BECK - Levande begravd

Satt precis ned ändan. Fullt upp senda jag kom hem. Diska, tvätta, laga mat mm. Skulle behöva göra räkningarna oxå, men pallar verkligen inte det ikväll.

Väntar just nu på att gubben ska komma hem så vi får äta middag. Det blir Isterband, dillstuvad potatis (inte persiljestuvad som alla lunchhak numera serverar, bläää), rödbetor och kokta morötter, blomkål & broccoli.

Dagen har annars varit bra. Börjar bli mycket på jobbet och vi närmar oss månadsslut. Det blir nog ännu mer sista dagarn nu.

Äntligen börjar jag känna att förkylningen är på väg att släppa. Längtar grymt myckert efter att gå och träna. Har ju inte varit till gymet på över två veckor nu.

Var efter jobbet till vikt-Ylva (Cambridgekonsulenten). Fortfarande går jag ner, om än sakta.... 200 gram nu. För tre veckor sedan var det lite mer. Tror inte att jag kommer att kunna nå målet som är 58 kilo. Har fått på tok för mycket muskler för att kunna hamna på den vikten. För 6 år sedan låg jag på 55, och tränade inte då lika mycket styrka utan mer aerobic och stepp. Vikt-Ylva vill att jag åtminstone landar på 60. Och det är egentligen bara 1,9 kg kvar. Ett par toalettbesök ungefär....hahaha....

Helgen blir hemma. My jobbar lördag, 7:30 - 13 så jag måste köra henne på morgonen. Tänkte åka direkt till OKQ8 när jag släppt av henne och försöka få en tid i gör-det-själv hallen. Ska byta däck och tvätta invändigt. Byta till vintermattor och så. Se om jag kan lyckas komma på hur motor- och kupévärmaren funkar. Har ju inte prövat den ännu, men det börjar bli dags.
Lördagkväll har vi gäster. Söndag ska vi fira papsen som fyller år. Det blir ut och äta med honom och mamma.

Ikväll ska vi glo på nya Beckfilmen som på DVD idag. Efter det blir det en tidig sänggång.

Möte i stan i morgonkväll. Kommer hem sent. Troligen kommer jag inte att starta PC'n då.... Vi ses på fredag!


Antal portioner: 4

Ingredienser
 4 st småländska isterband
10-12 kokta potatisar
 3 dl vispgrädde
 2 dl mjölk
 2 msk smör
 2 msk vetemjöl
salt och peppar
 3 msk finklippt dill

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.

3. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.

4. Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning.

5. Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.

6. När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna.

7. Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.

8. När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.

9. Smaka av med salt och peppar och ha i dillen. Servera med senap och rödbetor.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback