Ta sig hem kanske..

Ska försöka ta mig hem från kontoret nu. Sjukt långa köer ut från vårt område :( Idag flyttade nämligen Vattenfall in i deras nya byggnad. Tre kontor runt om i Stockholm har flyttat hit. Vi hörde siffran 2500 - 3000 personer, men efter att talat med en Vattenfall anställs så sa han att dom är ca 5500 stycke!!!
 
Vårt industriområde har i stort sett varit DÖTT senaste 10 åren. Mycket pga planeringen av nya arenan, Friends Arena, samt kommande shoppingcentrum, bostäder mm. Nu börjar det "blomma" upp nya kontor. Ett av detta är Vattenfalls otroligt stora kontor. Ett kontor som fick sig ett par skriverier i pressen då det under byggnaden skedde en dödsolycka då ett trapphus inne i byggnaden kollapsa.
 
Under senaste två veckorna har trottoarerna breddats för att kunna rymma alla. Synd bara att dom inte gjorde likadant med vägen.
 
I morse när jag kom till kontoret så stod det en tjej i varselväst och skyllt vid nedfarten till industriområdet och förkunnade att det var slut på parkeringsplatser. Tur att vårt kontor har egna, phuuu...!
 
På lunchen träffade jag Per, vi skulle luncha på Manao som ligger vid infarten till mitt område. Det var galet mycket folk. Mat och dryck tog slut och räckte inte ens till alla som redan satt och väntade och som hade betalt. Kockarna jobbade som galningar. Restaurangpersonalen var helt ovetande om att industriområdet befolkats med så många nya.
 
Just nu kan jag inte lämna kontoret pga att det är näst intill omöjligt att ta sig ut härifrån med bil :( Det har varit långa köer sedan innan fyra! Helt klart är att vårt industrirområde inte klarar av den här mängden trafik. Hoppas verkligen att dom hittar en lösning på det SNART!!!!
 
 
 

Inom några år kommer Sveriges kanske mest fascinerande stadsdel att stå klar – Arenastaden.

Arenastaden ligger ett stenkast från Solna Station och erbjuder en unik mix av ett antal attraktiva beståndsdelar som tillsammans bildar en lika unik helhet. Faktum är att man får gå långt utanför Sveriges gränser för att hitta något motsvarande. La Défense i Paris är en bra jämförelse, precis som Wembley City i London. Det är verkligen ingen överdrift att påstå att den stadsdel vi just nu skapar på en tidigare lågutnyttjad industrimark i Solna, kommer att ge eko i hela norra Europa.

I området byggs toppmoderna kontorslösningar och trygga bostäder samt Friends Arena, Sveriges nya nationalarena för fotboll och en plats för många andra unika evenemang. I Arenastaden byggs även ett omfattande handelscentrum, Mall of Scandinavia, samt ett av stockholmsregionens högsta hotell.

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback