LEDIG!!

Underbart underbart! TRE dagar ledigt!!! Ska bli såå underbart. Jag känner mig trött och sliten. Egentligen fattar jag inte varför jag är så här slut. Men det kanske är årstiden och det faktum att jul & nyår kräver sin energi. En form av dold stress med allt som man ska hinna göra mm.

Somnade ovaggad i går igen, vid tiotiden. Men gick faktiskt upp när klockan ringde första gången i morse =0). Ville egentligen snooza men tänkte att det vore läge att komma till jobbet i god tid idag. Så vi kunde bli klara i tid. Och det fixade vi, med goda marginaler. Vi var klara med allt efter lunchtid. Nu har vi bara måndagen kvar, sen har vi arbetat klart med 2010. Ska bli skönt att gå in i nyåret med tomma pärmar och blanka papper =0)

Usch vad jag har varit slarvig med träningen senaste månaden.... urk... skäms över att vara så odisciplinerad! Har inte varit till SATS eller utfört ngn träning på annat ställe sedan innan jag blev sjuk i slutet av november. Har ingen motivation just nu... Hoppas att jag kommer tillrätta med eländet efter nyår. Får ta mig i kragen och sparka mig i baken. Kanske ngn med blåslampa har lust att ställa upp och hjälpa mig =0/ Nåja, har iaf nästan lovat en kollega att vi ska köra Body Combat på måndagkväll... Kanske lite i det tuffaste laget för mig när flåset och orken lyser med sin frånvaro.

Går och väntar på aktieutdelning från jobbet. För fem år sedan gjorde vi en investering i aktier. Denna investering skulle ge en form av avkastning efter fem år och då ett visst antal gånger det man investerat. Förra omgången fick vi  satsat kapital gånger 5. Den här omgången var det mer. Från den 29/12, igår, så förfogar vi över aktierna och får göra vad vi vill med den. Utdelningen avkastningen, som kallas SPRING, skall utbetalas till bankkontot. Jag är jättenyfiken på hur stor den blir. Det jag vet var att det minsta vi skulle få var 146 Euro per aktie. Det kan bli en bra slant om vi har tur. OCH det finns saker att göra för slantarna hemma på huset... Bl a panelbyte ute på baksidan och nytt sovrumsfönster.

Håller på att lyssna på "Grannen" av Dan Buthler & Dag Öhrlund. Jag tycker den är bra så här långt. Men måste medge att den är lite väl sadistisk för min smak. Fast jag gillar deras sätt att skriva på. Klart mycket bättre än flertalet andra författare.  En fråga som kommer upp i mitt huvud hela tiden är "Hur är man som person privat" när man kan skriva så sjukt sadistiskt. Vad har man för erfarenhet i ämnet. Utövar man det själv, eller....  En kollega som oxå läser författarduons böcker har upptäckt att det verkar som om det är varannan utgiven bok som är sadistisk. Kan det vara så enkelt att dom skriver varannan bok, men utges i bägges namn. Hmmm, det kan ju vara en teori som stämmer. Undrar i så fall vem som skriver vad..?? Som jag tidigare har nämnt så har jag och en av dessa föräldrar varit klassföräldrar i antal år. Dock ej längre. Nästa bok utgiven av dem är "Ares tecken". Den ligger och väntar på att få avnjutas i mp3. Till våren kommer ytterligare en "Jordens Väktare". Kan knappt vänta... =0)
Rekommenderar iaf dessa böcker om du gillar polisdeckare. Man följer samma polisman i varje bok. En Stockholmspolis bosatt i Rotebro, Sollentuna. Jag gillar när man känner till miljön och platserna! Första boken heter "Mord.net". Efter den kom "En nästan vanlig man". Tredje boken var "Förlåt min vrede". Fjärde "Grannen" som också är en fortsättning på En nästan vanlig man. Femte boken "Ares tecken" och den stjätte kommer till våren.

Ikväll ska vi baka pizza. Från grunden. På den blir de massor av olika dessertostar, champinjoner och ruccola. Sen ska det bli filmkväll! Om jag inte svimmat av utmattning. Ska lägga mig på sängen ett tag nu tills Per kommer hem. Har jag tur blir det någon timme eller två till vila.


Onsdag 29 december

Snart några dagar ledigt igen. SKÖNT! Tänk om alla arbetsveckor kunde vara 4 dagar.. *ler* det skulle vara ljuvligt!
Nästa vecka har vi återigen en skämma-bort-med-bara-några-dagars-jobb. Och då har jag dessutom tagit ledigt klämfredagen, nice!

Igår så skulle vi haft filmkväll. Men jag var så trött redan vid middagen och strax efter nio kröp jag ned i bädden. Läste ett par sidor i min bok, sen måste jag ha slocknat. Totalt slut i morse. Snoozade två gånger innan jag tvingade mig ur sängen.
Tack och lov piggnade jag på ganska kvickt. Och jag höll mig alert hela dagen.

Fortfarande ganska lugnt på jobbet. Det blir mer intensivt i morgon och på måndag. Idag har jag kunnat jobba lite med mina projekt efter att det dagliga var avklarat.

Vi var på Café Kärven på lunchen. Dom har börjat med bakpotatis med hemgjord skagenröra. Jättegott! Men vad mätt jag blev... Trode nästan att jag ätit ett par bakpotatisar istället för bara en.

Gick hem vid kvart i fyra. Det är så lite trafik nu så man är ju hemma på ett nafs. Planen var att jag skulle hem och dammsuga. Men det blev lite annat småplock och disk. Tycker att jag har dålig belysning för att kunna dammsuga noga i vissa rum. Bl a vardagsrummet som är så stort. Har bara en taklampa där och den sitter över soffbordet i ena änden av rummet som är på 45 kvm. Får nog bli slangsnoken på fredag förmiddag helt enkelt.

Har faktiskt sökt ett nytt jobb i Väsby. Ett ekonomijobb. Bredare arbetsuppgifter i ekonomijobbet än vad jag har idag. Företaget arbetar med att skräddarsy konferenser mm. Dom erbjuder ett flexibelt jobb, med internutbildningar och möjlighet till vidareutveckling. Verkar väldigt spännande. Säkert många som söker. Jag har fått svar från ekonomichefen att dom nu ska börja kalla till intervjuver. Det återsår att se hur det blir... =0)
Jag har funderat en tid nu på att "gå vidare" i mitt arbetsliv. Få nya erfarenheter och utmaningar. Jag har varit över 10 år på mitt jobb. På gott & ont. Trivssamt och tryggt, men i längden enformigt då jag nått min utvecklingsnivå på jobbet. Vill jag komma vidare inom företaget och jobbar djupare inom redovisningen skulle jag troligtvis behöva flytta till huvudkontoret i Ängelholm. Det är inte riktigt min plan.
Det finns fler anledningar än så också  till att jag vill söka nytt. Jag upplever att det suckas och stönas och beklagas hela tiden om ditten & datten. Allt är så förbaskat jobbigt mm. Jag orkar inte med sådan negativ energi. Visst är det märkligt att den energin är så mycket starkare än den positiva. Som en föreläsare sa en gång. Att det räker med att det är en negativ person på tjugo för att alla tjugo ska må dåligt. Då räcker inte de 19 andras positiva energi. Märligt, men ack så sant! Om ett jobb inte är tillfredställande eller att man upplver det trist och tråkigt. Är det inte så att man själv måste göra det bästa av det för att det ska bli bättre. Att det är ens eget ansvar och ingen annans. Man ska inte vantrivas eller känna olust att gå till jobbet för att det är så tråkigt. Då är det nog sags att se sig om efter ett nytt. Jag vill inte hamna där eller få dom känslorna.

Väntar hem Per när som nu. Är jättehungrig, klockan är ju redan sju! Det blir goda löksoppan ikväll igen. Sen ska jag glo på tv. My är på bio i Kista med några kamrater. Antar att det blir ut och åka för att hämta hem dom lite senare.


Några få dagar kvar på året

Snart är det nyår! Känns faktiskt inte som om det är dags redan. Vi har inga planer på hur nyåret ska firas utan tar det som det kommer. My vill träffa kompisar så det lutar åt att det blir ut och köra bil när hon ska hem. Ska föreslå ett restaurangbesök för Per.

Det har flutit på bra på jobbet trots att vi närmar oss årsbokslut. På måndag kommer det dock att bli lite bråttom att bli klara. Då är det blåslampan som jagar oss.

Bosses återbesök hos veterinären igår gick bra. Han repar sig otroligt bra. Vi ska fortsätta med ögondroppar tillsvidare. Nytt återbesök i mitten av januari. Vi hade köpt en blomma och gjort ett tackkort till veterinären. Hon blev så glad =0). Det var kul och se hur "känd" Bosse blivit hos veterinären. Alla kom fram och pratade med honom.

Fick stenskott på framrutan igår när jag var på väg tillbaka till jobbet efter veterinärbesöket. Som tur är så ligger Samglas i lokalerna under oss. Så jag fick en tid i morse så nu är det fixat. Det var ju bra, vill ju inte att rutan ska spricka. Risken finns ju när det är så här kallt. Det kostar så mycket om man behöver byta hela rutan. Att laga stenskott kostar bara 200:-.

Har hittat den diskmaskin på REAn. Den var tyvärr slut.. Vad hade man förväntat sig.. men Per lyckades deala så att dom lägger i en beställning och att vi betalar nu. Då får vi den till samma pris,  men får istället vänta ngn månad på maskinen. Helt Ok eftersom den är på halva priset.

För övrigt har det inte hänt så mycket och inget är inplanerat. Rätt skönt faktiskt. Julresterna börjar ta slut så snart får vi börja äta annan mat igen, haha... Jag hade kunnat äta lite julmat till faktiskt! Har iaf kvar mycket av min heminlagda sill! Och den älskar jag!! Skinkan är däremot slut så jag ska ta fram den halvan jag frös in. Ska ugnsbaka den för omväxlings skull. Jag sparade spadet från den andra halvan som jag kokade. Det spadet ska vi koka fransk löksoppa på! Såå gott. Per är mästare på löksoppa.

Ikväll blir det nog filmkväll. Det verkar inte vara ngt bra på burken. Vi har ju ett gäng filmer som väntar på att bli sedda.
Annandag jul

Söndag och snart slut på julhelgen. I morgon är det tillbaka till jobbet. Både för och nackdelar... Lite trafik... = jättebra. Lugnt på kontoret... bara ekonomifolk där.... = OK för det ger arbetsro. Lite stressigare än vanligt... = ok OM det flyter på och inget krånglar. Att behöva jobba mellandagarna när andra är lediga.. = det suger!! Men det är ju bara 4 dagarsvecka så det ska jag väll stå ut med.

I morse gick jag upp i hyfsad tid. Lika bra att vänja sig så det inte blir jobbigt att gå upp till klockan i morn. Satt ju uppe rätt sent i natt och kollade på utflyktsmål mm.

Har sysslat och pysslat lite nu under förmiddagen. Vattnat blommor, tvättat mm. Plockat ihop returpapper, tidningar mm. Glasburkar & flaskor. Kartonger och embalage. Per har nu tagit allt till SÖRAB. Skönt att bli av med det.

I eftermiddage blir det rester med gäster. Dvs matgäster som hjälper oss att äta upp julmatsresterna. Jag älskar julmat och har fått väldigt lite av den varan i år tack vare att vi varken haft jullunch eller riktig julmiddag med jobbet. Jag har i stort sett bara ätit på julafton. Så jag skulle kunna äta julmat några dagar till =0). Per däremot är rätt trött på det nu efter att ha haft diverse julbordsluncher med kunder och julmiddag med personalen.

I morgon ska Bosse på återbesök hos veterinären. Det blir jag som åker med honom. Jag får ta det på lunchen. Tror att det är ett stygn kvar att ta bort. Sen så är han nog helt klar. Han är så jättepigg och glad. Det syns ingenting på honom. Skönt att han är återställd.

Annars så har kommande vecka inte så mycket mer än jobb. Inga inbokade saker på kvällarna. Rätt skönt faktiskt. Det får bli kvalitetstid med familjen. Nyårsafton är helt oplanerad. Tror aldrig att det varit så tidigare. Jag är inte så sugen på att partaja. Och skulle faktiskt för omväxlingsskull kunna vara hemma och bara äta gott och ta det lugnt. My ska ev åka till sin bästis, som är hos sin pappa i Knivsta. Så kanske det bara blir Per & jag. Kan låta tråkigt för många. Men jag skulle faktiskt uppskatta det!

Nu ska jag ta och sätta mig och designa min kalender för nästa år. Beställer från www.personligalmanacka.se
där kan man skapa en kalender precis som man själv vill ha den. Gjorde min första förra året. Jag är supernöjd. Det bästa är att alla fakta jag la in förra året finns kvar på mitt "konto" hos dem. T ex är viktiga dagar, födelsedagar mm tryckta i min kalender och uppdateras för varje år. Jag väljer själv omslaget och texten. Kan vara ett foto etc. Finns i två olika storlekar och massor av olika färger. Innehållet designar man själv efter smak och tycke. Massor av verktyg för att just skapa den så personlig som möjligt. Priset för kalendern är under 300:-.


Juldagen


Bildcollage av bilder "Julen2010"

Lång härlig sovmorgon! Lång frukost. Klädkod = pyjamas, halva dagen =0). Lite hushållspyssel. Disk, tvätt, byta sängkläder, avkalkning kaffemaskin mm. My bistod med att ratta slangsnoken.

Vid två åkte jag och My till Arlanda för en fika. Massor av folk! Roligt och kolla på alla som ska resa och vart dom ska resa. Det blev sen lunch för oss på Arlanda istället för fika. Hamburgertallrik för mig och Ryggbiff, stektpotatis och bea för My. Vi satt på gammla restaurangen som ligger en rulltrappa upp i mitten av avgångshallen i terminal 5.Vilken trevlig personal det var där uppe. Stor eloge för deras bemötande!

Per har varit runt på mellandagsrean. Kom hem med ny 32" tv till sovrummet. Just nu håller han på att bygga ett takfäste till den så den kan hänga lutande från taket. Ska bli skönt med ny tv där inne. Den gammla var sån där tv som man absolut måste sitta mitt framför för att få en hygglig bild. Var man lite från sidan så blev tvbilden "negativ"känsla och svartnade i vissa lägen.

Idgår hade vi en trevlig dag hemma hos mamma & pappa i Sumpan. Svärisar och kusiner var där. Per körde så jag fick både snaps, öl och glögg =0)

Under granen hägrade julklapparna! Konstigt för jag såg ingen tomte... Till och med jag fick paket. Ett par fodrade foppatofflor! Jättesköna. Sen fick jag en ny dörrklocka och en flaska Punch.
Per fick en necesär, två stockar snus & en flaska Whisky.
My fick en Onepice overall, en Roxyjacka och en systemkamera.
När hon packade upp kameran blev hon så lycklig att hon nästan började gråta. 
 
Alla nöjda och glada med andra ord.
Vi var hemma igen vid 22. Då glodde vi på tv i Mys rum. Jag höll på att somna så det var läge att sminka a sig och hoppa i säng. Sen som sagt, blev det lång sovmorgon.


My släpade med sig granen hem till mormor & morfar. Den stod fint,
 och gör nog det fortfarande =0)


Från vänster. My, farfar (svärfar), farmor (svärmor), mormor (mamma) och kusin Annie


Annie & My vid brasan


Jansson, kålrotslåda och svampomelett


Hannah har fått raggsockor och pengar från Tomten, hmmm eller var
det kanske av moster, kusin My & Per.....


My visar upp sin Roxy Jacka


Morfar har oxå fått paket. En heeeeel låda med Marabous bubbelchoklad =0)


Raggisar och pengar även till Annie


My med sin systemkameraJulaftonJulafton! Tyst i huset. Framför mig har jag en knäckemacka med skinka och stark senap, ett glas kall must och en kopp men nymalet kaffe. Nu skulle man nästan kunna tro att jag är uppe i ottan. Men, nej. Klockan är faktiskt kvart i tolv.

Per och My åkte iväg till Stinsen. My ville köpa en klänning till idag. Sen skulle hon se ifall hon hittade några mer julklappar. Hon hade 500:- kvar av den tusenlapp hon fått för att köpa julklappar för. Hon fick valet att antingen lämna tillbaka de slantar som var över ELLER köpa julklappar för dom. Vad tror ni hon valde... !! Haha, inte lika roligt längre när man inte fick behålla pengarna själv...

Tomteverkstaden var "öppen" tidigt här i morse. Och klappar packades flitigt. Nu är det inte så många i år som tidigare jular. Tjejerna (My & kusier) börjar bli stora och oftast är det pengar eller presentkort som står på önskelistan. Naturligtvis väldigt lätt och behändigt för "tomten". Men inte lika roligt som paket, tycker jag.Per & jag ger inga julklappar till varandra i år. Tidigare har vi sagt så med, men oftast gett ntg ändå. I år är det roligare att lägga slantarna på semestern istället. Kanske det kan bli en bad med delfiner eller så istället =0)

Förra året gav Per mig en upplevelse i present. Jag lever fortfarande på lyckoruset när jag ser bilderna.
Utanför på gatan hos mina föräldrar väntade denna 10 meters limo på att få köra oss hem på julaftonskvällen!
Jag trode verkligen inte mina ögon när jag kom ut. Chaffören stod utanför poch höll på att korka upp en flaska champange. Inne i bilen var belysningen dov och i taket satt små dioder och skiftade färg. Julmusik strömmade ut från högtalarna och på tre plattskärmar sprakade öppna brasor. FANTASTISKT! Har aldrig varit med om ngt liknadne. Som sagt, jag lever på det fortfarande och ler varje gång jag ser bilderna och minns!

Men i år blir det ingen limo. Inte vad jag vet iaf... Men vi har singlat slant hemma om vem som ska köra och det blev jag som slapp. Och mamma är meddelad om hur det utföll, eftersom snapssorterna är olika beroende på vem som kör. Kör Per så dricker vi Ahlborg. Kör jag så är det inget kryddat brännvin som serveras. Utan renat. Eftersom mamma nu inhandat Ahlborgen och inte renat så lär nog Per köra och då är det egen bil som gäller. Sen rent ekonomiskt så är limo inget bra alternativ då vi vill ha alla slantar till semestern.

Igår kväll gjorde jag Janssons och Kålrotslåda. Kokade halva skinkan. Insåg att jag inte hade stor kastrull nog. När vi var tvugna i somras att köpa alla kastruller nya då spisen inte klarade de gammla, så köpte vi aldrig ngn stor kastrull för skinkkokning. Sen har jag inte tänkt på att köpa en ny. Nu får det bli en till nästa jul. Andra halvan av skinkan la jag i frysen. Funderar på att ugnsbaka den sen. När Per kommer hem från Stinsen ska han göra en svampomelett. Sen är är allt klart. Vi äter vid fyra tiden. Efter maten blir det fika och så kanske tomten kommer =0)

Lördag & söndag är inte planerade ännu. Men antar att det blir lite bjudningar. Det brukar ju bli en hel del mat över. Och det är rätt trevligt att käka rester med vännerna.

Katterna & Bosse fick sina julstrumpor i morse. Bosse fick en fin gosig säng som jag tror att han gillade. Han var ner och testade den direkt.
Katterna fick "knarknallar" som vi kallar det. Det är leksaker som innehåller kattmynta. Dom blir helt cracy.. haha. Sen fick dom massor av godis.

Nu ska jag ta och duscha och klä mig. Och fixa det sista.

Onsdag 22 december

Dan före dan, före doppardan...  Fattar inte att det är jul. REDAN! Jag spelade julmusik hemma i helgen medan jag pysslade med sillen. My kommer farande och frågar varför jag spelar julmusik. Redan, så tidigt.... Hon tyckte vi precis gått in i december.Så sant, dagarna i december har rusat iväg.

Snoozade i morse. Har faktiskt sovit bra inatt med inte allt för många störande moment. Det var väl Chandler då, som bankade mig i huvudet som han alltid gör ngn gång mellan 3 - 5 på morgonen. Han tycker att jag ska gå upp då och hålla honom sällskap. Men ofta funkar det med att lägga honom bredvid mig under täcket så blir han ibland nöjd och somnar. Andra gånger bökar han runt och inte finner sig till ro. Har jag tur då har ngn av tjejerna vaknat och kommer upp och lägger sig bredvid honom då är han nöjd. Det är alltså mina katter jag pratar om =0) Mina skogisar som är mer "mänskliga" än några andra katter jag haft. Helt fantastiskt hur det går att kommunicera med dem och att dom ofta lyder de kommandon dom får. Dom svarar på tilltal och älskar att "babbla" med oss. Chandler kan föra långa samtal med oss när vi kommer hem på kvällarna. Han berättar antagligen om sin dag. Haha... Han älskar att kramas och pussas. Ibland kramas han så hårt att det är som om det är kardborre mellan oss. Det är ju ingen liten kille heller... Han är säkert en meter lång utsträckt och väger omkring 7 kilo. Han brukar sitta på min höft som ett barn när jag går runt hemma. Han är verkligen en bebis =0)... på snart 6 år.

Idag har Bosse varit på återbesök igen hos veterinären. Allt ser jättebra ut. Han är så duktig och tapper den lilla kraken. Han blev av med sin krage idag. Han blev så glad att slippa den. Nu kan han flytta "hem" igen till sin bur. Han har ju bott i bastun nu så länge. Fast där har han ju ganska stora ytor att röra sig på. Men tror att han längtar efter sitt riktiga hus och sina klättersaker. Och så saknar han säkert sitt sandbad. Nu har han ju inte fått bada i sand på några veckor. Han tycker nog att han är supersmutsig.
Veterinärkliniken har tagit massa foton på honom och vill ha fler foton på honom från oss. Dom ska skriva ngt om honom då han är det minsta patient dom haft. Kul! Ska leta upp några bra bilder och skicka till dom.

Lugnt och skönt på jobbet. Ingen jobbar ihjäl sig. Men vi får njuta av lugnet nu. Nästa vecka börjar det att dra ihop sig sen blir det intensivt inför årsbokslutet.

Åt värdens godaste stekta strömming med hemgjord mos och lingonsylt till lunch! Hamnade i strömmingskoma sen... Någon middag behöver jag verkligen inte efter den lunchen. Det får bli några rostade smörgåsar med gravad lax och hovmästarsås.

23 minusgrader i morse! Huuuu. Supertacksam att jag har motor- & kupévärmare! Det var väldigt stor skillnad i temperaturen när jag kom till Solna. Där var det bara -15. Sen låg det rund -12 under dagen och så snöade det till och från. Otroligt hur mycket snö det egentligen redan kommit i år. Undrar HUR mycket mer vi ska få?? Kommer ni i håg förra vintern då det var panik lite varstans för taken och snömängden på dessa. Det ser ut att kunna bli mer, mycket mer i år. Hur många vintrar klarar ett tak ifall tyngden återkommer så här. Någon slitning borde det ju bli, eller...?

Efter jobbet idag åkte jag till Monica på Salong Nordh, Hornsgatan 110. Dags att fixa naglarna inför jul & nyår. Bort med tigerränderna och bort med några millimeter. Dom var på tok för långa.


Vinternaglar......http://salongnordh.se/

Kvällen hemma blir som vanligt. Raggsocksstickning och så sista delen på Morden i Sandhamn.
Recept efterfrågades på köttbullarna, här kommer det.
                           
                            Smaklig spis!

"Jessicas grymma köttbullar"

Ingredienser
500 g nötfärs
1 st ägg
1 dl mjölk, 3%
1 dl ströbröd
1 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 st gul lök, liten, riven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.
2. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
3. Blanda i köttfärsen och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
4. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.
5. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många i taget, ungefär 5-10 st åt gången.
6. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.
Tisdag, julveckan

Oj vad jag har varit trött, hela dagen. Var fortfarande i drömmen när klockan ringde i morse. Det är verkligen inget bra... =0/ drömmar tar så mycket energi från mig. Brukar piggna på mig efter att ha duschat. Men inte i morse. Var fortfarande super trött när jag körde till jobbet. Fast att det var -11 grader ute och jag han få en del frisk luft då jag borstade bort snön från bilen.

Idag var vi alla på plats på jobbet. Det var rätt lugnt på jobbfronten. Ingen behövde direkt arbeta ihjäl sig.

På lunchen gick jag till Sportmarket. Handlade tokbilligt!! 3 par vinter kängor till Per av märkena KEEN och HI-TEC..för 700:- totalt! Utpris i butik är ca 1500:- per par. Sen köpte jag två ROXY jackor. Bägge för 450:- ! Utpris på ROXY ligger runt 2000:- styck. Jag fick alltså varor som utpriset skulle ligga omk 8500:- för 1150:-......... KAN DET BLI BÄTTRE!!!!

Efter jobbet åkte vi till tandläkaren med My som hade en tid hos tandregleraren kl 16. Vanlig rutinkontroll. Hon tog ju bort sin tandställning för 2 år sedan. Nu kollar dom bara att tänderna är kvar där dom ska. Och det såg bra ut.

Efter tandis körde jag My till Tim i Mariehäll. Hon ska hälsa på honom innan han åker iväg på julfirande. Per ska hämta henne senare ikväll. Så slipper jag åka ut.

Jag fortsatte till Stinsen. Shoppade lite småsaker inför resan på Clas Ohlson. Bl a en bagagevåg och en väggadapter. Så passade jag på att köpa Pers julklapp från My. En necessär... han läser inte här så ni som ser honom... säg inget ;) haha!
Men vilken kaos det var på parkeringen... Till slut fick jag en p-plats. Ett tag kändes det ganska tröstlöst.

Vidare till OKQ8 och hämta ett REK från Nordea. Ngn form av kort som jag ska ha till en kortläsare på jobbet för att kunna göra visa ärenden på NORDEAs hemsida.  Och så var det ett till paket som skulle hämtas på Tobaksaffären. En julklapp =0)

Hemma väntade en uppsättning julkort som skulle skrivas och postas i morn så dom hinner fram. Sitter med dem nu samtidigt som jag skriver här. Som tur är så har jag ingen julmat som ska fixas idag. Jag ska koka skinka och göra Jansson och Kålrotslåda på torsdag kväll. På julafton morgon fixar jag svampomeletten. Koll på läget med andra ord........ TROR jag =0)

Ikväll är det fortsättning på Morden i Sandhamn. Och så måste jag sticka på raggisarna. Det är ju julbetsällning! Hoppas verkligen att jag hinner klart. Efter den här dagen lär jag nog somna sött ovaggad. Det var länge sedan jag kände mig så här sliten. Hoppas på att få en bra sömn i natt, trots att det är fullmåne.

I morgon är det årets mörkaste dag. Sen vänder det och vi går mot ljusare tider =0)Julvecka

Måndag igen. Mera snö idag. Det ska tydligen bli snörekord i jul enl radion... vad som nu menas med det och vad/hur det mäts och jämnförs med.

Två man kort på jobbet, och vi tre som jobbade skulle göra fem mans jobb. Det gick! Fy fasiken vad vi är bra!! Haha, fast det är klart... det underlättar ju att det inte heller var så mycket.

Idag överraskade IT avdelningen oss med en julklapp. Vi fick en varsin trälåda med diverse delikatesser. Gud vad gulligt av dom att tänka på oss! Jag blev jätteglad. Och så kom nästa överaskning. Min ena kollega gav mig större delen av hennes låda. Hon tog bara ut några saker. Hon hade redan köpt hem det hon ska ha i jul och är dessutom ensam så hon behövde inte allt. Hon tyckte det var bättre att jag tog sakerna och att jag kan ta med dem till mina föräldrar på julafton.

Av vår chef fick vi varsin Klippan filt. Jättefin. Jag ska ha min i stugan. Varm och skön att krypa in under när snön yr runt knutarna.

 

Det var min tur att åka till stallet idag. Svinkallt. Satte mig inne i ridhuset på g:a cafét. Där fungerar elementen och är någorlunda hyfsat varmt. Passade på att skriva några julkort. Glömde tyärr halva högen hemma så alla blev inte klara.
Efter stallet körde jag My och hennes kompis Emelie till Kista. Dom skulle gå på sjubion. Per hämtade dem sen.

Nu är alla köttbullar rullade och stekta. Dom blev jättebra. Receptet jag använder är"Jessicas grymma köttbullar". Det var förra årets tvprogram med Pernilla Walgren som jag såg receptet. Hennes svägerska Jessica lagade köttbullarna på programet.

Har precis kollat på miniserien "Morden i Sandhamn" eller som boken egentligen heter "I lugnaste vatten". Boken var jättebra. Hoppas att miniserien är lika bra. Kvällens avsnitt var helt ok.

Ska lägga mig strax. Nya tag i morn. Hoppas få sova i natt. Hade svårt att sova natten som var. Per & My kom i säng sent och höll på att babbla långt in på natten. Skitjobbigt! Dessutom är det fullmåne på gång! Just nu är My & Emelie ute på "nattpulkaåkning" här borta i området. Dom ska vara hemma till elva. Sen hoppas jag att dom inte stimmar för mycket så jag blir störd.4:e advent


Fjärde advent! Nedräkning till jul och därefter nyår.

Julafton blir hemma hos mina föräldrarna tillsammans med min familj, mina svärföräldrar och systerdöttrar.
Nyårsafton är ännu inte planerad, vad jag vet. Ifall inte maken har planer som han inte hunnit presentera ännu =0).

Den här helgen har bara rusat iväg. Igår gjorde jag alla matinköp inför julafton. Mamma & jag delar på julmaten så blir det lite enklare. Så nu är det mesta inskaffat.
Passade på att åka till Bromma Zoo igår också och köpa julklappar till de små 4-benta.

Igår eftermiddag hade vi "lilla julafton" med gänget. Vi hade bokat bord mellan 16 - 19 på Ciao Ciao due på Karlavägen i stan.http://www.ciaociaodue.com/

Det var toppengod mat! Till förrätt åt jag en sallad på färska fikon, chevré, honung och valnötter. Varmrätt blev en liten pizza "Quattro Formaggi". Efterrätt Cappuccino och dagens chokladtryffel med smak av chili & lime.

Vi var på väg hem igen strax efter 19. Skulle då hämta Hannah, Mys minsta kusin. Vi hade lovat henne att få sova hos oss.
Hemma blev det film & popcorn för tjejerna.
Och för oss lite äldre blev det också film och varm glögg! Vi tittade på Kommisarie Winter, Vänaste Land. Den har gått på TV tidigare.

Per tröttnade ganska tidigt och la sig innan filmen ens var slut. Hannah kroknade också ganska snart. Jag hoppade i fyrkanten vid ettsnåret och då satt nattugglan My fortfarande uppe.

Härlig sovmorgon! Gick inte upp förens efter tio. Utvilad! Skönt, det behövs för att ladda om till ny arbetsvecka.
Idag har det blivit hushållspyssel. Dammsugit, tvättat, diskat, röjt upp allmänt.
Har också försökt att få in ljudböcker i min Creative mp3. Men den talat tydligen inte samma språk som jag för den svarar inte på mina kommandon =0/. Jag vill ju ha in lite böcker inför resan. Nu verkar det som om jag får bli utan ljudböcker.

Idag har jag lagt in sillen till julafton. En stor burk och sen två mindre så mamma & svärmor får varsin extraburk. Jag tror att sillen blir kanon! Det är massor av gullök & rödlök. Morot- & palsternacksslantar. Kryddpeppar, svart- & vitpepparkorn, lagerblad.

Jag har förberett färsen till köttbullarna. Hade inga plasthandskar hemma så jag får drilla bullar i morgon. Gillar inte att rulla utan handskar. Dessutom blir dom mycket snyggare om man rullar med plasthandskar på.  Så det får bli projektet för i morgon kväll.

Har börjat skriva julkorten. Det får bli en fortsättning på dom även i morgon. Har rätt många att skicka. Är lite sent ute men har köpt vanliga frimärken så då ska dom komma fram dagen efter jag lagt dem på lådan. Innan kvällstömmningen förstås.

Idag har jag ÄNTLIGEN gjort klart alla papper och ansökningar för att få komma in i USA (ESTA). Vi blev beviljade alla tre... Vilken tur, haha. Nåja, det skulle inte vara några problem.
Har också "checkat-in" på kryssningarna, så det är klart också. Nu är det bara att vänta på flygbiljetterna för då ska API-blanketten även fyllas i.

Nu ska jag sätta mig med My och titta på tv. Och så ska vi tända fjärde ljuset.

Trevlig 4:e adventsafton!

Fredag

Svårt att somna igår. Antagligen så upp i varv efter gårdagen. Dessutom sov jag en hel del under timmarna på sjukhuset.

Idag blev det aldrig riktigt dagsljus. Mörkt hela dagen. Oj vad snö det kommit oxå. Hade säkert 30 cm på bilen på morgonen! Det var inte speciellt kallt idag, låg kring nollan under dagen och ett par minus nu i kväll.

Nu är det jullov för skolbarnen. Ända till 10 januari. Skönt. Aningen avis faktiskt. My gick lite tidigare idag eftersom hon skulle med Bosse på återbesök kvart över elva. Det gick bra på återbesöket. Gratis förstås... Dom är så snälla... På måndag ska han dit igen. Vi får köpa en fin blomma till veterinärtjejen.

Per körde My till mitt jobb. Jag skulle bara jobba till tre idag för My och jag skulle till banken, resebyrån och till stan.
Snacka om folktomt i stan....  Har aldrig varit med om så lite folk. Vi parkerade i garaget under Gallerian. Gick i lite affärer i Gallerian. Jag köpte en tunika på VILA. Hade sett samma på Stinsen men dom hade inte storleken. Hittade den istället på Gallerian. Jag är jätteglad för jag gillade verkligen den redan första gången jag såg den.
Sen gick vi till NK. Kollade julskyltningen och gick runt på dom olika adelningarna i varuhuset. Jag mäste säga att jag känner mig verkligen inte bekväm att vara där inne. Jag är så långt ifrån de människor som handlar där. En riktig lantlolla känner jag mig. Till och med expediterna studerar mig uppifrån och ned. Nej fy.... Inget för mig. Men My... hon älskar att handla där.... Undrar vad hon har fått dom generna ifrån...???

Vi gick över Sergelstorg bort mot Drottninggatan. Köpte nygräddade sockermunkar. Promenerade bort mot Gamla Stan. Tog Västerlånggatan bort och sen upp i kvarteren. Hade sån jättetur och fick vara med på Gamla Stans "Fönsteröppning" som är deras årliga levande julkalender. Har många år tänkt att åka och titta, men det har aldrig blivit av. Och så idag bara händer det, mitt framför oss. Otroligt!
Vi gick vidare till deras julmarknad. Men ad snopna vi blev... STÄNGT! Tydligen stänger dom redan kl 18. Det var jättetråkigt.... För det var egentligen vårat huvudmål för kvällen. Det var ett enda stånd öppet. Där köpte vi en halvmeter pepparkorv. Vi traskade tillbaka mot city.
Gick till Resturang PONG som ligger en parallelgata till Drottninggatan. Käkade buffé. Sen gick vi tillbaka till Gallerian. Tog bilen och åkte hem.

Nu är vi trötta efter utflykten till stan. Så det blir strax sänggång. Per är på julfest, i Gamla Stan...!! Stortorgskällan tror jag det var.

I morgon ska vi upp i tid. My ska till Tim i Mariehäll. Jag tänkte ta och börja shoppa mat inför julen. Sen skulle det behövas städas lite hemma. Per har lovat bort sig till bekanta som behöver hjälp med lite sladdar och annat.
Klockan 4 i morgon är det middag på Östermalm med mina tjejer. Den här gången ska gubbarna med. Så det blir Anna & Patrik, Tjolle & Dalle, Nina & Stefan och så vi. Det kommer bli kalaskul! Vi har bord mellan 16 - 19 på en italiensk krog.

I morgon kväll ska Mys minsta kusin sova över här. Så då blir det filmmys med godis och läsk. Söndagen tänkte jag ägna åt att lägga in sill, rulla köttbullar, skria julkort och lite annat.


Lite bilder nedan. Den första är från Luciafirandet från i måndags. Resten tagna idag.

Julskyltningen på NK. Inte den bästa som dom gjort precis...=0/
Sergels Torg
Drottninggatan. Några patrullerande poliser mötte vi. Annars ganska lita folk ute.


Maffig julbelysning hela Drottninggatan


Gamla Stan. Även här... folktomt...
En fantastisk underklädsaffär där man kan köpa BH'ar med kupor stora som Konsum kassar!
En väldigt gammal anrik butik i Gamla Stan.


Gyllene Fredan.
Buffé på PONG

På PONG var det betydligt mycket mer folk. Men mest Asiater och så vi =0)


Bosse bor för tillfället i "sjukstugan" dvs bastun. Han har ungefär lika mycket
intresse att ha snyggt och prydligt som My har i sitt rum. Riktiga skitgrisar båda två!
Lilla söta prinskorven. Det är det västraögat som han har sytt under.
Torsdagens inlägg (återskapat pga driftstörning): Ett annorlunda dygn

Sista 1½ dygnet har inte varit det absolut bästa i mitt liv.
Det började med att jag igår fick ett väldigt ledsamt besked av en av mina absolut äldsta barndomskamrater där hennes släkt och min släkt har varit nära vänner i fyra generationer. Hennes mamma somnade in natten till onsdagen efter en tids sjukdom. Fruktansvärt hemskt... jag är jätteledsen men det är ingenting mot vad min väninnas familj är just nu i denna stund. Den här familjen har betyddt väldigt mycket för mig redan som barn och jag var "dagbarn" hos dom en dag i veckan. Sen har vi under alla år följt varandra i aktiviteter och festlighet. Nu hoppas jag att dom ska få komma genom sitt sorgearbete på bästa sätt och att medveten om att deras mamma nu har det bättre där hon nu är.

Det tog säkert halva dagen i går innan jag kunde "landa" igen efter beskedet. Och jag ber om ursäkt till mina kollegor om jag var helt förvirrad och okoncentrerad i det jag gjorde igår. Hoppas att ni har överseende =0/

Nåja... efter jobbet igår var det vår sk julmiddag. Samling skedde vid Bagpipper's Inn på Rörstrandsgatan vid 17:20 för en drink och sedan vidare till restaurangen vi skulle äta på. Jag valde att avstå puben och istället komma till restaurangen. Jag hade kommit in sent till jobbet på morgonen och ville jobba in min förlorade tid.
Klockan 18 mötter vi på Restaurang Vinter.
Meny mm längre ned =0)
 

Det blev en trevlig kväll. För vi hade "mordgåta" som rollspel under kvällen. Det var väldigt lyckat.
Vårt tema på mordgåtan var "Hall of fame"

Hall of Fame är en modern och komisk mordgåta.
Här spelar vi karaktärer som Victoria Silversked,
Alexander Skäggjåp, Paris Silltong och Bröd Pita.
Kårtney Löv, Tompa Grus, Anfetamina Doley,
Soup Dog, Britta Spjut m fl m fl.

Det var superoligt! På slutet delades det ut priser och till absolut bäst spelade karaktär fick en alldeles egen OSCAR!
Som den här kvällen gick till min kära kollega i min grupp som hade rollen som Anfetamina Doley.

Jag var hemma till 22 tiden. Skulle duscha och fixa mig inför fredagens sjukhusbesök. Ville komma någolunda skapligt i säng eftersom jag skulle upp tidigt.


TORSDAG
På morgonen körde Per mig till Löwet. Hade tid på speciallistmottagningen kl 7:30. Jag skulle få min nya hormonspiral. Den g:a hade jag haft i 7 år så det ar dags att byta. Det skulle bli min tredje sedan 1995. Till saken hör att min dotter, som är mitt enda barn, föddes med katastrofsnitt. Så jag har aldrig fött på "normalt" sätt. Och att jag har en livmodertappsöppning som är mindre än ett knappnålshuvud. Första hormonspiralen(1995) kämpade gynmottagningen med i över en timme. Det var fruktansvärda smärtot. När det var dags att byta den fem år senare fick jag nobben från gynmottagningen. Kontaktade då en priatklinik i Sigtuna. Dom remiterade mig till Löwet och jag fick min andra isatt under lugnande och avslappnande medel. Lika förbaskat ont men dock snabbt gjort.
Idag skulle jag få den i under narkos. Sövdes omkring 9 tiden. Vaknade kanske ngn timme senare. Komplikationer! Pga problemen med insättningen från de tidigare två gångerna hade limoderstappen ganska omfattande ärrbildningar. Dessa skadades nu och började blöda kraftigt. Läkaren avbröt och jag skickades på uppvak. Där fick jag ngn form av
vaginaltablett som skulle vidga och jag fick som kraftig mensvärk. Klockan ett sövdes jag på nytt och den här gången gick det bra. Nu sitter spiralen på plats och förhoppningsvis så kommer den att hålla 7 år som den förra. Sen är tanten gammal och bör har passerat bäst före datum =0)
Iaf så var jag hemma igen vid tre. Lite trött och en aning värk men hyfsat pigg.

Klockan tre hade i en värderingsman hemma från Svensk Fastighetsförmedling. Det är dags att lägga om lite banklån och det är bra och få huset värderat så det stämmer med dagsvärdet på marknaden.
Det blev en bra värdering och vi är mycket nöjda.

Bosse har varit till veterinären igen. Dom var tvugna att sy om då tidigare stygn gått upp. Han har nu fått en specialtillverkad halskrage så han inte ska klia sig. Sen har han ett litet dräneringsrör så det inte ska bli infekterat. Han är så söt! Återbesök i morgon. Han har blivit poppis hos veterinären. Dom tar inget betalt. Istället ser dom det här som studiesyfte och att få möjlighet att utveckla sig på så små djur. Det är ju fantastisk bra för oss. Hade inte ens vågat drömma om vad allt det här skulle kostat....

Nej nu ska jag lägga mig. Jobbdag i morgon. Fredag underbart =0). Slutar tidigare. My & jag ska till stan.
Hemtrevlig liten kvartersrestaurang/minifestvåning med norrländsk anknytning på Tomtebogatan i Stockholm. Lokalen ligger i halv souterrain-nivå, alltså ett par trappsteg ner. Köket är öppet och lokalen intim. Miljön är charmig, rustik och välkomnande. Avslappnad men ändå professionell stil. Den norrländskt trolska atmosfären adderas med hjälp av lågmäld  jazz och tolkningar av våra svenska vispoeter i högtalarna.


Restaurangen har Norrlandstema så på menyn är det mycket vilt.

 
 

Förrätt
Sesamfrötäckt kallrökt lax, pepparrotscrème, tomatsallad,
ingefärsmarinerad hyvlad gurka, balasamicocreme
,
Vinters västerbotten-tarte med sikrom och citroncrème

Huvudrätt
Hemtrillade viltköttbullar på älg och vildsvin med potatismos, rårörda lingon, västerbottenflarn,
Vinters Vilda
Sås med cognac och grädde

Dessert
Hjortronpaj med kardemummakräm.


 

 

Störningar på Blogg.se

Pga störningar på blogg.se kunde aldrig trosdagens inlägg publiceras. Jag kommer att återskapa inlägget och lägga in det senare ikväll.

På återseende

14:e december

Det kryper i skinnet på mig. Väldigt olustig känsla. Vet inte vad det beror på men känner att det är väldigt MYCKET nu omkring mig. Tiden går på tok för fort.
Måndagen var en skitjobbig dag.... jobbig på så sätt att jag började morgonen i trafikkö. FAST att jag åkte i väldigt god tid. Jag skulle på Luciafika 7,45 i Solna. Fick nästan panik när jag vid den tiden fortfarande satt fast i köerna vid avfarten till Sona. Som tur var så skulle Luciatåget börja först en kvart senare så jag ramlade in på håret. Hann ta en kopp kaffe, en pepparkaka och lite alkofri glögg.
Sen satt jag oavbrutet, med avbrott för 20 min lunch och fika,  och konterade leverantörsfakturor och gjorde ombokningar hela dagen. Det var som om ögonen höll på att trängas ut av allt stirrande på mina skärmar. Helt slut när dagen var över. Då var det raka vägen hem. Ta tag i tvätten som legat sedan söndagskväll i maskinen. Och allt annat jox man har. Sen var det iväg till stallet. Hemma igen till 20,00. Då hade Per hämtat pizza från Stazzione. Världens bästa vedugnsbakade pizzor!! Pizzan slank ned som i en guds tokig =0).  MUMS.. som Maria Montazami skulle sagt... haha
Måndagen avslutades med tv och raggsocksstickning. La mig strax efter 22 och sov innan huvudet landat på kudden.

Vaknade i morse utvilad men med lätt huvudvärk som sen har hållt sig lite i bakgrunden hela dagen. Fortfarande en krypande känsla i kroppen. Aningen stressad och spänd i rygg och axlar. Kommer på mig själv hela tiden med axlarna i öronhöjd. HEMLÄNGTAN HELA DAGEN =0/ !! Arbetsdagen är den samma som igår... konterinag, konteringar, konteringar.... faktura efter faktura... Inget slut liksom.. Som tur hoppade Doris in och körde på. Då rasslar det bara till i systemen och man märker direkt skillnad. Hon är grymt snabb, men efter 30 år i branschen så kan hon ju allt utan och innan.

Har haft lite känningar i en tand. Hoppas bara att det inte är hål på gång. Har ju inte lagat en tand på säkert 15 - 20 år. Igår ilade det som bara den när jag käkade soppa på lunchen. Idag har det inte känt lika mycket. Men det är en liten molning. Gäller att hålla koll nu. Vill verkligen inte åka på tandvärk under semestern. Men jag har ju tid på mig att hinna göra ett besök hos tandläkaren. Ska avvakta helgen och se hur det utvecklas.

Efter jobbet var jag en snabbis upp till svärisarna i Solna. Hämtade deras sponsring till My's ridning. Det är supersnällt av dem att betala halva räkningen varje termin. Det är ju tokdyrt att rida två gånger i veckan! Utan deras bidrag skulle hon inte ha den möjligheten.

Raka vägen från svärisarna hem till Vikt-Ylva. Hon bor ett par hus bakom. Vågen visade -9 hekto. Jag verkar så mer eller mindre stilla. Det är ju i och för sig bra, på ett sett. Men vore ju himelens kul om jag kunde gå ner de sista 3 kilorna. Suck....

Så var det vidare till apoteket i Solna Centrum och därefter till Ticnet. Dags för slutbetalningen... URK.... känns tungt att betala så MYCKET pengar på en och samma gång... Nåja, det kommer att generera i en förhoppningsvis underbar semester som vi sent kommer att glömma.

Skönt att det är lite mildare ute nu. Bara ett par minusgrader. Får det vara så är det perfekt. Gillar inte när det är för kallt. Dessutom så är det lagom temp om vi ska få behålla snön. Och en vit jul i år igen är välkommet! Det har vi inte varit  bortskämda med, tidigare under flera år.  Förra julen var ju vit. Men tror att vi har mer snö nu.

I morgon har vi ett litet avdelningsmöte. På kvällen är det julmiddag... eller vad man nu ska kalla det... Det är inget julbord ju men dock julmiddag.

Nu ska jag hoppa i kalasdräkten.

3:e advent

Dags att tända tredje ljuset... Tiden går så fort. Snart är det jul, nyår och sen SEMESTER!! Vill att det ska sakta ned lite... hinner inte riktigt med mentalt.

Idag har varit en ganska lugn dag. Körde My till en kamrat i förmiddags. Ska hämta henne snart där. Jag har småpysslat hemma lite. Tvättat, diskat, fixat... Har också rensat våra två bärbara datorer. Avinstallerat massa program. Installerat & uppdaterat virusskydd mm.

Har gjort fyra ljuspaket med dekorerade stearinljus som jag ska sälja. 50:- paketet. Varierar mellan 1 - 3 ljus per paket, olika dekorationer och storlekar på ljusen. Så får vi se om det är någon som köper.

Annars så händer inte så mycket mer i dag. Hämtar hem My. Glor på tv, sticka på raggisarna, tänder ljus och dricker lite glögg.

I morgon är det Lucia. Ska på lussefirande i morgon bitti hos Fabegée, som är vår hyresvärd på jobbet. Dom har bjudit in oss kl 7:45 på luciatåg och fika. Ska ladda kameran och fota lite =0)

På tisdag är det dags för att slutbetalning av resan. Får nästan ont i magen när jag tänker på hur MYCKET pengar vi ska ut med. Nu har vi ju lagt undan för det men ändå....!! Det är galet mycket!

Onsdag är det julmiddag med jobbet. Fast. jag är grymt sur att det inte blir julbord i år. Istället ska vi gå på ngn jäkla Pub som heter Bagpiper's Inn. Maten lär dessutom vara beställd redan. Jag är verkligen besviken... Ja, jag vet att jag låter otacksam....
MEN, jag vill gärna ha ett riktigt välfyllt julbord med allt man kan tänka sig. För man har sällan ALLT på det egna julbordet. Därför är det perfekt att gå på ett julbord på en restaurang och kunna ta av allt åtminstone en gång per år.

Nu ska jag hämta My så vi får ta kväll sen.


En trevlig kväll

Hemma igen. Det var en trevlig kväll hemma hos Gitte. God mat, buffé. Massor av folk. Mycket fina presenter.
Vi var där vid fem redan. Nu är klockan strax efter 22. Skönt att komma hem itid. Jag körde så vi slapp gå.

Nu har Bosse fått medicin och droppar. Om en timme igen får han sista svängen droppar innan läggdax.

Nu ska jag kolla lite på tv. Kusin Nina är här hos My och dom spelar ngt spel på internet. Per... ja ... han är nog aningen ...."rund".... Så honom har jag placerat med hörlurar och bärbar PC så han kan titta på webbvisningen av "Så mycket bättre". Efter det så ska jag bädda ner honom.

Småpyssel och födelsedagsfest

Glider fortfarande runt i mjukiskläderna. Morgonen har flytit på mestadels sittande vid köksbordet med kaffe och några bitar Marabou vintervit.
Har faktiskt tagit tag i några måsten på min lista. Löneändring hos facket, som jag borde gjort redan i höstas. En e-blankett ifylld hos Nordea för ett lån med rörlig ränta, som vi vill ändra. Ett brev till försäkringskassan. Skönt att bocka av detta från listan.
Så har jag hunnit med att ge Bosse sina ögondroppar och jag har vattnat blommor. Funderar på att sätta på en tvätt, men överväger om jag har lust... haha.... att hänga den sen. Ett måste är bara att byta sängkläder, IGEN!! Jag har svettats som en tok sista två nätterna. Tror att det kan vara en biverkning efter sprutan i torsdags.

Jag ska strax börja med Gittes ljusgrupp som hon ska få i present av oss. Hon fyllde år i går och ska ha partaj i kväll. Det blir en likadan som jag gjorde till oss. Faktiskt premiärtände jag våra ljus igår =0) Så fint!!

Hade faktiskt, VERKLIGEN, behövt börja med julkortstillverkningen. Vi är ju en bra bit in nu i december. Ska alla bli klara så är det verkligen kort om tid. Eller så blir det "vanliga" köpta kort i år... Inte lika kul. Men jag får se vad jag hinner med.

Igår gjorde jag iaf våra julgrupper och dörrkransen. Åkte till Plantaget efter jobbet. Hade sett deras  annonsblad i DN. Hyacinter för 4:90 styck istället för 14:90. Jag har spanat i reklamblad efter just extrapris. Så det var ju perfekt! Köpte 10 stycken. Köpte även 2 murgrönor och 2 julstjärnor och så 3 påsar mossa. Totalt 186:-. Pynt och korgar har jag sedan tidigare. Bilder på grupperna kommer här nedan =0).

I morgon har jag inget planerat. Ska väll en sväng till mataffären med My. Hon har Kemiläxa och ska studera batterier. Kolla priserna för olika modeller samt intervjuva personalen om återvinning mm.

Tittade på IDOL finalen igår. Jag tyckte att det redan kändes som avgort för några veckor sedan. Jay är en duktig sångare som har en stark röst. Men han känns ändå som han har sin nisch. Förra årets vinnare var ju duktig på allt, vad han än skulle sjunga. Det roliga är ju att Erig Grönwall idag är sångare i hårdrocksbandet HEAT. Utseende mässigt så passar han inte in lika bra som hans röst gör. Däremot skulle nog Jay platsa bättre i bandet.
Min torsdag

Äntligen en hel natts sömn! Verkligen behövligt... gick ju på knä av trötthet.

Kall morgon igen. Men det är okej att det ligger rund -6 - 7 grader. Det kunde ju varit värre, som det var under veckan jag var sjuk. Då var det riktigt kallt!! Det är inte heller bra då det ligger runt nollan. Blötta vägar som lätt kan bli underkylda. Och massor av smuts från vägarna på bilrutorna. Nä, just nu är det riktigt vacker ute med rimfrosten som ligger tjock på träden nästan som ett längre skägg nu.

Det gick bra med ögondropparna på Bosse i morse. Han är så duktig den lilla killen. Nu gäller det bara att få in rutin på det eftersom han ska ha ganska många gånger per dag och olika sorter. My gav av andra sorten innan hon gick iväg i morse och sen fick hon fortsätta när hon kom hem.

Vad veckan har gått fort. Redan torsdag och snart helg. Ska bli skönt. Från början var planen att vi skulle tillbringa helgen i Hassela, eftersom vi inte hinner vara där något i jul och nyår. Jag får ju inte ledigt eftersom jag har den tjänsten jag har. En ekonomiavdelning har mycket att göra och färdigställa innan årsbokslutet. Vi har dessutom Fast Close vilket innebär att vi ska ha stängt reskontran för 2010 redan den 3/1 kl 13. Alltså första arbetsdagen på nya året. Ett ganska tufft jobb med andra ord på VÄLDIGT kort tid!

Idag har vi haft jämt skägg för att hinna med på jobbet. Stor dag, mycket jobb. Men alla var på plats och jobbade på duktigt!

Torsdag betyder stallet. Jag gillar inte stallet vintertid. Det är så sjukt kallt där. Minusgrader inomhus. Det är inte ovanligt att isbildningarna i vattenhoarna är decimeter tjock... INNE!!! Vet verkligen inte om det är tillåtet att ha så kallt i ett stall. Och så alla hästtjejer som går runt i sina tunna ridbyxor... huuu. Först trodde jag att det var vanligt i stall att det är minusgrader, att det typ är så på alla stall. Men efter att ha varit på andra stall nu så har jag insett att det verkligen inte är så. Utan att dom har behagligt i stallet. Kanske inga 20 grader men definitivt inte minusgrader och isbildningar inomhus. Och att ridkläder och jacka räcker gott och väl. Jag undrar om det är så att kommunen är inblandade i vårt stall på ngt sätt och att dom är för snåla.... Det är ju inte helt ovanligt att kommuner gärna drar in på slantarna lite här och där.

Som jag tidigare nämnt så är My helt galen i One Piece overallerna som är så väldigt poppis just nu. I stan är dom tvärslut i affärerna. På deras hemsida och i webbshopen är det bara ett fåtal modeller och färger som är kvar.  Det som är bra är att man i webbshopen anger storleken och så söker den upp alla modeller och färger som finns kvar i den storleken. Hittade en vansinnigt snygg svart/vit rutig. Inte vanliga rutor utan mer som ruter (om man tänker på spelkort). Hela stilen andades nästan lite snowboard-kläder-stil. Det var min granntanta Anna som ringde och tipsade att det fanns lite overaller kvar och att man får leverans innan jul om man köper innan den 10/12, i morgon vs. Och så tipsade hon om att på www.rabatt.se så kunde man få 300:- i rabatt om man hämtade en rabattkod på den hemsidan. Sagt och gjort... Nu har jag beställt en overall till My. Om det blir en julklapp eller om hon ska betala den själv är inte riktigt överenskommet. My skulle köpa en till, men tycker nu att jag ska ge henne den i julklapp. Njaaaa, jag vet inte det jag. I så fall blir det ju ingen överraskning...

OnePiece Albannach

Fint snöfall och bara minus 4 när jag åkte hem. Jag är evigt tacksam att jag, när jag beställde min bil, bestämde mig för inbyggd motor & kupévärmare. Det är så supernice att sätta sig i en varm bil på morgonen och på kvällen. Enda kruxet är att jag måste gå ut på eftermiddagsfikan och sätta i kontakten i stolpen vid jobbet. För jag har inte lyckats hitta en timer som passar in i den lilla ellådan på stolpen. Men men..... det är inte så krångligt att gå ut till parkeringsdäck. Det skulle säkert gå bra och sätta i sladden redan på morgonen, men känns lite onödigt att den ska stå och gå hela dagen.

Så var det dags för mig och ta vaccindos två. Förra veckan tog My sin, men jag avstod eftersom jag var sjuk, Nu behöver vi inte ta sista dosen fören om 6 månader. Sen klarar vi oss 20 år =0)

Kvällen blir som alla andra kvällar... lite tv, lite stickning och förhoppningsvis en bra natt med god sömn. Längtar redan till i morgon eftermiddag då jag ska ta HELG!!!  Och imorgon är det IDOL final.
Planeringen för den här helgen är ganska .... tom annars. Ett födelsedagsfirande på lördagkväll. Sen inget annat. Det kan vara läge att börja med julkortstillverkningen. Ska göra en sån där ljusgrupp med sand till hon som fyller år. Hon gillar ljus så förhoppningsvis kommer hon att gilla sin present.

Nej nu ska jag äta. Det blir fiskgratäng med saffransmos och hummer & krabbsås.


Bara ett litet "Hej"

Sjukt trött och sliten idag.... Både fysiskt och psykiskt. Sovit dåligt natt igen. Dessutom kom jag inte i bingen fören efter midnatt. My hade varit på teater i stan och var inte hemma fören till 23 tiden.
Sen upptäckte vi att Bosse, hamstern, så konstig ut i ansiktet. Stort fult sår på kinden. Vi misstänte direkt att någon av katterna hade lyckats komma åt honom och klippt till. Visserliggen står hans bur "kattsäkrat" men My hade flyttat fram sin platt-tv en aning på tvbänken och då har dom nog lyckat balanserat på tv'n och fram till hyllan där Bosse sitter.
Iaf så såg såret riktigt otäckt ut, som tur hade ögat klarat sig med hårsmån. Men vad gör man mitt i natten!!! Panik!! Bosse visade tecken på gott mod och var lika glad och social som vanligt. Käkade, tvättade sig och ville umgås.
Så i morse åkte My & Per till veterinären. Det tog halva dagen! Dom sövde honom och gjorde en liten OP och sydde ihop. Sen har han fått med medicin och olika ögondroppar. Nu är han ganska svullen så han måste droppas i ögat för att det ska underlätta.
Han har varit jätteduktig hela dagen och blev glad när han kom hem igen. Ikväll har han fått torkad frukt och blåbärssoppa. Det tyckte han var jättegott. Nu hoppas vi bara att det ska läka på bra och att han inte får infektioner.
Vi hade enorm tur som fick ett fast pris på allt. Trots att det tog en halv dag. Men jag tror att det här ett perfekt övningstillfälle för dem. Det är ju så pytte pytte smått jobb att operera och sy en hamster på 63 gram.

Det har varit mycket på jobbet idag oxå. Vi har varit en kort men ska vara full styrka i morgon igen. Då blir det ÄNNU MER jobb.

Ikväll blir det verkligen att lägga sig itid. Behöver får SOVA nu efter att ha haft en del dåliga nätter nu. Så... jag slutar här och nu för idag..

En lite äldre bild på Bosse när han äter på sin gelékrokodil. Han älskar godis! Måste berätta att från att ha varit kritvit från början så har han under hösten och vintern tagit på sig vinterpälsen och är nu nästan helt mörkgrå.

Latmasken TEA. Så här ligger man bäst och tittar på tv.
Åter i tjänst

Nu har jag äntligen börjat jobba igen efter att varit sjuk större delen av förra veckan. Men det har varit två väldigt tröttsamma dagar. Är ju van att sova middag och det går ju inte direkt.... på jobbet....=0/
Det har annars varit lagom med jobb. Jag är på leverantörsidan den här veckan. Så då gäller det att ha huvudet på skaft. Det är inget jag direkt kan behärska till 100% eller göra i sömnen.

Hostar och snorar lite fortfarande. Och blir lätt trött. Gick till Café Kärven på lunchen. Helt slut efter att tagit mig upp för backen dit. Med andra ord, träningen lär nog få dröja några dagar till.

Sov jättedåligt inatt. Vaknade vid 2:30 och låg sömlös, grubblande till jalv sex. Sen var jag tvungen att snooza till halv åtta. Var otroligt sliten.
Jag är nog den ända personen som önkskar att det vore längre kvar till resan än vad det är. Känner att jag inte har kommit till ro med att vi ska iväg. FAST att jag har haft 7 månader på mig!! En kollega frågade mig idag om jag hade nedräkning... Haha, jag sa att jag gärna lägger till några veckor.
Det är så mycket jag måste fixa innan. Alla papper, dokument, nresetillstånd mm mm mm som man ska hålla reda på. Funderar på hur många betal/kreditkort jag behäver för att "sprida" ut slantarna. Dels för stöldrisken men även för att dom tar depositioner (säkrar belopp) under kryssningen. Och även om man gör av med mindre än det belopp som dom säkrat så tar det mellan 7 - 14 dagar efteråt innan man har pengarna tillgodo igen. Det kan ju bli jättejobbigt att inte komma åt slantarna. Då är det bra med ett extra kort med hygglig kredit på. Sen vill jag ha en stopservice (snabbspärrning av korten ifall jag förlorar dem).
Andra saker jag funderar på det är tilläggsförsäkring som är så pass bra att jag skulle ha "råd" att hamna på sjukhus eller få läkarvård i USA.
Kontantkort till mobilerna som fungerar i USA. Ringa & SMS'a hem.

Så idag har jag tagit tag i några av dessa frågetecken.

*AMEX (American Express)Gold Card, har en superbra reseförsäkring som gäller upp till 1 miljon kronor om man betalar minst 75% av resans belopp med kortet.    = CHECK!

*Comviq Kontantkort, fungerar ide länder vi besöker. Maxbelopp (övriga världen) är 22:37 /min + 4:- i uppkoppling, SMS 3:50. USA 8:62 / min + 4:- i uppkoppling. Samma avgift för SMS som övriga världen.
För att ringa hem så måste man dock slå *100*+46 (0) telnummer #
Ska nu insakffa tvåmkontanttelefoner.

Har bokat frissan veckan innan vi åker. Det ska bli slingor, klippning, plockning och färgning av bryn och fransfärgning.
Ska nu bara boka en tid för naglarna och en för att fixa fötterna och dekorera tårna.

Idag har jag oxå köpt en reseväska. Första av tre. Orkade inte köpa alla idag. Hade nog inte lyckats få dem till bilen själv.

Har köpt lite småpyssel på Panduro också. Ska göra ett ljus till en kollega som fyllde 40 i söndags. Hon sitter inte på Solna kontoret utan ute på Kovik. Men hon ska titta förbi oss ngn dag under veckan.

Nu börjar det bli åtgång på mina raggsockor. En granne köpte 2 par häromdagen och beställde ett par till som jag la undan idag. Tusen tack Eva för att du gillar mina sockor =0) !!!
Har dessutom tre par på beställning till jul. Har köpt garn idag till dom. Full fart med andra ord! Kul.

Tömde kameran på bilder. Nedan kommer några från Mys födelsedag i söndags. Och några till.


My & Emelie bakade tårtan i lördagskväll så att den bara kunde serveras
på födelsedagsmorgonen =0)
Maränger, grädde, banan, silverkulor & riven mintchoklad.
Mums!!


Bästavännen Emelie & My (i sin One Pice overall)


14 stycken landgångar meckade vi ihop. 10 till alltså förutom dom ovan =0)


Något intressant paprika. Det bodde tydligen en liten glad grön gubbe i den här!


Dagens inköp


Det har minskat lite i min Raggis-korg


Tiger nails. Monicas fria val igår. Rätt roligt faktiskt!
My 16 år, 5 december 2010

Två dagar med fullrulle. Tur att jag blev så pass mycket bättre att jag klarade av den här helgen.

Idag firar vi vår älskade My. Fattar inte att hon fyllt 16... !! Vad tog åren vägen?? Jag som är så.... hmmm ung.... ;)
Igår hade vi middagsbjudning. Mycket trevligt. Tyvärr fick en väninna och hennes dotter ringa återbud pga sjukdom. My fick en del presenter och pengar. Bra fickpengar till resan. Men hon tänker köpa en till Onepice overall. Eller vad dom nu heter. Tydligen jättepoppis bland ungdomarna.

Idag har mormor & morfar och kusinerna varit här. Farfar kom över en snabbis oxå. Gitte & Kennet kom ett par timmar under eftermiddagen. Dom var här i går med. Men vi hade så jättemånga landgångar över så vi ringde hit dom igen.

Nu sitter vi och kopplar av vid tv'n. My & Kusin Annie har gått ut. Kusin Nina har blivit hämtad av sin kille. Kusin Hannah sitter som klistrad vid tv här och kollar på Toy Story 3. Käkar popcorn med smör och dricker Cola. Hennes pappa ska hämta henne vid sju.

När Hannah åkt ska vi ringa hem My. Sen så ska vi ha filmkväll.

I morgon ska jag jobba igen. Känner mig mycket bättre, så det borde inte bli några problem.


One Pice Overallen. My har köpt en rosa.


Lördag 4/12

Förvirrad... hjärtklappning.... svårt att reda ut tankar & begrepp... ökentorka i halsen.  Beskrivningen är precis så jag kände när jag vaknade första gången i morse vid halv åtta. Ändå hande jag redan vid fyra i morse varit ute på gatan och betalt Pers taxi hem från stan. Sov dåligt mellan ett och fyra. Och hostade mycket under dom timmarna. När jag la mig tog jag en dos Cocillana Etyfin. Hade en skvätt på botten kvar sedan en förkylning i januari. Det kan vara biverkningar av etylmorfinet som jag hade i morse.
Jag har ju varit risig i en vecka nu och det har tydligen inte riktigt släppt. Nätterna har varit riktigt jobbiga då jag svullnat så i halsen och oftast har hostattattakerna. I går förmiddag var jag iaf så pass skaplig så att det planerade besöket på Berga Naturbruksgymnasium fortfarande stod på dagsagendan. Antar att besöket där tog de krafter jag hade för jag är verkligen inte högst upp på 1 - 10 skalan.

Besöket på Berga var annars väldigt givande och intressant. Ligger i trakten kring Västerhaninge. Tyvärr för långt att åka kommunalt varje dag tidsmässigt. Så det är internat som gäller om skolan blir aktuell för My. Men det är skönt att det åtminstone går att ta sig dit med bil på en timme än att det skulle ligga 40 mil från Stockholm. Nu kan hon nu åka på SL biljett hem och inte några dyra SJ eller flygbiljetter.
Vi ska tillbaka till skolan i mitten av februari.

My har middag för några bekanta hemma ikväll. Det ska serveras Tacos. Per och jag ska ta och göra en raggarstädning hemma nu. Så det inte ser allt för stökigt ut när gästerna kommer.

Nedan kommer lite fakta och bilder från Berga. Så för den som är intresserad... Varsågod!

BERGA LANTBRUKSGYMNASIUM
Har funnits sedan 1921. Skolan förvaltar ca 700 hektar mark. Idag har dom ridstall, travstall, ladugård, svinstia, maskinhall, inomhusridbana, travbana, huvudbyggnad och en mängd hus för olika former av elevboende. Berga har även ett travstall på Solvalla.
Det går omkring 250 elever på skolan och 100 av dessa bor på internatet.
Idag finns det inriktning Häst eller Jordbruk, men från HT-11 är det även Djur, Landbruk och Skog.
90% väljer idag inriktningen häst och det är endast en liten del, ca 10%, av dessa som är gillar. Så det är med andra ord väldigt mycket tjejer på skolan.
Utbildningen är en sk yrkesexamen. Men möjligheten att läsa in behörighet för högskolan finns.
Det är inga hårda intagningspoäng. G behövs i 8 ämnen, av dessa svenska, matte & engelska. Det går även att söka in på ngt som kallas PRIV, då är det bara 5 G. Men troligtvis är det mer "kö" där.
Internatet kostar från 3000:- till 3600:- i månaden. Då ingår alla måltider och även kvällsfika. Kostnader varierar beroende på hur eleven vill bo. Eget litet hus delat med 3 andra. Dubbelrum, eller eget rum. Populärast är att bo i huvudbyggnaden från 1921. Där finns matsalen, gemensamrummen. Här delar man rum med en annan. Dusch & toaletter, tvättstuga mm  finns i korridorerna. Även ett litet gemensamt kök. Inackorderingsbidrag kan man söka i sin hemkommun. Det är på 1400:- i månaden och brukar inte vara några problem att få.
Skolan har 25 stallplatser för dom som har med sig egen häst. Dessa kostar 2600 inkl mat per månad.
Berga har 18 travhästar och 18 ridhästar.


I röda husen är det singelrum. 4 elever per hus.
Gula byggnaden är det korridorsboende. Typ vanligt studentboende.


Matsal, och korridorsboende. Dubbelrum. Byggnaden är från 1921.


Ridstallet. Fräscht, snyggt & prydligt och härligt varmt.


Spolspiltor


Travstallet


Ridhuset


Födda under natten....svingulliga !!! =0)))


Varm & skönt under sollampan


Vita kon jobbar som dagisfröken åt kalvarna. Hon gillar inte att mjölkas maskinellt
utan mjölkas istället av dagisbarnen =0)


Den är madamen heter.....

...just det, ROSA. Något klassikt namn på en ko. Finns alltid minst en Rosa
i varje ladugård!
Host o hack

Fortfarande sjuk. Lika ont i halsen i natt och igensvullen. Men känns aningen bättre nu faktiskt. Men ngt trött i kroppen. Hoppas det vänder... för vi har en fulladdad helg.
Vår lilla loppa My fyller 16 på söndag. Så på lördag har vi en liten middag med några bekanta som My har bjudit in. Bla bästisen Emilie. Hon har bestämt att det ska serveras Tacos.
På söndag är det för släkten. Mormor & morfar, famor & farfar, Kusinerna och så vår familj. Då blir det hemgjorda landgångar och tårta. Mormor har önskat landgångar =0).

OM jag är bättre i morgon så ska vi på Öppet Hus på Berga Lantbruksskola i Nynäshamn...tror jag den ligger. Men det är bara om jag orkar. Det är en bra bit dit så det gäller att orka köra.

Ikväll ska My & Per på Wäsby Restaurangskolas öppet hus. Hade verkligen velat gå dit. Men det orkar jag inte.
Det blir inte heller vaccination för mig ikväll. Tar det nästa vecka. My ska iaf få sin spruta idag, som planerat.

Nu ska jag göra några varma smörgåsar. Sen blir det täcke & kudde i soffan.

Några bilder som jag inte hann med att få ut i söndags pga att uppkopplingen strulade. Här kommer dom iaf nu.


Nytagen bild på Mys årliga paketkalender. Jag broderade kalendern då & då under två års tid.
Men det är många år sedan =0)


Min fina tomte som har ett fantastiskt sken i mörkret.


Pers isbjörn


Gillar dom här... Har dom i ett antal fönster =0)


Vacker frost på busken utanför.


Vår hallonbuske i vinterskrud.
Nedbäddad i sjuksängen

Har inte orkat skriva sedan i söndags och det blir bara en kortis nu.

Fick plötsligt feber i söndagskväll. Precis innan vi åkte till svärmors födelsedagsfirande började jag frossa och känna mig allmänt risig. Vi var tvugna att i stort sett kasta i oss mat och fika för att åka hem. Hemma igen så visade teperaturen på 39,9. Det blev nedbäddad i dunbolsterna med munkoverall och raggsockor på.
Där har jag legat sedan i söndags. Febern var förvisso borta under måndagen men jag hade värk i ryggen och alla leder. Kände mig inflamerad i varje muskel. Sedan dess har otyget bytt skepnad antal gånger... Snuva, ont i luftrören, tryck över lungorna, hosta mm mm. Inatt hade jag sådan halsvärk så jag höll på att bli tokig. Har aldrig i mitt liv tidigare haft så ont i halsen. Kollade med en ficklampa. Det gick inte att se strupen! Helt igensvullet. Såg ut som ett gäng stora hasselnötter bakom gomseglet. Nu är det hostan som gör mig halvt galen. Är helt slut....
Planen var att jobba imorgon, haha... trodde jag... Men kroppen orkar inte. Jag får helt enkelt ligga snällt kvar i sjuksängen och vänta på bättre dagar.

Så, om jag inte skrivier på några dagar...så vet ni. Jag ligger till sängs.