Lördag


Äntligen helg!


Fredag lunch

15 minuter kvar på rasten. Mätt och belåten. Det blev rester från onsdagens thaiwok. Funkade lika fint idag som då :)
 
Är superkallt på kontoret idag. Fryser som en galning! Smörjer händerna hela tiden med handcremé för att få upp värmen i fingrarna. Huuu, svårt att tro att skulle jag bara ta och gå ut utanför huset så skulle jag istället smälta bort i värmen. Just nu klarblått och 25 grader i skuggan. Kanske det är tur att jag inte går ut och värmerupp mig. Skulle nog inte gå tillbaka in igen i så fall.
 
Vaknade i morse med sprängande huvudvärk och lite snorig. Det är troligtvis pollen i luften, för jag känner av i ögonen också. Huvudvärken är bättre nu i alla fall. Men det var riktigt jobbigt under förmiddagen. Tror att huvudvärken kan berott på att jag drömde ända fram till klockan ringde. Jag gillar inte att drömma i alla fall inte sådana drömmar som man kommer ihåg och är så djupt ned i när klockan ringer. Blir alltid lite avtrubbad och extra trött efter dem.
 
Så skönt att det är fredag! Ska nog stanna på SATS och köra konditions rehab på väg hem idag. Blev ju inte av igår. Måste få ihop 4 pass den här veckan, har ju avklarat två hittils.
 
Per & My kommer eventuellt hem ikväll och stannar hemma en natt. Kanske två, ifall My inte har något helgjobb inbokat. Jag har skickat meddelande till henne, men inte fått svar ännu.  I vilket fall som helst så måste Per i alla fall hem i morgon. Vår Mercedes är klar på servicen och ska hämtas och Porschen ska verkstadsteknikern fixa en instrumentlampa på samtidigt som Mercan ska hämtas. Och då måste vi ju vara två stycken som åker dit eftersom två bilar ska hem. Jisses vad jag har längtat efter att få åka cab, speciellt dagar som dessa :)
 
På återseende :)
 
 
 
 
 
 

Kan inte låta bli....

....att förvånas över vad som hänt på 1½ år.
 

Sista torsdagen i juni

Sov ganska dåligt i natt. Hade svårt att få ro och somna. Tror att jag vände och vred mig till ett. Egentligen tror jag att det beror på att jag inte fick tag på Per & My i går kväll. Försökte ringa ända fram till midnatt men inget svar. My's mobil är trasig och Per's låg i bilen därav så missade dom att jag ringt :( Fick tag på dem i morse och allt var lugnt.
 
Idag har vi haft vackert väder. Soligt hela dagen. Kanske inte så där högsommar varmt men man får vara glad för att det i alla fall inte regnar.
 
På lunchen idag hämtade jag My på Per's kontor i Ängby. Hon hade åkt med honom upp till Stockholm. My hängde med till mitt kontor för att sen följa med min avdelning till IKEA efter jobbet. Vi åt ju IKEAS sommarbuffé :) Helt okej och något annorlunda tilltag för att vara vår avdelning, haha.
 
Handlade några småsaker på IKEA. Ljus, ljusbricka, blomkrukor mm. Passade på att köpa en present till Annica som fyller år på söndag. Ska till henne på lördag och äta.
 
Meningen var att jag och några kollegor skulle träna efter IKEA. Men det drog ut på tiden på varuhuset så vi struntade i det. Samtidigt ville jag passa på att umgås lite med My innan hon skulle fara tillbaka till Trosa.
 
Vid 19,30 ikväll körde jag tillbaka My till Ängby kontoret. Känns faktiskt lite tomt hemma nu. My var väldigt gullig och rar hela tiden hon var med mig. Tror att det är ganska bra att vi är ifrån varandra ibland. Vi går varandra på nerverna annars. Hon ville till och med ha kram innan jag åkte från kontoret :). Det hör ju inte till det vanliga!
 
Måste berätta om maken till fräckhet! När vi står inne på Ängby kontoret så ser vi helt plötsligt en liten grabb som springer och hämtar markrör (2 meter oranga rör). På baksidan av kontoret föravarar dom massor av material, kablar, rör mm. I alla fall, ungen hämtar ett av rören och springer i väg med det. Per's kollegor springer ut och stoppar ungen varpå det visar sig att hans pappa har backat upp sin Volvokombi för att ta emot röret. När pappan i Volvon ser att personalen komma springade så gasar han därifrån som en tok. Ungen står kvar på gatan och roppar "pappa pappa" och  börjar sen att springa efter samma väg som bilen försvann. Snacka om fräckt! Först låta sin unge stjäla och sen gasa ifrån ungen! Vilken JUBELIDIOT! En sak är nog i alla fall säkert. Volvomannen lär nog åka omvägar från kontoret en bra tid framöver.
 
Strax ska jag lägga mig och läsa. Har börjat på "Svenska Maffian". Gjorde en upptäckt igår...... Har ju inte läst pocketböcker på väldigt länge eftersom jag alltid lyssnar på ljudböcker. I alla fall, igår tog jag fram boken och la mig tillrätta och skulle börja läsa. Upptäckte att det var väldigt liten text i boken. Tände då fler lampor kring sängen, tänkte att det skulle underlätta. Såg inte bättre för det. Fick verkligen anstränga mig för att läsa. Såg att det låg ett par läsglasögon på Per's sängbord. Tog dem och JÄKLAR vad bra det gick att läsa!!! Bara att inse och acceptera att jag är trädit in i läsglasögonföreningen! Välkommen Sussi!!
 
 
 

Skam den som ger sig!!!

YES!!!!! Jag fick rätt! Det gäller att stå på sig och INTE ge upp!
 
 
 

En IDOL :)


Onsdag kväll

Har precis avslutat månadens absolut tråkigaste MÅSTE... räkningarna...... SUCK!! Återigen blev det att nalla av sparkapitalet som dessutom snart är helt obefintligt :( Med andra ord... lever nog lite väl ÖVER mina tillgångar.... Får bli skärpning, verkligen!!! Fatta att jag bränt 22000:- sen skatteåterbäringen kom... INTE smart eftersom jag inte haft semester ännu :( Nu får jag vänta på makens bonus istället så jag får fylla på börsen.
 
Intar just nu väldigt sen middag. Hade ingen lust att äta med jag slet mitt hår när jag gjorde räkningarna och hade imte heller ro att äta innan. Så nu sitter jag här men en skål thaiwok. Wokade nudlar med, biff, fläsk, kyckling och räkor. Starkt som sjutton... Tur att jag "bara" nog medium starkt. För jag gillar starkt men det här var nog lite väl, tror att dom missat att det skulle vara medium.
 
Tränade efter jobbet. Blev inget cykelpass utan istället ca 40 minuter ren kondition. Gick därifrån nöjd! Ska köra i morgon igen :) Då tillsammans med ett par kollegor.
 
Måste berätta om att jag trodde att jag skulle dö av hjärtsnurp ikväll! Stod i tvättstugan och hängde tvätt. Helt plötsligt så blev katterna som tokiga i köket. I ögonvrån ser jag en skugga komma farande och så smäller det i köksfönstret och något faller ned i min lampa som står i fönstret. En FÅGEL!!!!!! INOMHUS!!!! Jag trodde att jag skulle skita knäck och dö på kuppen...! Skynda mig fram till lampan, det var helt blixtstilla i den. Lampan är en sådan där fyrkantig glasvas som bara är öppen ovanfrån. Jag lyfter upp lampan för att titta ned i den, då börjar fågel flaxa som en tok. Jag höll på att tappa lampan av rena skräcken. Fick fram en tallrik som jag la ovanpå och sen fick jag fatt i en plastpåse som jag snabbt satt över lampan. Vände sedan på lampan och skakade ned fågel som naturligtvis hamnade UTANFÖR påsen och började flaxa och for in under diskstället. Snabbt som sjutton träde jag påsen på handen och lyckade få tag i fågeln. Jag for ut på framsidan av huset och släppte ut fågel som flög i väg i full fart. Pust... jag var helt slut! Till saken hör att jag har en fruktansvärd fobi mot fjäderfän!!! Det absolut märkligaste är att jag inte hade ett enda fönster eller dörr öppen, så hur fågeln kommit in och när har jag ingen aning om. Den borde inte heller varit inne så länge eftersom den hade aldrig överlevt tre katter en längre tid! Ruggigt var det i alla fall och jag har nog inte ännu återhämtat mig av chocken.
 
I morgon är det redan torsdag och snart helg igen. Ska bli skönt. Har en del trädgårdsgöra här. Per och My är ju i Trosa så jag kan rumstrera bäst jag vill.
 
Efter jobbet i morgon ska jag och min avdelning göra något så knasigt som att åka till IKEA och äta deras sommarbuffe. 99:- per person om man är Family medlem :) Gäller hela juni ut. Vi ska äta som tokar, sen drar vi och tränar :)
 
Nu är det dags för att tvätta bort sminket, borsta tanden och sen ned i fyrkanten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galet mätt!!!

Jisses... tror att jag spricker snart! Har tryckt i mig 2 kroppkakor med massor av bacon, lingonsylt och sallad! Superduper gott! Kommer troligtvis hamna i kroppkaks-koma under eftermiddagen :)
 
 
Sovit otroligt bra i natt igen, mellan 22,15 till 6,50. Vaknade bara ett par gånger under natten av att det vräkte ned ute, det regnade så mycket att jag trodde det skulle bli översvämning.
 
Har känt mig pigg och glad hittlis idag och hoppas det fortsätter så :) resten av dagen också.
 
Flörtigt väder ute idag. Sol och mulet om vartannat, inget regn ännu men skulle kunna komma. Omkring 20 grader varmt. DN "lovar" varmt och soligt resten av veckan, det skulle ju vara trevligt om det blir så. När det väl torkar upp ute så skulle jag verkligen behöva klippa gräset hemma.
 
Ska träna efter jobbet idag med. Är taggad till tusen! Ska köra rent konditionspass idag. OM jag hinner till SATS i tid så kanske jag hoppar på ett cykelpass på 55 min. Länge sedan jag gick på pass, är lite orolig att jag inte har tillräckligt bra kondition bara. Men det är bättre med ett "vanligt" cykel pass än ett cykelpuls pass. Det är betydligt tuffare tycker jag.
 
 
Kvällen kommer jag att viga åt något så fruktansvärt deprimerande och tråkigt som att betala räkningarna, urk....... Men får göra det till en liten mysstund. Levande ljus, avkopplande musik mm :)
 
 
Over and out!

Kan man vara allergiskt (?) mot sin familj?

Ett par dagar själv hemma och knappt ens talat med familjen (sånär som på att Per & jag möttes i dörren hemma igår) så börjar jag sakta återfå krafterna, känna mig piggare, utvilad, lugnare i själen, rofylld.... Kan det vara så att jag är allergisk mot dem?? Skumt... eller hur.
 
Det som gör mig lugn är:
Nummer 1, att jag vet att hemmet ser ut precis som jag lämnat det på morgonen :) SKÖNT!! Slipper plocka efter andras slarv. Disken ÄR i maskinen. Tvätten i tvättkorgen. Badrummet rent och snyggt från smutskläder, handdukar på golvet, hår & tandkrämsrester i handfatet. Inget tjafs, bråk eller gnäll.
 
Nummer 2, ingen som ringer upprepade gånger för att fråga vad det blir för middag för att sen ändå rata ned på precis alla förslag jag kommer med. Ingen som ringer flertalet samtal på raken under kort tid och säger "kan du köpa .... " Fasiken vad mycket billigare det är att handla :)
 
Nummer 3, jag slipper konflikterna runt matlagningen och när maten väl är klar så är det ingen som har lust att äta tillsammans utan det ska ätas på andra ställen än vid köksbordet OM maten överhuvudtaget äts...
 
Nummer 4, eftersom ingen stökar ned så har jag helt plötsligt en massa "fritid" OCH dessutom är det inte ockuperat vid TV så jag har en chans att själv få förfoga över fjärrkontrollen eller snarare kontrollerna WOW...hade inte en aning att vi hade så många... Tänk att äntligen få börja titta på alla filmer som jag legat på så länge för att TV alltid är upptagen. Filmerna och en påse godis = lycka!

Jag skulle säkert kunna hitta fler positiva saker med att råda över sitt eget hem och sin egen tid. Men ett liv utan min familj är inte heller något som jag strävar efter. Jag ♥ älskar ♥ ju min familj oavsett vad jag stundom får gå igenom.

I was born to be with you

I was born
I was born to be with you
In this space and time
After that and ever after I haven't had a clue
 
***
 
Justified till we die, you and I will magnify
The Magnificent
 
 
 

Fina fötter och nytränad

Var till Axelssons Fotvård med kollegorna i eftermiddags. Har nu mjuka & fina sommar fötter :) Som vanligt så fanns det inte så mycket att göra på mina fötter mer än att fila lite och klippa naglarna. Sen blev det härlig fotmassage. Började nästa greggla, var som drogad av massagen. Ruggigt skönt!
 
Precis när jag skulle lämna Axelssons så öppnade himmlen sig fullkomligt. Det vräkte ned! Gatorna vattenfylldes och det hann inte rinna undan. Jag som inte hade något paraply fick kuta till bilen. Var totalt genomblöt!!! Fick sätta på värmen i bilen för att inte frysa i mina blöta kläder.
 
Hämtade en kollega som var kvar på kontoret och vi åkte för att träna på SATS. Körde totalt 30 minuter kondition i 3 stycke 10 minuters intervaller. Där i mellan körde jag mage, rygg och lite axlar. Lång stretching efteråt. Jag är nöjd. Funderar starkt på att träna i morgon med faktiskt. Känner att det piggar upp mig.
 
Åkte och köpte sallad efter träningen. Det var så mycket så jag har till middag i morgon med.
 
Mötte Per i dörren när jag kom hem. Han hämtade lite kläder till sig och mediciner till My. Han var tvungen att åka direkt igen för han var inte klar med dagens jobb. Vi ska höras lite senare om han inte slutar allt för sent. Blev glad när jag såg honom, tror att han kände lika dant faktiskt. Eventuellt så syns vi på lördag igen om det inte är så att han måste jobba.
 
Ska äta klart och sen duscha. Sen blir det nog ned i lopplådan direkt. Har lite blaskor att blädra i.
 
 

Något bättre idag

Känner mig något piggare och bättre idag. Sov gott mellan 22 - 6,30 och var skapligt utvilad i morse. Kunde kliva ur sängen utan att tvinga mig själv.
 
Även idag bjuds det på ostadigt väder. Regnat en hel del och är mulet. Ibland lyckas dock solen ta sig genom molnen och då värmer det riktigt behagligt. Annars så ligger temperaturen omkring +20.
 
Lagom med jobb även idag. Har precis ätit lunch, ost- & skinksallad med pasta och avocado, valnötsbröd och en cola zero. Mätt som bara den :) Hoppas jag står mig på den tills i kväll.
 
Slutar tidigare idag. Vi är 4 från kontoret som ska på fotvård i eftermiddag. Fina mjuka sommarfötter :) Måste komma ihåg att boka tid hos Queen Nails nästa vecka så jag kan få tånaglarna lackade och dekorationsmålade. Så snyggt med snygga fötter i sandaltider.
 
Om jag hinner senare i kväll ska jag åka till SATS och träna. Köra min 30 minuters rehab. Är verkligen i behov av det. Ryggslutet och högra benet värker mer än någonsin. Har svårt att resa mig om jag suttit eller legat för länge. Jag undrar verkligen VAD det är för fel. Ingen har ju hittat något och de övningar jag fått av naprapaten hjälper endast för stunden. Jag börjar bli aningen orolig för att det är förknippat med inre stress eftersom jag tappar vansinigt mycket hår just nu också. Håret vet jag att det beror på stress för jag hade likadant förra våren/sommren. Däremot hade jag inte värken i kroppen då. Vill verkligen inte få någon stressrelaterad led/muskelsjukdom :(
 
Har bara 15 minuter kvar av lunchen och ska ta och fixa lite annat innan det är dags att jobba igen.

Vad är ett drömliv?

Har funderat på hur ett drömliv skulle kunna se ut. Självklart varierar synen på "drömliv" beroende på vem man frågar, och tur är väl det för annars så skulle världen se likadan ut vart man än kommer.
Hur skulle mitt drömliv se ut? Faktum är att det varierat under åren och ser inte alls ut som mina tidigare visioner och drömmar. Troligen så kommer bilden av ett drömliv säkerligen förändras i framtiden också. Kanske för att det jag för stunden drömmer om uppfylls och nya visioner och drömmar kommer. Eller för att det jag drömmer om inte går att uppfylla och att jag får önska mig något som är mer nåbart. Inte vet jag, det får tiden utvisa.

Men hur ser då drömmarna ut idag???
Om jag tänker till stunden precis här och nu så skulle jag definitivt önska att min omgivning blev lite snällare mot mig. Respektera mig, låta mig finnas och se till mina behov och känslor. Älska mig för den jag är och se mig som den person jag är OCH att inte glömma att jag är en levande individ! Jag önskar att jag inte alltid tas för given, att jag faktiskt kanske inte alltid orkar stå i givakt när det är något.  Jag önskar att mina nära ibland åtminstone skulle kunna ställa upp för mig i första hand istället för att dom gynnar sitt eget behov först. Som om när jag säger att jag är ledsen och inte mår bra... Trösta mig då, finns vid min sida! Istället för att göra något annat som inte jag finns med i.
Per säger att han verkligen bryr sig om mig men att det just nu är mycket för honom. Jag vet faktiskt inte om han bara säger att han bryr sig eller om han faktiskt gör det. Men i så fall så är han dålig på att visa det plus de prioriteringar han gör inte visar det. Skulle han verkligen VERKLIGEN bry sig så skulle hans vägval livet sätt annorlunda ut än dem han faktiskt tagit.

Ett drömliv för mig, utifrån min situation idag, skulle vara ett liv där jag är lika delaktig som resten av familjen, där jag inte hamnar i skymundan och där någon lyssnar till mig, lyssnar PÅ mig. Där jag har en lika stark och given plats som resten av familjen, istället för att bara ha en skuggplats i periferin. Idag är min position en person som är bra att ha, som man kan damma av vid behov. En som städar, fixar, betalar räkningar, löser problem, sköter myndighetskontakter, driver processer, agera spottkopp mm... Det är ju ett JOBB vi talar om, ett obetalt jävla skitjobb... Då en liten gnutta cred hade gjort det hela mycket enklare. Bara att få höra att jag gör det bra visa uppskattning och att dom faktiskt skulle gå under om jag inte skötte allt varje dag! För skulle jag inte finnas i hemmet så kan jag till 99% svära på att det skulle bli katastrof...!!! OKEJ, du får skylla dig själv... säger säkert många! Jag har gjort livet VÄLDIGT enkelt för min familj!
Ibland när jag tar upp det här med Per att jag behöver avlastning hemma så blir han lite sur och kontrar med att han gör grejer hemma. Visst! Självklart har han gjort det och gör även ibland när han hinner. Hans jobb tar ändå 15 timmar från hans dygn varje dag. Fast det som gör mig sur är när han börjar jiddra om att han byggt om hemma (senaste ombyggnaden = 4 år sedan), lagt tak (1999) och massa annat han börjat med men aldrig avslutat. Visst han har ju grävt upp framsidan och lagt singel... MEN det blev ju så för att han hade grävmaskin utbildning hemma och dom behövde övningsgräva!
Så jag blir tvär sur när han tar upp sånt här, för det går INTE att jämföra med mitt dagliga jobb jag har hemma! Det är ett evighetsprojekt som ALDRIG tar slut! En ombyggnad eller vad det nu kan vara är ju ett tillfälligt arbete. Jag tycker verkligen inte att jag ska behöva städa och sköta hemmet i 60 år själv bara för det :( Dessutom så kan jag gärna hjälpa till vid ombyggnad ifall det finns något som jag kan göra. Har faktiskt varit med och målat en hel del tidigare hemma. Jag skulle tycka det var jättekul. Men såklart måste jag jobba under en handledare eftersom jag inte har kunskapen.

Så i mitt dröm liv ingår även att få lite avlastning hemma, det skulle hjälpa mig enormt mycket!

En dröm som jag senaste tiden haft är tyvärr som det ser ut inte genomförbar då jag saknar ekonomin för att kunna uppfylla den. Eftersom jag upplever att jag i flera år levt genom min familj och för dem och inte direkt sett till mina egna behov så skulle jag kunna tänka mig en "time-out". Nu menar jag absolut inte skilja mig eller överge min familj så. Utan min time-out skulle bestå av tre månader från min familj, tre månader med fokus på mig själv och göra något som jag själv skulle uppskatta. Då skulle jag ta tjänstledigt och resa till Amerika. Hälsa på mina släktingar och leva i den amerikanska kulturen och vardagen i tre månader. Umgås med andra människor/släktingar. Relaxa, tänka, träna, fokusera på mig själv, öva språket, njuta av att få göra något som troligtvis skulle få mig att börja leva igen. Det skulle vara underbart!  Och FÖRHOPPNINGSVIS skulle min familj hemma i Sverige inse HUR mycket jag betyder för dem och också upptäcka HUR mycket det jag egentligen gör för att underlätta deras vardag. Kanske skulle deras attityd gentemot mig skulle ändras.
 
Herregud! Till och med den automatiska dörröppningen i porten på vårt kontor och ICA's gliddörrar uppfattade mig inte ens igår!! Snacka om att vara just OSYNLIG!! :(


Om jag skulle summera ett drömliv för mig idag ser ut så är det så här.

*Respekterad, accepterad, sedd, älskad mm. Inte alltid tagen för given.
*Avlastning i hemmet, slippa ta så mycket ansvar. Slippa tjata på att få hjälp
om så enkla saker att var och en plockar undan efter sig, Vanligt vett!!
*Var snällare mot mig. Släng inte all skit på mig, speciellt när det inte är för
att jag förtjänat det!
*Time-out, fokusera på mig själv! (Dock saknar jag några hundra tusen för att kunna genomföra det.)
 
 
 

Dagens relax


Min måndag

Känner mig inte 100% alert. Det är mycket som påverkar min inre själ just nu. Det leder till att jag känner mig urlakad,avtrubbad, sliten, trött, maktlös ja gud vet allt!! Jag hoppas verkligen att dom hör av sig från psykoterapin snart!!
Per jobbar på tog för mycket, som vanligt. Och han har inte riktigt tid med oss andra just då... vilket vi har fått uppleva nu i 6 månader. Jag får dra ett tungt lass själv med hem & hushåll och allt annat som kräver underhåll och omvårdnad. My känner av min dåliga "hälsa" och blir riktigt elak mot mig vissa gånger och vägrar att hjälpa till eller ens göra det som förväntas av henne att hon borde göra. Eftersom My inte klarade alla ämnen i skolan så har vi erbjudits att jobba ikapp under sommaren. Snäll som jag är och som ALLTID ställer upp har jag tagit på mig att hjälpa henne, trots att min energi är slut och jag istället borde ta hand om mig själv och läka mig själv först.  Och att hjälpa henne är inte lätt :( Från början var hon positiv till hemstudierna, men nu.... Fan hon blir ju mer eller mindre rabiat när jag nämner det och då jag vill tala med henne om hur vi ska lägga upp det. Vår överenskommelse innan var att vi skulle jobba någon timme på torsdagar och fredagar. Sen på helgen om det skulle behövas. Nä, nu så påstår hon att vi bara bestämt en timme på torsdagar... Hon blir helt galen när jag försöker tala med henne. I hennes värld finns bara TV-såpor just nu... Sådana som hon dessutom spelat in och borde kunna titta på när som helst utom då vi ska plugga.. Hon sitter framför TV nästan hela dagarna hon kommer bli helt förstörd om detta inte bryts. Det har gått så långt att det är som en drog för henne. Får hon inte TV så blir det världskrig och saker och ting börjar flyga i luften, dörrar slås, gap & skrik. Herregud säger jag bara, värsta småbarnstrotsen för att vara snart 18 år! Och det här får jag stå ut med för det mesta själv... eftersom det inte finns någon annan vuxen som kan hjälpa mig. ,
Fan vad gnällig jag är! Förlåt!!!


Igår när jag kom hem efter helgen i Trosa så somnade jag av utmattning redan vid fyra på eftermiddagen. Sov till sju i morse och var då fortfarande så slut att jag knappt orkade ta mig upp. Tvingade mig till jobbet fast kropp och hjärna bara skrek NEJ!! Fan vad jobbigt när kroppen knappt lyder. 15 timmar sömn borde ju räcka tycker man ju. Och jag känner fortfarande att jag bara vill gå och sova. Det var ju samma sak helgen innan då jag sov 18 timmar på raken.

För övrigt så har det inte hänt så speciellt mycket. Firade midsommar i Trosa. Superfint väder och varmt. Fixade ett litet smörgåsbord till Per, My och mig. Det vanliga heminlagd sill, matjesill, lax, köttbullar, prinskorv, räkor, ägghalvor, potatis och lite annat smått.

Övriga dagar under långhelgen har mest bjudit på ostadigt väder med mycket regn. Ganska kyligt i skuggan och när inte solen visat sig. Fortfarande lika tråkigt väder idag och det ser inte ut att bli bättre. Däremot så säger DN att det blir fint igen på fredag och dessutom riktigt varmt.

Lagom med jobb på kontoret idag. Men har faktiskt, för ovanlighetens skull, längtat hem större delen av dagen. Hem till min säng, kudde & täcke OCH ett gäng värmande gosiga hårbollar. Men så blev det så klart inte, har ju ett jobb att sköta.

Orkade ingen träning idag. Får bli i morgon, förhoppningsvis är jag piggare då. Vi ska på fotvård efter jobbet i morgon så jag kan åka raka vägen till SATS efter fotvården.

Per & My är kvar i Trosa. Det funkar bra för Per att pendla därifrån till och från jobbet. Då slipper My åka hem och kan stanna där istället för att sitta hemma i huset. Det är fler ungdomar där än hemma som hon skulle kunna träffa OM hon inte väljer TV'n först vill säga.  Hon ska ju sommarjobba lite också på strandcafét. Perfekt att kunna ta akuta arbetspass när man ändå är på plats.

Har varit till ICA och handlat lite godis och enklare middagsmat. Färdiggrillat kamben, coleslaw, chiabatta och cola. Känner att jag behöver lite sött för att få upp energin och kanske bli lite piggare också. OM jag orkar så ska jag glo på TV ett tag. Behöver i alla fall inte städa, det är hyggligt rent hemma. Endast en maskin med lakan att hänga. Kanske sätter på en ny för tvättkorgen är överfull.
 

Passa på!!!!


Foton

 
 
Midsommarstången var pyntad med underbara blommor!
 
Bosse Bus i potatislandet :)
 
 
Va!!!!!
Snacka om flashback :)
Sällskapsresan.... eller???
 
 
 

Dålig uppdatering

Sorry för dålig uppdatering :) Har haft problem med min PC som är sjukt seg. Måste nog blåsa ur den snart och återställa den i fabriksläge. Hinner ju bli gråhårig innan PC ens hinner täka klart efter varje tryck på ENTER tangenten.
 
Inte nog med att datorn är seg.... blogg.se's APP för iPhones fugerar inte heller :( Först trodde jag att det var min telefon det var problem med men nu vet jag att det är APPen som allmänt är fel på. Fler användare har samma problem. Så där "rök" ytterliggare en väg till bloggandet.
 
Idag regnar det och ser inte ut att bli bättre heller. Tyvärr så visar prognosen på att det ska fortsätta så här tills på torsdag. Får väll vara glad man jobbar och inte har semester.
 
Vi har bestämt oss för att ha film dag idag. Har en del filmer som vi samlat på hög och inte hunnit se ännu. Perfekt dag för det. Men först ska vi duscha och klä oss i mjukiskläder. Sen ska vi städa av lite kvickt. Kanske äta lunch innan också. Sill & potatis och lite andra rester från igår.
 
Midsommarafton bjöd verkligen på fantastiskt väder! Varmt & soligt. Jag har lyckats bränna mig i solen :( Inte så att jag har ont eller så men blev ordentligt röd på armar, hals och nacke. Det har lagt sig något idag som tur är.
 
Idag gifter sig min gamla barndomskamrat Pelle och hans tjej. Hoppas dom får en fin dag trots vädret.
 
I torsdagskväll var Per och jag ute och gick sent på natten vid två-tiden. Jag ville fota lite natt bilder. Enda problemet är att man kan tro att bilderna är tagna på dagtid för att dom blev så ljusa. Måste haft fel inställning i kameran.
 
Eftersom jag har problem med PC'n så lyckades jag endast lägga upp en bild den här gången :( Och bilderna ligger i arkivet på den här datorn så jag MÅSTE ju köra via den här PC'n dessvärre. Hoppas att jag kan få med fler bilder i nästa inlägg. Jag får pröva igen lite senare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nybäddat

Sillen är inlagd och jag har hunnit med en del pyssel. 
 
Nybäddat och fräscht i sängen. På sängbordet står en liten bukett med underbart ljuvligt doftande Jasmine. 
 
Godnatt
 
 

Har inte hunnit :(

Har haft fullt upp senaste dagarna. Mycket så här innan midsommar både privat och på jobbet. Antar att alla vill "tömma" sina skrivbord innan sommarsemestern.
 
Igår gjorde jag och Per klipp! Vi var till Sportmarkets utförsälning av provkollektioner. Dom hade 40% rabatt på deras redan låga priser. Sportmarket är som en "grossist" i sportbranschen. Säljer mycket träningskläder, utrustning och även andra kläder och skor i diverse kända märken. I alla fall så köpte jag tre Roxy T-shirts för mellan 20 - 50 kronor. En Roxy hoodie tröja för 60:-. En Roxy kjol för 12:- (!!!) Ett par sköna hemmamys 3/4 byxor från Roxy, även dom 12:-. Ett par KEEN walkingskor för 60:-. Per köpte 5 par skor och ett par kängor från Quicksilver ochen plånbok från Quicksilver för totalt 380:- !!!! Helt GALET billigt! Vi brukar passa på att köpa varje gång dom har så har billigt. Vilket är ca 2 ggr per år. Annars så kan man handla i deras "butik" två eftermiddagar i veckan. Det är billigt då med eftersom det är visnings kollektioner dom säljer. Det är inget fel på kvaliten utan den är superbra, det är ju ändå mycket sport saker och sådana måste ju klara av påfrestningar. 
 
En arbetsdag kvar, sen ledig 3 dagar! Nice! Hoppas, hoppas på en vacker midsommar och en lika vacker helg. Är verkligen i behov av lite naturlig c-vitamin. Det skulle nog pigga upp mig. Har varit alldeles för sliten sista tiden.
 
Har bestämt att jag ska gå i samtalsterapi igen. Förra årets KBT terapi var väldigt lyckad. Men där jobbade jag mer med att hitta rutiner i mitt liv. Tex för att få sömn, mat, hobbies, avkoppling, socialtumgänge mm att fungera. Vi jobbade aldrig direkt mentalt. Det jag nu har sökt är någon form av pskykolog som jobbar bredspektra och har kunskap inom många områden eftersom jag anser att jag har ganska olika "bekymmer" i mitt liv. Tyvärr är dom inte självförvållande utan resultat av vad andra utsatt mig för. Vilket leder till att det är en kvivigare situation för psykologen eftersom dom enbart kan jobba med mig och inte min omgivning. Så idag har jag i alla fall träffat en handläggare som intervjuvat mig och ska göra en sammanställning som skickasvidare för bedömning om dom kan göra något för mig. Förhoppningsvis så får jag svar under nästa vecka. OCH jag hoppas att dom kan ta sig an mig! Känner att jag verkligen behöver det här. Någon att ventilera till!
 
 I kväll ska jag lägga in sill, göra Janssons Frestelse, rulla köttbullar mm. Vill få så mycket som möjligt klart till midsommar. Per, My och jag ska faktiskt fira själva i år. Ska bli skönt, orkar inte riktigt ha något hos oss och inte heller gå bort till någon annan.
 
Om Per inte blir alltför sen ikväll så hoppas jag att han kan hjälpa mig städa av lite hemma. Byta sängkläder och så... Jag har ju min 14-dagars-städförbud ju.... Har faktiskt inte heller städat, även om jag inte är helt nöjd med avtalet. Eftersom ingen annan heller har brytt sig om att städa.... SUCK!
 
Igår kväll var det terminsavslutning på ridningen. Sååå tråkigt :( Kommer att sakna att få rida under sommaren. Var helt slut efter ridningen igår. Vi red på utebanan. Det var riktigt lerigt och geggigt efter allt regn. Tungridet som bara den. Kändes som om hästen skulle snubbla, vilket han också gjorde flera gånger. Tänk er att galoppera i det. Shit! Var ju helt slut efteråt. Varenda muskel var på helspänn.
 
Ska sätta fart med mina sysslor nu. Kanske tittar in igen lite senare om jag får tiden att räcka till.
 
 
 
 
 
 
 

Skönt att kunna hjälpa

Det värmer att få ett sms som detta. Då vet jag att jag kunnat hjälpa en annan person :)


Nästa vecka


Solen visade sig och blommorna kom i jord!

ÄNTLIGEN!! Så kom solen och det blev riktigt skönt ute. Men är det inte lite typiskt att den ska komma nu...när helgen är slut??!! Vad var det för fel med att kunnat bjuda oss på en schyst sommar helg?? Nåja, bättre lite sol än ingen alls.

Har faktiskt planterat mina blommor nu! GUD så skönt att ha gjort det! Nu slipper jag att ha det hängande över mig!
Några bilder kommer här på det jag planterat plus några riktigt fina foton på vår underbart gott doftande buske!


Januari 2011 vs Juni 2012

Jämför januari 2011 mot juni 2012.
Konstaterar att jag i alla fall är nöjd!

Vad har jag då gjort??

*Ögonlocksoperation, maj 2011.
Dr Avni Kosmetisk Kirurgi

♦♦♦

*IPL behandling, hösten 2011
Sprängt ytliga blodkärl och på så sätt blivit mindre röd i ansiket och fått mindre porer.
Huden blivit fastare.
Sanaa Spångberg, Hud & Spa Specialisten
Sanaa har också löpande behandlat mitt ansikte med olika ansiktsbehandlingar, AHA kurer mm.

♦♦♦

*Fyllt Teosyal i bekymmersrynkan och vid näsroten & mungiporna.
*Mindre lyft av ögonbryn & mungipor
Juni 2012
Dr Avni Kosmetisk Kirurgi

♦♦♦

*Medicinsk pigmetering av ögonbryn (tatuering), juni 2012
Janny HanzonAkademikliniken

♦♦♦

*Daglig användning av ögonfransserum för ökad tillväxt.
NeuLash

*Ordentlig ansiktsrengöring 2 gånger dagligen med produkter från
Nimue

♦♦♦

*Ny frisyr och hårfärg, maj 2011
Stylad av Åsa på Disas Hårvård

Vad är det för väder idag? Jo ..... skitväder!!!

Suck, regn idag med! Jag var nästa säker på att det skulle vara bättre väder idag. Istället regnar det ännu mer.... Oki, bara att inse att det INTE blir några blommor planterade i dag heller :(

Börjar bli lite långtråkigt hemma nu när jag är piggare. Första dygnet själv var ju okej med tanke på att jag sov i 18 timmar. Igår blev det TV häng i stort sett hela dagen och en bra bit in på natten. Har nu sett de åtta första avsnitten av Alcatraz, fem kvar. Tror att jag glor på dom idag helt enkelt. Är ju hemma själv tills i kväll.

Vaknade vid 11 idag, egentligen tidigare med anledning av det fantsatikst dåliga vädret låg jag kvar ett tag till och slumrade. När jag väl gick upp så fixade jag med Bosse och hans bur. Städade upp alla frön han kastat omkring, tömde hans toahörna. Fyllde på med massor av ny mat och grönsaker/frukt. Under tiden fick han bada i sitt sandband. Han blev så glad! Hamstrar ska egentligen alltid ha ett sandbad stående i buren men eftersom Bosse har problem med ögonlocken på ena ögat så har han brist på tårvätska. Det medför att han får sand i ögat och då kan det bli ögoninflamation. Så han får bara bada ibland och då får jag droppa honom med ögondroppar senare samma dag så han inte får problem.Medans jag sitter här och skriver kryper min älskade hårboll Chandler upp i mitt knä. Han är väldigt "mammig" idag :) Vissa dagar är man tvungen att bära på honom hela tiden hemma. Speciellt My är han jätteförtjust i men är inte hon hemma så är det jag som gäller.


EP S*Rotebräckan's Chandler Bing
NFO n22
2005-02-07

EP står för Europa Premier och är det samma som Europa Champion fast i kastrat klass. S står för Sverige och Rotebräckan's är uppfödaren. NFO = norwegian forest cat (norsk skogkatt), n22 = färg & mönster och i det här fallet brun tabby.

Vi har ytterliggare två norska skogisar. Tea & Ginny :)C S*Rotebräckan's Ginny Weasley
NFO f 09 23
2007-02-12

C = Champion. f 09 23 betyder svart sköldpadda (f), vit obegränsad mängd (09), tigre (23)Tea
NFO g 09 23
2005-12-06

Tea är inte stamnamnregistrerad så därför heter hon bara Tea. Hon har inte heller någon titel eftersom hon endast tävlat två gånger och då inte heller tagit några certifikat. Medans Chander & Ginny tävlat väldigt mycket både i Sverige och Norge. 
g 09 23 står för blå sköldpadda (g), vit obegränsad mängd (09), tigre (23)
Tea är dessutom väldigt kraftig "odd eyed" dvs ett gult öga och ett blått.
Ganska coolt!


Det är mysigt att ligga i en "Beppe-hög"Kanske jag skulle ta och duscha. Måste åka till ICA och handla till middagen bl a. Tänkte göra spagetti och köttfärssås idag. Det var länge sedan vi åt.


Dagens tankeställare


Det ljusnar ute

Verkar som om det upphört att regna. Ser lite ljusare ut. Hoppas det blir fint väder i morgon. Vill så gärna plantera mina blommor UTAN att behöva klä mig i grodmansdräkt.

Haha.... Snacka om att ha sovit bort några hjärnceller :) Sa ju att jag sovit nästan ett halvt dygn, 13,5 timmar... Det är ju helt fel. 17 - 21 är ju 4 timmar och 21,30 - 12 är ju 14,5 timmar. Med andra ord så sov jag ju 18,5 timmar! Inte konstigt att jag känner mig utvilad. Hoppas att det inte blir problem med sömnen i natt.

Har senaste 2 timmarna glott på TV. Dessutom har jag tagit fram garn och börjat sticka på ett par nya raggsockor. Tänkte börja att fylla Raggsocks korgen inför hösten. Har sålt slut varje år och haft så många beställningar att alla inte kunnat få. Nu ska jag se till att det finns rejält med sockor till hösten. Ska även sticka upp ett lager med Lovikavantar. Lägger ut bilder här sen när det börjar bli dags ifall någon är intresserad att köpa ett par från mig :)

Det börjar närma sig middagsdags. Har ingen direkt lust att ställa mig och laga till något när jag är själv. Funderar på att bara koka en kastrull med makaroner och sen äta dem med parmasanost.Dagens pianoavkoppling

Claude Debussy


Claire de lune


Utvilad :)

Nu börjar jag känna mig pigg och utvilad igen. Men gud vad jag har sovit!!! Först mellan 17 och 21 i går. Var uppe och åt ett par smörgåsar och gjorde ett inlägg här. La mig igen vid 21,30 och sov till kl 12 idag! 13,5 timmar!!! Mer än ett halvt dygn! Snacka om att kroppen behövde det! Jag har dessutom sovit så hårt att jag inte ens reagerat över att jag sov ovanpå sängen med filt, iklädd munkoverall och med full make-up.... Nåja, ibland blir det så. Jag är i alla fall utvilad och det är ju det som betyder något.

Äter nu seeeen frukost. Två kokta ägg och kaffe. Ska surfa ett tag på internet. Kolla mailen, några bloggar mm. Sen tänkte jag faktiskt inte göra så värst ansträngade saker mer idag. Tror jag, hehe... MEN det kliar lite i träningstarmen faktiskt. NEJ, det får bli vilar dag idag. Kanske kör ett pass på gymet i morgon om jag känner mig så här pigg. Istället ska jag nog börja titta på den TV-serie som går just nu och som jag missat. Har ju sparat ned alla avsnitt som gått. Men inte hunnit titta på dem. Det är serien som går på måndagarna på TV4 vid 21.00, Alcatraz. Har inte hört någon som pratat om den så jag har ingen aning om den är sevärd.En annan "ny" TV-serie som jag väntar på med stor spänning är DALLAS, haha!! Jag ÄLSKADE 80-tals serien Dallas!! OCH ska/ka verkligen inte missa den nya! Den går just nu i USA. Tror att den kommer till oss i höst som först.


Nehe, om jag skulle fortsätta med att göra ingenting dåra... Skulle verkligen behöva sätta i gång en maskin tvätt....Hmmm hur blir det då med 2-veckors projektet?? Får nog ta och slå en pling till Per och kolla.... Om jag får dispens! annrs får han göra det när dom kommer hem. Vilket kanske blir redan idag igen eftersom det är lika dåligt väder där som här. Sak samma vart man är då när det ändå inte funkar med trädgårdsarbete som tanken var tänkt.

Skynda Fynda!

40% rabatt på redan tokbilliga priser!!!

SPORTMARKET
Dalvägen 16
169 28 SOLNA


                         Hardgoods
Affärsområdet Hardgoods innefattar varumärken inom alpin skidåkning och längd. Här finns starka och världsledande varumärken som; Fischer, Swix, Garmont och Ulvang.                          
                         Footwear
Affärsområdet Footwear innefattar skor inom outdoor, lifestyle och street med varumärkena; KEEN, Quiksilver, Garmont och Roxy.                          
                         Lifestyle
Affärsområdet Lifestyle hanterar varumärken där fokus ligger på livsstil och mode. Här finns världens två största board- och streetwear varumärken; Quiksilver och Roxy
                         Function
Inom affärsområdet Function distribueras det kanadensiska och innovativa handskvarumärkena Hot Paws och Kombi.


Groggy

Vaknade nyss. Tror jag sovit sedan fem i kväll tills nu. Känner mig totalt groggy & trög och med lätt hjärtklappning, svårt att fokusera synen och känner en kladdig och grusig känsla i ögonen. Vaknade att jag var jättehungrig. Konsterade dock att den kyckling jag skulle äta till mig hade serverats till katterna :( Suck! Orkar inte laga till något så jag har istället tagit en gammal brödkant som jag hittade.

Per & My har åkt till Trosa. Jag är för mentalt trött för att orka åka dit. Kropp och hjärna säger stopp. Måste lyssna nu på kroppens signaler. Och just nu är det VILA som är prioritet.

Faktum är, nu när jag suttit ett par minuter här, faktskt tror att jag lägger mig igen. Jag är supertrött...

Ett gnäll inlägg!

Hade en ganska irriterad diskussion hemma sent igår. Jag var rätt irriterad faktiskt. När jag var på gymet i går ringde Per och frågade om vi skulle ha filmkväll för att han tänkt att åka hem i tid för en gång skull. När jag efter gymet var på ICA och handlade till vår middag ringde han igen. Meddelade att han var på väg hem, men skulle hämta en del fakturor för att sedan snabbt åka till kontoret i Danderyd för att träffa sin partner och skicka några fakturor. Skulle vara hemma till omkring 21 - 21,30. Han kommer hem strax innan 22. Eftersom klockan är så mycket så kändes det där med filmkväll inte så lockande.

Jag satt vi datorn precis när han kom hem och kollade på några klipp från Lillabloggen och Per trodde nog att jag kollade på film eller nått för han tog en hink vatten och försvann ut på framsidan. Eftersom videoklippen jag gick i genom bara var kanske totalt 15 minuter så gick jag ut till honom när jag tittat klart. Då höll han på att tvätta Porschen... strax efter 22 på kvällen!! Jag undrade om han verkligen var tvungen att fixa den just då!? Men det skulle gå snabbt. Han kom väll in vid elva. Då satte han sig ute med My och drack vin. Själv hade jag då lagt mig för att klockan var mycket, men som sagt kunde ju inte sova. Försökte få Per uppmärksammad på att jag ville prata med honom lite innan jag skulle sova. Han tycktes inte ha "tid", för att vinet och sitta och röka ute med My var intressantare.

Jag har ju så mycket känslor i min kropp just nu som åker ber-o-dal-bana. Känner att jag inte har någon att ventilera till och många gånger kan jag inte heller sätta ord på vad det är jag känner. Dom gånger jag försöker, t ex för Per så tycker jag inte att mitt budskap går fram. T ex kan jag ofta känna oro i själen. Att jag har på tok för stort ansvar i hemmet och för familjen. Jag får verkligen tjata och bråka för att överhuvudtaget få en reaktion. Jag känner mig ofta maktlös, frustrerad, ledsen, arg, sårad, bortglömd, osynlig, tagen för givet och ibland fruktansvärt ensam när jag som mest behöver en axel, en tröstande omfamning eller bara någon som LYSSNAR och förstår att jag finns, har behov, känslor och att jag är på riktigt! Och att jag inte bara någon som finns där som en skugga i bakgrunden som man dammar av när det är bra att ha.

Vi har flera gånger pratat hemma om att Pers jobb tar så pass mycket tid av hans liv att familjen ofta kommer i andra hand. Det förstår jag, för han verkligen älskar sitt jobb. Och det ska ingen ta i från honom. Hellre en som sliter hårt än en som inte "orkar" jobba för att den är för lat/bekväm. Det vi pratat om är att han måste försöka att komma ihåg oss andra som ingår i hans familj. Att han försöker spenderar tid med oss när han inte jobbar. Vilket han förstår MEN tyvärr inte är så bra på i praktiken. Istället är det lätt att han som igår, börjar gnida på bilen, istället för att lägga den där timmen med t e x mig. Andra gånger så är det andra saker han gör som intresserar honom. Det jag känner är att han först stillar sitt behov sen kanske det finns tid över för mig och My.  
Det var bland annat det här vi pratade om i går/natt. Han förstår inte min frustration och varför jag blir arg. Han säger att jag borde sagt något innan han började med bilen... Skulle jag det..?? MÅSTE jag verkligen tala om att jag tycker han borde tillägna mig lite tid? Borde inte det vara en självklarhet att man tillbringar tid med sin familj dom få timmar man är hemma, speciellt när man jobbar 10 - 12 timmar per dygn och nästan varje helg!? Jag tycker det. Men här är vi så olika Per och jag. Efter 30 år tillsammans så vet han att jag finns där, men det betyder inte att jag inte behöver hans uppmärksamhet. Tvärtom, jag behöver den mer än någonsin!! Speciellt när mina känslor i mig spelar mig spratt dagligen.

Jag tog även upp det här med städningen hemma. Jag kräver INTE att Per ska ställa sig att städa när han kommer hem efter sina långa arbetsdagar. Jag kräver INTE heller av My att hon ska göra det. Det jag däremot vill är att dom plockar undan efter sig, vartefter dom gjort något och är klara. Kan vara te x glas, tallrikar, popcornskålar. Ställ ned sådant i diskmaskinen! Sopa golvet om det ligger popcorn överallt. Plocka ut smutskläderna från sovrumsgolv och badrumsgolv. Byt soppåsen lägg den i soptunnan och sätt i ny istället för att trycka ned så det svämmar över. Gör rent i handfatet efter att man borstat tänderna eller hårat ned. Släng take away muggar, pappaersflärpar från förpackningar, och annat som räknas som skräp direkt i soppåsen istället för att lämna på golv, bänkar eller andra platser där dem INTE hör hemma. Häng tvätten som ligger i maskinen och gnäll inte att det inte finns rena kläder(???) Töm diskmaskinen och försök att även plocka ned i maskinen istället för att lämna disk på diverse ställen eller i hon.
För mig är detta självklara saker. Hjälps alla åt så är det lättare att hålla ordning och det ser trevligare ut en bonus blir dessutom att jag blir gladare om inte är lika trött. MEN... Per har nu sagt till mig att jag på test ska strunta i att göra en enda hushållssyssla under två veckor (??!!) För att se vad som händer. Han menar att då skulle troligtvis han och My upptäcka att något måste göras! Och förhoppningsvis ta initiativet att hjälpa till. TROR han i sin vildaste fantasi att detta är det enda jag gör hemma?? Det här är bara en bråkdel jag gör VARJE dag hemma!! Det här är bara småsaker som jag tycker att var och en kan ansvara för själva. Det är ju trots allt dom själva som lämnar allt detta omkring sig dagligen, nåja den ena något slarvigare än den andra men ändå. Vad är det för fel att plocka undan efter sig, är det inte vanligt vett? Det skulle vara så mycket enklare varje dag för mig om jag slapp dessa moment, som att plocka upp efter det som dagligen lämnas på "fel" plats.
Frågan är nu i fall jag ska testa det här i 14 dagar. Vet inte om jag klarar det. Mår ju skitdåligt av att ha det stökigt omkring mig, mår skitdåligt av att alltid få ta allt själv.. Blir ju ett moment 22 av det. Jag kontrade lite mot Per och sa OK jag ställer upp att strunta i allt under två veckor OM han inte dricker en droppe alkohol under samma period. Det blev knäpptyst ett par sekunder innan han sa att så kunde jag ju inte tänka.. Det är ju INTE samma sak.. Hmmmm, jag skulle gärna sett honom gå med på det, Problemet är att han inte skulle klara av det, lika lite som jag klarar av att inte städa hemma under två veckor.

Jag har i trettio år byggt upp mitt liv kring min man och de senaste 18 åren även kring min dotter. Jag gör allt i min makt för att finnas för dem, fixa och greja omkring dem. Stöttat, hjälp, tröstat mm. Har verkligen levt min liv genom dem och någonstans på vägen tappat bort mig själv och satt mig själv i sista ledet. Genom åren har vi gått genom svåra stunder och jag har kämpat för att hålla mina kära ovan vattenytan medans jag nästan dränkt mig själv bara för att "rädda" dem. Ibland undrar jag om någon skulle göra allt det här för mig. Eller tar man mig för en stark person som klarar det mesta? Vad har varit min "lön" för alla år jag placerat mig själv som sista prio? Det ska jag tala om! En dotter som OFTA kastar så mycket skit på mig och fullkomligt trycker ned mig periodvis MEN även en dotter som kan vara alldeles underbar OM hon bara VILL! Tyvärr är den där viljan inte framme så ofta. MEN, troligtvis en tonårs trots av kalibern djävligare än djävligast! Och inte minst min man.... Som har på tok för mycket jobb som kontrollerar hans liv och de få timmar fritid han har vill han fylla med sådant som tillfredsställer hans eget behov. VILKET jag förstår eftersom han naturligtvis inte ska tappa bort sig själv och sina intressen. Det räcker med att jag gjort den tabben, men med facit i hand idag så har jag agerat fel. Skulle verkligen tagit hand om min egen identitet. Hur kommer det sig då att jag reagerar nu som först? Jag tror att mycket beror på att jag mådde så pass dåligt psykiskt förra våren och sommaren. Det var då jag i KBT terapi. Vilket gav mig en aha-upplevelse. Upptäckte mig själv. Märkte att jag hade packat alla mina känslor, behov, problem och annat djupt inne i kroppen och aldrig tillät dem komma fram för mitt skal var så hårt. Ofta sa jag aldrig nej när det var någon som behövde hjälp, ställde upp hela tiden fast att jag kanske hade andra planer. Fixade och trixade för att underlätta för alla omkring mig. Fans det ingen som förde kommandot så tog jag på mig rollen. Drev genom saker som verkat omöjliga. Processa mot kommun, skola och andra instanser. Gav mig inte TROTS att jag ofta var så långt ned i dyn att jag knappt orkade ta mig fram. Jag segrade i många av processerna men med resultatet att jag körde slut på mig själv för att ha räddat en annan. Sådan var jag, och är fortfarande. Även om jag idag försöker tänka till.  
Samtidigt så började jag lyssna på min egen kropp, mina behov, känslor mm. Fick uppleva en skrämmande känsla när jag märkte att mina närmaste faktiskt inte förstår mig och att dom inte "tror" på mig när jag försöker förmedla mina känslor i dagsläget. Detta gör det ännu jobbigare för mig för jag behöver verkligen deras förståelse och omtanke. Någon som lyssnar på vad jag har att säga och som förstår OCH agerar utefter det för att underlätta för mig. Gud vad jag önskar att dom skulle läsa allt detta jag nu har skrivit!! Men inlägget är så långt så jag vet inte ens om det är någon som överhuvudtaget orkat läsa det. Definitivt inte min familj! Men det viktiga är att jag skrivit av mig...
Tvivlar faktiskt på att Per eller My överhuvudtaget är intreserade att läsa min blogg.

Jag är inte en perfekt människa och säkerligen inte heller jätte lätt att leva med jämt. Visst är jag gnällig och grinig men inte i min natur utan pga det jag får utstå.

Det gör ont i mig när min familj inte tar till sig att jag verkligen behöver dem, att dom inte ser hur mycket dom ibland sårar mig. Jag behöver bli omhädertagen, få synas, bli respekterad och uppskattad. ÄLSKAD helt enkelt! Jag begär inte mycket, bara att dom ibland kommer ihåg mig och att visa mig uppskattning. Jag skulle tycka det vore underbart att bara överraskas något gång. Att någon gjort något för just mig! Gud vad glad jag skulle bli :) Faktiskt så hade My köpt en liten påse med chokladbitar till mig för ett tag sedan som hon lagt på mitt sängbord och som var det första jag såg den morgonen när jag vaknade. Jag blev så rörd av det så jag höll på att börja gråta. Fattar ni då... vad lite som behövs för att göra mig lycklig och vad ytterst sällan det händer något sånt här!!

Måste jag be om ursäkt för min existens och att jag bara begär att bli respekterad, sedd och älskad?

Sorry för det jobbigt långa inlägget :/

Förlåt att jag är gnällig....
Äntligen fredag

Sov verkligen skitdåligt i natt. Sista gången jag tittade på klockan var vid 2-tiden. Så frustrerande när man VET att klockan ringer vid 6,30. Svettades som en galning hela natten. Övergångsåldern..?? Hmm, JA kanske.. Har ju passerat "mitt i livet" stadiet. Bäst före datum var nog för länge sedan.

Med anledningen av den usla sömnen så får jag vara tacksam för att det är fredag och att jag har två dagar att förhoppningsvis vila upp mig på. Ska faktiskt strax även ta en powernap för att orka med kvällen. Är sjukt slut och sliten.

Märkligt väder idag. Började soligt och fint. Mulet och grått framåt lunchtid men runt 20 grader. Sen sol igen för att mulna osv...  Det såg inte så kul ut på DN's väderprognos för helgen. Jaja... får väll ligga och glo på film, läsa och relaxa.

Extremt lugnt och stillsamt på kontoret idag. Lagom med jobb. Kanske att det idag var lite FÖR tyst bara, vilket jag annars gillar. Men när man är så trött som jag varit idag så fick jag kämpa för att inte somna sittande. Blev inte bättre efter att tryckt i mig resterna från gårdagens kåldolmar.

Märks på trafiken nu att skolorna slutat och en del börjat sina semestrar. Mycket mindre morgontrafik och aningen mindre på eftermiddagen än vanligt. Efter midsommar kommer det att vara lördagstrafik långt in i augusti. Det gillar jag.

I går kväll hände något obehagligt med vår hamster Bosse. Helt plötsligt ramlade han på sidan vid två tillfällen och sista gången så låg han helt borta. Vi trodde verkligen att han höll på att dö. Men så kom han upp igen och började röra sig ganska normalt igen. Han fick filmjölk och åt med god aptit. Därefter sprang han i sitt hjul. Även i morse kom han fram när vi ropa på honom. Däremot har vi sista tiden tyckt att han hört sämre och sett dåligt. När han hör oss så springer han ofta till "fel" ställe för att hälsa. Flera gånger står han och tittar efter oss in i väggen. Hans ögon börjar få en grånad ton i stället för sina skarpa svarta "knappnålsögon". Han går faktiskt på "övertid". Ofta blir den sibiriska hamstern ca 1 år. Bosse är 2 år och 2 månader. Jag hoppas verkligen att vi får ha honom ett tag till. En mer social och tillgiven hamster har jag aldrig någonsin tidigare mött. Dessutom har han genomgått ganska mycket i sitt liv. Bl a har han opererats och behandlats för trasig ögonlock. Ett under att veterinären kunde fixa honom och att dom verkligen la ned den tiden på en patient på 56 gram och som kostade 250:- i inköp. Veterinären såg operationen som en utmaning och forskning. Dom t om specialtillverkade sövnings mask och halskrage. Och dom lyckades! Operationen var succé och dom fick nya erfarenheter av små patienter. Bosse är välkänd på veterinärsjukhuset. Han bodde där i två veckor och blev allas gullegris. En gång googlade jag på sökbegreppet "Bosse Bus" fick då upp en träff från Australien. Döm om min förvåning när jag kom in på en blogg med foto på vår Bosse i hans bur tagen på veterinärsjukhuset!! Det visade sig att bloggskrivaren varit i Sverige på praktik och blivit så förtjust i vår Bosse att hon skrivit om honom. Haha... snacka om internationellt känd hamster!

Har inte den blekaste aning om vad som händer i kväll. Antar att Per jobbar och My träffar någon kopis eller hänger vid TV'n. Jag ska i alla fall vila!

image description


Kvällens skratt

Lillabloggen

www.lillabloggen.se
Killen heter Wiliam Spetz, han är galet rolig :) Fattar inte vart han får allt ifrån, haha...


Kvällens nostalgi tripp


Torsdag kväll

Idag har jag haft min cykel på service vid jobbet. Gratis! Jag jobbar i industriområdet där nya nationalarenan eller Friends Arena som den numera heter ligger. Vårt område heter numera Arenastaden. Inom några år kommer området ha exploaterats med massor av nya kontor, bostäder, Europas största shoppingcentrum, tvärbanor och andra kommunikationer och inte minst den grymt stora arenan. Arenan ska invigas senare i höst. Vad hade allt detta nu med att göra att jag servat cykeln? Jo det är ju så att vi som är hyresgäster hos Fabege får lite extra förmåner just nu. Vet egentligen inte varför men kan ju vara så att vi får det som kompensation för att stök som är omkring oss i området. I alla fall så bjöds alla som ville på fri service av sin cykel. Perfekt! För jag har tyckt att min cykel inte riktigt funkar i växlarna. Jag har en sådan där offroad/terräng cykel med 24 växlar. Har haft den på garanti reparation tidigare men ändå inte tyckt att den funkar ok. Idag så fick jag den servad och den "gick i genom" med OK på alla punkter. Enligt dem så finns det inget fel på cykeln (??). Hmmm, undrar just om det är jag som inte "kan" cykla rätt på det..... Jag har inte testkört den ännu, men får nog ta en långsväng någon dag.


Min Stonebraker 400


När jag ändå håller på att berätta om Arenastaden och Friends Arena så kan jag också nämna att vi som jobbar i Fabeges lokaler också fått 5 biljetter var till en show söndagen den 2 september. Det är olika artister som ska uppträda. Jag tror att det är en "test-show" för att testa arenan. Jag läste något om det någonstans. Men vad gör det...haha.. Det är ju gratis och vi får se en massa artister.

Vädret idag har varit relativt soligt, lite molnigt stundom, och omk 18 - 20 grader. Ingen direkt höjdar värme för att vara i mitten av juni. Det konstiga är att det känns som om det inte kommer bli en sådan där superhet sommar som tidigare. Då man suttit i skuggan och kämpat efter luft och svetten runnit.

Jag tycker tiden rusat iväg i år. Har ju inte ens hunnit med maj och nu halva juni. Det får ta och stoppa upp lite nu så jag kan få njuta. Men jag har saker som går i ett, hela tiden. Är det inte det ena så är det de andra. Eftersom Per har så mycket jobb och är borta så mycket så hinner han inte hjälpa mig hemma. Med andra ord får jag göra det mesta själv och My är tyvärr av den slarviga sorten som kan lyckas med att stöka ned halva huset bara någon timme efter det varit nystädat. Suck!! Jag tror att med heltidsjobb på kontoret hela dagarna och heltidsjobb hemma så hinner jag inte med att ta vara på tiden. Mitt i allt så ska jag hinna träna och rida också. Och nu när det är sommar så blir ju helt plötsligt hemjobbet ännu mer eftersom en trädgård knackar en på ryggen för att upplysa mig om att "Hallå, här är jag och behöver omvård"! Oftast är klockan framåt tio på kvällen då jag verkligen börjar trappa ned och förbereda mig för att så småning om lägga mig. Oftast kommer jag inte i säng förrän någon timme senare och sover kanske strax innan midnatt. Har liksom inte tid för att relaxa tidigare. Jo förresten, jag relaxar lite medans jag gör mina blogginlägg faktiskt, då skriver jag och lyssnar på spotify. Kommer inte ihåg NÄR jag egentligen tittade på TV ordentligt, alltså inte bara kasta ett öga då och då som det är just nu. Förhoppningsvis blir det väll bättre?? Eller jag måste i alla fall intala mig det, annars blir det olidligt.

Vad har hänt mer under dagen idag då? Hmmm... Lunch såklart. Kåldolmar, potatis, lingon & sås från Kökselvan. Massor av käk, har så det räcker till i morgon med. Fabege bjöd på glass också idag. Vi var och hämtade Magnum glassar efter lunchen. Bra med jobb idag. Blev klar redan kring lunchtid idag så jag har hjälpt till med lite annat. Efter jobbet tränade jag mitt konditions-rehab pass på SATS. Skönt, men nackdelen kommer att visa sig senare i kväll då värken kommer att bli djävligare än vanligt. Är alltid så efter träningen, tyvärr. Även om jag stretchar noga och töjer så kommer den när musklerna kallnar och inte jobbar. I alla fall så körde jag 10 minuter rodd och fortsatte med några magövningar. Efter det 10 minuter i en annan konditionsmaskin för att därefter köra rygg övingar. Avslutade med 10 minuter cykel och stretch.

Har sedan jag kom hem pysslat med hushållssysslorna. Blev inte klar med det jag trott i går. Har dammsugit och har kvar och byta sängkläder. Sen så har jag haft ny disk och ny tvätt att ta hand om. Detta evighets jobb. Har inte heller hunnit plantera mina uteväxter, suck... Dom lär nog snart vissna innan jag hinner få dem i jord. Hann aldrig med dem i helgen som planerat. Vet inte om jag hinner den här veckan heller... :( I bland har jag så stora visioner om att hinna men så kommer något i mellan eller jag är för utmattad för att orka. Vilket är sjukt eftersom vår familj egentligen består av två vuxna och ett snart myndigt barn. Vi skulle ha all tid i världen att klara av ett hus med alla dess sysslor. Men som det ser ut nu så är det EN som sliter hemma sen ska jag dessutom hinna vara i Trosa på somrarna och Hassela på vintrarna. Ekvationen går inte riktigt ihop... Antigen får jag klona mig eller trolla fram fler timmar på dygnet... Att göra sig av med Trosa, Hassela eller huset är inte ens något att diskutera för Per skulle inte kunna vara utan varken Hassela eller Trosa och vi skulle inte heller bo billigare eller bättre ifall vi sålde huset och köpte lägenhet. Men som sagt ALLT detta kräver underhåll och omvård. Och idagsläget är det bara jag som finns tillgänglig för att göra detta. Jag vill klargöra att jag INTE på något sätt vill smutskasta Per för att han inte har tiden att hjälpa till. För han har sjukt mycket att göra med firman som startades i januari. Den växer hela tiden med personal och nya kontrakt. Han känner att det inte riktigt ät läge att luta sig tillbaka och låta andra sköta företaget ännu. Men en dag så kommer han att kunna det. När det gäller hjälp av den andra medlemmen, hon som snart är myndig, haha... Så är nog hon som tonåringar mest.... Ganska ointresserad av att hjälpa till och gör helst så liiiite som möjligt. Vill nog helst sova eller hänga framför dator/TV och sen träffa vänner. DÄR, får jag nog vänta år på att få respons så det är lika bra att inte ens tänka tanken om eventuell hjälp.

Nu sitter jag med en väldigt se middag framför datorn. Kyckling, potatissallad, bröd och ost. Per jobbar och My... ja..hon sitter framför TV'n.

God natt

Dags att sova.

Zzzzzzzz


Kvällens andra skratt :))

Roliga Ana Gina. Kanske inte så vi är att vana att se henne nuför tiden!!
www.anagina.blogg.se "Khadidje och Fjortisen"
Kvällens skratt :))


Gnocchi med lövbiff & svamp

Recept: Gnocchi, lövbiff och svamp

4 portioner

600 gram gnocchi färsk
400 gram lövbiff
300 gram svamp
10 cm purjolök
1 st buljongtärning
2 dl grädde
1 dl mjölk
  smör


1. Börja med att koka upp pastavattnet. Strimla lövbiffen och stek i lite smör. Stek svampen och strimlad purjolök. Slå på   mjölk och grädde, smula över buljongtärningen och låt koka upp.

2. Koka gnocchin i pastavattnet, 2-3 minuter och servera!

Jättegott!
 
Ett tips är att lägga i ett par skedar vinbärsgelé. Piffar upp smaken :)

Receptet kommer från www.kokaihop.se


Kvällens musik repeat


Gårdagen i bilder!My & Nina :)


Onsdags lunch

Blev Keldas Thaisoppa och två ostknäcke till lunch idag. Blir ok mätt på det men får ta lite yoghurt runt tre tiden så jag klarar mig till middagen.

Idag har My skolavslutning. Hon skulle dock bara ta sig till skolan och tömma skåpet. Ville inte vara med på de aktiviteter "hemliga" som lärarna planerat idag. Hon är inte så jättemycket för sådana överraskningar.

I går var vi på Ninas student utspring. Hade tur med vädret och det var strålande sol när alla samlades i Rålis-parken. Fantastiskt att se alla dessa hundratals studenter, uppklädda till tänderna, skrikandes och sjungandes. Sen alla tusen släktingar och vänner som väntade med skyltar, champagne och presenter :) Efter firandet i Rålis åkte vi mot Sundbyberg där mottagningen skulle vara. Nina hade önskat att få åka Merca cab eller Porsche, beroende på vädret. Eftersom dagen började kall, mulen och regnig så blev det Porsche. Vi visste ju inte att vädret skulle trotsa alla väderleksrapporter.
I bilen dracks det skumpa och spelades musik för fulla muggar.

Det blev en lyckad eftermiddagsbjudning och dom fortsatte att festa tills en bra bit in på kvällen. My och jag lämnade vid 5 tiden eftersom jag skulle hem och rida.

Nina blev glad för sin present. Vi hade köpt ett guldhalsband med hänge som var en  auquamarin sten. Jättefint, och inte helt gratis. Men studenten tar man en gång och det är stort :)

Idag har jag inget inbokat efter jobbet. Så jag ska nog småplocka lite hemma. Tvätta, diska mm. Har en del att göra. Per blir sen och My ska vara med Emelie så jag får troligtvis kvällen själv hemma. Då passar det bra att städa.
Tränat

Dagens träningspass avklarat. Passade på att träna under morgonen eftersom jag har en semesterdag idag.

Har precis duschat, ska sminka mig nu och sen dra till centrum och inskaffa det sista till student uppvaktningen idag.


Måndag

Hade full rulle på jobbet idag! Massor av jobb och vi var en man kort. Men fasiken vad bra vi är!! Teamwork på hög nivå! Jag jobbade intensivt mellan 7:30 till 15:00, tog bara 20 minuters lunch. Ville bli klar med allt eftersom skulle gå klockan 15.

Åkte till Akademikliniken direkt när jag slutade. Det var lite trafik så det gick fortare än förväntat att ta mig dit. Hade tid hos Jenny Hanzon klockan fyra.

Så var det dags, att tatuera ögonbrynen. Satt först med bedövningssalva i 30 minuter. Men det var helt onödigt för den hjälpte inte alls. Jag är inte så smärtkänslig så det gick hur bra som helst att tatuera utan bedövningen. Har ju tatuerat mig förr (vanliga tatueringar) och då har man ju aldrig fått bedövning.

Jag är jättenöjd med resultatet. Bäst kommer man att se om två veckor då färgen bleknat lite och skorporna är borta. Just nu är det lite sårigt och ganska mycket färg. Egentligen är det en medicinsk pigmentering jag gjort. Den sitter mellan 3 - 5 år. Det kostar från 5000:- att tatuera ögonbrynen. Just nu har dom 20% rabatt. Nästa gång ska jag tatuera tunna "kajal" linjer över och under.

Hämtade Per på jobbet när jag var klar i stan. Han var inte riktigt klar nör jag kom så jag blev sittande där i säkert en halvtimme. På väg hem åkte vi till Systembolaget och beställde viner. Har hittat några som jag vill testa men dom har varit svåra att få tag på. Så, då beställde jag dem istället.

Vi åkte till pizzerian och köpte med oss hem. Var sugen på vedugnsbakad pizza :) Sååå gott och onyttigt!!!

Ligger i sängen nu och har ett öga på TV'n. Fotboll. Ska snart sova. I morgon har jag semesterdag. Ska köra Per till jobbet. Sen åka och träna. Hem och väcka My. Duscha och fixa oss. Åka till Sumpan och parkera bilen hos mamma & pappa. Sen in till stan med tunnelbanan. Vi ska vara på Kusin Ninas studentutspring klockan 13. Fram på eftermiddagen är det studentbjudning i trädgården hos mamma & pappa. Vi har köpt en jättefin present till Nina. Hoppas hon gillar den, kostade nästan 3000:-  :0

Imorgon kväll ska jag rida, det är ju tisdag.

Färdig!

Färdig! Jag gillar färgen, men den kommer blekna aningen första två veckorna. Ska på återbesök om tre veckor då korrigerar och fyller Jenny på om det behövs :)


Vad är det vita??

Bedövnings kräm på brynen :) Om ca trettio minuter ska jag tatuera bryn hos Jenny på Akademikliniken. Ska bli så spännande!


Söndag = hemmafixardag

Tyst i huset. Bara jag vaken, fast klockan är halv elva. Ganska skönt att börja förmiddagen i lugn och ro. Men nu får dom gärna vakna för jag är vrålhungrig och Per har lovat att fixa ägg och bacon frukost :)

Var super trött i går kväll när jag kom hem. Efter att vi hämtat bilarna i stan. Det blev ju två vändor till stan eftersom vi hade tre bilar och var två personer. Efter sista vändan åkte vi till Ängby och satt på Pers kontor och jobbade till klockan åtta. Massor av kopplingar och pappersjobb. När vi var klara där så åkte vi till ICA och köpte en grillracks. potatissallad och ciabattabröd. Vi ORKADE inte ens tänka tanken att laga sjötunga... Skulle antagligen inte kunnat njuta den pga av trötthet.

Jag la mig redan vid elva. Somnade på rotmos och sov till halv nio. Rätt så utvilad faktiskt idag :) Skönt för idag behöver jag krafterna till att fixa hemma i trädgården. Vi ska tvätta alla utemöbler så vi får bort alla tallpollen. Jag ska motera hammocktaket och plocka fram alla dynor. Plantera buxbom topparna som jag köpt och alla murgrönorna. Kom på att jag inte köpt några blom-blommor...hmmmm... Det behöver jag ju ... Okej, det får jag fixa idag också!

Vi ska hämta vår paveljong på Plantaget idag. Har lånat hem en störrebil. Tror att vi ska passa på att köra en vända till SÖRAB när vi ändå har en storbil hemma. Har massor av säckar och skräp som stått länge nu.

OM jag hinner så ska jag till centrum och titta ut en studentpresent till Mys kusin som tar studenten på tisdag. Har inte riktigt bestämt VAD jag ska köpa ännu. Men har några planer på gång.

Det är ganska molnigt ute idag, men varmt. Hoppas solen tittar fram. Så mycket roligare att jobba ute ifall det är soligt. Det ger mig energi.

Vi är supernöjda med rekonden på bilarna igår. Dom skiner och glänser. Omgviningen riktigt speglar sig i lacken.
Som nya!!!
Kommer troligtvis att anlita den här firman igen!♦ ♦ ♦ ♦ ♦Några timmar senare ....
Per kom upp och behövde datorn. Fick låta honom göra det han var tvungen att göra. Men nu är jag tillbaka :)
Tänkte visa vad jag köpte i stan igår.

 

Transparent tunika och svart klänning att ha under. Kommer från Indiska.

Skön sommarklänning från Lindex.


Ursäkta textbildens suddighet. Det verkar som om blogg.se och mitt redigeringsprogram
inte talar samma språk när det gäller koderna :(

 


Från 8:00 i stan

Har varit i stan sedan 8 i morse. Väntar nu på att min bil ska bli klar så jag kan åka hem.

Besöket hos Kosmetisk Kirurgi i morse gick bra :) Kan se resultat redan nu men det tar ca en vecka innan det börjar visa sig. Tror att det kommer bli kanon :) Det gick smärtfritt och han la alla sprutor så perfekt att jag knappt märkte det. Ser nu fram mot ögonbryns tatueringen på måndag :)

Hade stämt träff med en kollega vid Hötorget. Vi gick för att äta. Tänkt var att vi skulle äta brunch, men hittade inget ställe som serverade det så tidigt. Blev istället frukost på Coffeehouse på Drottninggatan. Där satt vi i två timmar. Vilket var bra för det var så kallt och regnigt och under de två timmar vi var där så klarnade det och blev varmare.

Blev lite shopping också. En strandklänning och läppglans på Lindex. Klänning på Indiska. Vinkylspåse på Design Torget.

Vi tog en kall läsk och vilade benen på Kulturhusets takbalkong. Gick till Gallerian och käkade yoghurt glass.

Nu sitter jag i solen på Vanadisvägen och väntar på bilen.

Hittills summerat.... en bra dag :)


Äntligen fredag, igen :)

Har haft några intensiva dagar med en hel del jobb mm. Idag var det skönt att gå hem en timme tidigare :) Åkte till Systembolaget och tittade på lite viner. Blev inga dyrare flaskor. Istället en dunk rött och två flaskor vitt. När jag åkt där ifrån kom jag på att jag var sugen på Corona öl. Skickade Per till bolaget för att köpa 2 sexpack. Gott att dricka OM det blir fint väder och ska jobba hemma i trädgården.

Körde ett rehab pass på SATS också. 30 minuter intensiv kondition på olika maskiner. Skönt att ha avklarat veckans 2 rehabpass.

Väl hemma så tömde jag ur hela min bil på alla pinaler, bytte strålkastarlampor, fyllde spolarvätska mm. I morgonbitti ska min bil och Porschen på helrekond i stan. Kommer bli som ny :) Min bil är verkligen smutsig, inte så där småbarns-nedsmutsad-kladdig utan dammig och en massa grus/sand på golvet. Har förutom helrekonden med lackkonservering även bokat kemtvätt av klädsel och fasta golvmattan.

När jag var klar med bilen åkte jag till Plantaget för att köpa jord. Vill ju inte köra jordsäckar efter i morgon. Blev ett par blommor också. Och så gjorde jag ett KAP!!! Vi har länge tänkt att köpa en Paveljong men tyckt att dom var så dyra. Idag hade dom 40% rabatt på dem!!! Kunde ju inte motstå att köpa, så det fick helt enkelt bli så! Tyvärr var det så pass stor att jag blir tvungen att hämta den senare under helgen.Hunnit med en hemma-ansiktsbehandling ikväll också. Peeling, mask, serum, nattkräm mm.

Har precis ätit sen middag. Kocken Findus fixade fiskgratäng. Helt OK. Men i morgon kväll ska det bli finare och godare fisk :) Vi planerar att göra hemlagad Sjötunga Walewska med hummerkött, räkor och saffransmos. Självklart ett gott vitt vin till det.

Efter att jag lämnat bilen i morgon så ska jag raka vägen till min kirurg. Det är ÄNTLIGEN dags för lite finjusteringar i ansiktet :) Jag ser fram mot det med spänd förväntan.

Ska träffa en kollega i stan efter besöket hos kirurgen. Eventuellt ska vi äta Brunch om vi hittar något bra ställe. Har några timmar att slå ihjäl i stan innan bilen är klar.

Det blir inte så mycket roligare ikväll. TV häng antar jag. Ska ju upp innan sju i morgon.

På återseende ♥Fryser

8 juni och fryser. OK, inne på kontoret alltså!! Det är svinkallt! Blev inte bättre heller av att ätit sallad till lunch. Skulle behövt soppa och varma mackor.


Kungsan besök

Efter en väl behövd sovmorgon drog Per och jag till Kungsträdgården. Målet var Smaka på Stockholm.

Vi hade bestämt möte med en av mina kollegor. Och under dagen träffade vi på ytterligare en kollega och hennes fästman. Dessutom sprang jag på en av mina absolut första vänner. Min grannpojke Pelle. Jag var tre månader när han föddes. Efter den dagen hängde vi ihop tills vi slutade nian. Därefter har vi bara haft sporadisk kontakt. Det var fantastisk kul att träffa honom idag och även hans blivande fru. Det var så kul när han presenterade oss :) för hon sa "Är det du som är den Sussi??" Pelle har talat om mig flera gånger så hon tyckte det var kul att se mig IRL :) Dom gifter sig på midsommardagen :)

Åt god mat i Kungsan. Köpte från Mellanders Fisk. Moula Frites (stavning?), musslor i spad som serveras med pommes och aioli. Supergott!!! Så åt jag en sparris timbal med sallad.

Vi testade champagne och viner. Svindyrt!! 16 cl champagne 140:-, samma mängd vin 180:-. Jag smakade bara ngn mun eftersom jag skulle köra senare hem på kvällen. Så Per fick dricka, jag luktade och lät bara vinet snurra i munnen. Per testade även McMyras nya whisky som släpptes i fredags. 6 cl nästan 400:-!!! Jag säger bara... Vilken tur att vi hade alla värdekuponger som jag fått på jobbet. Dom gick åt och även ett ett gäng kuponger som vi fick när vi kom in idag :)

Vi var hemma igen vid åttatiden. Jag röjde av lite kvickt. Tvätt och dammsugning. Några kollegor till Per kom över en snabbis.

Nu har jag bäddat ned mig. Per har snarkat gott ett tag nu. Ska försöka sova OM jag kan i "oljudet" :( I morgon är det dags att jobba igen. Blir en lång dag. Har mkt att göra på jobbet. Sen ska jag till SATS när jag slutat och ska köra mitt rehab program.


Kort dag

Idag slutade vi tidigare eftersom det är dag före röd dag. Jag åkte till Sollentuna direkt när jag slutade och besökte Vampyr bussen som stod där idag. Haha.... BLODBUSSEN :) Gjorde den goda gärningen och tappade mig på 4½ dl mörkrött varmt blod. Förhoppningsvis kommer det att hjälpa (rädda) någon. Brukar få ett TACK sms de gånger mitt blod kommit till användning.

Som en belöning till mig själv efter att ha lämnat blod blev SPA-pedikyr på Queen Nails. Så nu har jag gosigt mjuka fötter och bronsbrunt lackade tånaglar.

Hemma nu, ett tag. Äter kycklingsallad och bloggar. OM jag hinner ska jag ta en halvtimmes siesta. Har lite småpyssel hemma innan jag ska till stallet.

My har en kompis här och Per är på grill-after-work med sina kollegor. Får se om han kommit hem innan jag är hemma från stallet vid nio i kvälll.

I morgon är det ju Sveriges nationaldag, det kan ju ingen ha missat. OCH för somliga innebär det ledigt från jobbet. Jag är en av dessa :) Men vad gör man egentligen en nationaldag?? Vi svenskar har ju aldrig firat den lika mycket som andra länder gör med sina nationaldagar. Kolla bara på Norge och USA! Jag kommer antagligen inte göra något för att fira själva dagen. Däremot så ser det ut att bli hyfsat väder och då ska jag göra ett besök till Smaka på Stockholm.  Har en hel bunt, då menar jag verkligen  EN HEL BUNT (massor) av 50:- värdecheckar att nyttja på matfestivalen. Fick dem på jobbet idag.

Idag när jag var innte och kollade på min sida hos Skatteverket så stod det att dom utbetalat min skatteåterbäring 2012-06-02!!! MEN...vart är då slantarna...??? För NORDEA har verkligen INTE förmedlat dem direkt till mig :( Samma för min kollega. Är detta något som bankerna gör med flit, för att få ränta?? Undrar bara, för annars hade dom kunnat sitta kvar ett par dagar till på mitt skattekonto och samlat ränta där istället. Ska bli väldigt spännande och se när pengarna dyker upp för i morogon är ju röd dag och ingen bankdag.

Oki, dags för att ta den där siestan.
En kortis

Full rulle. Måndag igen. Jobb, träning, hushållssysslor mm. Klockan rusar iväg jag hinner inte riktigt med idag. Har lite kvar att pyssla med innan jag kan ta kväller och klockan är strax redan 21.

Gjorde mitt rehabbesök på SATS efter jobbet. Idag blev det 30 minuter motionscykel. Blev faktiskt andfådd och fick kämpa i intervallerna. Idag kändes det inte lika "svårt" att gå till gymet. Såg fram mot att gå faktiskt :) Nästa gång blir på torsdag eller fredag. Beroende på när jag kan lämna blod. Trodde ju att blodcentalen på Danderyds hade öppet i morgon men icke sa nicke. Istället ska jag försöka hinna till blodbussen i Kista efter jobbet i morgon. Annars får jag ta det på torsdag.

Imorgon kan man logga in på sitt skattekonto och se hur mycket återbäring, eller restskatt man får. Jag ska få tillbaka och hoppas på att det kommer den här veckan :) Tänkte faktiskt unna mig att köpa något till mig själv för en gång skull. Jag köper så sällan saker / kläder. Visst, köpte ju lite för några veckor sedan men det var verkligen första gången på EVIGHETER! Och så ska jag på marknad på lördag. Då är det roligt att ha lite kontanter att spendera. Markanaden är superstor. Mycket större än vanliga markander. Finns massor av bra-att-ha-saker och även mindre-bra-att-ha-saker, haha. Bl a köper jag varje år en stor hink, 1½ kilo, med hjortronsylt. Brukar kosta omk 170:- och håller ca ett år. Den jag köpte förra året har precis tagit slut så det är perfekt tajming :)

Nu ska jag hänga tvätt och sen duscha.

Mini-SPA

Har haft ett litet mini-SPA hemma nu. Eftersom jag var ganska stelfrusen efter dagen ute så kom jag ju på att jag skulle basta :) Sagt och gjort, tände doftljus, satte på musik och startade mitt lilla mini-SPA. Det blev peeling och ansiktsmask. Kroppsskrubb, ansning och hårinpackning. Njöt av värmen i bastun och lät inpackninen och masken arbeta i värmen. Sen fortsatte jag med ansiktsbooster, nattkräm, ögonkräm och kroppslotion. Hoppade ner i en mjuk och skön kalasdräkt :)

Nu sitter jag med min Ageless apparat som stimulerar ansiktsmusklerna genom att små pulser går ner i muskeln och får den att jobba. Jag lovar att man får träningsvärk i ansiktsmusklerna om man inte är van. Det är så sällan man låter musklerna jobba så intensivt i ansiktet.

JAG vet!!
Humbug säger många, men faktum är att det fungerar! Jag har fått ett friskare ansikte och flera av fina små linjer syns inte längre. Jag tror på idéen att stumulerar man ansiktet på djupet så leder det till att återuppbyggnaden av nya hudceller och kollagen.  AGELESS WONDER™

Börjar du också få tydliga ålderstecken i ansiktet? Rynkor, kinder som börjar hänga, påsar under ögonen och slapp hud under hakan. Trots att du smörjer in dig med dyra krämer, ansiktsvatten och serum som lovar underverk så uteblir resultaten gång på gång. Då ska du prova AGELESS WONDER™!

AGELESS WONDER™ är den nya förbättrade och avancerade tekniken EMS (Elektrisk MuskelStimulans) som är speciellt utformad för att hjälpa din hud att bli fastare, mjukare och se yngre ut. Hemligheten bakom EMS är små, mjuka elektriska impulser vilket resulterar i muskelsammandragningar om och om igen. Ansiktets muskelzoner "tränas" vilket reducerar fina linjer, minskar påsar under ögonen och ger din hy en helt ny spänst.

Med en enkel knapptryckning kan du enkelt använda AGELESS WONDER's 6 olika program och 30 intensitetsnivåer på ansiktets muskelzoner så som panna, kinder, haka, nacke och under ögonen. Använd 15 minuter på varje område, 4 gånger i veckan och du kommer att se en förbättring inom bara några veckor.


Berga besök

My och jag åkte till Berga i förmiddags. Skitkallt, huuuu!! Som tur var så var det uppehåll och den skur som kom var när vi var på logen och tittade på koutställning.

Det var supermycket folk på Berga trots det dåliga och kalla vädret. My träffade flera av sina gamla klasskompisar. Tror att hon hade lite längtan tillbaka dit faktiskt. Synd bara att det inte var finare väder, då hade vi kunnat stanna ett tag till.

För övirgt har jag inte hunnit göra så mycket mer idag. Tvättar några maskiner med kläder. Har varit till ICA Maxi och handlat hem så det inte är lika tomt i kylen. Tänkte ta och relaxa ett tag nu. Läsa och bara ta det lungt sista timmarna på helgen. Per jobbar och jag vet inte när han kommer idag. My tittar på TV. Så det passar perfekt med lite avkoppling.

Veckan som kommer är ju ännu en vecka med inte fem arbetsdagar. Tisdagen är kortdag och onsdagen är ledig. I morgon ska jag träna, min konditions rehab, efter jobbet. Just det ska till naprapaten i morgonbitti också.
På tisdag tänkte jag åka och lämna blod. Vill få det gjort eftersom jag ska tatuera mig nästa måndag och efter det så får man inte lämna blod på viss antal månader. Har ridning på tisdag kväll också. Det får jag inte glömma!! Man blir ju lätt förvirrad då dagarna inte är som de brukar.
Onsdag ska jag verkligen försöka avsätta till att få ordnig på baksidan (och gärna framsidan). Tvätta bort all gul pollen, ställa fram utemöblerna. plantera blommor mm. Har ju köpt 6 jättefina buxbom buskar. Köpte tomatplantor idag också på Berga. Hoppas verkligen att Per kan hjälpa mig på onsdag. Det är så nedrans tungt att släpa fram de tunga möblerna själv. Dessutom har vi 4 stora tunga vinterdäck till Porschen som ligger i vägen.
Torsdag är det träning. Fredag bara relaxa. Lördag morgon :) Då ska jag träffa min kirurg på mottagningen på Drottninggatan. Dags att finjustera lite saker i ansiktet. Ser fram mot det med spänning! Efter det ska ska gå på marknad. Söndagen får bli vilodag.


Jag ska fixa bekymmersrynkan, nasolabialvecken, mungiporna och eventuellt pannan.
Sen på måndagen ska jag tatuera ögonbrynen :)


Dagens nostalgi


Godmorgon!

Liiite varmare ute idag, +9. Uppehåll och ser ut att kunna ljusna mer. Vet inte om det är några kalla vindar. Får känna efter när jag hämtar in morgontidningen.

Sovit gott och vaknat utvilad vid halv nio. Ska duscha nu och göra ordning mig. Sen ska My och jag åka till Berga.
Tar det aldrig slut?

Nu har det regnat hela dagen!! Det verkar inte finnas ngt slut på skitvädret :( Blåser och är dessutom kallt som bara den. Stackars stackars alla arrangörer till de olika festivalerna den här helgen.

Har varit duktig hela eftermiddagen och en bit in på kvällen. Allt på listan och lite till är gjort. Okej... Inte skurningen, den återstår.

Ikväll har vi tittat på film och slappat. Nu har jag krypt ned i min renbäddade säng och ska strax sova.

I morgon hoppas jag verkligen på bättre väder. My vill att vi åker till hennes gamla gymnasieskola, Berga Naturbruksgymnasium. Dom har öppet för allmänheten hela helgen, Berga dagarna. My har flera gamla klasskompisar som skulle jobba i helgen.


Regn, iskalla vindar och 5 grader varmt

Oktober, november??? Nä.... 2 JUNI !!! Fan vad kallt det är ute. Riktigt hösttrusk! Kommer INTE att gå ut idag, såvida jag inte måste ut för att handla hem något att äta senare ikväll. Kylen gapar tom. Men går jag ut så blir det verkligen ingen långtur ute.

Min dag kommer inte bli som planerat, tack vare vädret. Meningen var att jag skulle till Kungsträdgården idag. Smaka på Stockholm festivalen. Flera av mina kollegor skulle mötas vid klockan två idag och äta tillsammans på festivalen. Jag är inte upplagd för att kuska kommunalt in till stan i det här vädret. Har ju knappt ett paraply som täcker mig. Att ta sig med bil till stan idag är inget man gör självmant. Stockholm maraton ställer till det
ganska rejält i city.Senare i eftermiddag/kväll hade jag täkt att göra ett besök på Väsby festivalen. Väsby kommun firar 60 år har ställt till med stor fest. Snacka om otur med vädret :(

 

I går var jag hemma med My. Vi var på sjukhuset och gjorde en del astmatest. Det verkar som om det faktiskt ÄR astma hon har. Nu har hon fått en aggresivare medicin som hon ska använda under 14 dagar. Samtidigt ska hon göra PEF-test varje dag. Hon har fått en PEF-dagbok (schema) som ska fyllas i varje dag. Vi fick recept på massor av olika saker. Olika inhalatorer, allergimedicin, PEF mätare etc. Om 4 veckor blir det uppföljning.

Var superseg i går kväll. Sov säkert redan strax efter 22. Vaknade i morse när Per gick upp för att åka och jobba. Konstaterade att det regnade och var ruskväder. Kröp längre ned uder täcken och bestämde mig för att sova så länge jag kände för idag. Gick upp 10:50. Utvilad!! Vilket var länge sedan jag kände mig. Skönt. Upplever att jag är mycket piggare idag även om jag har svårt att komma igång med det jag verkligen skulle behöva göra här hemma. Men tänker inte stressa upp mig. Har hela eftermiddagen på mig.
Det jag ska försöka göra idag är:
-Tömma diskmaskinen och fylla på med smutsig disk
-Sätta på tvätt och plocka ned den rena tvätten
-Byta sängkläder i alla sängarna utom på kontoret där det redan är nya
-Byta handdukar, badlakan, gästhandukar, kökshanddukar mm
-Vattna blommorna
-Tvätta av porslinet i
badrum & toalett
-Putsa speglarna
-Dammsuga
-Skura (?) i alla fall köket.
Tappade min apelsinmarmelad macka på golvet med marmeladen nedåt :(
Ganska kladdigt med andra ord.
-Torka ur kylen, nu nör den ändå ekar tom

Om jag orkar ta mig ut så skulle jag behöva åka till ICA och handla hem lite käk mm.Medans jag sädar så ska jag lyssna på min ljudbok. Just nu lyssnar jag på
"Jag är Daniel alias David Larsson" av Daniel Luthman.
Den är jättebra!
"Jag är Daniel är en fristående fortsättning på Jag är Wanted där pseudonymen David Larsson berättar om sitt liv, hur han avancerar i sin kriminella karriär och slutligen fuckar upp det och måste fly till Thailand. Pank, jagad och utan någonstans att ta vägen. Denna bok börjar där, på flygplatsen i Bangkok, och skildrar året efteråt. Han har bestämt sig, nu ska han fixa det, nu är det slut med det kriminella livet. Han måste komma hem till sin 17-årige son som behöver honom. Men först måste han reda ut situationen i Sverige. En bekant hemifrån kommer ner och ska hjälpa honom. Det visar sig att en av dem som var med om blåsningen också gömmer sig i Thailand och det är läge för hämnd.
Jag är Daniel är berättelsen om gangsterlivets hårda verklighet. Men det är också berättelsen om dess skitiga baksida: Danne är en aggressiv och farlig person som man inte vet om man kan lita på. Men han är också en ensam och fattig man som ställt till det för sig, som sitter fast på andra sidan jordklotet och desperat längtar efter sin son som han svikit.
I tjugo år levde Daniel Luthman som yrkeskriminell. Det började i ung ålder med okontrollerade aggressioner och grova våldsbrott som ledde till fosterhem och ungdomsanstalter. Redan som sjuttonåring satt han häktad, misstänkt för planering av grovt rån. Aggressionerna blev sedan i vuxen ålder ett verktyg i hans kriminella karriär. Brotten blev hans yrke och de eskalera till kidnappningar, indrivningar, grova värdetransportrån och grov ekonomisk brottslighet. Inlåsningarna blev fler och fler men som för alla i denna undre värld slutade det våldsamt brutalt. Två och ett halvt år i ett brinnande helvete som var värre än att sitta bakom galler, enligt honom själv."

Tyvärr började jag med böckerna i fel ordning :( Så när jag är klar med denna så ska jag lyssna på "Jag är Wanted alias David Larsson".

???

Den här påsen med fina chokladbitar låg på mitt sängbord i morse när jag vaknade! Det var My som ville göra något gulligt och överraska mig :) Och både glad och överraskad blev jag!!! Dessutom ganska rörd av gesten.