Senaste dagarna

Vad har jag pysslat med de senaste dagarna då?? För jag har ju inte varit speciellt bra på att skriva på några dagar :(

Faktum är att jag har ”vilat” min hjärna. Har haft några svajiga dagar på många sätt. Ganska slutkörd, en dipp i det mentala, ont i kroppen och sviter från förra veckans förkylning men nu är det bättre. Har koncentrerat mig på att klara av jobbet och familjen först och sen valt att ta det lugnt med mig själv de timmar som blev kvar.

 

I tisdags började jag min terapigrupp. Tror att det kommer att bli bra även om det var rent ut sagt skitjobbigt mentalt första dagen. Att höra på de andra kvinnornas berättelser om varför dom liksom jag är där vi är idag. Usch… vart så ledsen och nedstämd… Men helt normalt enligt vår psykolog. Jag var helt förstör, avtrubbad, nedstämt, ledsen och gud vet vad hela tisdagseftermiddagen och kvällen. Sov superdåligt natten till onsdag och vaknade i ett vaccum med värk i varenda muskel. Mentalt piggnade jag på mig under dagen men kroppen värkte sjukt mycket! Så pass mycket att jag såg thaimassage (oljemassage) som enda utväg till att få ro och kunna koppla av. Vilket också hjälpte! Eftersom jag jobbar i Solna så letade jag upp ett thaiställe i knutarna. Hittade ett i Sona Centrum. Mysigt och trivsamt ställe. Fick en kanonskicklig massös. Kommer garanterat att gå dit igen och be att få henne. Hon hade styrkan att kunna ta i. Hon fick ut varenda knut i ryggen. Efteråt var jag som ny! 250:- kostade det, otroligt billigt. Vet inte om dom har kampanj just nu för på prislistan stod det 350:-.

   

Tillbringade 56 minuter i går kväll med Appel Supporten. Har ju problem med att få över musik & ljudböcker från iTunes biblioteket till iPhonen. Allt går över när jag synkroniserar men blir inte kvar i telefonen. Tyvärr kunde vi aldrig hitta felet :( Jag får övergå till plan B, ladda ned en ny iTunes, tömma ur telefonen och bygga upp ett nytt bibliotek och hoppas att det funkar. Går det inte så är det nog ett fel i telefonen och då får jag hitta ytterliggare en plan. 

I morse träffade jag naprapaten/sjukgymnasten på ”Sjukgymnastiken Birger Jarl”. Haha… trodde det var ett skämt först när jag steg in i ett av Östermalms ”fiiina” hus för att sen komma in i något som inte andats modernt sedan 70-talet, haha… Trodde Östermalm bara hade tjusiga saker. I tamburen satt väggfasta hyllor med cylinderrör i papp instuckna. I rören låg tygstycken i alla möjliga färger.  Under varje rör satt en bit maskeringstejp med handskrivna namn. Antagligen alla patienterna som går där. Troligtvis har nog jag fått mitt eget ”rör” med tygstycke i tills nästa vecka, haha… Dessa tygstycken används som liggunderlag på massagebänken mm. Well, well… i alla fall. Jag har ju blivit ”remitterad” hit från läkaren på Feelgood för att få en second opinion av min rygg. Har ju, som jag tidigare berättat lidit av värk i höger ryggslut, höger baksida av lår och vad sedan oktober i fjol. Trotts diverse behandlingar på Aktiv Rehab, där jag har min vanliga naprapat, så har jag inte blivit bättre. Vid sista läkarundersökningen i juli begärde jag en magnetröntgen för att utesluta vissa saker. Fick ingen röntgen utan sattes i ställer på Diklofenak, som enligt skriverier för några veckor sedan i pressen och i radion förkunnade som skadliga och farliga. Samtidigt som jag fick dem hänvisade läkaren mig till ytterliggare en naprapat, den jag träffade idag.

Från början (i oktober) trodde läkaren att jag led av ischias eller artros och bad mig vända mig till en naprapat och återkomma om jag inte blev bättre. Naprapaten på Aktiv Rehab har hela tiden misstänkt att det är muskulärt. Men efter att fått behandling i 7 månader utan resultat så började han tveka och bad mig gå tillbaka till läkaren och be om en magnetröntgen. När jag var tillbaka i juli så hävdar även läkaren att det är muskulärt och att magnetröntgen inte är ett alternativ. Som sagt, istället sattes jag på medicin och skickades vidare.

Min nya naprapat var väldigt skicklig! Hon konstaterade efter första undersökningen att jag har diskbråck!!! Det jag HELA tiden frågat om det kunde vara!!

 

Det som händer nu är:

 

*Inte sitta på tills jag ska tillbaka på torsdag nästa vecka. Med andra ord inte sitta på en vecka. Det är okej när jag kör bil, äter och går på toa… vilken tur…annars hade blivit problem. Som tur var har jag höj - & sänkbart bord på jobbet.

*Får inte böja kroppen framåt. Ska jag ta upp något måste jag huka mig och böja djupt i knäna.

*Ligga på golvet med knäleden i 90 grader när jag är hemma och tex ska titta på tv eller vara stillsam.

*Rulla ur sängen, inte sätta mig upp och kliva ur.

*Medicineringen ar stoppad och definitivt INTE Diklofenak. Alvedon på sin höjd.

*Ingen träning som påverkar ryggen med tunga lyft eller böjningar. Däremot gärna fler promenader utefter vad jag orkar.

 

Följer jag detta kommer jag att börja läka och bli bra tids nog. Med tanke på hur länge jag ätit medicinen nu så kunde hon inte riktigt bedöma HUR pass illa det är eftersom jag är ganska bedövad i ryggen när jag äter tabletterna regelbundet. Jag lär nog upptäcka snart hur ont jag har så snart jag fått ur allt ur kroppen.

 

Ja, vad säger man… Har jag inte nog ändå! Måste jag ha diskbråck OCKSÅ??

 

I morgon är det fredag igen. Ska bli skönt. Måste bara hitta på något att pyssla med, stående eller gående under helgen och något som inte är tungt.

 

Idag har det varit leverans av Glossybox :) Som vanlig bra prylar. Familjen praktiskt taget kivas om vem som ska ha vad, haha..

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback