 
Har hunnit med mina stallplikter i kväll också. Hade eftermiddags fodringen vid halv fem. Usch vad kallt det är i stallet.  Den här årstiden är verkligen inte rolig.  Mörkt och kallt.  Fast nu har vi passerat vändpunkten,  vi går mot ljusare tider. Jag är ingen vinter människa.  Även om jag gillar utförsåkning mm så föredrar jag helt klart sommar och värme.  
 
På onsdag är det nyårsafton.  Vi ska vara hemma och det är bara familjen.  Äta gott och bara umgås. Kanske det blir något sällskapsspel.  
 
Just nu är det soffhörnet och fleecefilten som gäller.  Slumrande till en stund, kände mig lite trött. Vaknade till nnär Per kom hem från jobbet.  Tänkte läsa lite och halvt glo på tv'n.  Ska dessutom lägga mig i tid, om jag lyckas!