Dagens energikick
Torsdag

Idag var det årets först åskväder här. Regnade och åskade under eftermiddagen. Därefter har vädret varit ganska flörtigt. Lite sol, muler, regn ..för att sedan fortsätta så. Just nu är det kallt, blött och allmänt tråkigt ute.

Jobbat som vanligt, inga stora förändringar utan allt som vanligt. Jobbade på till 17,15 då jag och min ena kollega bestämde att arbetsdagen var över. Då åkte vi till IKEA :) Men först stannade vi för att äta så vi inte skulle svällta på IKEA.

Planen var att jag skulle köpa Buxbom växter på IKEA. Tyvärr så de 5 som dom hade kvar var i uselt skick :( Istället blev det 8 stycken fina murgrönor. Shoppade också värmeljus och servetter. En liten mini pedalhink till husvagnen. Två assietter, stavas det så?? Nåja, två "små" tallrikar som skulle ersätta dom som gått sönder. My hade beställt klädpåsar och någon slags lådvariant till sin garderob. Och såm köpte jag nya saxar hem. Sen blev det inte så mycket mer.

Nu sitter jag har vid datorn. Lyssnar på Spotify och bloggar. Per jobbar, fortfarande! Har inte sett honom i vaket tillstånd sedan i söndags eftermiddag. Jag sover när han kommer hem och han sover när jag går. Vilket liv, va!! Ska bli så skönt när dom är klara med det här avtalet och jobbet slutfört! Då hoppas jag att My och jag får lite mer plats i hans liv igen. Per skulle ju egentligen börjat sitt sommar schema i morgon. Ledig varje fredag och måndag hela juni, juli & augusti. Men icke sa nicke. Funkar inte! Stackarn, han har ju sett fram mot det. Men, som egen företagare så vet han ju egentligen vad han har att vänta sig.. just att INGET blir som PLANERAT!

I morgon ska jag med My till sjukhuset. Hon sak göra en astmaundersökning (Spirometri). Hennes andning har blivit sämre trots att hon har astmamedicin. Dessutom har hon fått ett "suckande" biljud i andningen. Får se om hon kan få någon annan medicin som hjälper bättre.Nu ska jag tvätta av mig sminket och krypa i kalasdräkten och sen ett djupdyk i säng.

Natt i natt :)

Bonuskort & medlemskort

Har ni samma problem som jag? Att hela plånboken fylls med bonus- & medlemskort? Jag har t o m en liten extra hållare enbart för just bara alla dessa bonus- & medlemskort. Är så förbaskat trött på att släpa med dem runt. Ibland tar jag bara plånboken med och lämnar korten hemma. Ja, och vad händer då!!?? Jo, naturligtvis sä är det ett FANTASTISKT medlemserbjudande på någon vara som man ABSOLUT inte kan avstå. Suck... JA då var ju korten hemma :( Alla dess kort har dessutom avkräckt mig så pass mycket att jag inte längre blir medlem eller skaffar ett bonuskort på någon ny butik. Vill verklige inte ha ett kort till!

Jag har i många år funderat på varför man inte bara kan "ladda" sitt vanliga bankkort med alla dessa bonussystem från de olika butikerna. Då skulle man ju bara behöva ett kort. Smidigt! Tar lite plats ich då har man bara ETT kort att hålla reda på :)

MEN...GOTT FOLK! Idag kom min kollega och visade mig en smart APP!! FlatWallet. Denna APP har ganska många av våra vanligaste bonuskort. Helt sonika laddar man sin APP med sitt kort och sen har man allt samlat. Detta gäller bonuskort och jag tror inte att det går för kreditkort eller betalkort. Skulle vara för riskabelt. I alla fall så är det Bye Bye korten :)      

Man väljer vilket av korten i deras meny som man själv har. Därefter så lägger man in kortnumret och sparar. När man går till affären och handlar så istället för att dra kortet i terminalen så skannar kassapersonalen streckkoden för just deras bonuskort som finns i telefonen. Skulle kassan av någon anledning inte kunna läsa streckkoden så knackar man på koden så kommer istället kortnumret upp och dessa kan då knappas in manuellt av personalen.
Appen medför också en massa annat så som erbjudanden mm. 

Läs mer på http://www.flatwallet.se/
"Har du många plastkort att hålla reda på eller tackar du alltid nej till att bli medlem i kundklubbar för att du inte vill ha fler plastkort? I FlatWallet samlar du dina kundklubbar och slipper ha plånboken full med kort. Allt eftersom fler kundklubbar börjar använda sig av FlatWallet kommer du också kunna bli medlem i nya kundklubbar och få erbjudanden direkt i mobilen.
Med hjälp av en personlig streckkod i FlatWallet registrerar du dina köp, du får erbjudanden från kundklubbar och du kan även bli medlem i nya kundklubbar.
Vissa kundklubbar använder personnummer för att registrera köp. Det lönar sig att lägga till dessa kundklubbar till dina kort i FlatWallet också. Dels eftersom du får en bra överblick över dina medlemskap och dels eftersom du kan komma att få information, erbjudanden, bonuscheckar etc. från kundklubbarna via appen."


Onsdag

Halva arbetsveckan gången. Lill-lördag för vissa. "Lilla-patte-klappar-dagen" som Gert Fylking säger, haha. Ja, den mannen är ett sällsynt original :)

Rullat på med jobb idag med. Hade en presentation efter lunch för några personer som var på kurs. Eftersom jag har varit så pass många år i företaget har jag god erfarenhet av systemen och brukar ha en presentation/informtion på några grundkurser. Det är alltid lika kul! Idag var tjejerna på kursen heta på gröten och hade massor av frågor. Det gillar jag. Då blir det lite mer än bara följa min vanliga presentation.

Var på Kvartershaket och käkade lunch idag. KROPPKAKOR!!! I Love! Fick i mig 2½ med massa fläsk, smölt smör och lingon. Sen var det koma vill jag lova. Hade jag inte haft presentationen så hade jag nog sovit gott under skrivbordet :)

Åkte till SATS efter jobbet. Rahab start. Första tre veckorna ska endast bestå av konditionsövningar. Idag blev det 10 minuter cykel, 5 minuter rodd, 10 minuter gång på löpbandet för att sen avsluta med 5 minuter strech/avkoppling. 30 minuter allt som allt. Känns verkligen konstigt att gå till gymet och inte ta i, bli andfådd eller svettas. Märklig känsla när jag tidigare alltid kört skiten ur mig. Min kollega var med och hon var så duktig. Sprang 30 minuter och körde sen några viktövningar med hantlarna. Jag satt och tittade avundsjukt på. Men vågade inte göra något för då hade SATS tränings rådgivare, Annika, tagit mig i örat och slängt ut mig, haha. Det är hon som satt upp min rehab plan.

Blev ett besök på Arken Zoo efter gymet. Dealade med föreståndaren om att få butiksrabatt om jag byter från den butiken jag idag handlar på. Verkar som om hon kommer att kunna fixa schysst rabatt för mig. Superbra, för jag köper rätt mycket kattfoder och kattsand.

Per har fullt upp med jobbet just nu. Firman har vuxit explosionsartat sedan starten. Han och hans partner har massor av jobb just nu. Och just nu är dom inne på sitt tredje dygnet-runt-kör. Kommer hem sent på natten och sover några timmar för att sen dra iväg igen. Det märks att han är sliten just nu. Han har nästan tappat rösten. Men han tycker det är kul och säger att det är en positiv stress eftersom resultaten blir så bra och dom märker att det händer saker. Får se om han kan vara ledig under helgen, och om han i så fall orkar hålla sig vaken. Han skulle verkligen behöva vila sig ordenligt. Vi har ju haft helgena fyllda med aktiviteter/jobb nu sedan en tid tillbaka.

Jag funderar faktiskt på att lägga mig strax. Eftersom Per ändå jobbar och My ska titta på sina program så kan jag faktiskt ta och koppla av och lägga mig tidigt.
Glossybox

Månadens Glossybox har landat i brevlådan
Dagens nostalgi musikvideo


Michael Jackson - Earth Song Official Video


Tisdag

Hemkommen för någon timme sedan. Har varit och ridit. Underbart väder för uteritt, även om det var lite kyligare i skuggan mot vad vi varit vana vid det senaste dagarna.

Det har varit en bra arbetsdag. Vi är hyfsat ikapp nu efter sviterna från att vi var borta från kontoret två dagar förra veckan.

Jag mötte upp My i Solna efter jobbet. Vi skulle till Sundbyberg och hämta en bok som hon sökt efter. Boker har sedan flera år tillbaka varit slutsåld och nu hittade hon via internet att en privatperson sålde just den. Så vi var och hämtade den i eftermiddags. Boken hon köpte är "Jag vill ha en egen måne". Boken om Ted Gärdestad av Kenneth Gärdestad.

Jag vill ha en egen måne: bok om Ted Gärdestad (inbunden)

När vi hade hämtat boken och skulle åka hem så var det så sjukt långa köer överallt så vi bestämmde oss för att åka upp till mina föräldrar som bor i Sundbyberg. Där satt vi ett tag i trädgården och snackade med dem. Sen var vi tvugna att sätta oss i de köer som återstod eftersom jag hade en stalltid att passa och ville hinna äta innan.

Efter att jag kom hem från stallet har jag fixat med disk och tvätt. Röjt av lite och slitit bort sängkläder från extrabädden i Mys rum. Insåg att jag var tvungen att tvätta sängkläder. Eventuellt får vi helggäster och vill ju ha fräscha bäddar att erbjuda :)


Har precis ätit kvällsmål. Hallon, blåbär, jordgubbar med kesella. Fräscht & gott! Ska snart lägga mig, läsa till elva och sen sova. Ska försöka ta mig upp på första veckningssignalen i morgon. Måste förbi farfar innan jobbet och lämna några nycklar.

I morgon ska jag och min jobbakollega till SATS efter jobbet. Det är ju dags för mig med min rehab. Komma tillbaka till mitt aktiva träningsliv igen. Ska börja de första tre veckorna med två 30 minuters konditionspass i veckan. Jag känner att jag behöver stöd och pepping så då passar det perfekt med att ha en vän med.
Bella's Lullaby (Twilight Soundtrack Version Official )


Yiruma - River Flows In You


Finns jag?

Finns jag, syns jag, är jag en person som man kommer ihåg? På första kan jag svara JA, visst finns jag. Däremot är jag nog en ganska osynlig person som man oftast inte kommer ihåg. VARFÖR?? Kanske för att jag inte gör så mycket väsen av mig bland folk jag inte känner. Det är ofta jag hälsar på folk som jag faktiskt tidigare träffat flyktigt och nästan alltid så är det så att dom inte minns mig. Jag gör inte många märken i folks liv, förutom hos dem jag verkligen lärt känna.

Jag har många vänner eller snarare bekanta men få som står mig väldigt nära. Dom betyder väldigt mycket för mig. Där syns jag och har en plats och där jag skulle vara saknas om jag inte var där.
Sen finns även ett jag som är en person som man tar för given, som alltid finns i skuggan, som man lätt glömmer bort att jag faktiskt finns där. Glömmer att jag är av kött och blod, har behov och känslor precis som vilken annan människa som helst. Ett jag som också ibland skulle få komma fram och säga.
 "Hallå, här är jag. Jag har också tankar, känslor och behov av att finnas!"Att jag kom på detta ämne idag är helt enkelt efter gårdagens uppenbara ämne på Facebook! Morsdag!!! Jag såg alla inlägg av otalet mammar som tackade sina underbara ungar för de fina morsdag presenter etc dom mottagit. Jag tror faktiskt jag kan räkna de morsdaggåvor under nästan 18 år på ETT finger. Då jag fick ett handgjort kort från My. OK! Visst, man ska kanske inte SKA förvänta sig en massa presenter... Det finns mycket annat i en tonårings hjärna än att köpa presenter till morsan.  Men vad sjutton, jag hjälper ju My med farsdag present varje år.
När jag ändå satt och funderade på detta igår så började jag även tänka på mina födelsedagar.... Vet allvarligt talat inte NÄR jag senast fick en födelsedagspresent ens...
Men tro mig, min man kommer att få betala för mina kommande behandlingar nu i juni, för några års bortglömda födelsedagar. Jag har ju fullmakt till hans konto OCH han är förvarnad ;) Han har i alla fall inte sagt nej :)

Som sagt det handlar inte bara om att få saker, men en trevlig överraskning från min familj skulle inte vara helt fel någon gång eller någon form av uppskattning ibland. För oftast är jag bara en som finns där, sköter markservicen, ser till att saker blir gjorda. PROJEKTLEDARE, koordinator, sammanställare, planerare, ekonomiansvarig, hushållerska, mamma, fru... ALLT-I-ALLO helt enkelt. Men skulle sitta fint med lite creed någon gång ibland. Uppskattning helt enkelt.Jag tror att det lätt blir så här, att man hamnar i skymundan och att man kör på bara utan att tänka. Sen kommer sådana här tankar och man börjar notera och fundera. Upptäcker att andra är så upptagna av sitt att dom bara räknar med att man finns där. Och vad gör man då, för att synas?? Man går helt enkelt ut i strejk, haha. Skiter i att vara alla dom där rollerna och hoppas på att dom helt enkelt ska upptäcka att det är ngt som inte stämmer. ELLER... så forsätter man som vanligt och lever i skuggan och hoppas på att den dag bli sedd och vara en person som man minns och som fyller en viktig roll, i alla fall för någon.

Nu tar jag kväll och gör just ingenting mer idag!

Min "IDOL"


Jordgubbs shake

Kunde inte motstå en Jordgubbs shake från Donken :)


Söndag

Vinst till Sverige igår, med STOR marginal!!! Det fanns verkligen inget annat bidrag i den kalibern som Loreens. Ska bli spännande att se vart vi ska hålla ESC nästa vår. Globen var ju redan bokad för hockey VM. Nya arenan i Solna vet inte om dom kan hålla arenan bokad hela maj eftersom AIK ska spela sina matcher där. Hörde på radion i morse att det kunde bli aktuellt med Malmö eller Göteborg.Söndagen har bjudit på klarblå himmel, strålande sol och 25 grader varmt. Underbart! Per och jag gick upp vid nio i morse och fixade oss för att sen dra till landet. Med tanke på vädret så var valet av bil lätt idag :) Cab såklart :)

image description

Nu är även gräset på landet klippt. Per körde runt med åkgräsklipparen och jag gick efter med den vanliga klipparen för att finjustera där det var svårt att komma fram med den stora. Jag som älskar att gå barfota i gräset hade tagit av mig skor och strumpor och lätt tårna glida runt i gräset. Och så händer något skitäckligt :( .... Halkar till på något kladdigt
...blääää... En överkörd mosad och kladdig huggorm....urk.... Todde verkligen att jag skulle dö av skräck! Fan vad äckligt! Snacka om att jag hasade mig fram och tillbaka över gräset bara för att få bort äcklet från foten. Det värsta var att Per upptäckte att han körde på den, men ville inte skrämma upp mig för att han visste att jag var barfota och inte gillar att vi har så mycket orm på tomten. Han hoppades på att jag INTE skulle märka den. Vilket jag gjorde med BESKED! Bläää blääää... Snacka om att jag har skrubbat fötterna nu när jag kom hem. Inte bara för orm incidenten utan även för att jag var totalt grön av allt nyklippt gräs jag knallat runt i.

Tog lite fina foton på vår & sommar blomningen.Nu är det snyggt och prydligt på landet. Gräset är klippt och farmor har rensat blomlanden. Per har kopplat på pumpen till brunnen så nu kan farmor & farfar koppla av och njuta av dagarna på landet. Vi kommer att åka dit och klippa gräset när det behövs. Det är en stor sjötomt och det tar sin tid att klippa, dessutom ganska tungt jobb för gamlingarna.

   

Jag klippte gräset hamma i går. Det var ungefär vad jag orkade med. Hade så många visioner om vad jag skulle hinna med hemma igår och sen var det som om luften bara gick ur mig. Hjärnarn skrek jobba, jobba, jobba men kroppen la bara av och svarade inte på hjärnas instruktioner. Så obehagligt! Var tvungen att lägga mig för att vila under eftermiddag och sov i två timmar. Sen kände jag mig ganska avslagen hela kvällen. Som tur var så kände jag mig mycket bättre idag. Piggare, gladare och mer utvilad.

Så här såg vår gräsmatta, eller skulle jag säga maskrosodling, ut i går innan jag gick i angrepp mot den.
Nu ska jag åka med My och köpa kycklingspett på Willys. Hon har sett att dom säljer precis sådana som hon gillar. Själv ska jag äta hallon, blåbär, jorgubbar och kessela. Är inte så sugen på varm mat i den här värmen. När vi kommer tillbaka hem igen så ska vi nog se en film. Jag släppte av Per på hans kontor efter vi varit på landet idag. Han har en del jobb. Ska hämta honom vid 22-tiden i kväll.

Veckan som kommer är inte lika fullbkoad som den som varit. Däremot blir det nog ganska mycket jobb i morgon. Vi ska jobba in två dagar plus den vanliga eftersom vi varit borta torsdag och fredag. Jag måste vara på jobbet tidigt för jag har en kurs i stan i morgon kväll som börjar vid 16,30 så jag måste åka senast 15,45 från jobbet.
Tisdag är det stallet och ridning. Onsdag är det dags för mig att börja träna igen på SATS. Har konditions övning på onsdag. Torsdag och fredag har jag inget inbokat. Men ska nog försöka komma iväg och köpa trädgårdsväxter.

Till kommande helg är det dags för Smaka på Stockholm i Kungsträdgården. Mitt jobb har bokat bord för oss, dom som vill komma med sina familjer. Jobbet bjuder på mat & dryck. Vet inte om vi ska gå ännu. Får se närmare och vad det blir för väder.Cab väder

Klarblå himmel, sol och varmt. Perfekt dag för att åka cab :)


Lördag

Så var det lördag och ledig två dagar från jobb. Skönt! Är faktiskt sliten efter den här veckan. Den har varit allt annat än stillsam. Har ju dessutom hunnit med två dagar i Älmhult med jobbet. Visserligen så var det inget fysiskt betungande direkt att åka iväg men det är ju en omställning ändå. Aktiviteter, möte, tidiga mornar & sen kväll, tågresa mm. Kul att komma iväg och alltid lika skönt att komma hem igen.

Hemresan igår var katastrofal!!! Vagn 4, den som vi hade våra platser i, hade tekniskt fel och systemet var helt utslaget. Vilket resulterade i att ventilationen och kylsystemet var ur funktion. Med gassande sol, 25 grader varmt ute och en fullsatt tågvagn så var det sjukt varmt i vagnen. Man orkade inte ens röra sig för att svetten lackade och det snurrade i huvudet av bristen på friskluft. Toaletterna var avstängda och dörrarna fungerade inte utan kunde enbart regleras manuellt av tågvärden. Stabiliseringsfunktionen fungerade inte. Detta ledde till att vagnan inte "följde" spåret och vagnen innan och efter. Vid varje kurva så såg det ut som om vi skulle vridas loss från vagnarna framför och bakom. Flera gånger ramlade saker från bagagehyllorna och vid ett tillfälle kom en rullstol farande ned i gången. SJ bjöd på ljumet vatten i små fyrkantiga tetraförpackningar. Barn och äldre flyttades till de lediga platser som fanns i ngn av de andra vagnarna. Fyyy F A N säger jag bara. Så tacksam att få kliva av på centralstationen och sätta mig på pendeln hem efter det.

Fick en rolig kommentar på Facebook ang min upplevelse på tåget :) "Du vet väl vad svenska folket tycker om SJ AB? Läs baklänges :) " Haha, det var ganska kul ju!!!

I torsdags var vi på studiebesök på IKEA's nya varuhusbygge i Älmhult. Jisses vad stort det kommer att bli. Och vad fort dom bygger! Imponerande! Efter det var vi till IKEA museumet "IKEA genom tiderna". Så intressant att få höra hela historian från början. Jag har nog aldrig förstått HUR stort IKEA egentligen är, i världen. Med mig hem från museet har jag en Billy bokhylla i miniatyr :) Här följer några foton.Loggor genom tiden.
Vardagsrum från olika årtionden

50-tal60-tal


70-tal


80-tal


90-tal


IKEA = Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd

1920-talet

"När Ingvar Kamprad är fem år börjar han sälja tändstickor till de närmaste grannarna, och när han är sju kan han ta sin cykel och på så sätt sälja till kunder längre bort. Han kommer på att han kan köpa stora partier billigt från Stockholm och sälja dem i askar till ett väldigt lågt pris, men ändå göra en bra vinst. Från tändstickor går han över till att sälja frön, gratulationskort, juldekorationer och senare även blyertspennor och kulspetspennor." 

Hur det gick sen, ja det vet nog alla som känner till namnet IKEA.


Vi bodde på Möckelsnäs Herrgård. Det låg kanonfint vid sjön Möckeln. 


Middagen :)

En av våra kollegor fyllde år. Vi tänkte vara lite roliga så vi köpte en varsin mus på IKEA till honom. Slog in i små paket och lämnade över en åt gången. Han uppskattade mössen och vi skrattade så vi höll på att förgås. Det var så kul!!!Gårdagen började med underbar frukost ute på herrårdens altan med utsikt över sjön. Solen sken och det var kalasväder! Ingen ville nog egentligen gå in och sätta oss i konferensrummet. Men vi hade en dagsagenda att följa så det blev dags för möte. 

Vi åt lunch vid 11,30 och vid 12 lämnade vi Möckelnsnäs och åkte till tåget. Ja, och sen vet ni ju hur den tågresan gick.

I går kväll när jag kom hem åkte jag och Per till OKQ8 för att tvätta Mercan utvändigt och invändigt. Vi ställde på den också för säsongen. Nu är det ÄNLIGEN dags för cab-tider :) Så jag håller tummarna för lika fint cab väder den här sommaren som förra!

Glodde på TV ett tag och somnade nog innan midnatt. Var ganska trött. Vaknade vid halv nio i morse. Gick upp då. Satte på tvätt och har nu kört två maskiner. Sen har jag mest fikat, redigerat bilder och bloggat. Per jobbar och om jag orkar/hinner så ska jag åka över till honom på kontoret. Han tyckte att jag kunde komma och hälsa på under dagen. Får se, jag har lite andra planer för eftermiddagen. 

Mina eftermiddagsplaner..... TA TAG I TRÄDGÅRDENS FÖRFALL!!!!! 

*Gå
i krig mot maskrosorna!
*SLÅ gräset.... observera SLÅ! Tror inte det finns en
trädgårdsklippare som klarar av höjden på gräset :(
*Rensa ur det som en gång i tiden varit ett blommland på framsidan. 
Men som idag bestär av mängder av singel och kross som av misstag hamnat
när vi anlade paerkeringarna.
*Släppa ut alla fjolårets säckar, med trädgårdsavfall sedan hösten, på utsidan av trädgården.
*Tömma krukor på höst och vinterblommor.
*Köpa blomjord. 5 säckar för 100:- på Plantaget.

Hade tänkt åka till IKEA, haha... har INTE fått nog av IKEA. Skämt åt sido. Men när vi var på IKEA Älmhult så konstaterade jag att dom säljer trädgårdsväxter. MYCKET billigare än andra! MEN.. konstaterade OCKSÅ att det är lönehelg, kanske inte så jättebra att åka dit i dag eftersom jag vill hinna med det jag planerat här hemma än att stå i kö halva eftermiddagen.
Däremot så ska vi till landet i morgon och hjälpa farmor & farfar med gräsklippningen.  Så jag kom på den geniala idén att medans han klipper kan jag åka till IKEA vid Kungens Kurva och shoppa. Smart :)  Då kan jag förbereda allt hemma idag så behöver jag bara plantera när jag kommer hem efter landet i morgon. 


Ikväll är det dags för Eurovision Song Contest.
Det ska vi så klart se. Om det blir hela familjen samlad eller enbart Per och jag vet jag inte. Men tänkte i alla fall göra något gott att tugga på och dricka till. Får se vad jag hittar på. Rött vin blir det i alla fall :) Har en The Big Zin 3000ml som jag beställt från bolaget. Den är jättegod!Sen är det bara att hejja på Sverige och hoppas på vinst! 

BUZZADOR testpanel

Jag har igen fått äran att vara med i BUZZADOR's testpanel. Denna gång ska jag testa Santa Maria tapasvarianter från Mexico och Latinamerika. Hämtade ut mitt BUZZADOR paket i onsdags och kollar nu genom de olika receptförslagen och funderar på vilka varianter jag ska göra. 


Vill du också vara med och testa nya produkter, bli en BUZZADOR? Läs mer på deras hemsida.
 http://www.buzzador.com/


Det finns ingen starkare påverkan än en väns rekommendation
"Buzzador är Nordens ledande företag inom Word of Mouth marketing och Social media marketing. Våra 250 000 medlemmar (Buzzadorer) är nyfikna personer som provar produkter och tjänster. Buzzadoren sprider sina ärliga uppfattningar till vänner och bekanta - både online och offline. Sedan 2005 hjälper vi företag i de flesta branscher i Norden. Några av våra kunder är Procter & Gamble, Nestlé, Johnson & Johnson och Unilever.

Som Buzzador har du möjlighet att prova nya produkter och tjänster. Allt du behöver göra är att berätta om dem för dina vänner, öga mot öga och/eller via sociala medier. Att vara Buzzador är gratis och innebär många spännande möten mellan dig, dina vänner och nya produkter eller tjänster."
 


En timmen kvar

Nu är bara dryga timmen kvar. Börjar känna av den sena sänggången i går och den tidiga morgonen. Sk försöka sova lite nu. Det blir en lååååång dag!


Vagn 1, plats 28 mot Älmhult

Jag är verkligen inte skapt för att gå upp 4:50 på morgonen. Men i bland måste ma helt enkelt. Som idag, då jag hade ett tåg att passa från centralstationen. 7:14 mot Malmö.

Jag är på väg till Älmhult. Beräknad ankomstär 10:46. Det är dags för ekonomimöte med kollegor från Ängelholm, Skara och Solna. Vi brukar alltid ha intressanta och givande möten. Dagens aktivitet kommer bl a bestå av studiebesök på IKEA museumet och även IKEA's nya varuhusbygge. Ska bli spännande! Jag gillar sådana här studiebesök/aktiviteter :)

Har 1:a klassbiljett på tåget. Bred stol, gott om benutrymme. Fritt internet och frukost. Har haft turen och få ett "singel" säte. Fönsterplats med eget bord och ingen stol bredvid. Perfekt!!! Sitter nu här och bloggar, lyssnar på Spotify, fikar och bara relaxar.

Lämnade ett soligt och ganska varmt Stockholm. Börjar undra om vi åker mot sämre väder?? Det är en del stackmoln och det är inte lika soligt längre. Tur att jag tog med paraply. Men jag hoppas att jag slipper använda det.

I natt ska vi bo på Möckelsnäs Herrgård. Av det jag sett på internet så ser det trevligt ut. Vi har också fått kvällens meny. Trerätters som börjar med toast skagen. Sen var det kalvytterfilé, kommer inte ihåg vad den skulle serveras med. Efterräten var äppelkaka med rabarbersorbet. Låter jättegott!


Bild från internet
Dagens inköp


Gnäll och annat smått & gott

Kanonvackert väder, varmt, soligt och en förbannad allergi... som totalt suger musten ur mig! Snorig, nyser, kliar, rödögd och huvudvärk av allt detta. Blir galen!!! Eller snarare galnare.
Och jag som INTE har någon allergi enligt testen. Tog nytt test idag, inte en enda allergi.... Jo tjenare! Bara samma j...la reaktion för tredje året vid den här årstiden och den här våren 100 gånger värre! Fattar inte vad det är.

I går kväll var vi ute och red i skogen på små stigar i kuperad terräng. Jag hade fått Yoda som är en ny häst. Har haft honom tidigare men då bara inne i ridhuset. Han är jätte STOOOOR! Känner mig som en liten flugskit på honom, haha. Det var underbart att rida i skogen även om vissa i gruppen föredrog att flera gånger skrika av skräck, hihi.. :)) Det skrämde ju hästkrakarna mer bara. Fattar inte riktigt VAD det var som var så läskigt. Jag tyckte det var supernice att få komma ut och njuta av värmen och alla skogens vårdofter, fågelkvitter och prasslande löv. Jag kände mig pigg och glad efter ridturen. Från början trodde jag aldrig att jag skulle orka med att rida för att jag kände mig så utpumpad och trött.

Vi gick ut och käkade lunch idag. Satte oss på Café Kärvens uteservering och käkade pastasallad med räkor och avokado. Njöt av värmen och drömde om sommarledighet :) Tiden går så fort och fortsätter det så här så är det ju snart semestertider. Faktiskt har jag inte tagit någon längre sammanhängande semester. Kommer att vara ledig torsdagar och fredag under vecka 28 - 33 och hela vecka 30. Men den veckan tog jag bara för att min chef ville att jag skulle få lite fler sammanhängande dagar. Hon har helt rätt. Det kan vara ganska förnuftigt att åtminstone ta en vecka sammanhängande.
Totalt 15 dagar semester kommer jag använda. Men större delen av sommaren kommer jag ju att jobba 3 dagar och vara ledig 4. Det låter mycket mer då och sommaren blir liksom längre.

Har en hel del pyssel hemma att ta tag i. Måste verkligen få det gjort idag. Hinner inte senare i veckan. Åker på tjänsteresa till Älmhult i två dagar. Fullspikat schema. Så ikväll skulle det vara toppen om jag kunde få ordning på hemsysslorna. Byta sängkläder & handdukar. Hänga tvätt. Vattna blommor. Plocka undan allt som bara ligger framdraget. Packa inför resan. Gräset skulle VERKLIGEN behövas klippas. Mm mm.... då kan man kanske undra över VARFÖR jag lägger tid på att sitta och knappa här...?? Jo, jag måste få hämta andan lite mellan jobbet på kontoret och "jobbet" hemma! Fan,  man är ju ingen maskin ju, eller... jo kanske ibland. Borde verkligen lyssna mer på vad min kropp orkar med och inte. Ibland kör jag bara i 200 utan att stanna upp och reflektera hur jag verkligen mår. En av mina svagheter! Sen skulle naturligtvis allt vara 1000 gånger enklare OM mina kära hemma kunde hjälpa till :( Tyvärr så är det ena inne i tonårs-latheten. Ropar på pappa för att man inte själv orkar sträcka sig en meter efter fjärrkontrollen. För att det är såååå jobbigt!  Den andra (anmärkning: maken) jobbar oftast ca 10 - 12 timmar varje dag. Helt förståeligt med tanke på HUR stort det nya förteget egentligen blivit! MEN det hjälper ju inte mig hemma, för min "arbetsdag" blir ju MINST lika lång med mitt vanliga jobb och hemmasysslorna.  Och jag orkar verkligen inte, egentligen. Det blir att bita ihop och kämpa mot tröttheten. OM alla hemma skulle plocka undan efter sig varje gång man tar fram något eller vad det nu är. T ex bär ut sina smutskläder. Ta bort smutsdisk, sätter upp nya toarullar och slänger den som tagit slut. Slänger allt skräp, såsom godispapper eller andra förpackningar,  direkt i sopkorgen ISTÄLLET för att lämna det på bord eller t o m på golvet. Tömma diskmaskinen om man ser att det är rent istället för att bygga "berg" med skitig disk på bänken. Hänga tvätten om man ser att det är nytvättat, istället för att bara dra ur sina nytvättade byxor, hänga dem och sen lämna kvar resten i maskinen. Klippa gräset när man ser att det är 1 meter högt. Förra året skötte jag hela trädgårdsjobbet själv, baksida, framsida och vår gemensamhetsyta. Visserligen inga stora ägor, men ändå. Våra utemöbler står fortfarande travade i vinterförvaringen. Jag har funderat på att "glömma" dem. Undrar om dom överhuvudtaget kommer fram då, jag är tveksam faktiskt. Snarare att någon plaststol kommer fram som substitut. Låter jag gnällig? Ja, jag vet... men ibland blir jag så maktlös för jag orkar verkligen inte dra hela lasset själv. För jag har så mycket annat som tar energi också bortsett från jobb och hem. Har en hel del myndighetskontakter, skolkontakter mm som tar ganska mycket energi. Saker som jag stridit om nu sedan 2008. Tröttsamt, men jag ska fanimej inte ge mig i vissa ärenden! Jag vet att jag har rätt men myndigheternas första prio är att trötta ut folk så att dom inte orkar driva sina ärenden vidare. Men det är bara att överklaga och kämpa på. Oftast vinner jag också!

Oj! Stycket innan blev väldigt långt!

Inför den stundande tjänsteresan konstaterade jag hur bristfällig min uppsättning kläder är. Köper väldigt sällan kläder och dom jag haft är uttjänade för länge seda. Fick mer eller mindre panik när jag insåg att jag inte hade något att ha på mig kommande dagar. Dessutom är mina två par smarta skor, ett par balleria och ett par smäckra Puma skor, i Mys skola. Hon har dom när hon har servering. Gahhh, jag hade verkligen behövt dem nu!
Anyway, jag fick passa på att göra ett snabb besök på shoppingcentrumet Stinsen i Häggvik. Där inskaffades en vit stickad tunika, en lite finare tunika, två linnen, en svart kort kofta med 3/4 ärm, nylonstrumpbyxor, ett par svarta snyggbyxor, ett bälte och ett par svarta ballerina skor. Så! Då klarar jag mig kommande dagar :)

Lat, trött och beväm... Nja det är nog bara trött som egentligen stämmer in. Men ändå..äkte till China Thai och köpte hem take away. Har under tiden jag skrivit tryckt i mig en vårrulle. Har en biffrätt också men väntar med den tills Per kommer hem.

NU! Ska jag börja med hushållssysslorna!!

Vårfina naglar

Resultatet efter besöket hos Diana. Körde ganska naturella med endast några blommor som dekoration.


Vapiano

Mötet blev klart snabbare än väntat. Intar nu sen lunch i stan på Vapiano. Sen ila vidare.


Ont i halsen.... :(

Fyyy, har jätteont i halsen. Urk...hoppas att det är "allergi" och inte någon halssjuka på gång. Vill inte. Har inte tid att bli sjuk. Den här veckan är fullspäckad!!

Förutom att jag har ont i halsen så har dagen för övrigt varit bra. Måndagar går snabbt vilket är skönt för jag gillar verkligen inte måndagar. Tycker inte om omställningen från helgens sovmornar till måndagsmorgonens väckarklocks terror. Är ju sååå trött!! Kommer nog ALDRIG att bli en morgon människa.

Efter jobbet var jag på kurs. Mycket givande och intressant. Gick därifrån klokare och med hopp om framtiden :)

Vad varmt det har varit idag. Och i kväll, det var 20 grader när jag kom hem vid halv åtta! Just nu har vi alla dörrar ut mot trädgården öppna för att svalka av huset inför natten. För i natt som var så trodde jag att jag skulle flyta bort i värmen. Såg på DN att det ska bli 20 - 25 grader under hela helgen. Det säger jag gärna tack till! Får hoppas att dom för en gång skull har rätt.
Det har verkligen grönskat explosionsartat senaste veckan. Det växer så det knakar. Och våran gräsmatta är tok hög. Måste verkligen försöka få fram kräsklipparen som ligger längst inne i förrådet. Helst så snart som möjligt. Det ser INTE bra ut nu. Dessutom är det maskrosodling :( Kommer nog aldrig att kunna vinna kampen över maskrosorna om jag inte gräver bort det översta jord- och gräslager och sår helt nytt. Är nästan lite inne på dcet faktiskt. Drar mig bara för att det är ett så tungt jobb och att man måste forsla bort massorna.

Äntligen ska jag få mina klor fixade i morgon :) Ser fram mot det. Har inte riktigt bestämt hur jag vill ha dem.
Hittar lite snygga designer på nätet som jag gillar.Nedan är naglar som Diana gjort på sin salong.Diana är grymt duktig!! Hon har sin salong i Lilla Alby, Sundbyberg.
Salong Coctail Nails
08-29 01 29
Albygatan 121, Sundbyberg

Klockan närmar sig 21.30 och jag ska ta och göra kväll, krypa ned i lopplådan och läsa lite.
Trosa

Har tillbringat helgen i Trosa! Supernice väder :) Sol och helt ok värme även om det var något kyligare i skuggan. Har, trots skyddsfaktor 30 lyckats få lite färg på armar och ansiktet. Men som sagt, försöker skydda mig från att bränna mig.

Vi fick besök av Pers kollega, hans fru och deras två barn. Dom hyrde en stuga mellan fredag och söndag. Vi grillade och hade trevligt :)

Har jobbat lite med landen under helgen. Planterat blomfrön, satt potatis och jordgubbar. Nu är det bara att vänta på att det ska börja gro.

Det har varit skönt att få några dagar i Trosa. Slippa alla hemmasysslor.  Bara relaxa och njuta av stillheten. Vår internetuppkoppling är ganska bristfällig där så det är nästan ingen idé att försöka sig på att komma ut på nätet. Har man tur kan man hitta ett hörn där man har typ en plupp på styrkan och då kan man inte ens röra sig om man vill behålla den styrkan.  Ganska lönlöst att försöka blogga då. I alla fall inga längre inlägg.

Efter fyra sköna lediga dagar så är det back to work och allt annat som hör vardagen till. I morgon har jag kurs inne i stan efter jobbet. Det är tredje tillfället av fyra. På tisdag ska My och jag till Stockholms Center för Ätstörningar igen. Vi håller ju på att jobba på ett matschema. Tisdags eftermiddagen/kvällen ska jag till Diana och fixa naglarna. Det är verkligen på tiden!! Dom är inte snygga just nu. Växt så fort och utväxten är hemsk.
Onsdag har jag inget inplanerat på kvällen. Då skulle jag nog behöva röja av hemma. Dammsuga och så. Torsdag och fredag blir det långpass med jobbet. Vi ska ha ekonomimöten och aktiviteter.

Just nu håller vi på att grilla. Helgrillad fläskfilé, majskolvar, färskpotatis och olika såser. Ett glas rött till det blir det också.

Blir lite TV i kväll sen sova :)

Några bilder från mina land och odlingar i Trosa.Jordgubbar :) I brist på odlingsplats fick det bli i en säck fylld med jord.


Potatis & rädisor


Här blir det massor av blandade blommor. Några liljekonvaljer står sig sedan förra året :)


Här kommer blir det också massor av blommor.


Favorit trädstolen. Här är skönt att sitta i skuggan :)
Det lilla huset ovanför byggde Per förra året till vår tama ekorre som vi släppte fri efter
att vi vårdat honom från att han var baby tills han var ca 15 veckor gammal.


Här är lilla Korrepojken samma dag som vi släppte honom för snart ett år sedan.
Jag undrar om han är kvar i Trosa. Vi har ju några korrar där. Jag vet att grannarna säger att
det är en korre som inte är så jätterädd som lever där fortfarande. Kanske det är han ♥.


Utflykt på egen hand

På eftermiddagen åkte jag ut en stund... Eller stund.....blev snarare flera timmar :)

Gjorde ett besök på Saltå Kvarn i Järna. Köpte dras kända kanelsnäckor, en ciabbata, en bit lime maräng paj och deras goda fruktbomb juice.
Det var massor av kunder i deras butik så jag blev lite smått stressad och hade ingen ro att trängas i hyllorna.

Plantaget blev min nästa anhalt. Jord, frön, sättpotatis och jordgubbsplantor. I morgon är det trädgårdsmästar rollen som gäller, haha!

Nu ska jag värma på Thaimaten jag köpt idag till middagen.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/1874127/images/2012/pic_203115386.jpg" class="image">


Blomfrön

Sitter och funderar på om jag ska åka iväg och köpa blomfrön. Täkte ha dem i ett av landen i Trosa. Bara blanda galet mycket och olika frön så det får växa vilt i landet sen. För många år sedan kunde man köpa "Frötapet" så bra! Det var färdiga våder preparerade med diverse blomfrön. Man la dem på landen och täckte med ett par centemeter jord. Sen fick dom växa fritt. Det bästa var att blommorna löste av varandra och det blommade hela säsongen. Jättefint. Tyvärr så säljer dom inte längre dessa :(


 

Fattar inte VARFÖR dom slutade med dem!!?? Var så smidigt och bra ju :/

En stillsam dag

Det blev ganska stillsamt idag. Var i och för sig ute på en shoppingrunda. Till Ö&B :) Köpte på mig schampoo, balsam, hudkräm, rengöringsprodukter mm mm. Åkte till ICA och köpte det som jag egentligen tänkt ha till middagen. Men vi får äta det på lördag istället. Planen var att vi skulle grilla. Fläskfilé, utskuren biff, färska majskolvar, sparris, halloumi, bakpotatis mm. Dock blev det inte så i kväll...gasen till grillen var slut! Snopet. Istället fick det bli varma mackor. Men det funkade som nödlösning.

Just nu regnar det ute. Det smattrar mysigt på taket. Skönt att sitta uppkrupen i soffhörnet :) När hockeyn är över ska vi titta på film. Nya Hamiltonfilmen. Hoppas den är bra.

Min amaryllis

Min fiiiina amaryllis som vaknat till liv efter två år i dvala :) Det finns hopp om gamla vissna lökar!


Sovmorgon :)

Susade sött oavbrutet till halv tio i dag. Så skönt, och välbehövt! Jag känner mig utvilad och glad nu :) Per är i Trosa för att sätta upp en ny antenn och har säkert redan i dag ringt hem till mig 4 gånger. Haha, tror att han längtar efter oss ♥.

My sover fortfarande. Ska låta henne göra det ett tag till. Jag har ändå lite att plocka med här hemma. Bl a håller jag på att gå genom den långa lista jag har på alla "sommar saker" som ska var i Trosa. Tänkte plocka ihop allt så att det bara är att packa in det i stora bilen nästa gång det är dags att köra dit.

Det är inte speciellt vackert väder idag, ännu i alla fall. Men det är uppehåll och omkring 17 grader varmt. Jag har öppnat upp och vädrar ur huset. Katterna gillar att springa runt :) Ut genom ena dörren, runt på gräsmattan och in genom den andra, haha. Istället för att tränga sig in och ut genom den vanliga lilla luckan dom har.

Stax ska jag ta itu med disken och sätta på en maskin tvätt. Jag har fortfarande INTE lyckats att plocka fram våra utemöbler. Nåja... ute är dom ju men travade på varandra sedan vinterförvaringen. Fast jag tappar sugen när jag ser allt pollendamm. Vet ju att det snart fullkomligt kommer att expoldera av gult pulver ÖVERALLT!!! Överväger faktiskt att ställa möblerna tillrätta tills det är över. Annars måste jag tvätta av allt om och om hela tiden. Gräsmattan eller snarare gräsplätten skulle behövas bli klippt. Det har vuxit sig högt. Men tror att klipparen för tillfället befinner sig lång under en massa bråte i förrådet :( Jag tror att baksidan på huset helt enkelt får vänta någon helg till faktiskt! OM inga mirakel sker eller att jag blir hyper motiverad!

I går kväll låg vi på soffan och bara käkade godis och kollade på missade avsnitt från en Tv serie. Tror att jag somnade omkring midnatt. Var helt slut igår och som sagt sov jättebra under natten.


Nähä, detta duger inte. Måste ta itu med mina sysslor innan jag fastnar vid datorn helt. Ljudbok på och sen går det som på räls :)


Lyssnar på denna just nu"I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta. Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd."


Regn i ansiktet, det skulle vara skönt


Jag tycker om att vända upp ansiktet och känna regndropparna rinna utefter kinderna. Kalla, sköna regndroppar. Speciellt om jag samtdigt ligger skönt tillbakalutat i den varm bubbelpool! Oj, vilken härligt känsla! Det går faktiskt även bra om det är stora snöflingor som faller över ansiktet. Stunder som dessa är avkoppling för mig. Dock varken regnar eller snöar det idag och för den delen så hade jag inte heller tänkt att bubbla ute i kväll. Men det var tanken som slog mig när jag satt och lekte med kameraprogramet i datorn.

Idag hade vi kort dag. Jag gick vid ett för att hinna till ett möte i skolan. Det blev ett bra och givande möte och jag känner att vi har att idéer att jobba vidare med.

Efter skolmötet åkte jag och My till centrum föra att äta tidig middag. Det blev på Arigato Sushi. Men jag åt inte sushi dag. Har redan ätit det två gånger den här veckan och jag har ingen lust att få en sockerchock. Istället tog jag Yakiniku. Vilket visade sig vara ett misstag. Hade inte en aning om att det var en färdig portion som dom bara värmde upp i micron.... urkkk. Den blev ganska tråkig och torr :( Kanske hellre hade tagit risken för sockerchock, eller...??!!

Vi handlade lite kvällsgodis på ICA och åkte hem. Jag släppte av My och åkte till Infra City för att klippa mig och färga håret hos bästa Åsa :) Nu är alla de grå borta, haha. Och jag har åter igen en "frisyr" och inte bara en Plupp frisyr :)
Kommer ni förresten håg Plupp?? Om inte, här kommer en "Ahhaaaa-JA!!-Just-det-den-figuren" upplevelse, haha.Som vanligt gjorde Åsa ett bra jobb! Tack ÅSA!! Du är grymt bra!!!
Bor du i närheten av Infra City så rekomenderar jag verkligen ett besök hos Åsa på Disas Hårvård.
Klicka på texten nedan så länkas du till deras hemsida.
I kväll träffade jag tränings rådgivaren Annika på SATS. Vi talade om min väg tillbaka till träningen. Hur jag ska lägga upp min träning och hur jag ska träna för att försöka bli av med värken i kroppen som jag nu har haft sedan i höstas.
På onsdag om två veckor kör jag igång. Börjar med två fasta träningstider i veckan. Kondition försa veckorna. Och bara ca 30 minuters pass som start. Exempel spinningcykel, löpband, rodd eller annan konditonsmaskin. Känner mig faktiskt taggad!! Så skönt också att jag har stöd från två av tjejerna som jobbar som PT. Dom kommer att push mig :)

Nu har jag ledigt till måndag. Ska bli superskönt att koppla av. Ser ut att kunna bli bra väder också så det är som gjort för att vara utomhus. Ser fram mot dom här dagarna.

Nu ska vi har filmmys med godis och läsk. Och så har jag köpt en sådan här smarrig Cappuccino dessert :)
Tisdag

Har varit och ridit. Vi började att rida halva lektionen ute. Det var så härligt väder.

Idag har jag haft en ganska hektisk dag. Gick upp klockan sex i morse. Skulle till Saltsjö-Boo och ha två utbildningar. Hade två sittningar med fyra i varje grupp. Gick smidigt och jag var klar strax efter tolv och kunde åka till kontoret.

Blev en snabb lunch för att sedan kasta mig över jobbet. Hade en hel del jag skulle hinna med på halva tiden mot en vanlig arbetsdag. Blev faktiskt klar :) Fasiken vad effektiv man är när man är super fokuserad! Haha, låter ju som jag bara såsar för övrigt... Men såklart är det inte så! Men jag jobbar nog som allra bäst under lite press.

Efter jobbet var det bara att skynda hem och fixa middag. Tacos för My och till mig, Per och kusin Hanna blev det nachos gratäng.

I morgon blir det ännu en hektisk dag. Måste gå upp klockan sex. Vara på väg till jobbet redan vid sju. Vi har arbetsförkortad dag eftersom det är röd dag på torsdag. Min arbetsdag måste jag ha klarat av till 13-tiden. Har möteci Mys skola 13:30. Klockan halv fem har jag tid för klippning och färgning hos Åsa. 19:30 ska jag träffa träningsrådgivaren på SATS. Undrar om dom förväntar sig att jag ska träna i morgon också??? Nåja, tar med träningskläder för säkerhets skull. Phhhuuu, blir en lååååång och tuff dag. Skönt med fyra dagar ledigt efter det. För nästa vecka blir inte ett dugg bättre :( Möten, stall, tjänsteresa mm.


Norrtelje Brenneri


Söndagens studiebesök påSveriges första tillverkare av fruktdestillat, ekologisk whisky och högklassig premium punsch.

"Ett småskaligt och familjeägt bränneri i hjärtat av Roslagen där finaste destillat av frukter och bär samt exklusiv Roslagspunsch varsamt tillverkas för hand. På ekfat ligger ekologisk single malt råwhisky sedan 2009."


Det var ett väldigt trevligt besök. Otroligt trevlig mottagande av ägarna. Intressant föreläsning. Underbara goda dryckesprover och god mat.

När vi kom serverades välkomstdrink ute i solen. Låter kanske lite konstigt men vi drack faktiskt varm Roslagsglögg gjord på äpplen. Väldigt gott! Köpte 3 stycken 0,9% (alkohol) flaskor med hem som man själv spetsar med alkohol.
Efter att avnjutit drycken var det dags för rundvandring. Väldigt intressant och höra hur proceduren går till och även höra historien bakom Norrtelje Brenneri.

Det blev dags för provsmakning. Det vi fick pröva var
*Roslagspunch
*Roslagssnaps, äppeldestillat
*Rosagssailing, örtkryddat havstornsbrännvin

Till dessa fick vi också små bitar av sill, citron, mögelost och choklad. Det är intressant att uppleva HUR olika smakerna på ett brännvin kan bli, beroende på vad som man precis ätit.
Lärde mig en del nytt :) Väldigt intressant!

Efter provningen åt vi en god middag med vin till. Det blev en väldigt trevlig söndag med mamma och ett 50-tal gamla kollegor till oss :)Här kommer några foton från besöket.


Läs mer på deras hemsida
http://www.norrteljebrenneri.se/


Måndags köer

Olycka igen. Tredje olyckskön på två dagar som jag hamnat i.


En trevlig dag

Har haft en trevlig dag med mamma och ett 50-tal gamla kollegor till oss båda.

Är supet trött nu och ska lägga mig. Vet inte om jag hinner skriva här i morgon. Har galet mycket jobb och hinna med i morgon och ska på kvällsmöte dessutom.

Här kommer i alla fall en bild från bräneriet vi besökte idag.


Söndags utflykt

På väg till stan för att möta mamsen :)


Amaryllis

Min djupt sussande amaryllis som helt plötsligt vaknat till liv efter två år. Nu har den tre fint röda blommor på väg :)


22 timmar i Trosa
Drog ned till Trosa i går kväll. Packade en liten övernattningsväska och åkte iväg, Per & jag. Fredagskvällen blev ganska stillsam. Vi pysslade lite där och sen satt vi hos Björne och Micke fram till strax efter elva. Efter det så satt vi bara och läste och chilla till ett tiden.

Vaknade i morse vid sju. Dåligt väder fick mig att återvända ned under varma bolster och sussade sött till strax innan tio. Per fixade frukost till oss. Stekt ägg, bacon, ostsmörgås, kaffe & juice.

Under dagen har jag fixat lite med vår tomt där. Per har singlat och fixat till platsen där vår husvagn står uppställd. Nu står den riktigt fint. Nästa etapp är att bygga nytt trägolv ute.

Det har regnat i stort sett hela dagen. Jätte tråkigt väder att vara ute i :( Har massor jag skulle behöva göra i Trosa. Bl a ska jag så en massa blomfrön, sätta potatis och en hel del andra trädgårdssaker. Får ta det vid senare tillfälle.

Eftersom jag skulle hämta My vid Ålandsbåten så var jag tvungen att åka hem mot Stockholm igen. På väg hem var det hinder på vägen vid två ställen. Stackars My som kommit i land tidigare än vad vi räknat med stod ute utanför terminalen redan vid halv fyra tiden. Iskallt och regn. Jag försökte ta mig till Stockholm så fort det bara gick på lagligt sätt. Vid Vårby var första hindret på motorvägen. En trasig buss i mittenfilen. Nästa stopp blev på Liljeholmsbron. Tre bilar som krockat. Bron stängdes av och där satt jag... Alla bilar stod med avstängda motorer i säkert en kvart innan tre filer skulle bli en smal som åkte förbi olycksplatsen. Till slut så var jag även förbi detta hinder och kunde äntligen plocka upp en stelfrusen och blöt My. Typiskt var ju att terminalbyggnaden vid båten var stängd så hon var tvungen att vänta ute. Stackarn :(

My och jag åkte och hämtade Sushi på hemvägen. Nu har vi precis ätit. My vilar ett litet tag och jag ska ta och fixa tvätten som jag förprogramerade igår.


image description


Kvällen blir nog som vanligt... lugn :) Undrar om det finns något på TV'n i kväll.

I morgon ska jag träffa mamma i stan och vi ska på bussturen till Norrtälje. Ser fram mot det. Skulle vara trevligt om det blev bättre väder bara.

Idag är det exakt ett år sedan jag opererade mina ögon. Vilken skillnad det är nu :) Fattar inte att det kunde bli så bra!

Innan


32 timmar efter OP


10 månader efter


Idag, ett år senare


Kontrasterna


Fantastiskt vad dom kan göra. Nu ser jag fram mot den 9/6 då min kirurg äntligen ska göra det där "finliret" med fillers på ett par ställen. Bekymmersrynkan som börjar träda fram igen ska fyllas. Vecken vid näsroten, mungiperna. Inga stora saker utan bara små korrigeringar som förhoppningsvis ska fixa till det som jag inte är nöjd med.

Sushi

Hungrig .....!!!


Fredag

Helg vädret.... började inte bra. Regn och grått. Men varmt, +16 under eftermiddagen. Redan i morse var det varm när jag gick upp. Det vänder så snabbt i vädret. Ena morgonen bara ett par plus för att nästa morgon vara +15. Visst är det knasigt. Det är svårt att veta HUR man ska klä sig tycker jag.

Så var det fredag. Den här veckan har inte varit en sådan där vecka då när man inleder fredagen med en euforisk lycka över att det är just fredag. Idag vid 10-snåret så "Jaha, är det fredag" okej då... Ungefär. Fast visst är det skönt att det är helg. Jag behöver helg. Söndagen är ju planerad, men inte i morgon. OM det blir uppehåll så ska jag försöka rensa ur hallonbusken på baksidan och kratta löven utanför staketet. Det var ju städhelg förra veckan men jag var inte med då så våra gemensamhetsytor utanför mig är inte fixade. Hoppas det blir bra väder så jag kan få det gjort nu.

I går kväll var Susann hemma hos oss. Jag mötte henne i stan. Det blev ett par trevliga timmar. Vi köpte hem Thaimat och tog ett glas vin till det, Susann och jag. Per som skulle köra fick avstå. Strax efter åtta åkte vi ut till Arlanda för att lämna henne vid tåget till Sundsvall. Tråkigt att tiden gick så fort. Men vi ses troligtvis i juni igen.

My har åkt med bästisen och hennes mamma till Åland idag. En 24 timmars så hon kommer hem i morgon igen. Ska hämta henne vid båten då tänkte jag. Hoppas hon köper något gott till sin mamma, haha :) I godisväg alltså ;)

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på ikväll. Får stämma av med Per vad han vill göra när han kommer hem. Om man ska se till vädret ute så skulle filmkväll sitta ganska fint. En skål popcorn och lite godis. Kanoners! Det lär i alla fall bli thairester till middag. Blev massor över från igår fast att vi bara köpte tre rätter till fyra personer.

Skönt att slippa hemmastädningen i helgen. Vi var ju så duktiga och städade i onsdags. Det enda jag behöver göra är att tvätta och diska, det gillar jag.


Hihi :)


Behörig !!

Fick veta idag att jag är "Behörig" när det gäller att klarat kraven för att få läsa kursen på Gävle Högskola :) NICE!! Nu väntar jag bara på att få veta att jag är antagen. Hoppas, hoppas! Jag var ju reservplaserad till vårterminen och kom inte med. Nu hoppas jag på bättre tur. Vill så gärna läsa den här kursen. Läs mer om kursen längre ned.

Har lunchrast just nu, haha... LUNCHRAST.... Tänker direkt på skola, haha. Nåja, jag har lunch. Hade med mig hemlagad spenatsoppa med ägg. Sååååå gott!!!!! Tog en knäckemacka med ost till det. Har soppa så det räcker till i morgon med. Skönt att slippa tänka på morgondagens lunch. Jag och en kollega var kvar här, resten av gänget gick ut och käkade. Tror att dom sitter och myser i solen på Café Kärven :) Det är ju ett perfekt sitta-ute väder.

I morse när jag gick ut genom ytterdörren så slogs jag av hur varmt/kvalmigt det var. Ytterdörren ligger inne i en vinkel på huset där morgon solen gassar. Det var fuktigt i luften och det var en tropisk känsla. Värmen, fukten, doften... Hade jag blundat så kunde det ha varit vår balkong på kryssningsfatyget ute i karibien förra året som jag var tillbaka på! Känslan var EXAKT! Plattångat hår idag = bortkastat! Hej krulltott säger jag bara. Så fuktigt ute.

Efter jobbet idag ska jag till stan och möta Susann. Vi ska ses på Centralstationen. Tar tåget in så slipper jag trafiken, vägtullar och bristen av parkeringsplats. Sen åker vi tåget tillbaka till Solna och hämtar bilen vid kontoret. Vi har ett par timmar tillsammans sen tills hennes tåg till Sundsvall går. Hon ska åka från Arlanda med tåget, det blir lättare för oss att köra henne dit. Tror att vi ska ta hämt mat till middag och äta hemma hos oss. Vill ju visa Susann hur vi bor. Ska bli superkul att träffa henne igen. Jag berättade ju tidigare om henne. Vi träffades tidigare i år i Hassela. Hon och hennes familj är också säsongare där.

Dags att jobba igen :)


 

Höstterminen 2012

 • Kost och prestation

  7,5 högskolepoäng, Högskolan i Gävle, Gävle

  HT 2012 Period 1 | HIG-14107

  | Distans

  1

  Grundläggande nivå | Kvartsfart (25%)

  Dagtid

  Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om kostens betydelse för prestation. Kursen tar också upp kostens betydelse för allmänhälsa och välmående. Kanske är du tränare, ledare, aktiv, förälder eller bara intresserad av ämnet? Målsättningen med kursen är att ge en övergripande kunskap om näringslära och dess koppling till prestation. Vi går igenom de olika näringsämnena och hur de påverkar kroppen. I kursen ingår också att genomföra en personlig kostregistrering med hjälp av dataprogrammet, Dietist XP. Programmet bygger på svenska näringsrekommendationer.
  Behörighetskrav:
  Grundläggande behörighet.
  Urval:
  50% betyg, 50% högskoleprov.


Städkväll

Här har vi städat för fullt sedan sjutiden. Sjutton vad fort det går när man hjälps åt och vad mycket roligare :) Spotify på högsta volym med gamla godingar, 80-tal i blandad kompot! Jag fixade disk & tvätt, badrum & toalett. Blommor och annat plock. Per har dammsugit & håller nu på med att skura. Han börjar också bli klar. Skönt att ha fått lite ordning!

Blev en ganska hattig dag idag. My ringde hem och ville att jag skulle hämta henne i skolan. Hon mådde inte bra och ville bara hem och få lägga sig. Jag fick åka iväg och hämta henne. Sen blev det raskt tillbaka mot jobbet. Stannade för lunch på vägen tillbaka och tog en snabblunch med Tina. Sen blev det ganska intensivt jobb till halv sex. Var ju tvungen att få ihop dagens timmar. När jag gick hem var jag klar med allt och låg i fas med jobbet.

Vilket tråkigt väder det har varit idag. Mulet & regn. Men perfekt hemmapyssel väder. Hoppas det blir bättre till helgen. På söndag ska jag med mamma på dagsutflykt. Vi ska med guldklubben på hennes jobb (hon är pensionär nu för tiden). Vi ska till Norrtälje på likör- & punchprovning, tror jag det var. Det ska vara rundvandring och middag också. Kommer bli jättekul! För många av hennes gamla arbetskamrater har jag också jobbat ihop med på 80-talet.

Idag hittade jag dessa i kyldisken på ICA !!! Har inte prövat dem ännu... Men ska nog ta en i kväll :)

Nu ska jag faktiskt ta och koppla av med Per, han verkar vara klar med skurnigen. Tror att det blir lite TV tittande för våran del.
Det undrar jag också!!

Hmmmm


Tisdag kväll

Har varit i stallet och ridit! Tempoväxlingar stod det på dagens ridschema. Det var två veckor sedan vi red sist så jag var lite stel men det släppte ganska snart. Hade en ponny idag, Bellamy. Hon kändes väldigt kort i traven så jag hade svårt att hitta ett bra tempo. Kommer att få träningsvärk, garanterat!

Per jobbar sent, My tittar på TV och jag sitter här och leker lite med Adobe Photoshop. Blev ingen ordentlig middag ikväll så jag fixade några varma smörgåsar istället. My hade varit och köpt kycklingsoppa till sig själv så jag slapp tänka på mat till henne.

Idag jobbade jag bara till klockan ett. My och jag hade tid på SCÄ, Stockholms Centrum för Ätstörningar. Vi pratade om olika slags måltider. Hur viktigt det är att äta en bra kost och hur viktiga dagens tre huvudmål är. Tonåringar har ju en förmåga att glömma och äta då dom ska hinna göra så mycket annat. Dessutom blir det lätt så att dom sover bort frukosten.

Ja, och så var det ju den där "roliga", NOT, parkeringsbötern, suck!!!! FAn vad jag har ont i magen för den skiten :( HUR kan man vara så förbaskat slarvig???? 1000:- spänn!!! Kommer vara super nojig hädanefter så fort jag ska parkera.

520:- gick det hos tanläkaren också. Fast jag tycker att det var överkomligt. Har hört andra som betalt mycket mer för undersökning och två röntgenbilder. Som tur var hade varken jag eller My några hål.

Min vän Susann från Matfors är i Stockholm. Kommer ni ihåg... Det var henne jag berättade om som jag lärde känna i Hassela nu i våras :) Hon pluggar några dagar i månaden nere i Stockholm. På torsdag ska vi ses. Jag ska möta henne i stan och sen ska vi åka ut till oss. Ska bli jättekul och träffa henne!!

I morgon har jag inget inplanerat efter jobbet. Men vi ska städa av hemma tillsammans i morgon kväll. Blev inte så noga städat i helgen som jag hade tänkt. Och nu vill jag ha ordning när Susann kommer.

Jag ska snart lägga mig. Klockan går på tio och jag måste försöka sova itid. Blir lättare att lägga sig tidigt när Per inte är hemma. Annars så sitter vi uppe och tittar på TV tillsammans.


Klant arsel!!!

Vad är det för fel på mig!!! Från att aldrig lyckats få en P-bot på nästan 30 år så har jag klarat av bedriften att få två stycken på en månad!! Idag blev den på 1000:- :( Faaaan vad klantigt! Såg första stolpen med tidzon men missade stolpe nr 2 där det var parkeringsförbud 15 meter fram till kl 16. Och naturligtvis var det där jag backade upp och parkerade, grrrr... Inte nog med att jag har halva dagen tjänstledigt, nu kostade det en tuss till :( Roligare kunde jag haft. Nåväl... När jag ändå bränner pengar så kan jag ju fortsätta. Ska strax in till tandläkaren .....och det är ju gratis....NOT!!!!!


Vaniljpannnacotta med grillat fruktspett och limesocker

Här är efterrätten jag bjöd på i lördags :)
För 10 personer.

Den perfekta desserten som kan förberedas dagen före. Se till att grillspetten grillas på rengjort galler. De kan grillas först och ligga färdiga under folie.


Ingredienser

Vaniljpannacotta:
2 st vaniljstänger
7 dl mellangrädde
3 dl mjölk
1 dl strösocker
5 st gelatinblad

Grillat fruktspett:
0,5 st ananas
0,5 st vattenmelon

Limesocker:
2 st lime
2 msk strösocker

Gör så här

Snitta vaniljstången längst med och skrapa ur fröna.

Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön.
Ta kastrullen åt sidan och låt dra ca 20 min.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Sila bort vaniljstängerna. Koka upp grädden på nytt.

Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden.
Häll smeten i 10 portionsformar och låt stelna i kylskåpet minst 3 timmar.

Skär ananas och vattenmelon i 1,5 cm stora tärningar.
Trä upp på små grillspett och grilla 30 sekunder på varje sida. Låt svalna.

Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och blanda med sockret.

Servera fruktspetten med limesocker på pannacottaskålarnaReceptet är från www.matklubben.se


Norrtälje 2012-05-05

Vi hade en supernice tjejmiddag hos Tjolle i Norrtälje i lördags. Vi käkade gott, drack gott, dansa och sjöng till fyra på morgonen. Sen blev det lite sömn till klockan 10 då Tjolle väckte oss med brak frukost. Ägg & bacon, smörgåsar och diverse pålägg. Kaffe, te & juice.

På vägen hem från Norrtälje stannade vi till vid Roslagstoppet och köpte flera lådor med färska Cocosbollar :)

Oj vad trött jag var när jag kom hem igår. Sov ett par timmar under eftermiddagen. På kvällen åkte Per & jag ned till Trosa med husvagnen. Underbart att komma dit igen. Ville knappt åke upp till Stockholm igen. Lägntar verkligen tills jag får vara där igen :)

Här kommer bilder från lördagen.


På väg till kvällsmöte

Sitter på pendeln till stan. Ska på kvällsmöte på söder. Ska bli intressant :)


Super trött

Är jätte trätt i kväll. Känner dessutom av allergin (den jag inte har, hmmm). Så snart jag kan så kommer jag att lägga upp bilder från tjejmiddagen igår men nu måste jag sova innan jag tuppar av!


Tre på morgonen

Har haft en fantastik kväll / natt med tjejerna. Runda och glada börjar det bli dags att avrunda )


Dags att rösta!


Klicka på bilden för att komma till röstningen!


Hoppsan, städdag ute :/

När jag vaknade i morse och drog upp rullgardinen konstaterade jag att vi totalt missat något! Samfällighetsföreningens vårstädning!! Det var grannar ute överallt med säckar, krattor mm. Vad gör man??? Gahhh, skäms så klart :( Fasiken, vi som har dagen fullbokat med måsten. Ja ja, det är ju inget att göra åt saken. Får försöka att komma ihåg höststädningen i stället.

Sedan jag gick upp har jag hållt på med städning och förberedelser av kvällens eftterrätt. Har också förberett min lax som jag ska grilla. Tvättmaskinen jobbar för fullt. Insåg att jeansen jag skulle ha i kväll inte var rena så nu går dom i maskinen. Ska hänga ut dem i solen sen och hoppas att dom hinner torka något sånär. Får torktummla det sista. Torkar lakan just nu. Ska byta i sängen. Har varit dålig på att stor tvätta sista tiden så jag hade bara uddalakan i linneskåpet så jag har kört en maskin så jag kan byta till matchande.
Förr bokade jag alltid tvättstugan hos farmor & farfar en söndags eftermiddag varannan månad. Tvättade alla lakan och handdukar då. Manglade och vek. Älskar manglade lakan och handdukar. Det blir så fint i linneskåpet. I samband med "tvättsöndagen" åt vi söndagsmiddag hos dem. Så trevligt och mysigt. Saknar dom där söndagarna faktiskt. Kanske vi skulle återuppta dem :) Men först måste jag få mitt nya linneförråd klart. Har väntat länge på det nu. Egentligen ska det bara sättas väggväv, målas och läggas golv. Sen är det klart. Inget jättestort förråd precis så det är ganska snabbt gjort. Men det har inte prioriterats.

Per har åkt till kontoret för ett par timmar jobb. My är på väg hem från Emelie. Hon skulle få skjuts hem, bra, för då slipper jag åka ut. Själv har jag precis tryckt i mig en skål med makaroner och ketchup som lunch.  Ska dra i gång snabeldraken och dammsuga golven. Vattna blommorna. Tvätta av porslinet i badrum och toalett. Torka speglar mm. Efter det ska jag börja göra ordning mig inför kvällen. Ska hämta Nina 16,30 och sen ska vi plocka upp Anna 17 för att sedan landa hos Tjolle klockan 18. Ser fram mot en mysig kväll med tjejerna :)

Bjuder på en bild av mina förberedelser. Kan ju inte avslöja eftterrätten men ni kan ju gissa lite genom att se vad som bland annat ingår. Haha, borsett från laxen såklart :) Den är ju min middag! OKEJ! Ett par ledtrådar till. Gelatinblad... Socker... Vattenmelon... Limeskal... Säger inte mer nu. Receptet kommer i morgon!


Lite energi hittade fram

Var tvärtrött hella eftermiddagen på jobbet. Hade hemlängtan. Stack vid fyra. Sjukt långa bilköer och Frösundaleden stod totalt stilla. Måste hänt något ute på motorvägen. Ambulanshelekoptern hovrade i luften i höjd med motorvägen. Efter ca 30 minuter släppte det och rullade på ganska fritt hela vägen hem. Var glad att jag hade min ljudbok att lyssna på under tiden.

När jag kom hem tog jag tag i disk och tvätt direkt. Har bytt alla handdukar också. Torkat köksbänken, bordet och spisen. Plockat in rena kläder i garderoberna, haha... INTE strumporna ;) Tvättar fleecefiltar just nu. Våra gosiga teddyfleece var ganska solkiga och tråkiga. Ska strax köra My till Emelie. Per är på väg hem också.

Är lite sugen på att åka ned till OKQ8 och ta en GÖR-DET-SJÄLV spilta. Vill så gärna tvätta min bil utvändigt och invändigt. Byta min MS däck till sommardäcken. Tvätta vinter mattorna och lägga i sommar mattorna. Skulle också behöva en klädsel tvätt. Har ju ganska ljus tygklädsel. Det är några fläckar som jag stör mig på. Per har visserligen köpt helrekond för två bilar via Groupon. Men vi ska nyttja dem efter att björkens gula pollentid är över. Det där jädrans pulvret tar ju sig in överallt. Så äckligt! Samtidigt orkar jag inte vänta tills dess utan vill verkligen fixa bilen NU!! Hoppas Per är lika sugen på att stå på OKQ8 en fredagskväll, haha... :) För jag behöver hjälp med hjulmuttrarna.

Klockan känns mycket mer än bara 18:15. Säkert för att jag hunnit göra så mycket hemma sedan jag kom hem. Senare i kväll kanske vi ser en film. Nu när vi inte behöver slåss med My om vem som ska ha TV'n i vardagsrummet. Visst är det märkligt... Hon har en 40" TV i sitt rum, ändå så ska hon ALLTID ha TV i vardagsrummet och hävisar oss till vår sovrums TV. Tjaskigt!

Tror min man blivit galen. I går kväll satt han och googlade på Ferraris i flera timmar. Sen berättar han att han under dagen provkört en... What!!!!????? Jag vet att han är inne på att vi ska sälja Merca caben och Porschen för att köpa någon annan "rolig" bil. Men en Ferrari, känns lite väl dyrt.... Dom är nog inte helt gratis i underhåll heller för den delen. Men jag antar att det bara är "pojk" drömmar, haha. Den han körde ser precis ut som den på bilden nedan. Rätt snygg, men ska inte Ferrari'sar vara röda??

Nejhej, det här duger inte. Om jag skulle låta energin flöda lite till innan Per kommer och My ska köras. Jag hinner kanske byta sängkläder :)

Ciao!


Dags att rösta!


Klicka på bilden för att komma till röstningen!


Pasta Carbonara

Dagens lunch. Pasta Carbonara. Rester från onsdagens lunch men det slank ned lika bra för det :) Mätt och belåten, igen! Vad skönt. Då klarar jag mig till klockan tre då det är mellisdags ;) Tar en kopp kaffe nu och ska strax fortsätta att jobba.  
Kom sent till jobbet idag. Tog det lugnt hemma i morse, väntade tills My var klar och körde henne till skolan. Var på kontoret vid halv nio.

Skönt att det är fredag. Har inga planer för kvällen men ska kolla med Per om vi inte ska gå ut och äta han och jag. My ska till Emelie så det skulle vara skönt att sätta sig på ngn restaurang och relaxa med god mat.

I morgon måste jag städa hemma, blääää. Har verkligen ingen ork/lust. Vanligen så tycker jag att det är ganska OK att städa och inte speciellt jobbigt. Men är inne i en period just nu när jag bara ser allt "växa" omkring mig. Känner mig maktlös när jag inte har kotroll på hemmets sysslor. Den lilla disken verkar helt plötsligt jättestor. Alla pinaler och saker som ligger över allt är som höga berg, i min hjärna. My's rum... JA...det är en sanitär olägenhet!!! Fattar inte hur man kan leva med så mycket skit omkring sig utan att reagera?!?!?!? Per sa att "nu stänger vi igen dörren dit så det inte kryper ut i resten av huset".. När han börjar reagera, ja då är det illa! Nåväl, måste i alla fall börja tvätta i kväll. Vi har snart inga vardagskläder som är rena. Och strumpor, oj oj, det är ett kapitel för sig! DÄR kan man verkligen snacka om BERG, rena K2!! Shit, vi har säkert flera hundra par udda strumpor som söker make/maka. Ett dagsjobb att sortera alla dessa! Phuuu. Dom tar verkligen sin plats på bänken i tvättstugan i stället för att ligga där dom egentligen borde. I byrålådorna! Nu ekar det tomt i alla familjemedlemmars lådor. Jag tror inte att jag kommer prioritera dem i morgon heller tyvärr. Istället ska jag rikta in mig på att plocka bort alla saker som ligger på fel plats hemma. Diska, tvätta, byta sängkläder och handdukar. Dammsuga, vattna blommor etc. Ska också hinna göra efterrätterna som jag ska ha till middagen i morgon kväll.

Något som jag också skulle vilja få ordning på är uteplatsen på framsida och baksida. Ställa ut möblerna och så. Framsidan blir ett tufft projekt. Per har så jäkla mycket arbetssaker där och vinter/sommardäck mm. Tunga saker. Tror inte jag kommer att klara av det själv. Tyvärr har Per så mycket jobb att han inte hinner med hemma. Och jag vill inte tjata på honom, han är utarbetad som det är ändå. Det är tufft att dra i gång så stort företag med så mycket personal på en gång. Han behöver få vila mellan varven. Som det är nu så går det i ett, dygnet runt. Samtidigt försöker han göra sitt bästa för att vara så mycket som möjligt med familjen, och då förstår jag att han inte har varken ork eller lust att hålla på att städa.
Verkar bli sämre väder igen. Hoppas det inte regnar i morgon bara. Vi ska ju grilla på kvällen. Ser fram mot att få lite tid med tjejerna i morgon. Koppla av. Äta och dricka gott. Bara mysa :) Kanske planera på vår kommande New York resa :) Vi får se. Det ska i alla fall bli mysigt att ses.

Dags att jobba. Räknar ned timmarna nu till helgen :)


Steker hemlagade hamburgare

På plattan brassar jag hemlagade hamburgare i grillpannan. Till det blir det Friscobröd, krispig bladsallad, bifftomater, lök & lagrad grevéost. Superduper gott! Väntar nu bara hem Per sen blir det mat :) My hon ska äta kräftor, 2 paket själv. Baugette och limeaioli. Fattar inte hur hon orkar!! Hon älskar kräftor och skulle kunna leva på det om hon bara fick, haha. Men det är ju ingen billig middag för en person :(

Idag kompenserade jag mina sena dagar på kontoret och gick hem redan vid halv fyra. Hade en tid hos Diana. Hade lyckats spräcka min tummnagel och ville få det lagat. Eftersom jag har relativt nyfixade naglar och då det är två veckor innan jag ska fixa nya så kände jag att jag ville få det lagat. Nu är jag hel och fin igen ;)

Efter besöket hos Diana blev det ett stopp på Apoteket och ICA. Har nu köpt ingredienserna till lördagens efterrätt. Jag har ju tagit på mg att fixa efterrätten. Eftersom vi ska grilla så kan man säga att även efterrätten går i grillnings tema ;) Kan inte avslöja för mycket nu eftersom tjejerna inte vet vad jag ska bjuda på.

Hämtade nya viner på systemet idag. Min lilla samling växer :). Den här gången hade jag beställt tre flaskor och en dunk. Tyvärr var en av flaskorna restnoterad men kommer senare i maj. Men dem jag fick med hem idag var:

*Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2007, Italien. Artikel 73779. Pris 139:-
*Torres Ibéricos Crianza 2009, Spanien. Artikel 75945. Pris 89:-
*The Big Zin Zinfandel (dunk), Italien. Artikel 74200. Pris 185:-   Betyg: Denna är en favorit. God och prisvärd! Enda minuset är att det är beställningsvara :(

Vinet som är restnoterat är:

*Bonpass CÔTES-DU-RHÔNE dom Alfant 2010, Frankrike. Artikel 74153. Pris 89:-

Kollade runt i hyllorna och hittade ett vin som jag föll för tack vare etiketten så den åkte med ned i korgen.

*Claude Val Rouge 2011, Frankrike. Artikel 32153. Pris 59:-


Oj, nu kommer Per...! Ska bara gå och äta. Kommer strax!


I'm back!!!

Det där satt fint :) Mumsigt värre! Måste ju bara lägga ut en bild på min burgare, haha.
Torsdag betyder REVENGE på TV! Jag och My älskar den serien. Den är så spännande!


Torsdagslunch

Jag och tre kollegor har precis återvänt till kontoret efter att ha ätit lunch på Café Kärven. Jag åt deras jättegoda Ceasarsallad med pasta. Nu magen mätt och belåten och jag avrundar lunchen med en kopp kaffe.

Solen skiner och det är varmt och skönt i skuggan. Svårt att tro att det ska bli regn/snö till helgen. Men det kanske hinner ändra sig. På lördag ska jag ju träffa mina underbara tjejer ♥. Ser fram mot mys med dem :) God mat, gott att dricka, skratt & prat.

Just nu längtar jag mest hem. Är ganska trött efter långa och arbetssamma dagar den här veckan. Min jäkla allergi, som jag enligt läkaren inte har, gör sig påmind hela tiden. Kliar i näsa, ögon & svalg. Snorar och halsmandlarna verkar ha blivit större. KONSTIGT att jag bara har problem när jag är på kontoret!!! Kan man vara allergisk mot jobb... eller ;) Skämt åtsido. Jobbigt är det i alla fall. Måste nog begära ett nytt allergitest. Kanske skulle byta läkare ifall det är kompetensen det är fel på :(

Hörs sen!

En till lååång dag!

Åter igen blev det en lång dag för mig. Jobbade intensivt mellan 8:15 till 18:00. 30 minuter lunch. Det var full rulle hela dagen. Känner mig lätt sliten faktiskt :(

På vägen hem åkte jag till skräddaren för att lämna in min ridväst (säkerhetsvästen). Dragkedjan fastnade i salden sist och gick sönder. Nu ska jag få en ny drragkedja isatt. Tur att den går att laga. Västen är ju dyr.

Gick in på ICA för att handla middagsmat. Fick totalt black out! Kunde för mitt liv inte komma på vad jag skulle köpa. Så det slutade med 3 citroner, 5 lime och 2,5 dl grädde...???!!! Vad jag nu ska med detta till. Så sjukt läskigt att bara få hjärnstillestånd så där! Så middag blev det ingen, som sagt jag glömde ju att köpa det. Istället har jag ätit en halv påse chips. Inte direkt min stil, jag är ju inte så förtjust i chips. Men ikväll blev det ett substitut för den avsakande middagen.

Idag ringde dom från SATS och undrade hur det gick med min träning. Hmmmm, den som jag aldrig lyckas få till :( Man kan nog räkna antalet gånger jag besökt SATS de senaste åren på två händers fingrar. Katastrofalt illa, JA!! Jag vet! Skärpnig Sussi! Intressant är det i alla fall att dom som sagt ringde idag och undrade vart jag var. Och erbjöd mig gratis tränigsrådgivning. Och jag tackade ja! Så nu ska jag träffa dem om två veckor och lägga upp ett schema. Ser faktiskt fram mot det :)

Vad tycker ni om min nya design på bloggen? Lämna gärna en kommentar :) Jag fullkomligt ÄLSKAR den!! Jag hoppas att den går att se i sin helhet oavsett webläsare. Jag kan nämligen inte se designen på min stationära dator i Google. Fast att jag har en ny modern dator och uppdaterade system. Däremot kan jag se den i Firefox och Safari. På jobbet går den också att se i Google. Men ngt felar på den här datorn.

Nu ska jag faktiskt ta och lägga mig och titta på TV i sängen. Troligen kommer jag att somna ganska så kvickt. Säger bara... vad skönt att det är torsdag i morgon.
Låt mig presentera den nya designen!STORT TACK
till


Är du också intresserad att få din blogg designad så klicka på deras logga ovan så kommer du till webdesignern.


Valborg & 1:a Maj

Det blev en lång arbetsdag i går. Direkt efter jobbet åkte jag och mötte upp Per i Spånga. Han behövde hjälp med en massa kopplingsjobb. Jag hjälpte honom genom att läsa kopplingslistor högt för honom medans han drog och kopplade. Ytteligare en kille hjälpte till så vi skulle få det klart. Det tog sin tid i alla fall. Vi var inte klara fören efter åtta i går kväll. Så det blev ingen Valborgsmiddag eller brasa för oss. Vi var helt slut. Köpte varsin gourmetrulle på grillen och krachade sen hemma framför TV'n på vår Big Boy.

I morse gick jag upp klockan sex. Väckte Per vid halv sju och vid sju var vi på väg mot Hassela, 35 mil norrut. Vi skulle bara upp över dagen för att stänga stugan för sommaren och hämta hem vår husvagn. Skidanläggningen har ju stängt nu tills hösten så det finns ingen anledning att åka upp då. Istället flyttar vi ju söder ut och till Trosa Havsbad och stannar där över sommaren och till sista september.

Vi kom till Hassela strax innan elva i förmiddags. Städade stugan och stängde igen sa hejdå till alla vinter grannar. Jag hann också städa husvagnen och fixa. Nu ska jag bara sätta i nya sänglinnen och fylla på med sommarprylarna. Till helgen så ska vagnen ned till Trosa. Ser verkligen fram mot sommaren där!!! Alla goa grannar och vänner :)

Vi var tillbaka hemma i stan vid sex ikväll. Snacka om att det känns konstigt. Lämnade hemmet i morse och har sedan dess hunnit åka 70 mil. Varit i Hassela, städat, suttis i solen och fikat. Sedan hemma igen vid sex. Allt detta på samma tid som en arbetsdag. Galet! Känns ju som jag varit ledig mer än en dag ju.

My och jag var och köte pizza ikväll. Orkade helt enkelt inte laga mat. Per har åkt för att lämna tillbaka drag bilen (den vi drog vagnen med). Sen skulle han och en kille göra de sista kopplingarna som vi inte kunde göra igår. Han ska komma hem till nio igen.

Jag ska glo lite på TV, sen sova...tidigt! Är ganska trött faktiskt! Men gud vad skönt att det är ONSDAG i morgon och inte måndag!

Som jag tidigare nämnt har jag varit i kontakt med en tjej som håller på med Webdesign. Hon har designat min blogg. Jag har idag sett slutresultatet och är supernöjd!! När jag skriver detta ikväll så har vi inte ännu inte lagt upp den nya designen. Men förhoppningsvis kommer den nya att finnas att beskåda någon gång under morgondagen :) Hoppas ni kommer att gilla den!
TACK MIMMI!!Mimmis Webdesign för ett fantastiskt fint resultat! Som sagt i morgon, så har jag förhoppningsvis den nya designen uppe :)


Gloxssybox

Äntligen är den här!! Månadens efterlängtade Glossybox!!