Frukost på hotellet

I natt var My barnvakt åt en lien pojke på 3,5 år. Det hade gått jättebra och han hade varit supersnäll. Inte frågat efter mamma en enda gång. Det var ju bra eftersom My och han inte träffats tidigare.

Jag hämtade My kl 7 i morse hemma hos tjejen vars son hon passat. Strax efter sju var vi på hotellet. My började halv åtta så vi hann äta frukost tillsammans. Ska hämta My kl ett när hon slútar. Bilder från frukosten finns nedan. Tyvärr lite oskärpa i bilderna. Mobilkameran hade svårt att ställa in skärpan i det dunkla ljuset.

Jag var hemma igen innan 8:30. Tog en fika, kollade lite i DN. Försökte få upp gubben, men han var trött. Slutade med att jag bestämde mig för att vila en stund. Slumrade någon timme.

Ska fixa lite hemma. Behöver byta sängkläder och handdukar. Kanske tvätta ngn maskin. Per är iväg en sväng men väntas hem inom en timme igen. Vi ska ju hinna byta däcken idag oxå. Innan vi får gäster. Det är farmor & farfar som ska komma vid fyra. Dom ska äta middag här ikväll.

Som jag nämt tidigare så blir det oxrulader ikväll. Här kommer receptet som jag tänkte använda. Istället för champinjoner tar jag kantareller. 


OXRULADER MED SVAMPFYLLNING OCH GRÄDDSÅS
Antal portioner:
4
8 tunna skivor nötinnanlår à 100 g
salt och malen vitpeppar
smör att bryna i
Fyllning:
1/2 dl ströbröd
150 g champinjoner
1 gul lök
salt och malen vitpeppar
1 ägg
Gräddsås:
3 dl köttbuljong
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1/2 tsk kinesisk soja
salt och malen vitpeppar

1. Ansa och finhacka champinjonerna och skala och hacka löken fint. Fräs champinjoner och lök i smör. Vispa upp ägget i en skål och blanda ner ströbröd, champinjoner, lök, salt och peppar. Arbeta ihop till en massa.

2. Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och bind om med garn eller stick in en tandpetare. Bryn ruladerna runt om, krydda med salt och peppar och lägg över dem i en gryta. Pudra över mjölet, häll på buljong och grädde och tillsätt soja, salt och peppar. Koka upp och koka sakta under lock tills köttet är mört ca 45 minuter.

3. Ta bort snöret eller tandpetarna från köttet och servera ruladerna med kokta grönsaker. Vi valde blomkål, brysselkål och morötter. Kokt potatis eller ris passar bra till.