Hemma i stan

Då var jag hemma igen. Känns lite konstigt. Men faktsikt rätt skönt oxå. Det jag ska göra nu är att hoppa i min dusch. Underbart att veta att det kommer (100%) att vara varmt vatten. I Trosa är det lite lotteri ibland om det finns varmvatten eller inte. Nu kan jag och unna mig skrubb, ansiktsmask, hårinpackning och lite annat ;)

Första jag gjorde när jag kom hem idag var att vattna mina stackars halvdöda uteblommor :( Tror tyvärr att dom är utom all räddning. Eventuellt får jag ta och köpa några höstblommor och kasta dom gammla. Vill ju ha lite fint under sista sommarmånaden.

Även räkningarna har precis blivit fixade. Så i morgon när betalningarna gått iväg kommer det återigen eka tomt på kontot. Precis som alltid annars. Varför ha pengar i onödan..... ehhhh...

Strax kommer Per hem med Thai Take Away. Hade lite planer på att äta ute först, men blev för "bekväm" när jag kom hem och orkar inte stressa med dusch och så.

Tidigt i morgonbitti, redan vid 03,00 tiden åker Per i väg. Han måste till Gotland på jobb. Tråkigt... det blev en akutgrej. Vet inte när han kommer hem igen. Det är sviter efter ovädret som var för 1½ vecka sedan som han ska reparera efter.

I morgon är det dags att börja jobba igen! Faktiskt rätt kul :) Ska försöka pallra mig upp tidigt. Vore bra om jag kommer dit i god tid. Har ju 3 veckors mail att gå genom. Och vore skönt om det inte inkräktade på morgondagens jobb eftersom jag kommer mitt i månadsbokslutet och det kan vara en hel del att göra.

Efter jobbet ska jag till Monica och fixa klorna. Såååå skönt att få snygga naglar!

Nej... nu ska jag ta min efterlängtade dusch!

Ciao

:love:

Bara söndag kvar

Nu är semestern slut. Bara söndag kvar, sen börjar det igen... I morgoneftermiddag / kväll packar jag ihop mina saker och flyttar hem igen efter tre veckor i Trosa. My blir kvar här 2 veckor till innan hon ska hem och det är skolstart. Det är snart dags för gubben och få lite ledigt också och då åker han nog till Trosa.

Även om det är tråkigt att semestern är slut så är det lite skönt att få komma hem igen. Komma in i vardagsrutinerna. OCh naturligtvis skönt att komma hem till huset och det som jag skrev tidigare på min saknar-lista.

På måndag efter jobbet ska jag till Monica på Salong Nordh. Fixa naglarna. Inte en dag för tidigt!!! För långa och missfärgade av solen. Tror att jag använt ett överlack som inte är någon bra kombination med sol.

Igår oh idag har jag träffat en gammal jobbakompis, Carolina. Vi arbetade ihop för 6 - 7 år sedan. Hon flyttade från Stockholm och vi tappade kontakten efter det. Så nu, häromdagen, såg jag på Facebook att hon var på semester i Trosa. Som tur var så hade jag hennes mobilnummer. Nu har vi hunnit träffas lite under dom här två dagarna :) Det var jättekul. Det roliga var att det kändes inte som det gått så många år.

Idag kom även en nuvarande kollega ned till Trosa och hälsade på. Även hon har jobbat ihop med Carolina så vi hann träffas alla tre en stund också.

Det har varit jättevarmt och soligt idag. Jag har varit ned och doppat mig i havet ett par gånger. Skulle vara skönt om det blev så här underbart väder i morgon med, sista dagen på semestern.

Dag 3, sista semeterveckan

Har firat min mamma idag! 68 år fyllde hon :) Hon bjöd mig & My på Restaurang Rosina i Sundbyberg. Jag åt en jättegod ugnsgratinerad fisk med potatis. Efter restaurangbesöket åkte vi hem till mamma & pappa och fikade ute i trädgårdens pergola. Jag hade köpt med Prinsesstårta. Under fikastunden blev det presentöppning. Vi hade köpt jättefina handdukar, stora & små. En ask med handgjorda praliner från Kutterkonfekt Marsipangården. Hon fick oxå jättefina guldörhängen. Dom hade jag från början köpt till mig själv. Rätt dyra, men jag köpte dom för att jag hade ett presentkort som var på gång att gå ut. Tyvärr visade det sig att jag inte passade i dem så mamma fick dom. Hon blev jätteglad och hon var fin i dem :) Det blev en lyckad födelsedag för henne.

Efter besöket hos mamma åkte vi hem för att möta Per. Han hade varit och hämtat hem nya bilen. Ny och ny... Den är begagnad, men ny för oss. My och jag tog nya bilen ned till Trosa. Det blev nedcabbat :) 29 grader varmt, så bättre cabväder hade vi inte kunnat få.

I förmiddags när vi åkte hem tog vi med katterna hem. Dom har nu varit här i så många veckor och varit så duktiga och tålmodiga. Dom är ju vana att ha ett stort hus och springa i. Kunna gå in och ut i trädgården som dom själva vill. Här har dom varit tvugna att anpassa sig efter vad vi gör. Bara kunnat vara ute när vi har varit på tomten här. Tror att dom blev glada att komma hem, även pm det var en hel del klagosång i bilen hem. Per är ju också hemma så dom är ju inte helt ensamma, och jag kommer ju hem på söndag eftersom jag har slut på semestern då.

När vi var tillbaka här i kväll så har jag passat på att dammsuga ordentligt. Så mycket katthår eftersom det är så mycket tyg i möblerna här. Nu har jag till och med dammsugit gardinerna. Och så har jag vattnat ute, ganska torrt efter värmen idag. Skulle behövt diskat, men tar det i morgon.

Hoppas det blir fint väder i morgon med. Då kanske jag och My går ned till stranden.

:love: