ValborgSista april, Valborg. Inget firande för oss. Vi brukar inte heller fira Valborg. Förr om åren hade vi brasa här uppe en bit ovanför oss, men idag är det nya bostäder där. Då, förr, så brukade vi iaf gå upp till brasan och kolla.

Idag har vi gjort ett besök till Trosa. Vagnen är på plats också. Så nu är det bara att invänta sommar och semester :) Från början var det mening att vi skulle stanna över natten men bestämde att vi åkte hem istället. Katterna var hemma och My var hos mormor & morfar över dagen bara.

Det skulle bli majbrasa vid Trosa Havsbad ikväll. Korvgrillning & fika. Hoppas att dom fick schyst väder bara. Det var väldigt ostadigt när vi var där. Regn & sol om vartannat.Här ska jag sola i sommar :)


I horisonten ligger Nynäshamn. Där verkar det regna.

Hemma hos mina föräldrar bor just nu en jätteliten underbar ekorrpojke.
Han är så fantastikt söt!!
Han har antagligen ramlat ur boet. Första dagen var han lite omtöcknad och pappa trode att han inte skulle överleva. Men för varje dag blir han piggare och far runt.
Han bor inne i deras ena vardagsrum. Så fort man går in där så kommer han springande och tjattrar. Igår tog vi upp han för första gången. (Han var ju halvt medvetslös när pappa tog in honom och sen dess hade dom inte rört honom). Men vi började igår med att låta honom lukta på oss. Han var lite skraj först. Sen kunde vi klappa och klia honom under hakan. Vi lyfte upp honom. Efter det så vill han bli buren HELA tiden :) Ställer man ned honom så klättrar han upp på en direkt. Han vill gärna ligga på axeln eller under hakan på en.

Idag var vi där med massor av god mat. Vi tog av Bosses mat. Korren älskade den maten.
My har varit med korren hela dagen och när jag hämtade henne ikväll ville korren inte släppa henne. Han fullkomligt älskar My :)

Vi åker nog dit i morgon igen och kramar lite på den lilla parveln.

Klockan är snart nio nu och vi ska kolla på film. Vi har precis ätit hemlagade hamburgare med bacon, ost, ananas och alla de andra vanliga tillbehören. Jättegoda! Nu ska jag ta en Sundborn Punch, som jag köpte i glassbilen igår.


Hos My sover man tryggt och skönt...och i min hand oxå :)

Hoppas på lite "vaken" bilder i morgon.


Full fart

Har haft fullt upp. Inte haft tid att sitta vid datorn. Just nu har jag kopplat upp mig via mobilen. Vill in och säga hej! Ska strax sova, vansinigt trött ikväll. Fast att jag bara jobbat två dagar. Skriver mer i morgon. Natt i natt

Return of the summer

 

Joesfina är nu öppet. Nu har vi öppnat för säsongen och ser fram emot att ta hand om dig och dina vänner i sommar!


Nice!


Tror jag tar ett glas vin

Börjar med ett stort GRATTIS till en nära och kär som fyller år idag! Hoppas din dag varit fin och att du blivit uppvaktad ordentligt!
I :love: you!

Själva har vi precis kommit hem från klassresemötet. Nu är det bara några veckor kvar innan klassen ska iväg på sin Parisresa. Ja, jag ÄR avundsjuk. Paris är underbart på våren!! Faktiskt så erbjöds jag en av föräldrarplatserna med på resan. 5 dagar ALLT betalt! Men, då hade jag redan bokat in min ögonoperation och kände inte för att "GÖRA PARIS" relativt nyopererad oh med blåtiror stora som tefat. Nej, så jag gav bort min plats till Per som åker istället. Kanske bäst så med några vuxna karlar med. Det blir då tre pappor, en mamma och tre fröknar som ska ta hand om 22 elever. Sen vet jag inte om det är så mycket avkoppling... det är ju ett stort ansvar att hålla koll på så många tonåringar 24/7.

I morgon ska jag jobba igen. My får gå till skolan. Fötterna är lite bättre. Dom är lindade och hon har kryckor, det underlättar. Kommer kännas konstigt att det är torsdag när jag kommer tillbaka. Men underbart med tvådagars vecka, haha :)

Ska till naprapaten i morgon efter jobbet. Behövligt, har lite domningar i vänster arm. Har dessvärre slarvat med hantelövningarna som jag ska göra för att inte domna. Får nog lite bakläxa på det i morgon.

Hoppas att det blir lika fint väder i morgon som det varit senaste dagarna. Och naturligtvis till helgen med!! Jag har byggt på mig en fin solbränna och känner mig pigg & fräsch.

Nu tänkte jag faktiskt ta mig ett glas rött vin. Hör inte direkt till min vardag, men ibland är det gott att unna sig. Till det ska jag kolla några program på TV4 Play som jag missat.Två dissar :(

Okej. Negativ bloggstart den här onsdagen. Egentligen här dom här två dissarna gårdagen. Men kom hem så sent inatt så det blev inget skrivet.

DISS #1
Första dissen riktar jag till My's skola... Som egentligen ÄR en TOPPEN-skola och som har varit superbra och hjälpsam under alla år hon har gått där. MEN... när det kommer till trasiga och rent ut sagt livsfarliga byggnadskonstruktioner får dom ett STORT minus.
Redan i början av det här året gick räcket sänder till den trappavsats som leder ut från högstadiets in/utgång i skolan.  
Det handlar om en gallertrappa som keder ca 1,5 meter upp till en galleravsats där in/utgången är. Runt galleravsatsen är ett räcke. Nedanför (1,5 m ned) är det buskage. Räcket gick sönder tidigare i år och felanmäldes då. Ngn briljant person tryckte dit det igen utan att sätta upp varningstext, avspärrningsband el dyl...
Naturligtvis glömdes detta bort och ingen åtgärd skedde.
My som lider av nageltrång och har väldigt on i sin tå behöver hålla i sig ordentligt när hon går i trappor, speciellt utför. Det var precsi det hon gjorde igår då räcket gav vika och hon föll nedför kanten.
My hade att välja på att landa på rygg i buskaget med risk för att slå huvudet ngn stans. Eller att ifallet "kliva" ut och försöka ta smällen med fötterna före. Instinktivt klev hon rakt ut. Varpå båda fötterna stukades kraftigt.

Som tur... hade jag en semesterdag och var hemma. Åkte direkt till skolan. Fick hjälp att rulla henne på en kontorsstol ned till bilen för vidare färd i bil till Danderyds Sjukhus.

Per åkte förbi skolan efter jobbet för att kolla trappan samt fota för försäkringens skull. Han blev väldigt förvånad att se att räcket åter igen bara tryckts dit. Ingen avspärrning eller information om att räcket är trasigt. Han kommer idag att göra en anmälan så att det åtgärdas, förhoppningsvist inom snar tid.


DISS #2
Vet faktiskt inte VARFÖR jag bestämde att vi skulle åka till DS istället för Karolinska. Tror att det var lite med baktanke att Per har sitt kontor i Danderyd och kanske skulle kunna vara behjälplig ifall jag inte klarade av att få in henne själv.
Hämtade en en rullstol inne på akuten och körde in henne till receptionen. Skyndade mig att parkera bilen och gå tillbaka till akutintaget.
Vi blev skickade till kirurgi först, vilket tydligen var helt fel och dom kunde inte fatta hur vi kommit dit när vi skulle till ortopeden. Sagt och gjort det blev att följa den blå golvlinjen dit.
Blev mottagna, fick en alkov med draperi. Blodtryck, puls & feber kollades. Blev lämnade med att läkaren kommer strax....ÅTTA (8) timmar SENARE!!!!!!  Det var mer eller mindre kaos där inne. Upprörda patienter som vöntat hela dagen. Just då två arbetande läkare och några sköterskor. Halv tio på kvällen kom nattpersonalen. Två manliga sköterskor som inte hade en aning om ifall det var en eller två läkare. För den ena hade dom inte sett till... ??? Borde det inte finnas schema... jag bara undrar! Ca ett 20-tal patienter. Vi hade nu plats 8 i kön för att få hjälp.
Flera av patienterna var dementa gamlingar som låg och ropade HALLÅ hela tiden och krävde att få uppmärksamhet. Periodvis var det bara en skötare kvar då den andre var tvungen att hjälpa läkaren att hålla emot när dom skulle dra axlar, tummar och andra saker i led igen.
Denna kvarlämnade stackare till skötare skulle springa med bäcken, dela ut smärtlindring, ta emot nya och svara på frågor från upprörda väntande patienter som sutti hela dagen.
Finns det vekligen ingen läkarjour att tillkalla när det är så här! Är det till sån här kaos våra skattepengar går till?
Skrämande!
En annan sak som gjorde mig upprörd var att bakom deras bemanningsdisk talade man öppet med varandra om "besvärliga" patienter. FAST att alla båsen i en vinkel kring dem var fulla av folk som hörde vartenda ord! Bedrövligt! T ex en av gamlingarna som ropade hallå hela tiden. Skötarna verkligen visade med hela sitt kroppsspråk och tonfall hur irriterade dom var på att hela tiden få springa fram. Den här patienten låg i korridoren eftersom det var fullt i alkoverna och väntrummet. När det efter en stund blev tomt i ett behandlingsrum (med dörr) så var dom snabba med att bestämma (högt så att man hörde) att lika bra att köra in patienten (den som hela tiden ropade) så att det skulle bli lite lungt.... FÖR VEM!! För oss andra eller för personalen ?? Min tolkning var att man "stoppade undan problemet" !
Men för att återgå till My och hennes fötter så hade hon tur som klarade sig med räjäla stukningar. Inga benbrott eller dyl kunde ses på röntgenbilderna. Vi kunde lämna sjukhuset halv ett i natt. Då hade vi varit där i 11 timmar.

När jag rullade genom akuten på väg till bilen så passerade vi en annan av akutdiskarna. Där hörde jag en upprörd man skälla på personalen och ifrågasätta hur ett sjukhus i Stockholm bara har två läkare på akuten nattetid. Tydligen var detta fenomen inte något som bara skedde på ortopeden....

Nästa gång, kommer jag INTE att välja Danderyds sjukhus när det gäller akuten.Soldyrkare

Jisses! Vilken underbar dag! Började dagen med att äta frukost ute i hammocken. Efter det rotade jag fram min solstol i förrådet. Där låg jag och lapade sol ända till eftermiddagen. Sååå skönt! Termometern visade på +22 grader i skuggan. 25 April!! Rena sommaren. Nästan för bra för att vara sant. Nu hoppas jag bara att det inte är sommarvärmen som redan har kommit.... och att det blir skitväder i sommar... 

                                               
                                                            

Ikväll har vi grillat! EntrecÔte, rostbiff och pilgrimsmusslor. Sallad på mosarella, tomater, rödlök & basilika. I ugnen körde vi stora skivor av bakbotatis med flingsalt och vitlök. Beasås & kryddsmör. Riktigt gott!!
Jag är egentligen ingen köttmänniska. Men ibland tycker jag att det smakar bra och då speciellt när det är grillsäsong.

Njuter av välbehag när jag tänker på att jag är ledig i morgon. I morogn bitti ska jag gå upp när Per & My far i väg till skola & jobb. Då blir det en kopp kaffe och ett stort glas isvatten. Sen ska jag ta minst en timmes Power Walk med mina stavar. Jag har skaffat nya tassar så stavarna kommer funka perfekt.
Efter PW turen ska jag äta en god frukost ute u hammocken och läsa morgontidningen. Sen blir det solstolen med ljudboken. Just nu lyssnar jag på "Ett litet snedsteg" av Denise Rudberg.
Vid klockan tre i morgon ska jag hämta My i skolan. Tänkte att vi skulle åka och fika innan vi åker hem.
Sen har jag fullt upp på kvällen med att städa hela husvagnen invändigt och byta till sommarutrustningen. Per har tvättat hela vagnen på utsidan idag. När jag är klar med den så är det redo för att åka till Trosa. Lite Trosa bilder nedan.

Nu vill familjen sova... konstiga människor, haha... Nåja, det är nog bra om jag oxå kommer i säng så jag kan göra allt det jag planerat i morgon ;)

Tjing tjong :love:Trosa Havsbad

 


Stängt för säsongen

Har haft ett intensivt dygn i Hassela. Packa, packa, packa, städa mm mm. Men nu är det bommat och stängt för säsongen. Med blandade känslor, som vanligt. Även om den här säsongen inte varit så många resor upp för mig elle My. Per har däremot varit uppe mycket. Vilket är huvudsaken eftersom han är en vintermänniska och älskar allt som har med utförsåkning både på en eller två skidor :)
Nu ser vi fram mot tiden i Trosa. Det är betydligt kortare sträcka dit och det blir lättare att åka dit om så bara för ett dygn om man vill. Till Hassela har vi enkelresa på ca 34 mil. Till Trosa 10 mil. E4 till bägge ställena :)

Nu har vi en hel del att göra med husvagnen. Den ska tvättas utvändigt oh invändigt. Svida om för sommaren. På med markisen etc. Så fort allt det är klart ska den köras ned till Trosa.
Antar att vi blir klara i morgon med allt. Sen får vi se när den kan transporteras vidare, om det hinner bli i veckan.

Ska ta ett glas vin och sätta mig vid tv'n. Sen sova så jag kan komma upp tidigt i morgon. Skönt att jag har två dagar ledigt till.


Utslagen på sofflocket

Såå behagligt trött ;) Mätt & belåten. Vi har precis ätit lite sill, potatis, köttbullar & ägg samt lite annat småplock. Nu ligger jag i soffhörnet med PC'n. Strax börjar körslaget, det vill jag inte missa! Ett glas vin till det ska smaka fint.

Har inte gjort så värst mycket idag. Har varit rätt skönt att bara koppla av. Har faktiskt varit och tvättat bilen... i maskin, haha. Vi har en PERFEKT biltvätt. Kör fram, tuta. Ut kommer en snubbe. Man säger vilket tvättprogram man vill ha. Betalar och kör in i hallen. Dom sprutar på avfettning för hand och gnuggar runt lite. Sen kör man vidare in i tvätten. Så bekvämt :)

Nu tar jag helgkväll!

Drömmer mig tillbaka....

    

    

    

Underbara veckor!
Bahamas, Jamica, Haiti, Mexico, Cayman Island, Orlando, Miami, Key West

Vill du se mer bilder och läsa om det jag drömmer tillbaka till så gå in under länken Februari 2011. Där finns resedagbok 1, 2 & 3 sprängfylld med foton och dagboksanteckningar :)


Långfredags kväll

Tänk att även den har dagen har försvunnit kvickt. Dagen har bestått av både lite trädgårdsjox och lata timmar. Ja, just det.. jag har gjort räkningarna oxå. Usch vilken trisst historia det är varje månad... VARFÖR blir det bara bottenskrap kvar på kontot... jag bara undrar!

Har faktiskt inte lämnat huset mer än då jag gick till vår brevlåda i förmiddags. Hade hoppats på en morgontidning. Långnäsa på långfredag... det ekade tomt i lådan :(

Efter trädgårdsjoxet så har jag inte gjort så värst många knop. Har mest suttit och slappat i solen. Under kvällen har jag surfat runt på nätet. Nu lutar det åt tvkväll. Har inte kollat tablån så jag vet inte vad som erbjuds. Är det inget att se så får det bli film. Vi har ju ett gäng filmer som väntar på oss.


Soligt och fint på min uteplats


 På sommaren äter jag min frukost här och läser morgontidningen :) Stolarna och bordet är inköpta på RUSTA igår, för superbilliga slanten 495:-

Trädgårdsgöra

Tar en liten paus i trädgårds arbetet. Har planterat de blommor jag köpte igår. Hammocktaket sitter på plats och dynorna är dammade. Jag har sått två långlådor med Luktärt. Hoppas att dom klarar sig från eventuella frost nätter. My har satt sina tomatfrön. Den krukan behöver varmt, så dem får stå i badrummet tills det är tillräckligt varmt ute. Senare idag ska vi till ICA och handla hem lite. Det börjar eka i kylen. Nu ska jag fortsätta här.

Några "måsten" avklarade :)

Dagen gick fort idag på jobbet, det var ju 6 timmarsdag. Jag hade en del på mitt schema som jag skulle hinna med så jag var inte direkt "arbetslös" idag.

Efter jobbet hade jag lite bråttom hem. Bosse skulle till veterinären och få sina nackdroppar. Efter det så blev det lite småplock hemma. Tvätt & disk. Sugo sattes i arbete oxå.

Jag har DEKLARERAT. skööönt. Både för mig och för My. Jag kommer att få tillbaka en slant lagom till semestern. My däremot fick restskatt, 2000:-. Antar att det blir morsan som får hala upp lädret och pynta eftersom hon inte är myndig och har en "inkomst" på så sätt. Tacken för att man varit duktig och placerat hennes slantar i fonder sedan hon varit liten....hmmmmm...


Deklartion pågår!

Höll på med deklartionerna ända till klockan fem. Då var dom klara!

Ett par gånger under eftermiddagen knackade det på dörren.
Påskkärringar!!!
Vilken tur att i hade en hel låda med Oreo kakor. Dom var VÄLDIGT populära...Så populära att det blev återbesök :P
Det kom även några pirater, vad dom nu hade ute och göra i påsktider. Dom missade väll Halloween och täkte ta sin revanch nu!
Jag var ganska trött i huvudet efter att hållt på med deklarationerna. Behövde luft och komma hemifrån ett tag. Tog med mig My ut och vi åkte till RUSTA. Hade sett en liten utegrupp som jag vill ha uppe på trädäcket vid hammocken. Skulle även vilja ha en likadan nere i Trosa. Men nu köpte jag bara en uppsättning den här gången.
Två konstrotting stolar och ett litet runt glassbord. Extrapris 495:-

Vi halkade in på Donken. Ja, jag vet.... snabbmat...idag igen!!! Fy på mig... Men jag orkade inte bara. Så är det ibland. Vi valde mellan Subway & Mc Donalds. Sub är så dyra. Det springer lätt i väg över hundralappen om man ska ha dricka till och för två personer.

Vi åkte vidare till Palntaget. Där köpte vi penseér till landet på framsidan. Två fina sommarkrukväxter med jättefina krukor till. En till nya bordet och en till utegruppen under markisen.
My köpte tomatfrön och en odlingskruka. Jag köpte nya blomlådor som jag ska sätta Luktärt i som sen ska få växa upp på spaljen vid hammocken. Tog luktärt med blandade färger på blommorna.
Sen blev det nya arbetshandskar till My. Dom sålde "fusk" Foppatofflor super billigt. Köpte ett gäng. Mina gamla gästskor som vi har haft i trädgården var trasiga så dom åkte med soporna häromdagen. Nu har vi nya fina i olika färger och storlekar.


Luktärt (Lathyrus odoratus)

Nu är det påskledigt några dagar. Och det är första gången som jag inte planerat eller köpt hem påskmat. Vet inte om vi ska ha traditionellt påskfirande i år. Eller om vi bara struntar i allt och njuter av ledigheten utan att krångla till det. Vi får se. Än är det inte försent om vi kommer på andra tankar.

Jag är ledig till onsdag. Visserligen börjar skolan på tisdag igen och Per jobbar. Men jag tänkte använda tisdagen till att tvätta fönster. Och kanske till och med fixa bilen invändigt och utvändigt. Den är rejält skitig.

Klockan har rusat i väg nu i kväll. Per är ute och My är hos en kompis. Jag orkade inte gå ut igen och ville blogga. Ska faktiskt lägga mig och titta på tv.
I morgon ska jag ta sovmorgon och efter det ska jag sätta mig ute och fika, OM vädret tillåter, och ta en lång skön frukost i trädgården :)
Snart ledig i 5 dagar!

Börjar med att tacka för gratulationerna jag mottog igår på min födelsedag! Tusen tusen TACK!! Jag blev jätteglad :)

My och jag tillbringade nästan hela kvällen igår i stallet. Vi var inte hemma fören till halv nio. Så det blev inte direkt något födelsedagsfirande. Men det är okej. Jag har inte så stora krav på sånt ;)

Regnade i morse .... Det hade jag inte förväntat mig, snopet. Tyckte precis att jag hört att hela veckan skulle bjuda på strålande väder. Men det positiva med lite nederbörd är ju att det fullkomligt exploderar i grönskan! Underbart och härligt för vissa, värre för andra tex allergiker. Framåt eftermiddagen var ordning åter skapad. SOLEN SKEN och det var VART!!

Lunchen idag var en höjdare!  KROPPKAKOR!! Jättegott!! Kökselvan, lunchhaket här nedanför har bra mat. Och ett toppenfint salladsbord. Jag stoppar lådorna fulla när jag hämtar maten där :) Brukar köpa mat där när det är sådan husmanskost som min familj inte tycker om, men som jag älskar. Exempelvis som idag kroppkakor, men även kåldolmar, stekt strömming, rotmos & köttkorv, isterband mm.

Efter jobbet åkte jag till Hud & Spa Specialisten. Äntligen!! Dags för Nimue-behandlingen igen. . Fin som en nyponros efteråt :) haha..! Jag har så klart bokat en ny tid i Juni innan midsommarveckan. Har du planer på att göra ngn form av ansiktsbehandling... Gör ett besök hos Hud & Spe Specialisten. Sanaa & Cecilia är toppenduktiga och så jättemysiga tjejer!! Du hittar dem här.

http://www.hudospaspecialisten.se/

I kväll har inte hänt så mycket. My ville ha pizza till middag så jag hämtade hem från Stazione. Veugnsbakade pizzor. Fina färska råvaror! Dom har verkligen goda pizzor. Inte sega och kladdiga som pizzor har en tendens att bli ibland.

Jag ska strax lägga mig i sängen och läsa lite innan det är dags att släcka. Tänk om jag sover innan kl 23 för en gång skull. Haha, det
har inte hänt på länge.

I morgon har vi kortdag. Vi slutar 2 timmar tidigare. Så om jag går upp tidigt i morgon så kankse jag kan vara på jobbet till sju. Vore ju toppen och få gå redan vid halv två. För kvart i tre ska Bosse var hos veterinären och få sina nackdroppar. Sen efter det ska jag bar hem och ta ledigt.... :)

Som sista inlägg idag vill jag berätta hur nöjd jag är med dessa produkter.....

Den 4 april (drygt 2 veckor sedan) började jag använda en ny hudvårdsprodukt som jag fått tag på via Kosmetisk Kirurgi och marknadsförs i Sverige av Dr Ivan Letterfors. Det är egentligen två produkter som man använder tillsammans. Läs med om dom nedan.
Det jag vill komma till är att redan efter två veckors användande så ser jag makalös förbättring av min hud! Porerna har krupit ihop, kvisslor och annat otyg är borta. Kinderna ser friskare ut och huden är slätare och mjuk. Jag är enormt överraskad efter så kort användande. Kommer GARANTERAT att fortsätta med dessa produkter. Sen är naturligtvis en ordentlig daglig rengöring av huden A och O.Flavo-C Forte, anti-ageing serum 15% (för 40+ hud)
-Motverkar och minskar rynkor i ansiktet och runt ögonen
-Förebygger utvecklingen av pigmentförändringar
-Förfinar, förnyar huden struktur
-Fräschar upp huden, motverkar grovporighet och finnar
-Bromsar hudens åldrande, hindrar skadliga effekter av fria radikaler
-Skyddar mot sol och brännskador

Detta serum finns även för (yngre hud) Då heter den Flavo-C, anti-ageing serum 8%

Serumet tar man 5 droppar av och blandar med en hudkräm (allti i ett kräm = dagkräm, nattkräm och ögonkräm). Första veckan använder man serumet morgon och kväll. Vecka två en gång per dag och från vecka tre en gång varannan dag.
Krämen heter TEOSYAL, advanced filler hyaluronic acid
-En anti-ageing och antirynk hudvårdsbehandling som skyddar cellens DNA. Dess unika aktiva ingredienser - bio biopeptider och hyalonsyra microsfärer omstrukturering drabbade hudområden genom att verka på djupet av rynkorna, fyller ut rynkorna.
OBEROENDE KLINISKA STUDIER VISAR ATT
-Rynkornas djup minskar med så mycket som 52%
-Rynkornas totala volym minskar med så mycket som 56%
-Hudens lipid barriär förnyas och huden återfår din lena textur
-På mindre än 10 dagar kommer huden börja sin invärtes rekonstruktion vid angränsningar mellan dermis och epidemis
-Redan från och med första dagen är hudcellen skyddad från fria radikaler - molekyler som orsakar åldrande.

Läs mer om dessa produkter, priser och inköpsställen på http://www.drletterfors.se


PåskVar upp på vinden i går kväll för att leta efter lite påskpynt. Hittade den här i en låda. Hon har nog legat där i många år och desvärre heller aldrig varit saknad. Tog med henne ned bland resten av grejerna. Sen fick hon hänga med till jobbet och hamna i min kontorshylla. Där har hon blivit beundrad idag. Haha, måste vara betydligt roligare än bortglömd på en vind ;)

Fortsätter med lite påskkärring bilder.


...och så Herr & Fru Fjäder förstås :)
Måndag 18 april

Måndagen har varit bra! Toppenväder, varm och soligt. Bestämde snabbt att jag skulle strunta i att koka soppa på lunchen. Istället ta en härlig promenad och bara ta några mackor när jag kom tillbaka.
Det blev en runda runt Råstasjön i Solna, 3,7 km fram och tillbaka till kontoret. Strosade ganska lugnt fotade och lyssnade på Vivecka Stens senaste bok "I grunden utan skuld". Tog en del bilder från rundan. Ni ser dem längre ned här.

Det blev tre knäckemackor till lunch. En med bredbar leverpastej, en kaviar och en med cheddarost. Kaffe till det. Och så var det ju så att det finns ett påskägg med 3 kg godis i... :( VARFÖR kan jag INTE låta bli???? Man äter ju tills man kräks nästan, urrkkk.......

Annars så har inte så mycket hänt idag. Tvärmycket köer hem. Pga signalfel i trafikljusen vid utfarten till E4 vid Haga Norra. Jag har ju kontoret inte alls långt därifrån men det spelar ingen roll för det tar tid att bara komma upp på Frösundaleden. Som tur var hade min kollega blivit informerad om detta så jag avvaktade ngn timme innan jag åkte hem. Jobbar hellre än sitter i köer.  

Åkte raka vägen till centrum. Behövde nya "tassar" till mina gåstavar. Tappade de andra i lördags när jag passerade ett lerdike. Dom sögs fast i leran och jag kunde inte hitta dom i all gyttjesörja. Köpte Försäkerhetsskull en uppsättning extra.

Hemma blev det en bit smörgåstårta från igår. Han slänga några ord med gubben innan han skulle iväg. En bekant till honom var här en snabbvända och fikade med oss.

Måndag = stalletkväll! My hade åkt själv dit idag. Jag ska hämta halv åtta. Då kör vi hem Amanda till Runsa Säteri innan vi själva far hem.

Längtar till onsdag nu. Då ska jag till Hud & Spa Specialisten. Ska bli så skönt att få ansiktet behandlat och rengjort på djupet. Och ögonbrynen formade, av en specialist! Så det blir jämt, haha... Jag har en förmåga att rycka för många strån ibland. Blir så ojämnt då.

Några bilder kommer här från idag.Råstasjön i Solna ligger längst ned på vår gata där vi har kontoret. Jag promenerar runt hela sjön. Det är ca 3 km runt. Sen är det en liten bit upp till kontoret.Det börjar knoppas på träden :) Shit, vad jag gillar det här fotot! Det är ngt speciellt med det....Vårblommorna kikar upp genom löv och kvistar.På andra sidan sjön med adress "Sjövägen" i Solna, ligger troligtvis Solnas absolut dyraste villor. Den ena mer medelhavsinpirerad än den andra. Väldigt speciell byggstil som för tankarna till varmare bräddgrader.Här byggs Nationalarenan eller Swedbankarena som den heter. Och här låg också vårt förra kontor som vi flyttade från för 2 år sedan. Idag är det ombyggt till parkeringsgarage!!

Så här är det tänkt att den ska se ut när den är klar om ngt år.

Det byggs mycket uppe vid oss också. Inte bara arenan utan det ska ju även bli Europas största shoppingcentrum. Det ska bli en knutpunkt  oxå för buss, tåg och tvärbana. Hotell mm. Jusn nu håller dom på att smälla upp en jättekoloss. Har ingen aning om VAD det ska bli. Men snabbt har det gått. Det är inte länge sedan det vara var ett hål i marken då dom rivit Axfood som låg där tidigare.Söndag kväll

Jag älskar söndagar! Jag vet inte varför men har alltid gjort det. Och idag har det varit en så härlig söndag :) Strålande sol, blå himmel. Varmt!!

Jag började dagen med sovmorgon till kl 10. Jo, ja idag med.... Väldigt lyxigt, haha... Hämtade in morgontidningen, tog en kopp kaffe och satte mig i solstolen ute. Försökte läsa men Tea, min ena skogishona, tyckte att hon absolut skulle sitta i mitt knä i solen och att jag skulle lägga fokus på henne istället för på DN. OK, sådan snäll matte som man är så blev det kel med Tea istället.


Det blev dags att göra klart smörgåstårtan som vi förberett i går. All dekoration skulle på. Bottnarna hade vi redan gjort med olika fyllningar. Jag hade hittat ett recept på Tastline som vi använde.My var iväg och köpte ingedienserna för en tårta. Och hon gjorde en superfin och god jorgubbstårta!Klockan tre kom våra gäster. Mormor & morfar och farfar. Farmor var inte riktigt kry idag så hon ville passa på att vila sig.
Eftersom det var så otroligt varmt och soligt så satt vi ute. Ända tills dom gick vid fem. Sååå varmt, phuuu. Det märks att man inte är van vid den starka solen.

Glömde säga det att vi ställde i ordning utemöblerna igår. Och fixade med gräsmatta och blomland. Jag är så nöjd att vi har kommit så längt med det nu. Nu är det bara att vänta in tiden då risken för frostnätter är små. Så jag kan köpa hem blommor till alla krukor :)

Agendan kommande vecka... Måndag, dags för ett besök hos Cambridge Ylva. Gahhh, har alltid ont i magen när jag ska dit. Vill ju inte få "skäll" för att jag slarvat med kosten.... Hmmm, det har inte varit den allra bästa maten precis sista tiden. Men jag tror att jag inte har gått upp för mycket. Kanske några hekto. Hon tjatar alltid att jag egentligen har gått upp 3 kilo sedan sommaren 2009. Men jag ÄR smalare nu. Försöker förklara för henne att det beror på all styrketräning. Jag har ganska mycket muskler. Klädstorleken har minskat men jag är tyngre. Hon vill att jag ska ändra min målvikt till 59 i stället för 56. Det är ju ifs bra, för jag kommer aldrig att kunna komma till 56 när jag tränar styrka. Och till målvikten 59 (som jag var vid 2009) är det "bara" 3 kilo kvar. Hoppas jag klarar det. Bara jag får lite motivation. Nu har jag ju gått en del powerwalk med stavar. Skulle bara få in en rutin med stryketräningspassen också. Samtidigt är jag orolig för att jag blir för stor i musklerna om jag inte först går ned till min målvikt och sen börjar bygga. Så det utlimata kanske är att börja kontitionsträna mer och fettförbränna.

Tisdag är det dags att fylla år, igen. Men det kommer inte firas på ngt sätt. Dessutom är det lönerevision och löneförhandlingarna ska ske då. Onsdag ska jag till Hud & Spa specialisten för min ansiktsbehandling. Sen är det ju påsk!
Antar att jag under veckans första dagar också kommer få svar från rekryteraren ang jobbet. Beslut skulle fattas under fredagen. Så det är med blandade känslor jag inväntar svaret.

Nu ska jag hoppa i min kalasdräkt och lägga mig vid tv'n.Godmiddag!

Relatit nyvaken :tired: Vaknade vid kl 10. Just nu tar jag en fika och en lättare frukost i köket.

Planen idag var att jag skulle tagit en powerwalk med Ulrika i morse. Men jag var så jättetrött och kroppen skrek efter sömn. Tog då en rejäl sovmorgon.

Solen skiner men himlen är inte helt blå utan lite disig. Förhoppningsvis så får solen skina igenom idag.

På dagsagendan du så är nummer ett att ta mig ut på min PW. Det får bli en kortare runda. Sen så ska jag hem och vi ska äntligen ställa fram utemöblerna :) Hinner jag innan Plantaget stänger i eftermiddag, så åker jag och köper lite penseér. Dom ska jag sätta i krukor på framsidan av huset. Det blir lite krattning och sopning också.

Ikväll ska vi göra smörgåstårtan till i morgon . Bilder kommer på! Resten av kvällen blir hemma. Gubben ska på inflyttningsfest hos en jobbakompis. Jag och My ska glo på TV och käka popcorn.
Tips på behandligar & kroppsvård

Idag tänkte jag skriva om mina favoritställen när det gäller kroppsvård, behandlingar, smyckningar etc.


 

ÅsaDisas Hårvård är min favorit frisör! Efter att min frisör som jag gått hos i årtionden en dag bestämde sig för att flytta till Örebro, letade jag under några år efter den rätta. För mig är det viktigt att ha en lyhörd frisör som lyssnar på mig och inte bara kör sitt race. Jag måste känna att det klickar mellan mig och frisören.

Jag rekommenderar Åsa vart för er som bor i norrort eller på något sätt har möjlighet att ta er till Infra City i Upplands Väsby.

Salong Nordh fixar jag mina naglar. Monica Nordh har arbetat som nagelspecialist i många år. Hon har dessutom tävlat och tagit hem 3:priset! Hon är enorm skicklig och idérik. Dessutom är hon otroligt snabb. En fyllning med dekorationer går på under timmen. Perfekt för den som vill gå på lunchen! Idag kostar en fyllning 500:-. Salongen har även elevbehandlingar till jättebra pris. Och du blir inte missnöjd!. Dom är väldigt noga med att du går nöjd från salongen. Monica utbildar även och har återkommande klasser för den som är intresserad av att bli nagelspecialist. 

http://salongnordh.se/

Hornsgatan 110
Monica Nordh, Nagelspecialist och lärare. 08-4423106 eller 0736-496772 

 

Medicinsk fotvård, Spa-behandling och klassisk massage.

Axelsons Gymnastiska Institut har många olika elevbehandlingar. Det enklaste är att gå in och titta på deras hemsida. Kanske dom har något som passar just dig.

Jag har i många år gått på deras fotvårdsskola. För 250:- får du en timmes behandling och går garanterat därifrån på ”lätta” fötter mjuka och goa som babyhud :)

Boka online på http://www.axelsons.se/elevbehandlingar-stockholm eller via telefon 08-54 54 59 10 mån-fre 09.00-12.00. Fotvården bokas på telefon 08-33 68 40. Spa-behandling bokas på 08-612 21 55. Oftast släpps tiderna ca 2-3 veckor innan det aktuella datumet. Behandlingarna utförs på olika ställen i Stockholm beroende på VAD man ska göra. Adresserna finns på deras hemsida.

På Spa skolan har jag flera gånger bokat följande behandling. Och jag rekommenderar den! LJUVLIG!!

Exklusiv spirulinakur med massage. En varm helkroppsinpackning med näringsrika spirulina alger, som har en avgiftande och utrensande effekt. Behandlingen börjar med en kroppspeeling som avlägsnar döda hudceller, och banar väg för spirulina algerna. Peelingen tvättas av med en varm handduk. Behandlingen inkluderar en ansiktsrengöring, algmask och en avstressande ansiktsmassage med akupressur. Därefter får du en helkroppsmassage med en kräm som blandas med en aromaolja. Krämen motverkar celluliter. (1 tim 50 min)  Pris: 650:-


Hos SanaaHud & Spa Specialisten gör jag mina ansiktsbehandlingar. Dom är jättrebra och har många års erfarenheter. Sanaa har väldigt många kunder från kändiseliten. Sist jag var där läste jag i hennes gästbok. Där fanns tack texter från bla Christina Schollin, Bobby Oduncu, Linda Thelenius och många många fler. Kul!

Min favorit är den här behandlingen.

Nimue ”Lyx” – 110 min. Effektiv föryngringsbehandling som kraftfullt men skonsamt behandlar din hud. I behandlingen ingår rengöring, enzym-peeling, ånga, portömning, brynansning, AHA, avslappnande ansiktsmassage, kraftfull specialmask som är anpassad efter din huds behov samt avslutande kräm. Collagen mask – återfuktar, reparerar och motverkar åldrande. Alginate mask – tillför fukt, lugnar och rengör huden. Priset för denna behandling är 1250:-. Jag gör den varannan månad.

Vid första besöket kan man be om en kostnadsfri konsultation som bl a innehåller en hudanalys.

Du hittar Sanaa och hennes gäng här http://www.hudospaspecialisten.se/

Stångholmsbacken 7
12740 Skärholmen

073-3808492,  08-301918

 


 

Är du intresserad av Restylan, Botox etc då hittar du det hos Laser & Estitik på Drottninggatan 33, vid Sergels Torg. Behandlingar och priser finns på deras hemsida http://www.laserestetik.se/

Jag har varit hos Dr Erik Wassberg. Han har behandlat min Glabella, även kallad bekymmersrynka på ren svenska, med fyllnadsinjektion, Restylane. Behandlingen kostade dryga 4000:- OCH jag är toknöjd!!! Enorm skillnad. Hela pannan fick ett ”lugnare” utseende. Se mina före och efter bilder.

Längre fram ska jag även behandla Nasolabialvecken, linjerna från näsan ned till mungiporna. Även denna behandlig görs med Restylane och kostar ungefär lika mycket som min andra.

Laser & Estitik Stockholm
Drottninggatan 33, 2 tr
111 51 Stockholm
Tel 08 – 411 76 76


                   

 

Vill man korrigera, föryngra, lyfta eller dyl och inte är främmande för att lägga sig under kniven så rekommenderar jag verkligen Kosmetisk Kirurgi. Dom har lång och gedigen erfarenhet av diverse skönhetsoperationer. Ansvarig läkare är Dr Ivan Letterfors. Alla operationer utförs i Falköping där dom har sin fina klinik. Konsultationer kan man göra i flera storstäder. I Stockholm har dom sin konsultationsmottagning på Kungsgatan 48. Tel 08 – 21 72 52.

Jag genomgick redan en behandling hos dom 1998. Efter det har jag flera vänner som varit där och vänner till dem. Nu ska jag tillbaka dit i maj och operera mina ögon.

Behandligar och priser finns på deras hemsida . http://www.kosmetiskkirurgi.se/

 

 

 


Godmorgon!

Solen skiner, himlen är klarblå. Fåglarna kvittrar och det är FREDAG!

Åker strax till jobbet. Men räknar redan timmar innan jag är tillbaka hemma. Men idag kommer dagen att gå fort. Har en lunch ute idag med kollegorna. Vart vi ska vet jag inte ännu. Men det blir säkert toppen.

Eftermiddagen bjuder på kaffe & tårta. En av kollegorna har fyllt jämnt och ska bjuda. Jag bakade ju i går men hade då helt glömt att han ska bjuda. Så mina kakor spar jag till gästerna som kommer hit på söndag.

Ha en skön dag!


Tant Annas Kolagömmor

Favorit i repris! Sist jag bakade dessa var i augusti. Nu gör jag en laddning inför morgondagen. Fredagsfika på jobbet :)
Tant Anna är min tokigt galna kramiga bullbakande och djupt älskade grannkärring!


Tant Annas Kolagömma
(Dumlekakor med Noblesse)
Ca 24st
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 stycken Dumlekolor (original)
1 ask Noblesse (från rosa ask)
24 folieformar

...Så gör du:
•Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
•Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter.
•Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.
•Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
•Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan.
•Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.
Vill tipsa om en kanonbra blogg för er som är intresserade av mat och recept. Massor av mumsiga recept och fina bilder finner du på denna blogg. Kicka in där!

"I mitt stora kök"  
http://imittstorakok.blogg.se/


Avslutar med ett foto från idag. Mina blommor i kontorsfönstret har fått vårkänslor :love:Salong Nordh på Hornsgatan 110, Stockholm

Resultatet efter att varit på besök hos Monica Nordh som driver Salong Nordh på Hornsgatan. Jag hade en idé med mig som Monica utvecklade vidare :)
Rekommenderar henne och hennes duktiga team. Här kan du få aromamassage, snygga naglar, underbart långa ögonfransar och en trendig frisyr. Är du dessutom intresserad att utbilda dig till nagelspecialist så är det definitivt hos Monica du ska skola dig.

Kontakt

Salong Nordh Sthlm
Hornsgatan 110
117 26 Stockholm

www.salongnordh.se


Telefon:
Salong nordh sthlm: 08-4423106
Monica Nordh, Nagelspecialist och lärare. 0736496772
Linn, Frisör och nagelspecialist.
Tanja, Frisör.
Jasmin, Frisör.


Påminnelse!! Sista dagen i morgon för att göra sko-klipp!

SKOUTFÖRSÄLJNING!

Nu säljer vi ut vårens provskor.

Dam i stl 37/38

Herr i stl 41/42.

Dessutom har vi i begränsad omfattning följande storlekar:

Dam stl 36-41

Herr stl 39-46

 

OBS: Nya dagar och tider

Tisdag 26/4 10,00-19,00

Onsdag 27/4 10,00-18,00

Torsdag 28/4 10,00-18,00

Fredag 29/4 10,00-18,00

Lördag 30/4 10,00-13,00

 

Adressen är Backvägen 6 i Solna.

info@hagelofs.se

Hagelöfs Försäljningsbolag

Tel: 08-730 14 55

Välkomna!


Dagens lunch avklarad

Det är sol, tjohooo!! Hoppas det får hålla i sig. + 15 grader just nu i skuggan :thumbup:Vill ha det här i helgen!! Då kan jag fixa och dona med utemöbler och kratta lite i landen och gräsmattan.


Lunch här och nu. Håller på att smälta maten med en kopp ganska så illasmakande automatkaffe :( Repris från gårdagens lunch. Ja, jag vet… Jag är skittråkig som käkar Keldas soppor till lunch. Men jag tycker att dom fungerar bra som lunch. En knäckemacka till det och jag blir mätt. Två rejält lagade mål mat är för mycket för mig per dag. Och så länge som dottern bor hemma så är ju middagen viktigare. Den dagen hon är utflugen så blir soppa och smörgåsar, sallad eller ngt annat lätt & enkelt perfekt för gubben och mig. DÅ kan jag äta stadigare på lunchen!Visst går vi ut på jobbet ibland och äter lunch. Det ska vi göra i morgon. Lyxa till det lite då det är fredag ;) 

Om vi ska prata kaffe. Jag håller på att pröva mig fram bland bönorna. För tillfället har en böna från Lavazza, Gran Aroma Bar, varit den bästa. Men köpte en annan från dom häromdagen. Lavazza, Creme Aroma.Jag har inte öppnat den ännu. Ska bli av med bönorna i maskinen först. Min påse med Blue Mouintan som jag köpte på Jamaica i februari spar jag på. Det kommer bli mitt sommarkaffe :)

                      


Dagen började inget vidare. En sjuhelsike huvudvärk som spände ända ned i överkäken. En ALVEDON, kaffe och par timmar senare så var det mycket bättre. Hoppas inte att det är ngn smitta på gång från My, som just nu har åkt på det mesta. Till och med myggbett… Jo ni läste rätt. Tösen är ju överkänslig mot myggbett. Svulnar kraftigt och får klåda. Hon ringde i förmiddags. Biten på armbågen, svullnaden stor som en pingisboll och klåda som höll på att knäcka henne. Jag vet precis hur det känns. Jag har själv samma problem IBLAND. Konstigt nog. Klarar myggen hemma här. Men blir jag biten ute i skogen eller på landet så svullnar jag också. Märkligt! 


Ska ju fixa naglarna i kväll. Hade tid klockan 19. Fick den ändrad till 18 och nu fick Monica återbud kl 17 och undrade om jag kunde komma då. Ingen är ju gladare än jag! Då kommer jag hem i tid i kväll. Skönt. För jag har lite pyssel och fixa hemma.
Bland pannkaksos och räkskal

Steker pankisar för fullt. Vanliga och med blåbär. My gillar inte blåbär så för fridens skull så blir det vanliga också. Jag har petat i mig tre med blåbär medans jag stekt.Samtidigt så gör jag några räksmörgåsar till kvällen. Säkert jätteonyttigt, haha. Men vad sjutton vi skyller på "lill-lördag" ;)Var till Axfoods storcash efter jobbet och handlade det jag behöver till smörgåstårtan. Det är smidigare att handla där när jag behöver så pass stora förpackningar. Blir lite billigare också. Ska tillbaka dit på fredag efter jobbet och köpa smörgåstårtsbottnar. Perfekt! Slipper jag varva landgångsbröd. En stor förpackning med 5 bottnar kostar 40 spänn. Ja det tillkommer ju 6% moms sen i kassan. Men det är överkomligt.

Ikväll hoppas jag att vi kan hinna se en film. Det var länge sedan. Har alltid så himla mycket på kvällarna.

I morgon kväll ska jag fixa naglarna. Hos Monica på Salong Nordh, Hornsgatan 110 på Söder. Toppenbra! Rekommenderar henne varmt. Hon har kommit tre i SM och har utbildningar för blivande nagelteknologer.

http://salongnordh.se/
Nu kommer gubben hem. Fram med räkmackorna :)
Okej det blir den här...

Lyxig och saftig smörgåstårta

Se receptet på länken

http://www.tasteline.com/recept/Lyxig_och_saftig_smorgastarta


Lunchrast

Jädrans vad kallt vi har på kontoret idag. Fingrarna är som isbitar. Fast att jag hela tiden knappar på min dator. Fötterna är nästintill bortdomnade. Jag har fått vrida upp extra elementet.

Det är ju ingen vidare värme ute heller. Ser ungefär ut som igår. Grått och bara runt 8 grader.

DN lovar fint väder fr o m i morgon och fram till söndag. 10 – 15 grader och sol. Vi hoppas att det blir så också, eller hur! 

Varm Thaisoppa från KELDA  passade bra på vårt kalla kontor till lunch. Till det en knäckemacka med kokt ägg. 

Fortfarande en sjuk i gruppen. Magsjuka. Inte kul. Och hemma har vi en som inte heller är vidare piggelin. My. Stackaren, det är inte bara halsont, förkylning och pollenallergi. Nä, inatt brakade det löst. Hon fullkomligt spydde ner hela vår långa korridor hemma i huset. Urk…. Stackars henne L Och stackars Per som fick torka, skura och sanera. Mitt i natten. Jag hoppas verkligen att det INTE är något som smittar. Utan att det är för att hon är så slemmig i luftrören och hostar mycket. Hon har ju trots allt legat hemma hela veckan. Fast det är klart någon annan av oss i familjen kan ju vara bakteriebärare utan att det brutit ut på oss.

My är ju så känslig nu efter all medicinering hon har haft i samband med operationen. Morfin, antibiotika, värktabletter mm i flera veckor. Immunförsvaret ligger nog på noll. 

Ikväll ska jag steka pannkakor! Blåbärspannkakor till mig… Mums! Familjen föredrar vanliga och till det hjortronsylt. Det tycker jag också om. Men blev sugen på blåbär idag. Och det har jag hemma i frysen. Tyvärr så står man sig inte speciellt länge på pannkakor. Så det blir nog någon kvällsmacka innan läggdags. 

Nej, nu ska jag hinna leta efter ett recept på Internet innan lunchtimman är helt slut. Jag ska eventuellt göra smörgåstårta till söndag. Mina föräldrar & svärföräldrar ska komma över. Jag fyller år på tisdag så vi ska fira. Jag har egentligen slutat fira mina födelsedagar för länge sedan. Men gamlingarna vill så gärna få gratulera. Jag tycker det har gått för långt när man ska fylla 30 gör femtonde gången, haha ;) Det räcker nu!

 

 

 

 

 


Min tisdag

Idag har varit en sån där dag då jag nästan räknar kvartar innan det är dags för att få gå hem för dagen.
8:15, 8:30, 8:45, 9:00 ............ 15:00, 15:15, 15:30, 16:00 osv. Bocka av vart efter. Såååååå segt...urk...! Nåja, till slut fick jag i alla fall gå hem. Då var jag glad :)

Solen försökte sig i genom under eftermiddagen. Lyckades inte så bra, men temperaturen steg några grader. Man får vara glad för det lilla!

Halva dagen har gått åt att försöka hitta på vad jag ska laga till middag. Verkligen idétorka idag! Idéerna har knallat mellan lax, kyckling, pannkakor, lasagne.
Och det blev latemans mat... Take Away från thairestaurangen i centrum. Första gången jag hämtade därifrån. Var riktigt bra och schysst pris, det gillar vi :thumbup:

Idag är det EN MÅNAD KVAR innan jag äntligen ska få göra min ögonoperation!!! Längtar vansinnigt mycket! Jag är sååå nyfiken på hur jag kommer att se ut efteråt
när allt är läkt. Tror att kombinationen av "nya" ögon och min fixade bekymmersrynka kommer bli kanon! Får jag bara korrigera näsa/mun vecken så blir det pricken
över i :) Jag ska kolla om dom kan fixa till det samtidigt som jag ändå är på kliniken. Eller om jag måste vänta två veckor efter operationen. Ibland vill dom inte göra
Restylan injektionen samtidigt eftersom man kan vara för mycket svullen.

Idag har den kommit!!!! Whhiiiiiiiihhhhiiii   ........................ Min så länge efterlängtade :love: ONE PIECE :love: !! Bilder nedan ;) Jag är salig.... en ny kalasdräkt, haha... Bye bye gamla
fula (kalasdräkt) munkoverall, haha.... 
Ska tvinga Per att ta på sig en av My's. Så vi kan göra ett riktigt roligt ONE PIECE foto på hela familjen :P

Har fått kontakt med lite andra bloggare i blandade åldrar. Dom är så himla gulliga, rara och omtänksamma. Så kul att läsa deras och att dom även tittar in hos min blogg. En
är superrar och hjälper mig med tips på hur jag ska kunna fixa till min blogg. Jag har fortfarande inte bestämt hur den ska se ut. Men jag ska försöka jobba i photoshop och
skapa något där. Det där med HTML-koder, stilmallar & kodmallar är verkligen inte lätt.
Tusen tusen tack!

Ikväll blir det ingen Powerwalk. Det ska bli en vila kväll. Jag ska ut i morgon och knalla med stavarna. Istället tog jag hand om lite hushållspyssel. Ni vet... man går från det ena heltidsjobbet till det andra :(
Disk & tvätt fanns för urplockning ur maskinerna. Ladda ny tvätt i maskinen.
Sängkläder utbytta. Upptäckte igår att My's sängkläder var super dammiga. Usch... Det värkar som om dom suger åt sig allt damm. Jätteäckligt! Hur kommer man ifrån det??
Sugo har fått jobba lite också. Han försökte fuska i helgen. Jag startade honom. Han gick ur dockningsmaskinen och snurrade ett varv. Sen parkerade han direkt. Påstod
att batteriet var slut.... Vilken fräckis, för han var FULLaddad precis sekunderna innan. Den lilla latmasken. Men när jag väl "tvingat" ut honom och stängt av Hitta-hem mottagaren
så satte han igång och börja jobba. Jädrans i min lilla låda vad han jobbade. Säkert ett par timmar. För säkerhetskull körde han dubbla rundor i rummen. Haha...
Visste ni att alla maskiner är en HAN ! Iaf hemma hos mig ;)

Sportmarket kör sin Crazy utförsäljning igen. Tokbilligt som vanligt :)


Lunch

Vilken skillnad i temperaturen idag! Vädret är ungefär som i går vid den här tiden. Grått! Men idag är det bara +7,8 grader här. Nästan 11 grader kallare än i går.. :( Det vill jag inte ha!
Träden utanför mitt kontorsfönster börjar att få knoppar. Iaf något positivt, det går åt rätt håll.

Har precis ätit lunch. Keldas skogsvampsoppa och en rågkaka med rökt skinka, ost och gurka. Nu klarar jag mig till klockan tre då det är dags för mellis. Yoghurt & müsli.

Idag kontaktade jag faktiskt rekryteraren för jobbet på logistikbolaget. Dom sa att det skulle ta ca en vecka efter jag varit hos dem på besök. Och jag var där 31/3. Dom beklagade att det dragit ut på tiden och meddelade att "Ni är två kvar i processen" samt att dom återkommer på fredag. "Ni är två kvar......." Borde det betyda att jag är EN av dessa TVÅ, eller??? Åhhh jag får nästan ståpäls när jag tänker på det... Vet ju inte om jag vill ha det här jobbet, eller om jag ska satsa på det andra som är på gång. MEN, jag ska som min man sa. Vara med fram till slutet. Så jag har möjlighet att löneförhandla hos dom båda arbetsgivarna. Inte nog med det. Vi ska tydligen ha löneförhandlingar här på jobbet på tisdag nästa vecka dessutom. Shiiiit, jag kommer vara helt slut i huvudet av alla nollor och dollartecken :P

Dags att återgå till jobbet. Vill ju komma hem i tid.

:love: CIAO :love:

Behov av designhjälp till bloggen

Har suttit någon timme nu och surfat runt på nätet. Kollat olika bloggar och designer. Jäklar vad snygga bloggar det finns. Så duktiga bloggare. Önskar att jag fattade HUR man gör!! Flera av de bloggar jag kollar ligger på blogg.se, där jag har. Och dom har super avancerade bloggar. Jag vore glad om jag vara kunde få min en bråkdel snygg. Nä, det lutar åt att fixa expertishjälp!

Godnatt!

+18,4 i skuggan

Idag var det verkligen vår i luften. Vi hade rätt mulet fram till sent i eftermiddag. Till och med lite regn under förmiddagen. Vid 2 tiden idag hade jag +18,4 grader utanför mitt kontorsfönster i skuggan :) SKÖNT!!!!

Eftersom det var måndag så var vår chef på besök. En kollega sjuk, men det är lugnt just nu. Vi fixar jobbet även om vi haltar lite i närvaron.

My blev hemskickad från skolan. Misstänkt halsfluss.... Så det var bara att ringa närakuten och få en läkartid. Hade tur och få tid 17:10. Slapp gå hem tidigare, vilket var bra. Ibland har jag lite väl mycket "svängdörrar" på jobbet med Mys läkartider, sjukhusvistelse och egna privata möten, jobbintervjuver etc.

Apropå jobbsökandet. Jag har inte hört ngt ännu från logistikföretaget. Det skulle ta ngn vecka efter jag var där. Borde egentligen hört något från dem i slutet av förra veckan. Kanske dragit ut på tiden för dem.
Men just nu är dom inte det ända alternativet för mig. Jag har en grej på gång som kan bli riktigt intressant. Men det är inte riktigt klart ännu och heller inte 100% att det kan bli verkligt. Så snart jag vet och vi har sett om det går igenom så berättar jag mer :)

For hem vid fyra.  Hämtade My och åkte till läkaren. Proven visade ingen halsfluss. Men hon hade en rejält svullen hals. Läkaren skrev ut Mollipect.

När vi kom hem igen så bestämde jag snabbt att jag skulle ut på en PW innan middagen. Det var så otroligt härligt soligt kvällsväder. Fram med walkingskorna och stavarna. Iphonen med Nike+GPS programmet och ljudbok. Då är man fit for fight! Det blev 8 km på 1 timme och 23 minuter. Fasiken vad jag är BRA... tredje dagen på raden som jag är ute på lång PW. Tänk om jag bara kunde lyckas med att behålla motivationen och få in en rutin. Men jag känner mig själv :( är ju ganska duktig på att hitta på ursäkter till varför jag ínte kan träna, hmmm.

Nu har jag ätit köttbullar, fullkornspasta och vitkål. Strax ska jag förflytta mig till soffan och titta lite på tv'n innan läggdags.

Måste berätta... ngt otäckt! Grannen i huset bredvid mig. Hade inbrott natten till söndagen. Flera andra grannar hörde larmet gå. Några hade gått ut och tittat men inte sett något. Jag satt uppe i köket till klockan ett natten till söndagen. Jag har inte hört eller reagerat på något ovanligt. I går kväll när grannen kom hem efter varit borta i helgen upptäckte han inbrottet.
Det var det fjärde inbrottet i vårt område nu på bara några veckor. Förra veckan fick två hus på gränden bredvid vår påhälsning. Någon vecka tidigare ett annat hus på en annan gränd.
I alla fyra fallen har tjuven/tjuvarna gått in genom badrumsfönstren på husens baksida. Dessa fyra hus tillhör dom som har de gammla ursprungliga badrumsfönsterna som är ganska lätta att bryta upp. Undrar om det är samma tjuv??Diddi Design & OXXO Designwww.diddidesign.se:love: :love: :love:

www.oxxodesign.se


För ett år sedanKlockan 10:29:23 den 10 april 2010 publicerade jag mitt absolut första inlägg på denna blogg! Med andra ord....

Jag firar 1 år!!!!

För mig har skrivandet betytt mycket. Och fungerat som en allmän dagbok. Att det sedan finns läsare är ett stort BONUS! Det smickrar mig oerhört att vissa återkommer och läser. Även om antalet besökare är blygsamt så betyder det mycket för mig, och det är det som räknas!
:love: Jag älskar att skriva och kommer att fortsätta med det :love:

Jag har en önskan att kunna designa denna sida mer personlig än de vanliga "mallar" som Blogg.se tillhandahåller. Tyvärr är jag ingen stjärna när det gäller HTML-koder etc. Jag ska googla runt lite på nätet och se om jag kan hitta några tips och råd. Annars får jag helt enkelt leja bort det.

Söndagen har varit bra. Toppenväder sånär som på att det till och från blåst ganska kallt och kraftigt.
Började dagen med 9,7 km stav-powerwalk. Tog 1 timme och 38 minuter. Ulrika hämtade upp mig vid nio och så stack vi ut. Jag var toknöjd när jag kom hem igen. TVÅ dagar med PW, perfekt för min trötta och otränade kropp!!
Nu har vi bokat in onsdagen. Då kör vi igen. Kanske inte lika lång sträcka. Men en timmes PW en vardagskväll är bra. Långpromenaderna passar bra på helgerna.

Under eftermiddagen åkte jag, My & Sara till stallet. Saras syster Anna har en häst som heter Wolle, den står en bra bit ut på ladet. Någonstans i trakten Lunda, Rimbo, Gottröra eller något sånt.
Jag tog tillfället i akt och satt i lä i solen och läste. Tror faktiskt att solen tog lite på kinderna :) känns så iaf.

Hemma igen tittade farfar förbi på en kopp fika. Han var på genomresa och ville säga hej.
Sen var det dags att förberda middagen. My gjorde kycklingspett och grillad potatis till sig. Jag slängde ihop en Lapskojs... igen.. Ja, jo jag är såld på det just nu, haha. Speciellt när man kan pimpa upp den med lite goda rotfrukter under kokningen.
Den vart suveränt god!
Receptet ligger som ni vet som inlägg tidigare den här veckan.

Nu väntar jag hem maken som varit i Hassela hela helgen. Han kommer nog om någn timme.

Blir lite tv och tidig sänggång. Jag tror att mina få timmar sömn det här dygnet börjar ta ut sin rätt.

I morgon är det måndag, IGEN. Hemskt vad många måndagar det finns ;) Haha
Nåja. Veckan är för en gång skull inte HELT fullbokad. Har ett par stallkvällar, en PW och ett besök hos Monica på Salong Nordh.
Bosse ska ifs till veterinären för att få sina nackdroppar. Men det får Per ta den här veckan.

Nu ska jag fira min 1-årsdag med en


Här kommer några bilder från besöket hos hästarna.

Mobilblogg

Tänkte testa att skriva ett inlägg från min mobil. Vi är nu vid stallet, långt ut på landet. Soligt och fint. Aningen blåsigt. Men jag har en plats i lä och solen värmer skönt i ansiktet :) Jag är en soldyrkare! Och.. jo... jag vet att solens strålar är skadliga :( Men jag tycket om att ha lite färg, känner mig piggare då.

Solen skiner, det är dags för en morgonpromenad

Har varit vaken sedan innan åtta. ´Förvånadsvärt utvilad ?! med tanke på att jag var vaken till ett inatt. Till och med My vaknade före mig. Och ni vet ju hur tonåringar annars kan sova.... hela dagarna, haha.. :P

Äter frukost nu. Kaffe, yoghurt & müsli. Solen skiner ute, omkring +5 på baksidan just nu i skuggan. Men blir nog jätteskönt i solen.

Om en kvart, klockan 9, kommer Ulrika hit. Vi ska ta en Powerwalk idag med. Inte lika lång som igår för hon har en tid att passa. När jag kommer tillbaka hem ska jag ta hand om tvätten jag satt på. Damma av torkställningen ute och hänga årets första ute-tvätt!

Eftersom jag var duktig igår och dammsög så har jag inte så akuta inomhus sysslor så jag kanske hinner med att sitta i solen ett tag . Läsa dagstidningen och fika.  :thumbup:

Hör måsarna skria ute... Då är det verkligen VÅR. Jag är inte speciellt förtjust i dem annars. Bara dom håller sig borta från mig. Men första mötet med dem så här på våren är alltid trevligt. Då vet man att vi går åt rätt håll i årstiden.

Senare i eftermiddag ska jag med My & Sara och rida. Då är det trevligt om vädret håller i sig och solen värmer.
Kanske kommer lite bilder i eftermiddag.

Nu ska jag ta fram mina staar och skor.Sigtuna

My och jag har gjort ett besök till Sigtuna idag. Vi hade målet RC Choklad. My hade sett reklam någonstans för Cafét och butiken.
Det var ett mysigt café med hembakade desserter och praliner. Och det blev en del praliner med hem oxå ;)

Här kommer bilder :)


RC Chokladbutik & Café


Egentillverkade praliner


Bakverk


Vårt fika :) Kolla in hjärtat på latten!
Sedär... här kommer tydligen jag gående, haha...


Dagen för övrigt

Vaknade första gången i morse omkring halv sju. Var helt säker på att jag skulle jobba :( Men vilken lättnad, det var ju lördag! Somnade sött om och sov tills det plingade till i telefonen strax efter åtta.
Det var Ulrika, tjejen på gränden bredvid. "Ska du med ut på PW?" Urk, jag som var helt nyvaken och groggy. Skulle svara att jag låg i sängen. Plingade till igen "Är du vaken? Ska du med?" Vad sjutton tänkte jag.... Planen har ju varit att jag ska ta mig ut den här helgen. Så jag messade tillbaka att jag inte var klar för avfärd direkt men ville med. Vi bestämde träff till klockan nio.

Fram med stavar och walkingskor. Temperaturen var +8, mulet och blåsigt. Fodrade byxor. T-tröja, collegetröja och tunn vindtät jacka.
En kopp java på stående fot, lite vattenblask i ansiktet och tandborstning, Sen var jag fit for fight!

Vi tog en runda på 9 km, 1½ timme. Blåsigt och jävligt vissa sträckor. Men ACK så skönt när man var tillbaka hemma och med känslan att man gjort något nyttigt. Samtidigt som man fortfarande hade hela dagen framför sig.

Hemma igen blev det sen frukost. Kokt ägg, yoghurt & müsli och kaffe.
En dusch och sen iväg till Sigtuna.

Tillbaka hemma i stan åkte jag ned till Solexpress för 25 minuter i det "farliga" ljuset. Jag solar en gång i veckan nu. Jag ska börja sitta ute så snart det är väder för det.  Åkte vidare upp till en killkompis och fikade. Sen åkte My & jag och hämtade hem Thaimat.
Snopet när jag packade upp min mat och insåg att det inte var Pad Thai i min låda som jag beställt, utan något helt annat. Gott var det iaf. Undrar just om det var någon annan som oxå fick en överraskning när denne öppnade sin matlåda :P

Strax är det Körslaget, jag hejjar på The Poodles - Jacob.
Till det ska jag nog servera mig ett glas gott rött vin.

Eventuellt kommer jag och titta in här lite senare igen ikväll. Om jag inte blir sövd av tvljudet.

Ciao!


Så var det fredag :)

Så fantastiskt underbart att det äntligen är fredag! Som en överraskning den här veckan med, att det kom en fredag och en ledig helg :) haha....

Skumt väder idag. Sol, regn, blåst, sol, grått, regn, sol och nu börjar det skymma så jag vet inte om det är grått eller vad det nu är. En önskan är dock att det ska bli fint i helgen. Har inte sett ngn prognos ännu.
I går var det ett riktigt storm oväder. Vindarna har slitit med sig allt möjligt. I Solna var det skräpigt på många ställen. Runt NCC låg det byggmaterial, plåtar och frigolit från bygget en bit där ifrån. Såg inte trevligt ut.

Idag har vi haft vår absolut största arbetstopp den här månaden. Resultat efter mittmånadsfaktureringen av våra industrikunder. Tog ända fram till efter lunch innan vi ens fått avstämningen klar. Sedan skulle det manuella arbetet påbörjas. Jag var klar 17:30 som först och kunde då åka hem. Lite småjobb kvar. Men det får jag ta på måndag morgon.

Här kommer lite bilder från mitt kontor :)


     

     

På lunchen träffade jag Annica. Vi mötes på Ritorp kl 11, som vanligt.
Och som jag nämnt tidigare så äter jag en ny rätt varje gång. Tror att jag är igenom halva menyn nu :)
Lunchen var trevlig och vi hade mycket att babbla om. Nu var det ganska länge sedan vi sågs. Annars brukar vi ses var 14:e dag. OCh då nästan alltid på fredagen.

Efter jobbet åkte jag till Apoteket. Som tur hann jag dit. Chandler har fått smärtlindring utskrivet. Han blev opererad i går. Visade sig på röntgen igår att han hade fått FORL i en tand till. Stackarn... :( Nu var det tredje tanden som opererades bort på ett år. 
Lite fakta om FORL här nedan från en artikel på nätet.

FORL Tandsjukdom hos katt

FORL; Feline Odontoclastic Resorptive Lesions, är en tandsjukdom hos katt. Det är kattens permanenta tänder som drabbas genom att de gradvis resorberas och så småningom fraktureras av. Då man ännu inte känner till vad som utlöser resorption av permanenta tänder vid FORL kan man varken förebygga eller bota sjukdomen. De senaste 40 åren har det skett en ökning av förekomsten av FORL.
 Eftersom Per skulle iväg till Hassela och jag och My skulle äta själva hemma bestämde vi att vi skulle köpa hem färdigt. My ville ha sushi och jag sallad.
Hämtade salladen från vanliga haket. Den är fräsch och god. Det bästa av allt är att det räcker till mig i två dagar.

Nu har Per åkt. My har lagt sig på sängen OCH somnat. Hon var trött och sliten idag.
Hon har haft nationellt prov i engelska. Det tar på krafterna.
Jag sitter i köket. Knapprar, dricker kaffe och äter tefat.
Jag har klätt upp mig i Mys rutiga One Piece overall. Den är så härlig. Jag väntar fortfarande på min. Enligt tracking ID så ser jag att den är på någon terminal i Jönköping :P Antar att den inte kommer förens ett par dagar in i nästa vecka. Tror att den blivit fast där pga stormen och de strömlösa tågspåren.
Tyvärr ger inte iPhones omvända kamerafunktion så jätteskarpa bilder,
som när man fotar med den stationera linsen.

I morgon ska jag ta sovmorgon. Är det vackert väder, eller åtminstone inte så kallt och regnar & blåser så ska jag ta en powerwalk. Damma av stavarna och ta en runda. Sen hem laga frukost och majsa med Mysan :)

I morgon ska vi även hinna med en tur till Sigtuna och besöka RC Choklad. Kanske vi oxå hinner till Knallemarkanden som besöker vår stad.

♦ På återseende ♦
...och så rann krafterna av mig...

Här har varit fullt upp sedan i eftermiddags. Jag åkte redan vid tre från jobbet. Bosse skulle på återbesök hos veterinären och Chandler skulle också dit och kolla upp sina tänder.
Chandler är fortfarande kvar. Han behöver sövas för att dom ska kunna fixa tänderna. Veterinären hade fått in ett akutfall så vi fick åka hem med Bosse, för han var klar. Chandler ska hämtas senare ikväll.
Dom har öpet till kl 22.


Chandler & Bosse väntar snällt på doktorn :)

Väl hemma hade jag en hel del hushållsprojekt att sätta tänderna i.
En full diskmaskin, en överfull ho med smutsdisk. En tvätt och ta ned och en annan och hänga.
Baka sockerkakor till Hembygdsföreningen (Klasskassan). Baka till jobbet.

Jag har gjort två citronkakor och en apelsinkaka till Hembygdsföreningen. Till jobbet blev det ett expriment. Apelsinkaka med hackad Marabous mjölkchoklad och mini marsmallows :)

Har precis fått i mig middagen. Rester från igår. Den supermumsiga Lapskojsen. I Like!!!!
Mätt, belåten, trött och en aning däst...
Skulle faktiskt kunna somna om jag blundade några sekunder för länge.
Med se där.. det har jag inte tid med. Jag måste få klart kakorna, låta dem svalna och sen ut och leverera.
Och så ska jag hämta hem min älskade hårbollspojke.

Underbart att det är fredag i morgon! Per åker till Hassela och jag och My blir hemma. Jag ska försöka hitta motivation till att städa hemma och tvätta. Jag lyckas ALDRIG se ned till botten i den där nedrans tvättkorgen, suck...

På lördag ska vi åka till Sigtuna och fika på RC Choklad. My har sett någon reklam för det.
http://www.rcchocolat.se/
Kafé och pralinfabrik.


  Senare på lördagen blir det eventuellt bio i Kista. Vi har inte bestämt ännu. Valet står mellan filmkväll hemma & bio. Vi får se vad vi känner för på lördag.

Nej, om jag skulle göra några ryck till.


3 ICA butiker och 2 Coop butiker senare.....

Under eftermiddagen idag bestämde jag att jag skulle göra hemlagad Lapskojs. Jag åt ju det från vårt lunchhak förra veckan och vart helt frälst!

På väg hem åkte jag till ICA och handlade. Till Lapskojs ska man ha "Saltabiten" det är någon form av kött på konservburk. Jag fick åka till fem butiker innan jag till slut fick tag på det!! Först butiken var det slut i. Andra butiken var personalen så pass ung att do  såg ut som frågetecken när jag sa att jag skulle göra Lapskojs och behövde saltabiten till den.  Tredje butiken, där hade vi kommunikations svårigheter pga språket. Men visade sig att dom inte heller hade det jag behövde. Två stopp till blev det innan jag ÄNTLIGEN hittade det jag sökte. På lilla skrutt konsumbutiken som gud glömde i hörnet..haha....Tre ynka dammiga burkar som säkert stått i hyllan sedan Eldekvarn brann. Hållbara till 2013, jag tog dem alla tre. Lika bra! Slipper jag leta halva stan runt nästa gång.

Jag hittade Lapskojsreceptet på Tasteline.com. Enkelt som bara den. Jag lägger in det här. Jag kryddade spadet lite extra. Mer av lagerblad, kryddpeppar, vitpeppar. Dessutom tillsatte jag köttbuljong, salt. svartpeppar och lök. Detta silade jag sen bort. Serverade med rödbetor och riven vitkål. Det blev jättegott :)

Ingredienser

10 st 
1 burk(ar) 
1 st 
4 st 
3 st 
1 msk 

Tillagning

1. Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om du tycker att det blir för lite vätska efter att potatisen har kokat upp en stund.

2. Ta bort kryddorna. Lägg i en smörklick. Mosa potatisen och köttet. Smaka av med salt och vitpeppar. Serveras med lingonsylt, rödbetor och salt- eller ättiksgurka.

Det kan vara dyrt att vara gift...

:) :) :) 
En mobiltelefon ringer och en av männen i omklädningsrummet svarar 'hands-free' med högtalaren på,
Alla andra i rummet lyssnar också.
Mannen: HALLÅ!
Kvinnan: Älskling det är jag. Är du på klubben?
Mannen: Ja Kvinnan: Jag är i sta'n och har hittat en fantastisk läderjacka. Denkostar bara 7.500 kronor.Är det OK om jag köper den?
Mannen: Ja då, naturligtvis, om du nu tycker så mycket om den.
Kvinnan: Nu när jag har dig på linjen så...... Jag var också just förbi Mercedes för att få monterat den där stjärnan du vet. De har fått in 2011 års modell och de hade en superhäftig SL500. Det är just en så'n som jag alltid önskat mig.
Mannen: Vad kostar den då?
Kvinnan: 2,2 milj kr. i standardversionen.
Mannen: OK, så köp den då, men för det priset skall det också ingå vinterhjul!
Kvinnan: Tack, älskling vad du är gullig. Så var det bara en sak till. Sommarhuset som vi tittade på förra året, är till salu igen. För 10.500.000 kr.
Mannen: OK, bjud bara 10 miljoner. Det accepterar de säkert och gör de inte det så ge dem den där halva miljonen till för det är ju ett bra pris ändå.
Kvinnan: OK. Vi ses senare. Jag älskar dig, raring!
Mannen; Hej då - Jag älskar dig också.
Telefonsamtalet slutar och de andra männen i omklädningsrummet stirrar på honom - mållösa -tills mannen med ett stort leende säger: Är det någon här som vet vems mobiltelefon det här är?

:) :) :)

YOU can now follow MY blog through Google Translate

YOU can now follow MY blog through Google Translate. 
 Choose your language on the right side.


Welcome!


Lunch brake

Idag är huvudet mycket snällare mot mig, än så länge :P Hoppas att värken håller sig borta nu.

Har precis ätit lunch. Keldas Sparrissoppa och en knäckemacka med kokt ägg. Sparrissoppan var mycket godare än vad jag väntat mig. Krämig och gräddig smak. Klart GODKÄND :thumbup:Har några minuter kvar på rasten så jag passar på att surfa in här och skriva några rader.

Vad förvånad jag blev idag när jag tittade ut på baksidan. All snö var borta. Vet inte om det bara skett plötsligt eller om jag bara varit ouppmärksam på det. Skönt är det i vart fall! Tänk om helgen kan bjuda på lite sol då skulle jag kunna ställa i ordning utemöblerna :)

Gud vad trött jag är på försäkringsbolag!!! Som jag berättade förra veckan blev min g:a mobil stulen (gammal och gammal... den köptes i augusti så den var inte jättegammal precis).
My blev ju av med den i skolan. Hon har fått ha den sedan jag fick min iPhone.
Mobilen var en Sony Ericsson Vivaz Pro U8i. Dessvärre en utgående modell och slut precis överallt där jag letat.
Försäkringsbolaget som börjar på "F" har sagt att jag ska köpa en ny, likadan, sen skicka in kvittot på den nya, gammla samt polisanmälan. Sen så utbetalar dom mina utlägg samt ev mellanskillnad efter att dom dragit av självrisken. Så det är ju inte många slantar vi får. Men jag tänker verkligen inte ge bort telefonen till tjuven utan vi ska ha ersättning för det här. Så är det bara.
Men för att komma till saken. TELEFONEN har ju utgått.... SLUT, FINITO.... Hur ska vi då ersättas? Och vem ska ersätta en hel dags letande i diverse butiker (tisdmässigt och bränslekostnader)??
Jag ska försöka få tag på handläggaren på "F" och kolla hur sjutton vi ska lösa det här. Det kan väll inte vara så att vi blir utan ersättning bara för att telefonen inte längre säljs?
Vi ska ju inte behöva köpa en begagnad. Jag betalade trots allt 3600:- för mobilen (ny) i august så den kan ju inte ha så jättemycket värdeminskning redan.
Ja ja, det får bli en följetång av det hela....


Dags att arbeta!

Sony Ericsson Vivaz Pro U8i


Dag två med huvudvärk... :(

HUVUDVÄRK

Rasande huvudvärk igår och idag :( Knaprat piller som en beroende. Jag tror att allt hänger på den psykiska stress som jag just nu upplever med kvalet inför ett eventuellt jobbyte, My som varit sjuk och som just nu lider kraftigt av lågt blodtryck.
MYCKET JOBB VÄNTAR

För övrigt har jag iaf jobbat som vanligt även om jag kan erkänna att jag under eftermiddagen idag inte lyckats göra speciellt många knop. Kommer ha rejäla högar med jobb i morgon att ta igen.... Men ibland så bara är det så.
EFTERLÄNGTAD OPERATION

I går var jag på konsultationen inför operationen i maj. Nu är allt klart och det preliminära OP-datumet är bekräftat. Jag längtar nu tills det är dags :) Tror att det kommer bli en enorm skillnad för mig. Igår bokade jag även tågbiljetten dit. X2000, första klass Kupé. Var så bra pris att jag bestämde att åka lite bekvämt. Har köpt en enkel biljett. Per kommer ned och hämtar mig efter operationen.


Kosmetisk Kirurgi

Läkaren som ska göra min ögonoperation är denna kille.

  Docent Avni Abdiu

             Docent Avni Abdiu

Avni arbetar deltid på Kosmetisk Kirurgi AB sedan 1999. Han är också verksam som överläkare och plastikkirurg på Universitetssjukhuset i Linköping, där han arbetar med bl.a. brännskador och barn med gomspalt. 

Avni sitter i styrelsen för Svensk Plastikkirurgisk Förening och är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.

På Kosmetisk kirurgi AB har Avni, förutom Bröstplastik, ansiktskirurgi som specialitet och då främst Ansiktslyftningar. Med anledning av hans kunnande och förmåga att lyssna är han mycket omtyckt av våra kunder/patienter.

TIPS PÅ ANSIKTSKRÄM

Jag har ju tidigare berättat om den ansiktsproduktserie som Hud & spaspecialisten använder, Nimue. Den är sååå jättebra och gör verkligen undervärk med huden. Tyvärr kostar den en smärre förmögenhet om man ska ha alla de olika produkterna som dom rekomenderar. Tyvärr på tok för dyr för att jag överhuudtaget skulle prioritera att köpa den. Även om jag VET att det är bra och faktiskt har påverkat min hud på ett positivt sätt. Jag är för snål :(
Om jag inte minns helt fel så skulle de produkter som jag rekomenderades kosta någonstans omk 6000:- !
Jag har använt de prover jag fått men när dom tog slut så har jag fortsatt med Cliniderm från ACO.

:thumbup: Cliniderm serien har varit bra för mig och jag tycker det är en prisvärd. Ansiktsfoam, ansiktsvatten, serum, dagkräm, nattkräm och ögonkräm för 1000-lappen tillsammans. Och produkterna är dryga! :thumbup:Men när jag var på min konsultation igår på Kosmetisk Kirurgi hittade jag ngt som väckte mitt intresse. Dom säljer en kräm som är både en dag-/natt- & ögonkräm i ett. Till den kan man komplettera med ett serum som är anpassat till sin hud.
Krämen och serumet kostar 1300:- tillsammans. 
Jag har fått tillgång till en uppsättning. Och jag ska pröva och se om det kan vara ngt för mig. Jag återkommer med uppföljning om hur användandet påverkar min hy.
Flavo-C Forte
           Anti-Ageing Serum 15%
(För 40+ hud)

 Motverkar, minskar rynkor på ansiktet
 och runt ögonen

 Förebygger utvecklingen av pigment 
 förändringar

 Förfinar, förnyar hudens struktur
 

 Fräschar upp huden, motverkar grovporighet
 och finnar

 Bromsar hudens åldranden, hindrar skadliga 
 effekter av fria radikaler

 Skyddar mot sol och brännskador           TEOSYAL   
           Advanced Filler
           Hyaluronic Acid  

 
  • Lågallergen

  • Dermatologiskt testade

  • Fri från parabener och fenoxietanol

Hudens egen kvantitet och kvalitet av hyalonsyra minskar med åldern. Huden blir uttorkad, elasticiteten minskar och den första rynkan uppkommer.
Med hjälp av hyalonsyra är det möjligt att återvinna frisk och fast hud genom en naturlig reparation av hudens vävnad från insidan.

ADVANCED FILLER är en anti-ageing och antirynk hudvårdsbehandling som skyddar cellens DNA. Dess unika aktiva ingredienser – bio peptider och hyalonsyra microsfärer omstrukturerar drabbade hudområden genom att VERKA PÅ DJUPET AV RYNKORNA, fyller ut rynkorna.

OBEROENDE KLINISKA STUDIER VISAR ATT

• Rynkornas djup minskar med så mycket som 52%

• Rynkornas totala volym minskar med så mycket
som 56 %

• Hudens lipid barriär förnyas och huden återfår sin
lena textur

• På mindre än 10 dagar kommer huden börja sin invärtes rekonstruktion vid angränsningen mellan
dermis och epidermis.

• Redan från och med första dagen är hudcellerna skyddade från fria radikaler – molekyler som orsakar åldrande.
 

Teosyal

Teosyal advanced filler - bilder före och efter användning
Bilder(rad1) före krämens användning och  (rad2) 12 månader efter krämens användning

Produkten har blivit årets bästa produkt inom
Avancerad Dermato-Kosmetika i Frankrike
under år 2009-2010


FÖRÖVRIGT

Inget nytt på jobbfronten när det gäller företaget i Rosersberg. Har lite annat på gång oxå. Det har dykt en sak som skulle kunna vara av intresse för mig, eller snarae ÄR av stort intresse för mig. Jag berättar mer när jag har alla fakta presenterade. Jag vågar inte hoppas ännu ifall det inte blir av. Men jag känner mig positiv, glad och en aning smickrad över att jag har varit påtänkt.

Annars så är väl allt som vanligt. Ett hus som skulle behövas städas, en skoltrött tonåring. Eget förfall.... Då tänker jag först och främst på min brist av motivation till träning. SOM JAG ÄR I STORT BEHOV AV FÖR ATT KOMMA I FORM !!!!
Herregud... jag orkade knappt gå upp till hotellet i Hassela utan att flämta och stånka som ett gammalt trött ånglok.
Nej, det är dags för skärpning.... men jag oooorrrrkkkkaaaarrrr inte.... HJÄLP!!!! Behöver ngn som tar tag i det här med mig och sparkar igång mig!

Klockan har passerat tio nu och jag ska försöka komma i säng. Behöver att lägga mig i tid, för en gång skull.

Natti-i-natt

:tired:
I'm back!

Hej hopp!! Nu är jag tillbaka, hemma i stan igen. Helgen har vi spenderat i Hassela. Avkoppling, god mat, god dricka, musik, glada vänner osv :)
Vi kom upp sent i fredagskväll så då blev det en stillsam kväll med uppackning och ett glas vin framför burken.

 Sovmorgon igår (lördag). Gled runt i morgonrocken halva dagen. Per stack upp till backen tidigt och kom ned lagom till lunch då vi grillade korv ute. My och jag hade bestämt att vi skulle gå upp till Afterskin på hotellet.
Det var fullt drag på hotellet. Coverbandet No Comments lirade. Dom brukar ha några stående spelningar varje säsong. Helt okej coverband.Sedan i torsdags har våra bekanta från Åkersberga varit uppe i Hassela med ett helt gäng Åkersberga bor. Totalt 42 personer!! Dom hade hyrt en av de 4 storstugor som Hassela Ski har.

Vi hade bokat bord på hotellet till klockan åtta i går kväll med 35 av Åkersbergaborna. Vi hade en trevlig middag med god mat. Efter middagen kom bandet igen och körde. Vi blev kvar till midnatt innan vi traskade hem. 
Vi stannade till vid Anna & Patriks Maxistuga. My och Per blev kvar. Jag var trött så jag gick hem.
Anna kom över med My i morse kl 10 !! Hon hade blivit kvar med Annas grabb Simon och hans polare.  My var som ett vrak.... Dom hade varit vakna hela natten :tired:

Idag har varit en slappardag. Ett litet ryck gjorde vi dock. Städa av i huset och vagnen så vi slipper komma upp till ett smutsigt hus nästa gång.

Vi åkte hemåt id halv tre. Jag var den som lotten föll på när det gällde duglighet att köra, haha... För jag tog det väldigt lugnt på hotellet igår. Per... ja han.... har har ngn slags FRIKORT i baren, hmmmm... ALLT är gratis oftast! Så är det tydligen när man är stammis och polare med barpersonalen.

Stannade på Dollarstore i Hudik på hemvägen. Älskar :love: Dollarstore!! Jag har ju berättat tidigare om den butiken.  Idag köpte jag lite småsaker. Bl a jättefina läsglasögon till mamma. 30:- inkl fodral !!! Dom är verkligen snygga!Kom hem till stan vid sjutiden ikväll. Trött men glad över att vara hemma. Farfar har varit här i helgen och passat katterna så vi inte behövde släpa med dem. Bosse åkte iaf med. Han skulle vara hemma oxå, men My ville ha med honom.


Bosse ÄLSKAR kameralinsen och har jättesvårt att sitta stilla när han ska
fotas :) han vill fram till linsen hela tiden. Vi lät honom knapra på ett ägg för
att distrahera honom, haha. Men det var inte så lyckat. Ägget var visserligen
gått men linsen var mer intressant.

Nu ikväll var en g:a vän över med sin grabb. Jag hade lovat bort vår tvbänk till honom. Vi köpte en ny tvbänk i massiv ek för något år sedan. Den har sedan dess legat vackert i sin kartong. Nu var det ju perfekt... polaren behövde en tvbänk och jag erbjöd honom vår om han kunde montera ihop den nya åt mig. Sagt och gjort. Nu är jag av med den gammla och den nya är monterad.

Ny vecka på ingång. I morgon ska jag på lunchen till stan. Hötorget. Konsultation inför ögonoperationen. SPÄNNANDE!!!!  Jag tar tåget in. Då slipper jag leta parkering och betala trängselskatt.

Under veckan som kommer så är det troligt att det kommer stt slutbesked angående det jobb jag sökt. Det känns både si och så..... Jag vet verkligen inte ännu hur jag ska göra ifall dom vill ha mig. Jag är så jätteorolig att jag inte kommer trivas eller så. Tänk om jag längtar tillbaka till mitt gammla, trots att jag inte tycker att det jobbet ger mig så mycket mer tillfredsställelse längre. Och att jag ofta känner att det är för mycket negativite, suckar & stön omkring mig. Vill jag verkligen ha det så... i år framöver...?? NEJ det vill jag inte, men är det tillräckligt stort skäl att byta jobb för att bryta det mönstret.
Faktum är att det räcker med en negativ person i en grupp med tio positiva för att de tio andra personerna skall dras ned i det negativa. Är det inte märkligt att det är så??
Det går mycket tankar i mig just nu och många känslor påverkar mig. Det var länge sedan jag led sådana kval som just nu...

Nu är klockan mycket och jag ska förbereda mig för läggdags. Avslutar med lite bilder från helgen och från vårt lilla krypin i Hassela.