Full rulle

Äntligen ska jag ta lördagskväll. Har haft fullt upp hela dagen.

Igår när jag kom hem från jobbet var jag så pass risig att jag kröp in i bastun och värmde mig. Hela kroppen värkte och jag hade frossbrytningar till och från. Superont i halsen och snorig. Kurerade mig med alvedon, strepsils och Friggs Echinacea. Det blev hämtpizza, orkade inte laga knappt ens äta. Tror att jag inte ens fick i mig halva. Sen var det en TIDIG nattinatt för mig.

Vaknade i morse strax efter 8. Pigg, utvilad och betydligt mycket bättre! SKÖNT!! Vid nio åkte vi ned till hotellet och käkade hotellfrukost. My skulle på prao-intervjuv. Hon ska vara där i två veckor nu. Hjälpa till med lite av varje. Frukosten, konferensen mm. Hon hade fått en vecka på Mc Donalds men behövde två veckor PRAO. Per har jobbat på hotellet för 17 år sedan och har en del kontakter kvar. Så han fixade så hon fick vara där i stället. Det är säkert roligare. Så i kväll har vi varit och köpt svarta byxor och vit blus. Men måste köpa några vita blusar till, hon bör ha några ombyten. Dessutom så håller jag just nu på att färga in ett par gammla svarta byxor som blivit lite dassiga i färgen. Tror att dom blir superbra. 

Idag var jag och My på Sushi kursen på ABF i Järfälla. Väldigt intressant och roligt. Vi var totalt sex stycken "elever". Lagom stor grupp för att alla ska få hjälp. Vi gjorde olika sorters rullar och vanlig sushi med lax, tonfisk, mussla, avokado, räka. Vi lärde oss hur viktigt det är med själva riset och hur det ska kokas och sen blandas med speciellt vinäger. Och att man måste fläkta riset för att det ska svalna och vinägern som är i överskott ska avdunsta.
Vi avslutade med att gemensamt äta våra hemlagade sushi.

I kväll har jag gjort picknick mackor till i morgon. Jag gjorde rågsiktskakor med sallad, ägg & anjovis. Och rågsiktskakor med sallad, stektägg, grov sötstark senap & falukorv. Sen blev det några limpsmörgåsar med ägg och kaviar. I morgonbitti ska jag koka kaffe och fixa dricka.
Medans jag gjorde det stod Per och fixade middag. Tyvärr var jag fortfarande för mätt för att orka äta. Men han och My åt. Han gjorde pepparbiffar på färsk svensk oxfilé som han köpt till jättebra pris 199:-/kg !! i går på Resarö. Till det gjorde han hemmagjord beasås. Potatispuffar, eller vad det nu kallas till det. Såg verkligen gott ut. Men det lär bli repris... haha. Det finns ju oxfilé för ett helt kompani.
Han köpte på samma affär även räkor. 5 kilo 50/70 storlek för 99:- kilot.

I morgon är det vår årliga tävling som vi deltar i med mina föräldrar. Pappa är med i en klubb som heter "Motorklubben Örnen". Dom arrangerar varje år en rebusjakt på våren och en Kyrkrunda på hösten. Namnet Kyrkrunda har inget att göra med att det skulle vara en religiös klubb eller så. Tävlingen går ut på att varje medlem i klubben tävlar tillsammans med sina familjer / vänner. Ofta kan vi vara 10 - 12 lag som deltar. Samlingen sker vid 9 på morgonen på en förutbestämd plats. Där får varje familjelag en mapp som innehåller instruktioner, karta & vägbeskrivningar. Det finns även ett antal svart/vita bilder, ca 30 - 40 stycken. Dessa blider kan vara te x ett elstolpe med ett specifikt nummer, en vägbrunn med ett utmärkande lock, en brevlåda med ett namn eller bild. Det kan vara bild på ett träd med knotor & sprickor. Det finns även bilder med tex en haspe på en dörr, en skorten, trasigt fönster etc. Tänk dig så här... om du kör en sträcka på några mil. Under denna sträcka fotar du precis vad som helst....... Det är sådana bilder vi får. OCH alla dessa bilder vi får ska vi försöka hitta efter den karta vi har fått. Våran karta är indelad i sträckor te x sträcka 1 till 2, 2 till 3, 3 till 4 osv. Föremålen på bilderna som vi híttar ska vi sen på vår svarstalong skriva in bildnummer samt på vilken sträcka vi hittade föremålet på. Ofta tävlar vi några mil utanför Stockholm. Och själva tävlingssträckan att köra kan några mil. Under sträckan så är det ett antal stopp, omkring 5. Då stannar vi vid olika kyrkor. Det är nu mening att vi ska går ur bilen. Gå runt kyrka, klockstapel, muren. Det är nämligen så att det finns foton tagna på detaljer vid kyrkorna. Det kan tex vara ett nyckehål. En lagning i kyrkfasaden, spricka i trappa.. ja precis vad som helst. I vårt häfte finns det även lite historik på kyrkorna. Några bilder på kyrkan och så. Och ibland har man sån jäkla tur att man ser direkt att det finns bilder som verkar stämma överens med just den här kyrkan.
Vid halvtid så brukar det vid ett av kyrkstoppen vara dags för frågestund. Det brukar vara ett antal saker som man ska gissa vad det är för något. Sen brukar det vara att man ska gissa ost, korv eller äppelsorter genom provsmakning. Svaren lämnar man in och dom tillgodoräknas slutresultatet.
Vid halv fem är det dags att gå i mål. Ofta på en vägkrog, golrestaurang eller dyl. Kommer man in efter måltid så är det poängavdrag per minut.
Här räknas resultatet ut på antal rätt inplacerade bilder och poängen från frågestunden. Medans det görs så är det gemensam middag för alla deltagare.
Den här tävlingen är så superkul! Jag har varit med varje år sedan mitten av 80-talet. Per var inte lika road på den tiden att vara med men han har varit med nu sedan många år. För My är det nog hennes fjärde gång.
Det roligaste av allt är att vi har redan tagit hem två av vandringsprisen. Ett vandringspris får man behålla när man har tre inteäckningar på det. På det nyanpriset har vi en intäckning. Med andra ord.... Vin har vunnit ganska MÅNGA gånger. Nästan lite för många, börjar bli lite pinsamt. MEN.. nu har klubben börja tycka att det är dags för andra att vinna, hmmm Dom har beslutat att från och med i år så är det så att vinnande lag blir dom som måste arrangera nästa års Kyrkrunda. Blääää, vad tråkigt... Skulle vi vinna så får vi alltså inte vara med som deltagare igen fören 2012 nästa gång. Vi får se hur det går i morgon. Känns lite som ett "straff" om man skulle vinna...

Nu ska jag äta glass, banan, grädde & chokladsås!Mina hemlagade sushi!