Dagarna i Trosa

Mina dagar i Trosa är ganska stillsamma. Ändå är jag periodvis helt slut kroppsligt. Konstigt, eller hur...när man inte gör något som egentligen är speciellt betungande. Vad gör jag då, hela dagarna?
 
-Sover länge minst till 9:30 men det händer att det kan bli 10:30 också. Vaknar ifs tidigare men somnar om då jag känner att hela jag är i ett vaccum och kroppen är som bomull.
 
-Väcker My vid 10,30 som börjar jobba klockan 11. Fyller på vatten och foder åt katterna. Småplockar sådant som My inte tagit bort på soffbordet innan hon lagt sig. Plockar upp smutskläder mm.
 
-När My kommit iväg så bäddar jag, öppnar upp och vädrar ur. Dammsuger golven och städar upp.
 
-Gör ordning mig själv. Ibland hinner jag det innan jag väcker My. Tar en kopp kaffe och ngt att äta. Ett ägg,en smörgås eller lite yoghurt.
 
-Går till kiosken, 100 meter bort :), köper dagstidningen.
 
-Sitter under parasollet och läser tidningen och fikar. Är vädret dåligt sitter jag inne.
 
-Vissa dagar åker jag in till ICA i Trosa stad för att handla, ibland även för besöka på ngn annan butik på Trosas fina gågata.
 
-Går ned till My på strandcafét under eftermiddagen. Äter en glass eller sen lunch om jag är hungrig.
 
-Tar en siesta. Vilar eller småsover en timme.
 
-Fixar middag när My kommer hem.
 
-Är ute om vädret tillåter annars blir det inne vid TV'n.
 
-Sista timmen innan sänggång blir det slötitta på TV eller film.
 
-Sänggång någon gång mellan 23 och 01.
 
Så ser ungerfär mina dagar ut här. Inget speciellt upphetsande, haha... Men kanske det jag behöver nu. Vila och bara inte göra något! Har ju bara ledigt den hr veckan. Sen är det några veckor till där jag ska vara ledig torsdagar och fredagar.
 
Per har börjat bygga på vår veranda här. Det dröjer nog tills den är klar eftersom han jobbar och bara kan bygga på den när han hinner. Men det är ok. Just nu har jag i alla fall en plats där jag kunnat ställa en stol. Men det gäller att sitta blixtstilla så inga plankor ruckas för då är det risk att stolsbenen glider ned mallan och då lär jag falla i backen hårt. Är en ½ meter ned till marken mellan regelverken.
 
Idag har vi blå himmel med bara några enstaka vita små tussmoln. Inte stekhett, ännu men behagligt. Lätt vind. Perfekt strandväder för den som gillar det :) Kanske även jag tar mitt premiärbad om det blir riktigt varmt senare under dagen. Just nu sitter jag, blixtstilla haha på min stol under parasollet och skriver. Har schysst mottagning på trådlösa nätverket så det gäller att passa på.
 
My vaknade precis. Idag bärjar hon två och jobbar till 20. Vi kanske hinner hitta på något innan hon ska till jobbet.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback