Alla sover

Alla sover men inte jag. Per snarkar så jag håller på att bli galen!!!! Aaaghghhhhh, så jäkla jobbigt att lyssna på.... Önskade att ja skulle kunna blogga ljud här. Då hade ni fattat direkt vad jag måste stå ut med :( Han kommer ha blåmärken i morgon efter alla sparkar jag får göra till hans sida på sängen.

Ny vecka påbörjas bara om några minuter då klockan passerar midnatt. Ingen arbetsvecka för mig. Istället påbörjar jag min andra vecka som sjukskriven. Kommer få ett mindre nervsammanbrott bara. På alla jäkla prylar vi tagit hem från Trosa nu när vi stängde för säsongen. Miljarder med grejer :( Jag VÄGRAR att ta hand om allt själv bara för att jag råkar gå hemma.

Ska försöka sova snart. Behöver sömn, kroppen är sliten.


Vittrade det "döda" potatislandet

Tänkte att jag bara för att gardera mig vittra potatislandet som redan dog innan plantorna blommat. Visade sig vara en väldigt bra idé!


Zigge

Zigge motionerar i sitt hjul :)


Zigge

Igår flyttade lilla Zigge hem till oss :) Zigge är en liten crèmefärgad dvärghamsterkille med blodröda ögon (nyfödd vampyr???). Zigge är född den 19 augusti. Han är otroligt söt och såååå liten :) Bosse framstår som jättestor gentemot Zigge, och då är Bosse också av rasen dvärghamster. Killarna bor i varsin bur så klart, annars skulle de bli bråk. Bosse är ju på "övertid" med sina 2,5 år nästintill blind och döv.

Tyvärr har jag inte lyckats ta en bild på Zigge :( han springer så snabbt, haha.


I mina lurar

 

Alla bär på sin sanning - men vilken leder till mördaren?

Midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. I myllret vacklar en ung flicka fram. Ingen hör hennes rop på hjälp när hon kollapsar i sanden vid strandpromenaden.

När polisen tar hand om flickan är hon medvetslös och de inser att hon inte bara är i chock, hon har också fått i sig stora mängder narkotika. Vad har hon råkat ut för?

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar. Wilma är spårlöst försvunnen.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden i Skärkarlshamn. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

Under utredningens gång inser Thomas hur subjektiv sanningen är. Alla inblandade har sin egen version av nattens händelser. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

I stundens hetta är den femte boken om Thomas Andreasson och Nora Linde.


Omorphia Nordic 10.0

 
 

Omorphia Nordic 10

Nu är Omorphia Nordic 10 här, marknadens mest kraftfulla system för icke-kirurgisk fettreducering. Skapa en mer slimmad och fast kropp genom att reducera fettdepåer och celluliter.

Omorphia Nordic 10 har en unik kombination av fyra olika tekniker: Radiofrekvensteknologi, Infrarött ljus, Vakuummassage och Mekanisk massage.

Omorphia Nordic 10 behandlar:

 • Kroppens konturer
 • Celluliter
 • Fettdepåer
 • Rynkor och fina linjer
 • Dubbelhaka


Radiofrekvens

Radiofrekvens (RF ) är en välbeprövad teknologi som har använts inom kirurgin i över 70 år. Radiofrekvensen värmer upp vattenmolekylerna i underhudsvävnaden så att fettvävnad värms upp och ökar metabolismen, vilket dränerar fettcellerna som minskas i storlek.


Inrafarött ljus

Infraröttljus (IR) är en optisk energi som i kombination med radiofrekvens effektiviserar behandlingen och gör den mer lokal. Det infraröda ljuset har en direkt påverkan på muskler och leder samt ökar syresättningen i blodet.


Vakuum

Vakuummassage lyfter, formar och masserar huden på djupet och ytan. Massagen ökar blodcirkulationen som i sin tur leder ut slaggämnen från fettcellerna.


Mekanisk massage

Fungerar djupgående på förtätad bindväv. De mekaniska massagerullarna förhöjer hudens cellgenererande aktivitet, vilket resulterar till att förtjockade fettdepåer dräneras ut.

 

 

Började med att jag köpte 5 behandlingar via Groupon för ett fantastiskt bra pris, 1300:-. Blev sedan erbjuden ytterliggare 10 gånger för endast 3000:-. Behandligen tar 30 minuter och ordinare pris är omkring 1500 -1900:- per gång beroende på vilken klinik man väljer. Ganska mycket pengar för 15 gånger om man betalar ordinare pris. Så 4300:- är ett superbra erbjudande. Är du intresserad??? Då BRÅSKAR det!!! Refa Skönhetsklinik på Hagagatan (STHLM) har kampanj på de 10 gånger för 3000:- till och med idag (fredag)! Dessutom har dom kampanj på tandblekning, 895:- !! Även det sista dagen att beställa tid för det priset.

Refa Skönhetsklinik

   www.refaskonhetsklinik.se

0737-015555

 

 

 

 

 


Autumn Care

Autumn Care heter månadens Glossybox som brevbäraren kom med idag :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Presenten

Presenten blev väldigt uppskattad :)


Senaste dagarna

Livet som sjukskriven är ganska stillsamt, vilket också naturligtvis är meningen. Lite långtråkigt, brist på fantasi och idéer på vad jag ska fylla dagarna med. För det är ju så att jag ska göra sådant som är kul, meningsfullt och ger mig energi. Men jag får inte glömma att jag bara är inne på fjärde dagen och har inte hunnit få in rutiner mm.

Igår hade jag en behandling under eftermiddagen inne i stan. Passade på att träffa Tina då. Vi åt sen lunch på Vapiano på Kungsbron. Efter det promenerade vi Gamla Brogatan upp. Nostalgi på hög nivå!! Gick in på Sko Uno och konstaterade att tiden stått stilla sedan 80- talet. Enda skillnaden var att Mr Sko Uno him self var aningen gråhårigare och lätt kutryggad. Vi handlade lite småsaker och promenerade vidare. Avslutade våra timmar i stan med att gå hela Sveavägen ned till Wennergren. Jag skulle på behandling och Tina skulle träffa sin dotter. Efter min behandling tog jag direktbussen hem. Galet trött och halvt svimfärdig :(

Tänk att jag knappt klarar av några timmar i stan ens....:( svårt att förstå då jag har varit en person med massor av energi och ork till allt. Men....det är priset jag får betala nu. Efter att kört på i 200 i flera år. Fattar inte i dags läget hur jag orkat arbete ens, speciellt när jag är lika slut och trött av att inte jobba. Men det kommer bli bättre, det kommer bara att ta sin tid. Ingen idé att jaga upp sig för hur det är nu och hur det var då. Nu får jag fokusera på att hitta tillbaka.

I morse gick jag upp tidigt 6:30. Jaaaa, jag vet.... Jobbar man så är det en normal tid. Men just nu tidigt för mig. Jag skulle vara klockan åtta hos Barbara, min sjukgymnast. Det var dags för en ny vända med elakupunktur. Idag blev jag inte lika påverkad som sist då jag blev flummig och kraftlös.

Gjorde ett kort stopp på väg hem från stan hos mamma och pappa. Köpte med mig frukostmackor från Café Kärven på Råsundavägen i Solna. Det var uppskattat av mina päron :)

Var hemma igen till lunchtid. Umgicks med My, som började sent. Vi brassade lite lunch. Jag körde ned henne till skolan. Eftermiddagen har jag relaxat. Fixat med Pers present. Och sedan halv tre har jag legat i sängen och bara kopplat av.

I kväll ska vi fira Per. Det blir bara vi i familjen, lugnt och stillsamt.

I morgon är det fredag redan... Inte så att jag bryr mig just nu precis, haha... Är ju ändå hemma. Fast det är klart, får ju tid med familjen. För en gångskull så saknar jag dem. Antagligen eftersom jag nu för tiden har "egentid" då jag boostar mitt EGO. Vanligtvis så är det just egentid jag saknat då jobb, familj och hushåll hållit mig sysselsatt till 120%.Grattis hjärtat!!!

Idag fyller Per år. Stort grattis :) Hoppas att han blir glad för presenten. Någon som kan gissa vad den förvrängda bilden är för något? :) Haha... Kan ju inte visa här och nu vad det är men svaret kommer senare.


Väntar på John Blund

Är trött men känner att den där rätta känslan för att kunna sova inte riktigt infunnit sig ännu. Antagligen på grund utav att jag sov middag mellan 16 -18. Nackdelen med att inte kunna hålla sig vaken på eftermiddagen.

Förmiddagen tillbringade jag med gruppterapi. Lika givande som vanligt. Fattar inte att vi redan har klart av en månad. Tiden går så fort! Nåja vi har ju 11 veckor kvar.

Var väldigt trött efter samtalsterapin. Mycket känslor i gruppen idag. Några behövde verkligen få tala vilket är bra för att nästa gång är det någon annan som behöver kanske till och med jag. Sånt vet man ju aldrig, dåliga dagar och mentala dippar kan ju komma när som oförberett.

I kväll var jag till stallet. Vi hade repetition på dressyrprogramet. Härlig ridning och jag kände att kroppen fått jobba. Skönt, för så mycket annan motion och träning får jag ju inte nu för tiden pga diskbråcket. Tackar högre makter för att jag fortfarande kan OCH får rida för läkaren.

Nu har Per precis kommit hem från jobbet och jag känner att jag fått ro till att koppla av så kanske det går att sova strax.

I morgon ska Tina ta hand om mig och roa mig :)


Tröttmössor

Trevligt med sängvärmare :)


Första dagen

Första dagen snart slut av mina fyra veckor mental och fysisk återhämtning. Det har varit en bra dag. Mått bra men oerhört trött TROTTS att jag inte gjort många knop idag.
 
Låg i sängen till tiosnåret. Vaknade visserligen när Per gick upp och slumrade sedan bara lätt fram till tio. My började tolv idag så när hon gick upp så tyckte jag att jag också sovit klart. Hon kom med en kopp kaffe till mig så jag skulle vakna till.
 
Körde My till skolan....fast att jag inte ska.... Men nåja, det var ju vid halv tolv så det var ju inte så att jag behövde kliva upp klockan sju precis så jag tyckte att det var ok att köra henne idag.
 
Mediterade (minfulness övning) i 20 minuter när jag kom hem efter att kört My. Brassade lite lunch efter övningen. Gjorde äggröra, bacon och vita bönor i tomatsås.
 
Solen sken och det såg härligt ut så jag bestämde mig för att ta en timmes promenad. Tyvärr var det skitkallt och blåsigt och jag hade inte så varma kläder på mig så det blev bara en halvtimmes promenad i maklig takt runt området. En sträcka på 2,6 km.
 
Hämtade upp My vid skolan klockan 14,30. Sen blev det fika vid köksbordet samtidigt som jag bläddrade igenom en jättehög med reklam.
 
Det jag gjort utöver mina "ego" timmar har varit att portionera och packa om det kött vi köpte i helgen och stoppat allt i frysen. Skulle gjort det igår med Per men han orkade inte det då och idag jobbar han till 22 så jag var tvungen att fixa det så det inte skulle bli liggande. Medans jag fixade det så gjorde jag en kålsoppa. Väldigt lätt att göra. Bara att koka vitkålsbitar i en kastrull med lök, palsternacka, kålrot, buljong, öl, lite soya, ljus sirap, kryddor & lagerblad. När vitkålen är mjuk tar man ur allt utom vitkålen och spadet. Kryddar på och tillsätter mer sirap efter smak. Sen trycker man ut små bitar ur färsk fläskkorv (rå i ring) som man formar till små bollar. Soppan får koka vidare på svag värme tills korven är genomkokt. Det går lika bra att använda färsk köttkorv. Jag tycker personligen att fläskkorven tillför mer smak i soppan.
 
Käkade middag här vi 18 tiden själv.. :( My som inte gillar kålsoppa hade ätit innan och gick sen ut för att täffa en kompis.
 
Nu har jag precis duschat och satt på mig kalasdräkten. Ska strax lägga mig på soffan och titta på tv. Invänta My och Per.
 
I morgon är det terapigruppen. Ska bli kul, längtar till att få träffa tjejerna i gruppen. 
 
 
 
 
 

Kaffe på sängen

Börjar min första dag i min återhämtningsperiod med sovmorgon och fika i sängen. My var gullig och kom med frukost... En kopp kaffe ;)

Under dagen väntas lite mindfulness övningar, ute promenad o några övningar för ryggen så den inte kraschar totalt nu de kommande fyra veckorna.

Ska även "öva" på att hitta lugn o ro när jag läser. Har börjat men lättläst o rolig bok av Martina Haag.
Återvändaren

Äntligen!
En ny bok av Buthler & Öhrlund. Kan knappt vänta på att få sätta på mig hörlurarna och lyssna på Stefan Sauk när han läser boken på sitt speciella och fantastiska sätt!!
 
 
I Återvändaren får vi än en gång stifta bekantskap med psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i de omåttligt populära spänningsromanerna En nästan vanlig man (2008) och Grannen (2010) av författarduon Buthler & Öhrlund. Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat. Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfver- bielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i. Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige. Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för sin mamma. Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det är kommissarie Colts fel. Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.
 

Bloggvila

Har haft ett par dagar bloggvila. Bara relaxat och gjort så lite som möjlig hela helgen. Nåja... Det har blivit en del kringflackande i olika butiker, men inget som har varit stressande eller så. Däremot så har jag varit helt slut när vi kommit tillbaka hem. Vi har storhandlat under helgen. Äntligen!! Det har varit ekande tomt i vår kyl/grys och skafferi. Så under helgen har vi varit "russinplockare" med andra ord shoppat allt vi behövt genom att leta extrapriser i reklambld etc.
 
Jag är sjukskriven! Fyra veckor....kan bli längre. Kommer i ala fall inte jobba heltid på ett bra tag. Kroppen är slut :( Träffade läkaren i onsdags. Vi enades om att jag skulla vara hemma ett tag och försöka hitta tillbaka till orken och få tid till återhämtning och framför allt "egentid" där jag är prio ett!
Så från och med i morgon så ska jag relaxa och göra sånt som ger mig energi och styrka. Jag har funderat ut en rehabplan som jag hoppas att jag ska kunna följ. Bland annat rutiner för vardagsmotion i form av utepromenader. Mycket vila men även umgås socialt. Gruppterapin på tisdagarna. Och börja ett rehab träningsprogram på SATS för att få tillbaka styrka och kondition som är skonsam för mitt diskbråck.
 
I fredags när jag gick hem från jobbet kändes det ofattbart att jag skulle vara hemma så länge utan att det ens var semester. Var så trött när jag kom hem att jag inte ens orkade hålla mig vaken. Somnade runt åtta och sov ända tills tolv mitt på dagen i går. Var inte mer utvilad för det heller trots den långa sömnen. Skulle kunnat lega i sängen hela dagen.
 
Är galet trött nu med men vill inte lägga mig ännu ifall det skulle bli problem med att sova i natt. Istället ska jag kolla på film och bara mysa i soffan. Ska kolla på This means wareller om det blir Safe House har inte bestämt mig ännu.
 
  
 
 
 
 
 

Nostalgitripp

 
Moccasiner från Sko Uno
 
 
Samantha Fox :)
 
Tv serien "V"
 
Hyra "Moviebox"
 
Mode
 
Workout i trikåer & benvärmare
 
Godis
 
 
Räkcoctail
 
Konserverad frukt med grädde
 
Färggranna drinkar
 
Make-up & hår
 
SVT's testbild
 
Miami Vice
 
Axelvadd
 
Färggranna plast smycken
 
Timotej Shampoo
 
Polisen
90 000
 
OKEJ
 
 
 
 
Solstollarna
Ulla-Bella min sekreterare
 
Och naturligtvis inte att förglömma..... 
 
 

Diagnos: Utmattningsdepression

Nu vet jag vad det är för fel på mig! Varför jag alltid är trött och sliten. Varför kroppen inte orkar lyda och varför jag känner mig som i ett vaccum och ofta blir nedstämd. Jag är slutkörd! Jag har utsatt kroppen för så mycket genom att bara stänga av vad jag verkligen har känt genom att bara köra på i 180 istället för att stanna upp och vilat, återhämtat mig mm.
 
Vissa dagar är jag så slut när jag kommer hem så att jag måste vila innan jag ens orkar med hushållssysslorna. Jag har till och med börjat göra en prio över vad som är för stunden mest primärt att göra hemma. Disken eller tvätten, plocka undan eller bra samla ihop i en hög etc. Förr gjorde jag allt och lite till. Nu är jag glad om jag orkar en eller två saker. Jag har börjat inse att jag inte får ställa för höga krav på mig.
 
Tröttheten är så tröttsam bara den. Jag är TRÖTT på att vara TRÖTT hela tiden!!! Jag blir ännu mera trött utav att inte få avlastning hemma. Jag orkar verkligen inte dra hela hushållet själv! Nu när jag inte gjort så mycket senaste tiden så syns det verkligen här hemma. Det är inte trevligt :( vilket leder till att min psykiska stress bara ökar. Jag hatar att ha ostädat!
 
Det kommer ske förändringar nu för att jag ska hitta tillbaka till orken men det kommer inte ske på en vecka, månad eller så. Psykologen och läkaren talat om ett halvår kanske mer.
 
Jag är glad att jag har träffat läkaren idag och att vi har en plan för mig som kommer att träda i kraft ganska omgående. Dessutom är jag glad att jag nu även gjort min magnetröntgen och röntgen av ryggen så vi kan gå vidare med det också.
 
 

Utmattningsdepression, eller utbrändhet, är ett tillstånd som ligger nära det deprimerade tillståndet så tillvida att det karaktäriseras av extrem trötthet/energilöshet, hopplöshets- känslor, håglöshet och lättirritabilitet.

Det finns emellertid skillnader. Till skillnad från den deprimerade så uppvisar den utmattade sällan symtom som självanklagelser, självmordstankar och aptit/vikt-minskning. Den utmattade är snarare arg än ledsen över sin situation.

Utmattningsdepression är som regel en effekt av långvarig arbetsstress. I ett tidigt stadium av utmattning brukar symtomen vara situationsbundna, de uppträder t ex på arbetet men försvinner under ledighet. Vid egentlig depression uppstår symtomen som regel i alla situationer i tillvaron

 

Hur känner man sig när man är utmattningsdeprimerad?

Vid utmattningsdepression angrips kognitiva, känslomässiga, beteendemässiga och fysiologiska funktioner. Vanliga symtom inkluderar:

 • Minnesvårigheter, särskilt av korttidsminnet
 • Koncentrationssvårigheter
 • Försämrad förmåga att se saker ur olika perspektiv
 • Försämrad problemlösningsförmåga
 • Känsloutbrott, t ex gråtattacker och raserianfall
 • Överkänslighet för sinnesintryck t ex ljus och ljud
 • Nedstämdhet/hopplöshet/uppgivenhet
 • Sömnsvårigheter, t ex svårt med insomning och för tidigt uppvaknande
 • Muskelspänningar
 • Kroppsliga problem, t ex magkatarr, huvudvärk, smärta, yrsel och infektioner 

 

Hur behandlas utmattningsdepression?

Behandlingsstudier visar att kognitiva beteendeterapeutiska metoder är mest effektiva för att minska utmattningsdepression och förhindra återfall. Beroende på hur långt gången utmattningsdepressionen är kan även sjukskrivning och medicinering med antidepressivt preparat vara aktuellt. Tillfriskningstiden varierar, från några månader upp till flera år.

 


Väntar

Väntar på My. Under tiden kopplar jag av med en stor chailatte och en nyköpt pocket. Samtidigt så funderar jag på resultatet efter eftermiddagens läkarbesök. Mitt liv kommer bli lite annorlunda ett tag fram över men förhoppningsvis kommer det att leda till det bättre. Berättar mer sen när jag informerat de närmaste i min omgivning.


Magnetröntgen

Har tillbringat 20 minuter inne i ett dånande rör där jag åkte in med huvudet före :/ Men det gick bra, jag fick tänka mindfulness.
Efter MR blev det vanlig röntgen.
Nu är det väll bara att vänta tills läkaren på Feelgood hör av sig.


Stallet

Strax dags att sitta upp :)


Försöker vila

Är sååå trött... Men svårt att somna. Om ca en timme ska jag till stallet. Orkar egentligen inte men lektionerna är så dyra och man måste avboka innan tolv för att ha rätt till omridning.


Så var det ny vecka

Måndag igen och ny vecka, nya möjligheter... mm mm Eller hur det nu brukar vara :) Själv är jag redan trött efter en dags jobb trots att det varit ganska lugnt på jobbet.
 
Har precis ätit resterna från gårdagens middag. Spagetti & köttfärssås. Mängder av vitlök i såsen. Stinker som värsta vitlöksfreaket. Men gott var det, smakade MER... men en protion får allt räcka!
 
Ska småplocka lite hemma strax och sen blir det ned i sängen. Ligger väll och kollar TV tills jag somnar. Vilket säkert blir tidigt som det känns just nu.
 
I morgon är det dags för att träffa terapigruppen igen. Längtar faktiskt, det är så skönt att sitta och prata med dem, byta erfarenheter, få tips & råd mm. Känns bra att vi ska ses en gång i veckan fram till början av december.
 
Efter jobbet stannade jag en snabbis på STINSEN köpcentrum. Jag behövde något nytt att sätta på mig. Köper så sällan kläder till mig själv. Ville ha någon form av stor stickad tröja med krage och till det något lite snyggare tights, inte sådana där vanliga i bomull utan gärna i lite bättre kvalite. Hittade det jag sökte. Blev ett par svarta och ett par grå tights och en svart och en grå stickad tröja med stor polokrage.
 
Klockan är snart åtta, ska fixa det jag tänkt mig och sen är det sängen.
 
 
 
 

I mina hörlurar

 
Eld
av Mats Strandberg och Sara Bergmark
 
 
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

Eld är andra delen i Engelsforstrilogin.

Den första boken, Cirkeln, blev en stor succé bland både kritiker och läsare i Sverige. Boken gick som första ungdomsbok någonsin in på DN:s kritikerlista.

"Jag blev fullständigt fucking knockad." Jonas Thente, Dagens Nyheter

Cirkeln nominerades till Augustpriset med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

Trilogin är såld till ett tjugotal länder.

 
En ungdomsserie men väl värd att läsa eller som jag, lyssna på! Tredje boken, Nyckeln, släpps nästa år.

På mitt sängbord

 
Kaos i kvinnohjärnan
 
av Mia Lundin 

Fyra steg till hälsa – Din räddningsplan,  bioidentiska hormoner, kosttillskott och förbättrad livskvalitet

Den här boken hjälper dig som lider av tex depression, utbrändhet, oförklarlig viktökning, PMS, ångest och humörsvängningar.

Känns det som att du åker upp och ner i en känslomässig berg- och dalbana? Som att du håller på att tappa greppet och bli tokig? Skäller du ut dina närmaste ena sekunden och gråter i nästa? Du kanske känner dig överväldigad, ledsen eller rädd utan påtaglig anledning? Är det svårt att stänga av hjärnan och alla tankar som snurrar omkring och gör att du inte kan sova? Kanske vaknar du ofta mitt i natten med vidöppna ögon och bultande hjärta? Så många kvinnor därute känner sig precis som du och letar efter svar, förklaringar och hjälp.

Mia Lundin har hört allt detta förut och vet exakt hur hon kan hjälpa dig.

 

Good Enough

av Elizabeth Gummesson

 

Du behöver inte vara perfekt - det räcker med good enough.

Känner du dig jagad av alla krav? Är du ständigt rädd för att misslyckas eller att omgivningen ska upptäcka dina svagheter? Tror du att du skulle vara lyckligare om du jobbade effektivare, ägnade mer tid åt dina barn, hade ett perfekt hem och en vacker, vältränad kropp?

Elizabeth Gummesson har själv suttit fast i perfektionistfällan. Med träffande och ofta humoristiska fallbeskrivningar, både från sitt och andras liv, visar hon hur tillvaron kan se ut för den som hela tiden strävar efter perfektionism eller lever med någon som alltid vill vara perfekt. Kravet på perfektion påverkar livets alla områden: arbetet, fritiden, hemmet, relationerna till barn, släkt och vänner liksom synen på kroppen och utseendet.

Men det går att åstadkomma en förändring, att hitta strategier för att minska prestationsångesten, sluta grubbla, älta tidigare misstag och oroa sig inför framtiden. Nyckeln till ett tillfredsställande och harmoniskt liv är att lära sig att man duger som man är - good enough.

Mindfulness i vardagen

av Ola Schenström

 
Mindfulness är träning i att vara närvarande i nuet. Ett österländskt sätt att förhålla sig till livet som motverkar oro och stress. Mindfulness i vardagen är en efterlängtad introduktion till detta förhållningssätt som på kort tid blivit populärt i Sverige. 

Mindfulness i vardagen utgår Ola Schenström från vardagssituationer och beskriver hur vi kan lära oss att se dem på ett nytt sätt, tänka om och göra kloka val genom att vara medvetet närvarande. Genom övningar och praktisk handledning blir boken en följeslagare, från det att vi vaknar på morgonen tills vi somnar på kvällen.

Ola Schenström är idag den enda läkaren i Sverige som enbart arbetar med mindfulness inom vården. Han är utbildad av mindfulness grundare Jon Kabat-Zinn och är en av Sveriges främsta experter på området.

 
 
 

Avrundning av helgen

Några timmar kvar på den här helgen. Fort övergången även denna gång. Varför kan inte helgerna vara lite längre? Tycker två dagar återhämtning är för kort. Tur att man inte lever på den tiden då en arbetsvecka bstod av sex dagar arbete och en dag ledigt. Så finns det ju dom som gillar att jobba jämt, vilket är helt okej för mig. Men sjlv skulle jag föredra någon dag till ledigt.
 
Vad vi pysslade med i går eftermiddag har jag ju redan skrivit om men efter att vi lämnat mässan/mötet tog jag och My tunnelbanan till St Eriksplan där Per kom och hämtad oss. Pga halvmaran i stan så var det begränsad framkommlighet så vi fick ta oss till områden utanför löpområdet. När vi ändå var i Vasasatan så kom vi på att vi skulle äta tidig middag i stan och då gå på Fodueboden på Vanadisvägen. Jag har varit där en gång och det är trivsamt och gott! Bra priser också. Tyvärr var hela stället abbonerat :( Typiskt den gången som hela familjen var i stan för en gång skull. Det får bli en annan gång. I stället får vi titta på några bilder från internet :)
 
 
 
 
 
 
Vi åkte till Scandic Hotell Infra City istället och käkade middag. Kalasgott! Per och My käkade en 3-rätters sommarmeny (?) med toast skagen, oxilé med tillbehör och jordgubbar och glass. Jag fick Mys förrätt och sen åt jag deras hemlagade hamburgare med sallad. Efterrätt blev min favorit creme brulee, mums!!!  
Märkte idag när jag hittade kvittot att jag inte varit observant när jag betalade utan har betalt för 4 Mariestad öl!! Som vi inte har druckigt. Ringde dem idag, det är bara att komma dit och hämta slantarna. Skönt, det är service!
 
  
Bilder från internet.
 
Foto
Foto av Per
 
Vi var hemma strax efter åtta och då belv det bara tv häng. Körslaget hade precis börjat så vi tittade på det och efter det såg vi komedin Förtrollad innan det blev dags för att inta lopplådan.
 
Vaknade vid nio i morse. Utvilad men kroppen var inte riktigt redo för att kliva ur sängen. Låg och tittade på TV4 morgonprogram i någon timme innan vi gick upp och kökade frukost.
 
Har inte gjort så mycket mer idag faktiskt. Hela familjen går fortfarande omkring i sina kalasdräkter (myskläder). Per håller på att mecka med några kablar. My sitter och letar resor och jag bara glider runt och inte gjör någo speciellt vettigt. Jo, jag har hängt tvätt... men mer är det inte. Har en ren maskin disk som väntar också men har inte "orkat" ta tag idet.
 
Måste en sväng till Solna och mata farmor & farfars katt. Dom åkte iväg i morse på en tur och ville att vi skulle mata Sessan.  Klart man ställer upp. Dom gör ju alltid det för oss.
 
Sista timmarna på söndagen blir till middag och tv/film. Vi ska laga spagetti och köttfärssås. Blev så sugen på det idag. Har köpt sådana där sugrörsspagetti! Eventuellt tittar vi på någon film ikväll eller så blir det Beck klockan 21 på TV.
 
Veckan som kommer har jag en del inbokat. Måndagen är det inget mer än att gå till jobbet. Tisdag har jag min terapigrupp och stallet. Onsdag ska jag på magnetröntgen på Sophiahemmet på morgonen och sen blir det ett par timmar på jobbet för att därefter träffa läkaren i terapiteamet på eftermiddagen. Torsdag möte på jobbet och på kvällen ska jag till Sanaa på ansiktsbehandlig. Har inte gjort någon behandling sedan i juli, tror jag det är... Det är verkligen dags!
 
Om jag ska summera helgen så har jag faktiskt haft ännu en bra helg! Två på raken nu! Fantstiskt, tänk om det alltid fick vara så. Jag har känt mig mentalt stark men kroppen är inte i samma goda hälsa. Jag blir väldigt lätt trött och för mycket måsten och andra faktorer som tar energi påverkar mig fortfarande negativt. Jag jobbar ju på att bli bättre och att få tillbaka min ork. Psykologen säger att det kommer att ta tid och att det är möjligt att vi måste vidta andra former av behandling för att jag inte ska köra slut totalt. Bl a kan det vara frågan om att jobba lite mindre ett tag.
 
Med tanke på mitt tillstånd i dagsläget är jag ganska glad att jag inte pluggar också som det var planerat. Jag kom ju inte in på kursen jag sökt utan hamnade för andra gången med reservplacering. Jag var ju superledesn över att inte kommit in. Men efter att börjat min terapi så inser jag att jag kanske inte hade grejat det eller så hade jag gjort det och dessutom jobbat men säkert kört slut på mig ännu mer. För jag har ju alltit varit sån att det jag beslutar mig för att göra gör jag och jag gör det med bravur och högsta betyg!
Så... idag... låg det ett mail i min inkorg från Högskolan i Gävle som meddelade att jag kommit in på min reservplats. Kursen började 4/9 och det innebär att det är några veckor att plugga i kapp. Jag tackade NEJ till platsen! Jag har insett mina begränsningar just nu. Hoppas att jag får en ny chans någon annan gång då mitt liv ser lite annorlunda ut.
 
Nu ska vi åka till Solna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sminkmässa eller..... inte vad vi förväntat oss!

I går åkte jag och My in till stan på eftermiddagen. Vi var inbjudna av en väninna som i sin tur blivit bjuden av sin väninna. Vi visste bara att vi skulle på en smink/parfym mässa mellan klockan 15 - 18 i stan. Vi var sex tjejer inkl min väninna. Alla vi sex, var helt inställda på att testa nytt smink och mingla runt mad massor av andra.
 
När vi kom dit så fattade jag redan misstankar.... Det var en konferenssal men en massa uppställda stolar och på ena kortväggen projade en PC-kanon väggen med en massa info/budskap om "sminkmärket". Jag fattade direkt!! Dom är ute efter att värjva säljare. Har ju råkat hamna på liknande saker tidigare. Även om inte alla gånger handlar om att få in så mycket folk som möjligt till en "mässa" utan även i homeparty anda. När det gäller homepartyn så pratar dom ju produkterna ett tag för att sedan lägga det störta krutet på att ge dig "möjligheter" till att tjäna extra slantar på en "bra affärsidé". Ofta med lockelser som "Vill du jobba mindre och var ledig mer? " Vill du tjäna mycket pengar?" bla bla bla och så vidare. Är du inte intresserad av att bli säljare så kommer plan B. "Ska du inte ta och ha ett party hemma för dina vänner? Du kommer få värdinnegåva, rabatt etc etc!" Jag överdriver inte om jag vill påstå att dessa partyn handlar om 25% här och nu och att sälja och resterande 75% om hur bra det är att jobba som homparty säljare och hur mycket du kan tjäna osv. Ibland undrar jag om det egentligen inte har någon betydelse VAD dom säljer för det hela verkar ju ändå gå ut på ATT du säljer oavsett om det är bra saker eller rena crapet. Samt att ju fler du värvar in desto mer kan du själv tjäna plus att dina säljare i sin tur värvar egna som du också tjänar på. Pyramideffekten!
 
För att återgå till mötet, mässan eller vad man nu kan kalla det som vi hamnade på i går.  Jag tänker INTE namnge företaget här för att jag vill inte ge dem reklam även om den i det här fallet är negativ reklam. Det är ju så att även om jag inte gillar deras affärsidé och att jag tycker det är ruffel och båg så har jag trots allt så har jag ju blivit varse att dom existerar. Negativ reklam är reklam det med. Och hade jag tyckt det vi var på igår varit bra så hade det nog inte fått ett helt eget blogginlägg, haha! Där förbannar jag mig själv att jag lägger "energi" på sånt som jag anser inte ar av intresse för mig. Men måste bara skriva om det!
 
Det var väldigt många människor på mässan/mötet. Så mycket folk att extra stolar placerades ut i gångar och på alla utrymmen det bara var möjligt. Personligen tror jag att vi var på tok för många där inne och jag och mina vänner hamnade längst bak UTAN möjlighet att kunna lämna platserna då gången upp mot dörren blockerats med stolar. Jag påtalade att det inte var lämpligt att blockera gångarna pga utrymningsskäl. Dock inget som togs hänsyn till. Det var otroligt varmt inne i det salen då eftermiddagssolen gassade in genom bakre väggens fönster.
 
Presentationen började med reklamsnuttar om produkterna, bilder på några kändisar, mercedesbilar och porschar.
Sen blir det hög musik och en kille kliver upp på podiet och börjar tala om företaget mm. Hela tiden berättar han hur han från vanlig arbetare numera bara jobbade när han kände för, att han bodde i hus, tjänade massor av pengar och körde fin Mercedes i C-klass. Han berättade att han nu ville ge oss den möjligheten också.... Ytterliggare en person kom upp, en tjej i 35 - 40 års åldern. Även hon berättade om hur hon och hennes man bodde bra, tjänade bra, jobbade lite och hade två fina Mercedes i C-klass. Haha... ett tag undrade ja över om dom var sponsrade av Mercedes! Ytterliggare en person kliver upp. En kvinna i pensionsålder. Samma visa här. Bodde fint, tjänade mycket slantar jobbade lite (ja, det får man ju hoppas eftersom hon var pensionär) och var inne på sina andra .... Marcedes... Men oj vad otippat! Mercedes, igen...  (sarkastiskt av mig) Observera att dom fortfarande knappt talat om produkterna utan bara om möjligheterna till god inkomst och mindre jobb, flotta bilar och självstädighet.
 
Hela tiden så handlade om HUR mycket du kan tjäna, jobba mindre, primeras med en Mercedes eller till och med en Porsce om du är riktigt duktig säljare. Jobba lite tjäna mycket.... låter ju som något alla skulle vilja. Men nu ska man veta att dom som lyckats i denna pyramidkonstuktion är dom som sitter i toppen. Dom som har talets gåva, dom som kan snacka och dom som skulle lyckats sälja en skitkorv för en hundrig.
 
Det låter så fint när dom lägger fram det. Som tjejen som talade sa. Man har viss antal procent på sina försäljningar, ytterliggare procent på sin undersäljare, och procent på undersäljarens undersäljare osv osv. Så säger hon "Skulla det inte kännas fint att veta att den 15:e nästa månad så kan du ha tjänat kanske mellan 2000 - 7000:- (t o m mer) på att bara jobbat två kvällar. Tänk att bara gå och hämta ut pengarna från kontot!"  Ehhheee?????  Okej, om det nu fungerar så bra. Måste man inte ha ett registrerat bolag, betala skatt eller nått? Jag kan inte tänka mig att det är tillåtet att tjäna slantar utan att skatta för dem. Dom får det att låta så enkelt. Som om slantarna bara kommer. Lite jobb mycket pengar. Låter som en ekvation som inte håller tycker jag. Visst, för vissa, toppskicktet i pyramiden men dom är bara en liten del av alla som sliter under dem.
 
Ämnet har intresserat mig tidigare då jag gjorde en projektarbete när jag gick på vuxenstudier på 90-talet. Då lyckades jag och en kurskamrat bjuda in oss på ett sälj / värvningsmöte. Företaget vi skrev om var ett av de välkända företagen inom hempartyn. Det var nästan en känsla av Hallelujahmoment med talare som klev upp på podiet till hög musik, applåder och visslingar. En känlsa av trans. Något som jag reagerade på var att när man får förfrågan om att bli hemsäljare så säger dom att det är upp till en själv hur mycket man vill jobba och hur mycket man vill tjäna. Och att alla säljarna respekteras oavsett hur man valt att jobba. Tyärr uppfattar jag att det inte är så. För att säljarna "hängs" liksom ut. En av dagordningspunkterna på mötet var att dela ut någon form av utmärkelse utefter prestation. Det började med att alla säljare som sålt för en speciell summa (jag tar ett exempel nu) 50,000:- eller mer skall ställa sig upp. Såklart fanns det ju några stycken. Nästa grupp som skulle ställa sig var dom som sålt mellan t e x 25 - 50 tusen (även här tar jag bara ett exempel). Sen forsatte det så tills en liten klunga som inte lyckts sälja mer en några fjuttiga prislappar fick stå upp. Samtidigt som alla andra skulle ropa och hejja på dem till bättre säljssiffror till nästa möte. VART tog respekten vägen för hur mycket var och en ville jobba och sälja???  Att hängas ut bland ett par hundra personer är väll inget man vill? Så vad gör man... Jo, försöker boka fler partyn, locka fler undersäljare trots att man en gång börjat sälja med visionen att man tar det som man själv vill. För att stå upp bland som sista igen är det nog många som inte vill.
Efter mötet intervjuvade vi regionschefen och några av säljarna utan protester eller problem. Några dagar senare blev jag uppringd av ett av de högre hönsen i Sverigegruppen och blev mer eller mindre korsförhörd över varför vi visat intresse, vad vi skulle skriva och i vilket syfte. Jag förklarade att det var ett skolprojekt som inte skulle publiceras på något sett mer än inom klassen. Jag vart förbjuden att använda materialet och kände mig nästan hotat vilket ledde till att vi aldrig presenterade vår studie.
 
SJÄLVKLART fungerar kanske inte ALLA hemförsäljnings företag på det här sätter. Men någonstans sitter dom som tjänar de stora slantarna och jobbar lite, dom som bor fint, dom som kör dom fina bilarna. Och tro mig det är inte säljarna! För det hela handlar ju om att tjäna pengar och jobba så lite som möjligt... och då lär du ju inte vara säljare på hempartyn, eller hur!
 
Jag har också haft hempartyn ett par gånger och det är få företag jag godtar. Det som är viktigt för mig är att dom verkligen är engagerad att sälja sin produkt och att partyt handlar om det till 100%. Dom ska inte värva säljare med det är okej att skaffa fler partykvällar. Gästerna ska inte känna sig tvingade till köp eller egna partyn. Säljaren skall respektera kundernas nej utan att ställa vidare frågor eller fortsätta att truga. Faktiskt så finns det några företag som jobbar så. Stor ELOGE till dem!
 
P.s. Kan meddela att alla vi sex lämnade mötet i pausen. Då hade vi hört tillräckligt!
 
 
 

Lördagsfrukost

Kryddbröd med ost och paprika. Äggröra och kaffe.


Äntligen fredag!

Regn och blåst, omkring 10 grader och det är riktigt höstväder ute = TRÅKIG svensk höst! Men det är ju väntat. Det skulle ju komma in något tiktigt oväder med mycket blåst och regn. Så skönt att man kan kura ihop sig hemma då. Levande ljus, god mat, ett gott vin och kanske en film. Får se hur kvällen artar sig :)

 

Har mestadels varit seg på jobbet idag. Vanlig åkomma för att vara fredag. Längtat hem mest hela dagen. Har känt en sådan där euforiskt rus över att det är fredag och att jag har två dagar återhämtning innan ny vecka drar igång.

 

Träffade Tina på lunchen. Vi möttes på Grand Garbo i Sumpan. Jag åt wienerschnitzel med pommes & bea. Shit... schnitzeln var stor som ett dasslock! Det var jättegott! Tänkte att jag som nu för tiden är så trött och som dessutom nästan svimmar efter lunch av utmattning kommer nog att hamna i jätte matkoman Hugo..... Men, faktiskt inte :)

 

My och jag har blivit medbjudna till något smink/parfym jippo/mässa i stan i morgon. Vi har tackat ja. Ska gå tillsammans med Tina & Annica och deras döttrar Mickis och Madde. Tror att vi kommer få några toppentimmar tillsammans med tjejerna :) Bäst att ladda kontot med lite cash, haha. In case of!

 

Ska bli så skönt att vara hemma i stan den här helgen. Det är jobbigt i längden att kuska iväg varje helg till Trosa, även om det inte är långt bort. Men det är så mycket saker omkring som alltid måste fixas inför en helg borta. Dessutom hinner jag aldrig med att fixa sånt som jag inte orkar på vardagarna.

Nu tar jag fredagsmys med familjen!

 

 


Akupunktur och fotvård

Började dagen med ett besök hos min sjukgymnast på Sjukgymnasterna Birger Jarl och 21 minuter, för att vara exakt haha, el akupunktur. Ganska behagligt faktiskt. Borsett för att jag den här gången tyckte det var mindre angenämt att sätta i nålarna. Hela tretton nålar från skalp till tå. Har två nya tider inbokat kommande två veckor. Har faktiskt känt mig rätt okej när det gäller värken efter det. Däremot var jag lätt öm i hela kroppen och kände mig trött i musklerna så jag klarade inte av att stå och jobba hela dagen. Fuskade efter lunch och satte mig ett par timmar.
 
 
Käkade lunch på CaféKärven med två av kollegorna. Var så vansinigt sugen på bakpotatis med skagenröra! Dom har så goda på cafét. Dock moffar man ju i sig allt och hamnar mer eller mindre i matkoma efteråt. Och min matkoma idag var inte nådig! Trodde på allvar att jag skulle somna, var så sjukt trött!
 
Efter jobbet var det dags för att fixa fötterna på Axelssons Fotvårdsskola. Jag köpte till extra underbensmassage. Tänkte att benen skulle få lite belöning efter alla dagar dom kämpat med att stå upp dagarna i ända :)
 
 
Gjorde ett besök på Vasastans Ost och Matmarkand som ligger runt hörnet från Axelssons. Tyvärr var inte min barndomsvän (som är ägaren) där. Men jag köpte med mig deras hembakde kryddbröd. Så supergott bröd! Synd nog med hemligt recept :/ annars hade jag bakat det. Har precis ätit två stora skivor med smör och ost. Nästan så jag skulle kuna ta ett par skivor till bara för att der är en smaksensation! Förresten... Per och jag har bokat in oss en av deras supermysiga ostprovar kvällar i oktober :)
 
 
Äntligen har kallelsen till magnetröntgen kommit. Dessvärre... onsdag nästa vecka klockan 14, samma tid som jag har läkarbesök :( Måste ringa och ändra röntgentiden för läkaren är fullbokad och det kan jag inte vänta med. Hoppas bara att jag får en röngentid inte allt för lång tid bort. Men visst är det typiskt.
 
I kväll ska jag bara relaxa vid TV'n. Eventuellt glo på en film eller om det finns något att se på TV. Sova i tid, om jag lyckas. I morgon är det äntligen fredag och sen helg. Ser fram mot det.
 
 
 
 
 
 

Dagens lunch


En liten kvällsstatus

Mötet med internrevisorn gick bra idag. Skönt, för att det har hängt lite över mig några dagar. Var inte så krångligt som jag föreställt mig.
För övrigt var det en ganska lugn arbetsdag.

Var rätt slut när jag åkte hem, har ju varit väldigt trött länge nu :( Ska träffa läkaren på onsdag nästa vecka. Måste se till att få tillbaka orken och hitta tillbaka till glädjen. Känns som jag levt i ett vakuum nu i två års tid snart. Det är förbannat påfrestande!

Sov i någon timme när jag kom hem från jobbet. Tyvärr kände jag mig inte speciellt utvilad men kunde inte vila längre. Hade tvätt, disk, dammsugning och en hel del framplockade prylar att ta tag i. Hade förväntat mig lite mer hjälp från familjen men tyvärr kom Per hem sent och My är svårflirtad när det gäller att hjälpa till. Men jag är inte förvånad... Det är ju alltid så här... Inte konstigt att man bränner ut sig :(

I morgon ska jag tillbaka till Barbara på Sjukgymnasterna på Birger Jarl. Ska få akupunktur med el och förhoppningsvis lite massage. Är verkligen i behov av behandling. Har haft värk i kväll :(

Efter jobbet i morgon ska jag och en kollega till Axelssons Fotvårdsskola. Från början var vi sex stycken som skulle dit men fyra fick förhinder tyvärr. Nåja, det ska bli skönt att få fötterna snygga efter sommaren.

Två arbetsdagar kvar, sen helg. Vi ska nog vara hemma i stan som omväxling. Var länge sedan vi var hemma en hel helg...tror faktiskt att det var tidigt i våras sist. Saknar hemma helger. Det ända som är jobbig med dem är att det alltid finns saker som måste göras hemma. Eller måste och måste.... Det är svårare att smita undan och strunta i dem. Går ju inte att skylla på att dom inte är gjorda för att man varit borta hela helgen.

Nu ska jag försöka sova och hoppas på att inte min kvällstupplur sabbat nattsömnen.


Veckan i full gång

Ny vecka är inledd och det är full rulle... Nä, så illa är det inte. Det är nog en rätt så normal arbetsvecka. Förutom att jag är smått nervös, stressad utav att jag ska träffa internrevisorerna i morgon eftermiddag. Jag är inte nervös för att vi har några oegentligheter eller så utan snarare för att det är en amerikan och en fransman.... Huuuuu... min affärsengelska är INTE den bästa, urk.... Ska bli en sten som faller av mig när det är över.
 
Idag har jag varit på min terapigrupp igen. Som tidigare gånger så var jag extremt trött efteråt och kände mig spänd i kroppen och ganska avtrubbad mentalt. Det har dock lättat nu när jag kom hem. Hoppas att jag inte deppar ihop helt ikväll som tidigare tisdagskvällar.
 
Sitter nu och relaxar vid datorn, äter cornflakes ur paketet och längtar till middagen. Men det blir sen middag idag. Per vill grilla i kväll när han kommer hem och jag ska ju till stallet klockan sju och kommer inte hem förrän till nio. Så det blir middag då som först.
 
Det har varit underbart väder idag. Lite flörtigt med solen men varmt! 23 grader när jag åkte från jobbet halv fem. Nästan varmare än i somras, haha.... Synd bara att det är HÖST och inte vår.
 
Idag går tankarna 11 år tillbaka i tiden och till terrorattacken i USA. Tänk vad åren gått! Minns timmarna då det hände. Vi satt på vårt hotellrum i Alcudia, Mallorca och såg allt på TV. Så ofattbart.
 
Nu ska jag läsa lokaltidningen och vila ryggen en aning innan jag ska hoppa i ryttardräkten.
 
 

Bilder


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So far so good

Helgen har varit bra än så länge :) hoppas också att den fortsätter så.

Fredagen tillbringade vi på nya hotellet Victoria Tower i Kista. Åt en god italiensk femrätters middag. Till det ett gott importerat rödvin.
När vi satt i restaurangen upptäckte vi att flera av teamen i Körslaget också var där. Kul, för igår kände vi igen flera av dem på tv :)

Efter middagen åkte vi upp till våning 34 och skybaren. Tog en varsin GT och bara jäste efter all mat som varit jättegod.

Vi hade bokat rum på våningsplan 22 med hisnande utsikt söder ut och mot Sthlm city. Där satt vi i fönstret och beundrade nattljusen och alla ljus från motorvägen långt ned under oss. Drack iskall champagne och bara relaxa. So nice!!! Helt klart något man skulle göra oftare.

Vi vaknade hyfsat tidigt lördag morgon och gick och åt en härlig frukostbuffé.
Checkade ut vid elva och åkte hem.

Väl hemma packade vi om bagen och åkte till Trosa. Blev en stillsam lördag. Framåt kvällen blev det sämre väder och regnade kraftigt. Per lirade golf med gubbarna i uppehållen och jag tittade på tv. När Per kom tillbaka så åt vi supergoda räksmörgåsar från Ica Trossen.

Många kändisar bor eller har sommarställe i Trosa med omnejd så är det någonstans man ser dem så är det på Ica, som är Trosas bästa och största matbutik. Och igår så såg jag Per Moberg, haha... Jag gillar honom! Inte som skådis, men som kock och den personligheten han har då. Aningen halvgalen och ibland iklädd det mest konstiga gammaldags kläder. OCH igår... Ja, då var han just klädd i något som skulle passat in i den fina engelska landsbygden plus ett par stora svarta glasögon under den djupt nedtryckts gubbkepsen :)

Kvällen blev framför tv'n. Vi kollade på Körslaget. Per somnade i soffan strax innan tio. Jag la mig vid halv elva.

Vaknade innan åtta i morse. Kanon väder! Glodde lite på morgon tv och käkade yoghurt.

Sitter ute i paviljongen nu. Kallt och friskt i luften men varmt och gott i solen :) Dricker kaffe, bloggar via mobilen, läser tidningar och NJUTER av stillheten och tystnaden!

Som sagt. Det har varit en bra helg än så länge :) Jag känner mig avkopplad, pigg & glad. Har mått över förväntan bra i ryggen och inte behövt äta smärtstillande på 1,5 vecka nu. Kanske kanske .... att sjukgymnastens behandling gjort susen!

Framåt eftermiddagen åker vi hemåt. Per ska jobba några timmar och jag ska passa på och dammsuga och tvätta medan ryggen känns bra.


Våning 22

Sitter insvept i ett mjukt täcke 22 våningar upp och beundrar en magnifik kvällsutsikt med ett glas champagne.


Fredags mys

Strax dax för avfärd mot fredagsmyset :)


Det gör inget ...

Jag: My, får jag låna dina nya Convers?
My: Ja det får du.
Jag: Schyst, tack!!!
My: Det är okej om du skitar ned dem.
Jag: ???
My: Asså.... vill ju inte att dom ska se nya ut!


Ledtrådar...

   
 
 
  
 
      
 
  
 
 
 
 

Torsdag 6/9

Tog sovmorgon i morse. Meningen var att jag skulle köra My som skulle börja 9,15 och eftersom jag jobbar sent pga månadsfaktureringskörningen kunde börja lite senare. Nu visade det sig att My var sjuk, värk i kroppen och feber så hon fick snällt stanna i bingen. Det ända positiva med det var att jag kom in lite tidigare än beräknat till kontoret.
 
Vid strax efter elva tog jag pendeltåget till T-centralen och sen tunnelbanan till Östermalmstorg. Promenerade genom Humlegården till sjukgymnasten på Engelbrektsgatan. Hade en behandlingstid klockan tolv.
Idag drog hon ut min stackars lekamen med någon form av kardborrsele som hon kopplade mellan oss. Var ganska behagligt att få sträcka ut vissa leder faktiskt. Jag har senaste tiden känt mig ihopkrympt. Nu kanske jag är lite längre, haha. Efter utdragningen fick jag akupunktur för första gången i mitt liv. En nål i varje hand i fästet mellan tumme och pekfinger. Ett x antal nålar runt ryggraden i länden. Nålar i höger vad, framsida av skenben och vid fotknölen. Låg så i omkring 15 - 20 minuter. Under tiden fick jag massage i nacke och axlar. Superskönt! Kände mig lätt som en fjäder när jag lämnade kliniken. Däremot var jag väldigt trött i ryggen under eftermiddagen och var tvungen att sitta och jobba sista timmarna. Nåja, ibland får man fuska. Jag har ju faktiskt stått i en vecka nu. Ska tillbaka till sjukgymnasten nästa torsdag. Då blir det akupunktur med el.
 
Sov bra i natt. Har känt mig något piggare mentalt sedan i går eftermiddag. Tror att tisdagens terapi tog så hårt på krafterna att det var det som tyngde mig under tisdagen och halva onsdagen. Hoppas på att få vara "glad" och ha ork i helgen. För Per och jag har lite planer och ska iväg på en grej i morgon kväll. Tror att det kommer bli väldigt mysigt och avkopplande för oss att få lite tid tillsammans. Sen har vi lite andra planer för lördagen. Få se om vi kan få med My på det. Beror på om hon mår bättre och har ork.
 
Har precis ätit middag och hängt tvätt. Eftersom jag kom sent hem så åkte jag och hämtade mat från Tamarie, thaimat. Orkade inte laga mat helt enkelt.
 
Ska faktiskt göra ordning mig för natten och lägga mig itid. En arbetsdag kvar, sen helg :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Just det..,

...ny bil :) Mercedes 600 CL, V12. Grym bil, en av världens bästa bilar enligt Teknikens Värld.

Massage och luftkondition i stolarna, gps, video nightvision, svart pianolack i inredningen, kontrollpanel som en cockpit och en massa annan lull lull. Fyra år teknisk linje skulle sitta fint för att kunna fatta alla reglage mm :)

Yes!!!

Äntligen!! Jag har lyckats få läkaren att skicka en remiss till att få en magnetröntgen av min rygg!!! Efter 11 månader med värk och begränsad rörlighet ser jag ett ljus i mörkret!! Såååå skönt! Inom en treveckors period ska jag bli kallad till Sophiahemmet för röntgen. Ska bli skönt att få se "statusen" för diskbråcket.
 
Fick en hel del nya mediciner utskrivna för smärta och muskelavslappning. Bl a en medicin som bara får tas vid svår smärta, den är narkotikaklassad så det kändes ju mindre angenämt :( . MEN har jag klarat mig i 11 månader med dikofenak och alvedon så ska jag försöka fortsätta att klara mig på det. Är inte så jätte motiverad till den starkare sorten.
 
I går, tisdag, var jag på min terapigrupp igen. Skti tufft, mentalt... Var helt slut både psykiskt och kroppsligt efteråt. Det sätter igång så många saker i kroppen. Känslor, tankar, funderingar mm dels mina egna bekymmer men även mina gruppkamraters problem. Alla med olika bakgrunder till varför dom är där dom är idag men alla med samma symtomer i dagsläget. Fick lära mig att lyssnar man inte på sin kropp och istället fortsätter i 180 och bara köra på FAST att kroppen tydligt signalerar att den lider av utmattning så kommer den sakta men säkert att stänga av systemet vartefter. Det absolut farligaste som kan hända är att få en stroke eller infarkt. Mindre farliga åkommer kan vara kroppsförlamning, minnesförluster eller andra funktioner som slutar att fungera. Huuuu, faktiskt så att jag blir uppskrämd! Tyvärr är jag den där personen som blundar, kör på och tänker inte jag inte.... De dagar jag mår toppen så kan jag inte fatta att jag överhuvudtaget har haft dåliga dagar. Jag lever för mina bra dagar och tror att varje gång dom kommer så har det vänt och allt är på väg till det bättre. MEN det jag nu förstått via terapin är att jag måste låta kroppen få återhämta sig och ta tid till att göra det. Det dom helst av allt vill är ju att sjukskriva mig en tid för att återbygga min ork och hämta krafterna för att orka läka mentalt. För mig är det inget alternativ. Jag tror inte att man mår bättre av att sitta hemma och må pest. Jag är rädd för att det är då man tappar det sociala helt och att man förlora rutiner mm. Vilket jag tycker är A och O för att man ska orka. Men det här är mina tankar. Det kanske inte alls fungerar så när man är sjukskriven. Jag har ju aldrig varit sjukskriven för något sånt här så jag har ju inget facit för hur det är. Men för mig verkar det inte lockade att sitta hemma hela dagarna och tycka synd om mig själv. För jag vet ju de dagar jag varit ledig och inte mått så bra. Det har ju hänt att jag vid eftermiddagstid fortfarande sitter apatisk på en köksstol i pyjamasen. Hjärnan har varit helt avtrubbat bara för att den inte fått arbeta. Man får ännu mera tid att grubbla då man inte är aktiverad, må ännu mer dåligt, tycka ännu mer synd om sig själv bara för att man är så pass klen  (oanvändbar) att man inte orkar med.... Moment 22 helt enkelt. Jag tror inte man mår bättre om man får mer tid till att "tänka" mer. Men som sagt... jag har inget facit.. det här är bara min syn på det. Har i alla fall belutat mig för att ha ett möte med terapi teamets läkare och disskutera vad som skulle kunna passa för mig. Sen får jag ta ställning.
 
Ridningen i går gick jättebra. Så glad att jag faktiskt klarar det trots diskbråcket. För jag älskar verkligen dom här ridtimmarna. Jag hade Lord igår, en 15 år stort fint svenskt halvblod. Fantastiskt trevlig att rida!
 
Arbetsdagen idag har fungerat bra, även om jag är sjukt trött på att behöva stå hela dagarna! Byter skor med jämna mellanrum för att fötterna inte orkar. Ska bli skönt när jag får börja sitta igen, när nu det blir :/
 
I kväll hoppas jag på att kunna somna tidigt. Igår blev det inte förräns efter midnatt, jag grejar inte det alltå när jag ska upp tidigt. Blir trött framåt eftermiddagen då och vill helst bara få sova middag.
 
Har fixat lite hemma ikväll, disk & tvätt, även om det tog emot och jag inte hade ork. Efter det så har vi varit ute på ett ärende och kom nyligen hem. Ska glo på TV ett tag nu.
 
 
 
 
 
 

Galet trött

Är så vansinnigt trött och sliten :( Har lagt mig på sängen. Dels för att kroppen har värk efter flera dagar av stående, då jag pga diskbråcket inte för sitta. Bara stå och ligga. Dessutom är jag galet slut mentalt och i leder och muskler. Bara skit med andra ord... Fattar inte att jag ska iväg till stallet vid sju. Måste verkligen hitta en gnutta ork och kraft.

Ett under att My inte gapat efter middag ännu... Phuu, hade verkligen INTE orkat ställa mig vid spisen :/

Har varit på min terapigrupp idag. Tror att det är lite därför jag är så extremt trött. Det tar på psyket att öppna sig och prata och även lyssna på de andras historier och livsöden.

I morgon ska jag träffa min läkare som jag går hos när det gäller ryggen. Jag vill veta vad dom har för plan för mig. Jag vägrar att acceptera värken mer och det kan inte vara humant att jag ska leva stående eller liggande!!! Något måste göras! Jag påverkas fruktansvärt negativt mentalt av värken och att behöva stå hela tiden :(

Riktigt höstväder idag. Kan inte fatta att det bara så sent som igår var sommarvarmt och soligt. Att det kan vända så fort. Hoppas att det blir lite värme till. Jag är inte färdig med sommaren ännu.

Ska försöka vila en stund nu innan det är dags att svida om till ryttare.


Ta sig hem kanske..

Ska försöka ta mig hem från kontoret nu. Sjukt långa köer ut från vårt område :( Idag flyttade nämligen Vattenfall in i deras nya byggnad. Tre kontor runt om i Stockholm har flyttat hit. Vi hörde siffran 2500 - 3000 personer, men efter att talat med en Vattenfall anställs så sa han att dom är ca 5500 stycke!!!
 
Vårt industriområde har i stort sett varit DÖTT senaste 10 åren. Mycket pga planeringen av nya arenan, Friends Arena, samt kommande shoppingcentrum, bostäder mm. Nu börjar det "blomma" upp nya kontor. Ett av detta är Vattenfalls otroligt stora kontor. Ett kontor som fick sig ett par skriverier i pressen då det under byggnaden skedde en dödsolycka då ett trapphus inne i byggnaden kollapsa.
 
Under senaste två veckorna har trottoarerna breddats för att kunna rymma alla. Synd bara att dom inte gjorde likadant med vägen.
 
I morse när jag kom till kontoret så stod det en tjej i varselväst och skyllt vid nedfarten till industriområdet och förkunnade att det var slut på parkeringsplatser. Tur att vårt kontor har egna, phuuu...!
 
På lunchen träffade jag Per, vi skulle luncha på Manao som ligger vid infarten till mitt område. Det var galet mycket folk. Mat och dryck tog slut och räckte inte ens till alla som redan satt och väntade och som hade betalt. Kockarna jobbade som galningar. Restaurangpersonalen var helt ovetande om att industriområdet befolkats med så många nya.
 
Just nu kan jag inte lämna kontoret pga att det är näst intill omöjligt att ta sig ut härifrån med bil :( Det har varit långa köer sedan innan fyra! Helt klart är att vårt industrirområde inte klarar av den här mängden trafik. Hoppas verkligen att dom hittar en lösning på det SNART!!!!
 
 
 

Inom några år kommer Sveriges kanske mest fascinerande stadsdel att stå klar – Arenastaden.

Arenastaden ligger ett stenkast från Solna Station och erbjuder en unik mix av ett antal attraktiva beståndsdelar som tillsammans bildar en lika unik helhet. Faktum är att man får gå långt utanför Sveriges gränser för att hitta något motsvarande. La Défense i Paris är en bra jämförelse, precis som Wembley City i London. Det är verkligen ingen överdrift att påstå att den stadsdel vi just nu skapar på en tidigare lågutnyttjad industrimark i Solna, kommer att ge eko i hela norra Europa.

I området byggs toppmoderna kontorslösningar och trygga bostäder samt Friends Arena, Sveriges nya nationalarena för fotboll och en plats för många andra unika evenemang. I Arenastaden byggs även ett omfattande handelscentrum, Mall of Scandinavia, samt ett av stockholmsregionens högsta hotell.

 

 
 
 

Friends Arena

Står utanför nya arenan i Solna. Väntar på att dörrarna skall öppnas och smygpremiären börja :)


Uppehåll i regnet

Äntligen är det uppehåll i det ihärdiga regnvädret. Mulet men bättre så än massa regn.

Vi är i Trosa, åkte hit i går på kvällen. Tog nästan 2,5 timmar hit istället för ca en timme. Vi åkte kvart i sju på kvällen för att slippa fredagsköerna. Istället var det värre än vanligt. Anledningen var en vägskada vid Södertälje. Ett körfält öppet av tre :( Inte konstigt att det var komplicerat att ta sig fram.

Idag spelar gubbarna slutspelet i deras lilla "Golfgubbe klubb". Så det är ju tur att det blev uppehåll i vädret. Prisutdelning och korvgrillning sker hos oss efteråt. Jag har fixat förstapriset. Satte ihop en korg med lite smått och gott. Sen har vi fixat tröstpriser också så alla får något :)

Åker hem till Stockholm ikväll. Vi ska på smyginvigningen på nya Friends Arena i morgon. Rundvandring och show mellan 13:30 - 17:00. Kommer bli sjukt mycket folk!

Just nu sitter jag..ok fuskar ... Orkar inte ligga och stå hela tiden. I alla fall, sitter i soffhörnet och skriver här, käkar bilar, dricker cola, glor på tv och relaxar. Har legat ned hela dagen. Är ganska jobbigt att ligga hela tiden. Men när vi har minglet här efter golfen så ska jag hå omkring och skaka liv i onda leder.